kendimden emin değilim :(

Ben 24 yaşımda anne olmayı istemezdim.
Keza 29 da oldum, hayatım bitti ve bir anne doğdu diyorum.
Bu bile erken geldi bana.
İki sene daha düşünmeyin derim.
Ayrıca ablanız da iyi yere kapak atmış.
Ücretsiz iznini alsın, baksın kendi çocuğuna.
Sizin neyinize güvenip gelecek planı yapıyor acaba?
Ailelerimizle yakın oturuyoruz, ona rağmen çocukları ayda 1 birkaç saat bırakacağım zaman içim rahat etmiyor zaten kimse de gönüllü değil bakmaya.
Siz en az 1 sene bakacaksınız, kolay mı!

alabildiği kadar izin alacak zaten ben kendimde diyorum bakarım tabiki diye ben evdeyim ben varken hiç tanımadıgımız bakıcı mı baksın bebeğe.. elbette bana güvenip yapmadı tabiki. ama bazen bende kendi kendime düşünüyorum bencillik mi yapaıyor ablam diye hep daha küçüksün benim bebek biraz büyüsün maddi olarak hazır msınz falan diyor. kötü düşünmek istemiyorum

ya çok naziksin teşekkür ederim bu yorumunuz içimi ısttı maşallah size sağlıklı kolay hayırlı bir doğum diliyorum Allah yardımcınız olsun inşallah :)

çocuk istemeye istemeye 38 yasına geldim

teşekkür ederim :)

ben gibi mi düşüyordunuz ? Ben aslında evliliğimizin 2. yılında istiyrdum
ama evliliğimiz oturmadı ev sorumluluk kendimizi törpüleme arada ablam taşındı. yıllar geçti derken bu zamana geldik işte..
26 da evlendım
4 sene evlı kaldım
ılk esımden cocuk pek düşünmedım cunku eski kocama guvenmedım
cocuk da cok sevmıyordum aslında

evliliğinden emin değilsen sakın yapma zaten cocuk
cocuklu bosanmakla cocuksuz bosanmak cok farklı
allah korusun

sonra 34 de yenıden evlendım
rahata cok alısmıstım 36 da falan cocuk ıstemeye basladık denedık ama olmadı meger esımde sorun varmıs
2 senede onlarla ugrastık sımdı hamıleyım

hala da korkularım var ama anne karnında ıken bıle onu koruma içgüdüsü gelıyor

Her şey nasip işi. Belki isteyeceğim hemen olacak veren de Allah alan da belki uzun süre olmayacak. Bu konudan başka şeyler çıksın istemiyorum. Gerçekten çok bunaldım sadece biraz dertleşmek fikirlerinizi almak istedim..

yanlış anlamayın ama ablanız kendini düşünüyor. bu sizin evliliğiniz eşinizle ikinizde hazırsanız yapın. ablanız veya bir başkası için istediklerinizden vazgeçmeyin.

Hayat planında kac çocuk sahibi olmak istediğin bile bu kararını etkilesin.Birden fazla cocuk dusunmuyorsan 28 ler ideal yas.Cocuga kendini hazir hissetmemeni ,daha yapmak istediğin seylerin olmasını anlarim ama ablanın çocuğuna sabahtan akşama kadar baktığında da ciddi bir sorumlulugun altına girmiş olacaksın.Yeri gelecek evine yemek yapamayacaksin ,banyo yapmak için eşini /ablani bekleyeceksin,doktoruna /gezmene gidemeyeceksin...hemen arkasindan bu sefer kendi cocugunu dogurmak ve yine aynı hengamaya girmek istemeyecek /dinlenmek isteyeceksin..bence esin bu yüzden bu şekilde ısrarcı oluyordur.İllaha bebek bakmak istiyorsan otur kendi çocuğuna bak diye dusunuyordur

Ablan onun cocuguna bakacagın icin bekle diyor
Yasın kücük bence ama evliliğin oturmuş ha bu yıl ha seneye yapman arasında hic fark olmayacak
Cokta geciktirme derim

Zaten ablan başka yere taşınacakmış, sana destek olamayabilir farkındasın değilmi

Önemli olan sensin, kendini dinle kulağını kapat etrafa ve düşün bütün süreci değerlendir kafanda, hayal et, karnındaki gelişimi ağrısı sancısı doğumu güzelliklerini zorluklarını hepsini düşün sonra da karar ver içindeki oluşan duygu ne bak bakalım yüzünde bi tebessüm oluşuyosa yap gitsin, korku oluştuysa bekle zamanı var demekki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…