Kendimden ödün mü veriyorum kaprisli miyim?

Eski erkek arkadaşımı anlatmışsın.
Kendisi herkesin kazanmak istediği bir ümide ve bölümde okuyordu. Önce okula gitmeyi azalttı gece 3-4 lere kadar bilgisayarda takılmaya başladı. Bu durum sonradan 5-6 ya kadar ayakta kalmaya evrildi. Ona kalmaya gittiğim zamanlarda ben uyuyordum o bilgisayatsa oyun oynuyordu. Sabah uyandığımda o yatardı. Ben okula oradan işe girseydim geldiğimde uyanırdı. Bazen uykusunu düzenlemek için uyumazdı ama yine bir şekilde aynı şey olurdu. Saçma sapan bir ilişkiymiş şimdi anlıyorum.

Bu yarin nasil calisacak ekmek parasi kazanacak... bunu yapan tek kisi benim dayim o da asiri balli oldugu icin..

Arada çok uyunur ama kronik bir şekilde böyleyse sorumlularını da aksatan birisi olması muhtemel. Gün 24 saat ve 3/2 sini uyuyarak geçiriyor. Bu kişiyle ne gezilir ne de plan yapılır.

Yok artık ya 12-1 arası yatarım iş zamanı haric en gec 8-9da ayaktayımdır
16-17 saat uyumayı ilk defa duydum
İşsiz belliki kendisi tek yasıyor ama neyle geciniyor
Böyle tembel bi adamla gelecek düşünüyormusun ki düşünüyorsan vazgec yoksa takılıyormusun ki takılıyorsan da laf söz etme
Sana nasıl davranıyorsa öyle davran

Çalıştığı zamanlar oldu istese 4-5 saat uykuyla durur. Ama boşken ve yalnızken uyuyor. Ailesiyle bir aradayken sekizde kalkar mesela.
Ben çok absürt bi durum göremedim. Sizinleyken çok uyumuyomuş nasılsa, ailesiyle kalırken de öyle. Adam tek başına sıkılıyor, uykuya veriyordur kendini. Dışarda nerede olduğunu bilmeden gezse için içini yerdi. Boşverin uyusun, boş vakitlerini böyle değerlendirsin. Siz biraz ilgisizlikten muzdaripsiniz sadece uykusundan değil aslında. Zamanla düzelir.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ancak gerçek sevgi bu değildir.Kaçınca geliyorsa bırakın hiç gelmesin.
Aşk bu, sevgi bu oyun değil.
Sizinle konuşmak için uykusundan biraz fedakarlık etmiyorsa konuşmak istemediği içindir.
Bu kadar düz mantık olması üzücü.Klasik seni aramıdığımda seni sevmiyor olmuyorum,hep aklımdasın,hep düşünüyorum....
Ama hareketlerine bakın,eğer siz tatmin olmuyorsanız olmuyorsunuzdur.
Demek ki eksik bir şey var.
Bu durum ne sizi iyi yapar ne de onu kötü sadece birbirinize uygun değilsiniz.
İş emeğe,uzak mesafe ilişkisine gelince ortadan kaybolan,rahata düşen,aramak için bile çaba göstermeyen insanla bir ömür geçmez.
Sevgi,sakin, huzurlu ve iletişimde olmayı gerektirir.

Bu değişiyor tabi bazen 3te de uyuyor ya da 4te kalkıyor ama genel olarak 12 saatten az değil bu süre hep daha fazla.
Ona söyledim normal olmadığını ama aile olarak böyle olduklarını söyledi. Uykuya çok düşkünlermiş.
Hayır işin tuhaf yanı bir dönem çalıştı ve o dönem sadece 4-5 saatlik uykularla dururdu. Neresinden çıkıyor bu kadar uyku bende anlamıyorum.

Ben de uykuya düşkün bir insanım, bana bile normal gelmedi. Uykuya düşkün olsun, 10 saat uyusun. 12 saatten fazla diyorsunuz. Sağlığına zarar.

Diğer konularda da haklısınız bence. Adamın yaşam kalitesi de etkileniyor, sizinle olan ilişkisi de. Böyle hayat geçmez.

Erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz bir süredir ve bir süre daha böyle devam edecek.Kendisi şu an çalışmıyor yüksek yapıyor ama iki gün sadece okulda onun dışında boş.

Uykuya aşırı düşkün biri kendisi olabilir uykusuna laf edecek halim yok.Ama öfkeden deliye döndüğüm konu şu gece 12-1 gibi uyuyup ertesi gün 4-5 gibi uyanıyor ve uyandıktan sonra çok az bir süre konuşabiliyoruz. Kopuk kopuk oluyor onlarda genelde. Çünkü haliyle uyanınca kahvaltıdır duştur evi toplamadır gibi işlerle uğraşıyor yalnız yaşıyor.

Ama ona göre bunu problem ettiğimde uykusunu kıskanıyor oluyorum. Ama sorun o değil. Özlüyorum haliyle konuşmak sesini duymak bir iki kelime muhabbet etmek istiyorum ve biraz sende kendinden ödün ver demek ki konuşmak istemiyorsun benimle diyorum. Sinirleniyor günlük bir limit mi var onu doldurmak zorunda mıyız sen her an aklımdadır sana yazmayınca aramayınca değersiz mi oluyorsun diyor. Ama bunu demesi bana yeterli gelmiyor. Çünkü ben erkende kalkacak olsam sırf biraz daha konuşabilelim diye uyumuyorum. Ama şimdi kendimi aşırı salak hissediyorum ben neden o zaman böyle çabalıyorum. Kendimden ödün veriyorum fedakarlık yapıyorum.
Kendi kendime mi kuruyorum yok yere problem mi çıkarıyorum büyütüyor muyum ne olur dışarıdan bir göz olarak yorum yapın. Ona göre daha sakin ilerleyeceğim.
Bence de sakin ilerleyin çok üzerine düşmeyin o zaman o sizin üzerinize düşer

Hayat düzensizliği daha rahatsız edici bence, msj atmamasından.
Gecesi, gündüzü birbirine girmiş bir adam.
Rahatsız olunur mu? Olunur.
Ona anlatınca bu saçma gelecektir ama, anlatma.

Eski erkek arkadaşımı anlatmışsın.
Kendisi herkesin kazanmak istediği bir ümide ve bölümde okuyordu. Önce okula gitmeyi azalttı gece 3-4 lere kadar bilgisayarda takılmaya başladı. Bu durum sonradan 5-6 ya kadar ayakta kalmaya evrildi. Ona kalmaya gittiğim zamanlarda ben uyuyordum o bilgisayatsa oyun oynuyordu. Sabah uyandığımda o yatardı. Ben okula oradan işe girseydim geldiğimde uyanırdı. Bazen uykusunu düzenlemek için uyumazdı ama yine bir şekilde aynı şey olurdu. Saçma sapan bir ilişkiymiş şimdi anlıyorum.

Bende hoşlanmıyorum bu durumdan ama çok boş olduğu için böyle şu an.
Ailesinin yanına gidecek yakında bakalım o zaman ne olacak.

Arada çok uyunur ama kronik bir şekilde böyleyse sorumlularını da aksatan birisi olması muhtemel. Gün 24 saat ve 3/2 sini uyuyarak geçiriyor. Bu kişiyle ne gezilir ne de plan yapılır.

Ben olmadığım için böyle olduğunu söylüyor ki gerçekten beraberken böyle değil bu kadar uyumaz mesela.

Yok artık ya 12-1 arası yatarım iş zamanı haric en gec 8-9da ayaktayımdır
16-17 saat uyumayı ilk defa duydum
İşsiz belliki kendisi tek yasıyor ama neyle geciniyor
Böyle tembel bi adamla gelecek düşünüyormusun ki düşünüyorsan vazgec yoksa takılıyormusun ki takılıyorsan da laf söz etme
Sana nasıl davranıyorsa öyle davran

Evet gelecek düşünüyorum tabi ki.
Tembel değildir ayrıca okurken hep çalışmış liseden beri ki hala ara ara çalışır kendi parasını kazanır.
Yükseği bitene kadar böyle olacak sonra kendi alanıyla ilgili çalışacak.
Şu an boş olduğu için ve bulunduğu şehirde çevresi olmadığı için sürekli uyuyor ama benim sıkıntım bu işte neden uykuyu tercih ediyor benim yerime? sıkılıyorum uyuyorum diyor bende kitleniyorum.

Ben çok absürt bi durum göremedim. Sizinleyken çok uyumuyomuş nasılsa, ailesiyle kalırken de öyle. Adam tek başına sıkılıyor, uykuya veriyordur kendini. Dışarda nerede olduğunu bilmeden gezse için içini yerdi. Boşverin uyusun, boş vakitlerini böyle değerlendirsin. Siz biraz ilgisizlikten muzdaripsiniz sadece uykusundan değil aslında. Zamanla düzelir.

Evet bende aslında öyle diyorum ne güzel evde işte.
O da öyle diyor tek sıkılıyorum uyuyorum diyor bulunduğu şehirde çevresi yok çünkü.
Zaten konuşunca gönlümü alıyor beni ikna ediyor ama ne bileyim ilgisizliğe gelemiyorum galiba.

Ben de uykuya düşkün bir insanım, bana bile normal gelmedi. Uykuya düşkün olsun, 10 saat uyusun. 12 saatten fazla diyorsunuz. Sağlığına zarar.

Diğer konularda da haklısınız bence. Adamın yaşam kalitesi de etkileniyor, sizinle olan ilişkisi de. Böyle hayat geçmez.

Bende buna çözüm arıyorum işte ama tek olduğu sürece böyle olacak sanırım.
Bazen kestirip atasım geliyor ama sonra çok çocukça geliyor. Benimle konuşunca hep içimi rahatlatıyor ben mi abartıyorum ilgisizlikten mi şımarıklık mı bu bilmiyorum.

Hayat düzensizliği daha rahatsız edici bence, msj atmamasından.
Gecesi, gündüzü birbirine girmiş bir adam.
Rahatsız olunur mu? Olunur.
Ona anlatınca bu saçma gelecektir ama, anlatma.

Anlatıyorum aslında ama sıkıntıdan böyleyim diyor. O zaman hak veriyorum yumuşuyorum hemen.
Çünkü kendi memleketine gidince ailesinin yanına resmen 1de uyur sekizde kalkar.

Siz uzun uyumasına ve kendine meşgale bulmamasına değil de sizinle ilgilenmek için düzenli uyku saatleri olmamasına takılmışsınız o zaman. Takılmanız gereken belli bir yaşa gelmiş kişinin bir boş vakitlerinde spora gitmemesi dizi film izlememesi sabah kalkıp arada da olsa mükellef bir kahvaltı kahvaltı hazırlama zevkinin olmaması olmalı. Yani erken kalktığında da dizinle mesajlaşmak ya da arşıma zorunda olmamalı. Önemli olan bu bence... Siz erken kalksın da beni arasın evde otursun ya da gezmesin beni ihmal etmesin diyorsanız haksızsınız.

Erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz bir süredir ve bir süre daha böyle devam edecek.Kendisi şu an çalışmıyor yüksek yapıyor ama iki gün sadece okulda onun dışında boş.

Uykuya aşırı düşkün biri kendisi olabilir uykusuna laf edecek halim yok.Ama öfkeden deliye döndüğüm konu şu gece 12-1 gibi uyuyup ertesi gün 4-5 gibi uyanıyor ve uyandıktan sonra çok az bir süre konuşabiliyoruz. Kopuk kopuk oluyor onlarda genelde. Çünkü haliyle uyanınca kahvaltıdır duştur evi toplamadır gibi işlerle uğraşıyor yalnız yaşıyor.

Ama ona göre bunu problem ettiğimde uykusunu kıskanıyor oluyorum. Ama sorun o değil. Özlüyorum haliyle konuşmak sesini duymak bir iki kelime muhabbet etmek istiyorum ve biraz sende kendinden ödün ver demek ki konuşmak istemiyorsun benimle diyorum. Sinirleniyor günlük bir limit mi var onu doldurmak zorunda mıyız sen her an aklımdadır sana yazmayınca aramayınca değersiz mi oluyorsun diyor. Ama bunu demesi bana yeterli gelmiyor. Çünkü ben erkende kalkacak olsam sırf biraz daha konuşabilelim diye uyumuyorum. Ama şimdi kendimi aşırı salak hissediyorum ben neden o zaman böyle çabalıyorum. Kendimden ödün veriyorum fedakarlık yapıyorum.
Kendi kendime mi kuruyorum yok yere problem mi çıkarıyorum büyütüyor muyum ne olur dışarıdan bir göz olarak yorum yapın. Ona göre daha sakin ilerleyeceğim.
az daha sıksa kış uykusuna yatacak, 16 saat nedir ya? Konuşmak gibi bir ihtiyaç duymasam bile, bir insanın bu kadar uyumasına ifrit olurum.

Back
X