Kendimden nefret ediyorum

cindrellla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
24
0
36
Ankara
17 yaşındayım.Tepeden tırnağa kendimden nefret ediyorum.Kendimi hiç sevmiyorum çirkin buluyorum.Hep bir güvensizlik var.Yüzümde sivilceler var,kaşlarım çok kalın,fazla kilolarımda var.Eskiden böyle değildim ama son bir kaç yılda çok çirkinleştim ya da ben öyle bir psikolojiye girdim bilmiyorum.Eskiden beni hep bir akrabamızın kızıyla karşılaştırırlardı bana hep güzel zayıf derlerdi şimdi o halimden eser yok kendimi berbat hissediyorum evden bile çıkmak istemiyorum :( Hoşlandığım birisi var ama kendimi ona layık bulmuyorum.Onu sevmekten bile utanıyorum şu halimle.Ben bu histen nasıl kurtulacağım?

Bunlar değiştirelemeyecek şeyler değil ki...Fazla kilolarından kurtulabilirsin , sivilcelerini tedavi ettirebilirsin kaşlarını aldırabilirsin güzel bi şekilde ..İşe kendini sevmekle ve insan olarak değerli biri olduğunu düşünmekle başla...Ben mesela 1.52 boyundayım 14-15 yaslarındayken 52 kiloydum düşün herkes tombiş olduğumu falan söylerdi şaka yollu.. Çok rahatsız olurdum kaşlarım falanda çok dağınıktı sivilceler de cabası...Karar verdim değişmeye ve değiştim şu an tam 42 kiloyum kaşlarım gayet düzgün sivilceleride epey azaltmıs durumdayım şimdi 20 yasındayım beni şu an görenler ne kadar zayıfladığımı güzelleştiğimi falan söylerler hep:) Sende yapabilirsin hic zor değil yeter ki değişmeyi iste...

canm ergenlik çağındasın tabiki bazı değişimler olacak...canını boşa sıkıyosun senin güzel diye düşündüğün kızlarda belkide kendilerini beğenmiyolar

sen kilona dikkat et spor yap ama küsme hayata o yaşta sonra telafisi zor oluyor

Ergenlik cagı' nın getirdigi buhranlı dönemler.. :6:
Gecicek, hersey gecicek bak ben ergenligi geceli cok oldu o dönemde sivilcem yoktu ama simdi bir sürü var tedavi oluyorum.
Herseyin bir cözümü var öncelikle kendini sev, deger ver. Kaslarını yasına uygun bir sekilde aldır, yedigine, ictigine dikkat et biraz hareketle kilo sorununu' da cözebilirsin. İnsanın istedikten sonra yapamayacagı sey yoktur bunu unutma sakın.
:34:

Nikindeki cindrella nasıl hizmetçi iken güzeller güzeli bir prensese dönüşüyorsa

Sende ergenlikten sonra çok güzel bir kız olacaksın :34:

Canım benim, sen daha 4 kez falan değişeceksin. Ergensin hala.

Kilo konusuna dikkat et ama. Spor yapma imkanın varsa yap mutlaka. Yoksa yürüyüş yap her gun mutlaka. kizartma, cikolata, cips vs. Aburcubur aslaaa yeme.

Beslenmene dikkat edip yürüyüşünü yap, bir de git bir kuaföre kaslarını doğal görünecek sekilde duzeltsin.

Cildin de aburcuburu kesince toparlanacak zaten ama akşamları gulsuyu sür yüzüne. Oooh fıstık olursun fıstık.

Senin yasında olmak için ömrümden 20 sene verirdim yemin ederim. Yasının da degerini bil, yıllar acimasizca hızlı bir sekilde akıyor.

öncelıkle canım allahın yarattıgı bı kulsun bunun ıcın kendını sevmelısın sen kendıne deger verıceksınkı ınsanlarda deger verıcek sen kendını bu sekıl cırkınım söyleyım böyleyım dıyıp kucumsersen olmaz daha ergenlık cagındasın daha cok degıseceksın ve arkadaslarım nekadar guzel yorumlar atmıs degısmek senın elınde sakın böyle deme allahın gucune gıder kendıne azcık guven ve ve bıraz kendıne bakım yap kendıne zaman ayır sıvılcelerın ıcın cıldıyeye gıdebılırsın bı cok arkdasım takıntılıydı bu konuda tedavısını oldular ve yuzlerınde 1 tane daha sıvılce yok

işin içinde olan biri olarak söyleyebilirim ki böyle düşünceler senin yaşlarındaki bir çok kişide var emin ol..geçiş dönemlerinde böyle fiziksel değişimler olur ama sonra mesala 1 ya da 2 sene sonra ortaya muhteşem bir kız çıkacaktır eminim..

bunu değiştirmek senin elinde.:34: kendini kimseye layık bulmamazlık da yapma. onlar sana layık mı ona bak sen:20:

kendine bir bakım programı hazırlar eski haline dönersin.

Ben de 15 yaşlarındayken senin gibiydim, benim derdim de gözlüklerim ve biraz da fazla olan kilolarımdı. Sonra ne mi oldu, 17 yaşına geldiğimde lens kullanmaya başladım ve bol bol spor yaparak fazla kilolarımdan kurtuldum-zaten bu yaşlarda 3 gün kilo vermeliyim diye dertlensen 4. gün zayıflamaya başlarsın, yaş ilerleyince ise zayıflamak gittikçe zorlaşıyor, yani şu an çok şanslı bir dönemdesin, kıymetini bil bence- Biraz saçlarımda değişiklik yaptım, hafif makyaj yapmaya başladım.... Daha önceden farkıma bile varmamış olan bir sürü erkek benimle iki dakika konuşabilmek için etrafımda pervane olmaya başladılar=) Sonra tabi üniversite hayatı başladı ki bence sağlık ve maddi durumlar yerindeyse bir insanın hayatının en güzel günleridir. Şu an da beni herkesten çok seven bir kocam var. Ama bana o zamanlar sorsaydın kesin yalnız öleceğim, kimse farkıma varmayacak diye düşünürdüm, şimdiyse o günleri hatırladıkça gülümsüyorum. Senin dert ettiğin durumlar da kolayca düzeltilebilecek şeyler canım, o yüzden boş yere kendini üzme, çözüm üretmeye başla. Bir de bence bir kadının en büyük güzelliği güler yüzlülüğü ve duruşundaki zarafet ve asalettir, bunlar olduktan sonra gerisi çok küçük ayrıntılar=)

-Sivilceler biter, ya da onunla yaşamayı öğrenirsiniz,

- Kaşların hesabını kesersiniz biraz daha zaman geçince :)

- Kilolar için, spora başlarsınız; hem kendinizi iyihissedersiniz hemde zayıflarsınız.

Bunlar kontrolü insanın elinde olan sorunlar..

Sizdeki önemli sorun sırf vucudunuzaki bu sıkıntılar için kendinizi sevmemeniz.Kalbiniz üzerine yoğunlaşın.Onu geliştirin, yoğurun.

Size tek canlı miras kalacak şey.

Başkasına layık görmemek ise bu kalp sorunu ortadan kalkınca düzelir.

Yürüyen ayağınızı, kullanabildiğiniz kolunuzu, hareket edebilen vucudunuzu, görebilen gözlerinizi v.s çok ama çok sevin.. :16:

bunu sadece sen degistirebilirsin, ilk önce kendinle barismalisin kilona dikkat edip kendine bakim yaparsan kendini iyi hissediceksin emin ol.

Bende 18 yaşındayım canım kendimle ilgili şuanda bi sorunum yok ama 2-3 sene öncesine kadar bende kendimi beğenmezdim giydiğimi yakıştırmazdım aslında herkes çok güzel olduğumu söylerdi yaş ilerledikçe farklı düşünmeye başlıyorsun...

18 yas cok riskli bir donem oluyor genc kizlar icin.Morelini bozma oncelikle.
sivilcelerin icin bir uzmana danisarak ilac alabilirsin.Ben30yasindayim hala sivilcelerim oluyor. Kilo olayina gelirsek,bünyene gore bir diyet uygulamasina gecmelisin,yada dengeli,ve saati saatine beslenmelisin,kurallarin olmali.
ben herkesin, uzmanlarin vsvs,onerdigi gibi gun icinde sik ve az yiyorum,ve belli bir saatten sonra yemeyi kesiyorum.yillardir boyle yaptigim icin hic kilo problemim olmadi.sende deniyebilirsin.Kendine bakarak,sac makyaj,tirnak,
ozguvenini yerine getirirsin.Sevgiler!!!

Canım bende 18 yaşındayım bu seneye kadar hiç vücudumu,giyimimi kafaya takmazdım.
Bu sene ne olduysa oldu takıntılı hale geldi herşeyim. Bir süreçten geçiyoruz bundan dolayı sanırım.
Kendine güven ve elinden geleni yap. Nette bir sürü egzersiz hareketleri var onları yapmayı alışkanlık haline getir.
Sivilcelerin için derhal doktora git. Kaşların çok kalınsa gidip bir kuaförde aldırabilirsin. Rabbim kolaylık versin.
Bir kaç sene sonra bunlar dert mi ki diyeceğiz büyük ihtimalle...
:21:

Back
X