kendimden emin değilim :(

gonluyorgun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2017
103
25
98
iyi akşamlar hanımlar. uzun süredir takip ediyorum burayı ve buradakilerin fikirleri çok hoşuma gidiyor benim de bir derdim var paylaşmak istedim.. 24 yaşındayım evliliğimin 4.yılındayım. Eşimle bazı hayal ve planlarımız vardı çok şükür gerçekleştirdik.Eşim hep çocuk istiyordu bu hayaller olunca olsun deyip erteledik hep. Eee şimdi bahane de kalmadı. Bir tarafım çok istiyor hevesleniyor ama bir tarafım da sorumluluğu ağır olacağı için kaldıramayacağını düşünüyor. Ailelerimiz biraz sorumsuz ikimizinde çok eksiklik yaşadık yaşıyoruz.. Bende öyle ebeveyn olmak istemiyorum.. Bide şuan ablam 4 aylık hamile bize yakın bir yerde oturuyor. Bebek doğunca ben bakacağım zaten 1 kaç yıl sonra taşınacaklar o zamana kadar hep ben bakarım diye konuştuk (memur çalışıyor ablam ) şimdi biz bebekten konuşunca falan sen küçüksün dur daha falan diyor eşim yokken tabi belki onun da etkisinde kalıyorum ama gerçekten bilmiyorum ne yapacağımı. ha deyince olacak mı tabi ki belli değil nasip bu işler ama bu düşünceler kemiriyor beni.. uzun oldu hakkınızı helal edin .. tarafsız insanlarla konuşmak istedim sadece cevap yazarsanız teşekkür ederim :)

Kaç yaşındasınız ki?

Gerçekten kendinizden emin olduğunuzda karar verin ablanizin bebeğine biraz bakınca düşünüp karar vermek mantıklı geldi bana tabiki allahım takdiri ama bebek de ha deyince olmuyor zaten .

24 yaşındayım. bende bebek görelim o zaman daha iyi bir karar veririz diyorum ama eşim çok istiyor. Sırf oonu üzmemek için de çocuk yapmak saçma geliyor tabiki ama aramızda problem oluyor.. Tabi aile baskısı da var ben gerçkten umurmsamyorum ama eşim takıyor galiba

4 yıllık evlisiniz bence tam zamanı düşünsenize sizin canınızdan bi bebek inşallah olur en hayırlısı ile

Bence ablanızda olsa başkalarının hayatları için kendi hayatınızı ertelemeyin. 4 seneden sonra eşinizden eminseniz bence çocuk için çok ideal bi zaman.
Çok şükür eminim eşimden kendimden emin değilim işte.. Bütün sorumluluk bebek olacak ilişkimiz nasıl olur.. Açıkcası severek evlendik ama son 1 yıldır evliliğimiz oturdu gerçekten anlaşmaya başladık.Bu düzen bozulur mu. Bencillik mi yapıyorum

4 yıllık evlisiniz bence tam zamanı düşünsenize sizin canınızdan bi bebek inşallah olur en hayırlısı ile
Bazen aynı sizin dedğiniz gibi düşünüyorum yaşımız genç diyorum ama sonra da o sorumluluğu maddi manevi kaldıramayacagımı düşünmek beni kemiriyorr

Bazen aynı sizin dedğiniz gibi düşünüyorum yaşımız genç diyorum ama sonra da o sorumluluğu maddi manevi kaldıramayacagımı düşünmek beni kemiriyorr
Özgürlük gidecek sonuçta ama az çocukla yani en fazla 2 çocuk la özgürlük azalmaz diye düşünüyorym ben bebekken de ayrı bi tatlı olurlar bebek videoları izleyin bakalım içiniz pır pır edecek mi :)

Annelik tarifsiz güzeö bi duygu yabi bınu anlamayanlar ver bi sepetteki çürük elmalar gibi
Sen onu dünyaya gelmeden yokken bile bu kadar düşünüyosan emin ol çok iyi bi anne olursun bence düşün sonra geç lalmışım dersin hem ablanın çocupuna bi süre yine yardımcı olursun bakımında ben 2 çocukla okul ev ödev di ev işiydi derken doğurcam yollarda ben bile yaşım gençken dinçken istedim 3.yü onlarla arkadaş olup daha iyi anlayabilmek için zor mu zor kendinden çok şey veriyosun ama değiyo feda olsun onlara
Karnımdaki bebişin sana bol selamı var mesajı yazana kadar 20kere tekmeledi enaz bu duyguları kaçıema erteleme

Bu kararı ablanızın bebeğine baktıktan sonra verin bence. Teyze anne yarısıdır. O zaman netleşir kafanızda. Her ne kadar eşinizden emin olsanız da bakacak olan sizsiniz yanı ağırlık siz de olacak. Kendinizden emin olmadan düşünmeyin derim. Anne olunca hazırsa insan yeniden doğuyor zaten

Kendiniz istemeden hazır olmadan düşünmeyin.
Bebek tabi ki çok güzel bir şey ama sorumluluk alacak olan sizsiniz. Ve kendinizi hazır hissettiğiniz zaman en doğru zamandır

Yaşın için küçük diyemem tam yaşı da diyemem ama 4yıllık sağlıklı bir evlilik varsa uygun bir zaman diyebilirim.
Ablan bir yıl orada kalacakmış. Senden daha çok kimseye güvenemez. En başta da bebeğe ben bakacağım demişsin. O yüzden senin hamile kalmanı pek istemez.

Kusura bakmayın ablaniz çok bencil geldi bana.. 4 yıldır evlisiniz , inanın bu zamanda yediğimiz içtiğimiz hormonlu gıdalar vs. Çocuk sahibi olmak oldukça zor olmuş durumda. Bende tedaviyle hamile kaldım. En azından bir evladıniz olsun ertelemeyin kimse için. Ha diyince olmuyor zaten benden size nacizane tavsiye

Neden 20 yasinda evlendiniz ki? Yanlis anlamayin yargilamiyorum yalnizca nerak ettim

Acaba ablan hamileliğin kötü geçerde onun bebeğine bakmazsın diyemi seni durduruyor? Bir kaç sene onun bebeğini büyüttükten sonraya saklıyor sanki.

İki bebeğede bakabilirsin belki neden olmasın, farz et ki ikizlerin oldu:)

4 yilda esini cozmussundur bu evlilige cocuk gelir mi diyee...
Sen ne istiyosun karar ver bence annelik muthis ben erken evlendim ve cok isteyerek erken anne oldum kizim benim en iyi arkadasim 4 yasinda suan
Resmimi ciziyor,en iyi ve guzel anne ha birde en iyi ascinin ben oldugumu soyluyorr:))
Evet bebek zor ama anne olunca insan fedakarliklara katlaniyor
Bu dunyada bana verilen en buyuk nimet bence yavrularim
Bana cok sey katiyorlar farkli bakis acilariyla.
Onlarin bana benim onlara katacagim cok sey var

Ablanizin hayati icin neden hayallerinizi erteliyorsunuz ?
4 yildir evlisiniz ve hala ertelemeyi dusunuyorsunuz ...Bence tam zamani..
Cocuk oyle ha diyince olmuyor zaten :)

Eşinizde cok istiyorsa bence dusunmelisiniz .

Valla 4 senedir evliyim diyosun ablan bence sana sen küçüksün dur derken kendini daha çok düşünmüş onun çocuğu açıkta kalacak yoksa sen bakmazsan sen eşini dinle derim ablamda kardeşinde olsa önceliğin hep eşinin dedikleri olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…