Ö
Öncelikle yaş konusu hakkında cevap vermek isterim.
Çevremde kadından küçük erkek evliliği yapmış 4 çift var. Çiftlerden ikisi on seneden fazlayı devirdiler. İkisi 2 ila 3 arası senelik evliler. Sonucu yazayım canım çok mutlulular şimdiye kadar hiç büyük kavgalarını vs duymadık şükürler olsun bu arada yeni evlilerden birinin eşiyle arasında 7 yaş var. Eklemek istediğim bir şey de var ki Peygamber efendimiz Muhammed sav. ve Hatice annemizin arasında da yaş farkı vardı ve büyük olan Hatice annemizdi.
Gelelim uzak mesafe ilişkilerine.
Bence arada istanbul-artvin gibi bir mesafe yoksa :) Denemeye değer. Ben ve eşimde uzak mesafeydik. 2 haftada yada ayda bir görüşebilirdik ve evlendik o iş değiştirebileceği için benim olduğum yere geldi. Benim değiştirmem riskliydi. Eşimin olduğu yerde iş bulamayabilirdik. Buda maddi açıdan bizi etkilerdi. Mutluyuz çok şükür. Ne sevgililik döneminde ne de evlilik döneminde şimdiye dek hiç büyük kavgamız olmadı saygıyı koruyoruz çok şükür. Tazeyiz ama balık baştan kokarmış böyle devam eder biliyorum.
İki ayda evlenmeye karar vermekten bahsetmişsin.
Biz de eşimle yaklaşık iki yada üç ayın sonunda biz ileride evleneceğiz dedik. Teklif falan o dönem edilmedi ama biliyorduk bu günlere geleceğimizi bir küsür sene sonunda da evlendik nitekim. Karşına ruh ikizin çıkınca anlıyorsun canım. Herkes anlayamaz bunu Bazı insanlar var ki onları biraz tanıyınca anlarsın değişmez beni şaşırtmadı eşim eğer benim yaşadığım gibi bir şeyse seni de şaşırtmaz inşallah.
Maddi durumla alakalı;
Eşimin birikmişi vardı benim ev kurarken bize yardımı oldu. Bende kendisine eşya alırken para biriktirerek yardımcı oldum. Bir küsür sene sonunda hazırdık artık. Sende karşındakine destek ol canım. Birlikte kurun yuvanızı.
iki şehirde de havaalanı var. o şekilde gidip geldik şimdiye kadar. maddi olarak zorluyor biraz ama yapcak bişey yok. yani gidip geliniyo. sabah gidip akşam dönülecek şekilde bile gidilebilir yani.
maddi olarak da benim öyle han hamam beklentim yok. benim ailemde de yok öyle bi zenginlik zaten. hani az olsun öz olsun. az biraz birikimim de var zaten. hani iş o noktaya gelirse kimse kimseyi üzmez ya da yük olmaz. keşke gelse <3
Oğlanın ailesi izin vermeyebilir.Özellikle de annesi.22 yaş bana göre halâ çocuk ve çocuk lafı ile gelecek planı yapılmaz .4 yaş sıkıntı değil.Allah tamamına erdirsin.
açıkçası tipik türk ailesi var ikimizde de. ve ailesi ona çok düşkün benim anladığım kadarı ile. kesin sorun çıkarırlar gibi geliyor.
4 yaş fazla değil ama çıcuğun yaşı küçük
Yinede muhafazakar bir tipse evlenir heralde
Aksi takdirde 22 yaşında hayatının en hızlı olduğu bir anda bir erkeğin evlenmesi bana mantıklı gelmiyor..
ben de bunu söyleyenlere katılıyorum. yani 30-34 olsak o kadar batmaz ama 22 olunca garip oluyo haklı olarak.
muhafazakar değil ama hızlı hayat derken kastettiğiniz şeyleri tahmin ederek yeteri kadar yaşamış diyebilirim. yaşına göre tecrübeli. ben de öyle. ama 22 yani nihayetinde.