- 28 Mart 2015
- 670
- 1.494
- 113
- Konu Sahibi DurFakatDinle
-
Annemin kendi akranlarından oluşan bir çevresi var, hatta çokta sohbet ederiz. Zaten altı kardeşiz, diğer kardeşlerim aradığı zaman kısa keser hep, sevmez telefonda konuşmayı. Helede yat uyu erken kalkacaksın diye seslendiği zaman kendimi çocuk gibi hissedip yerin dibine geçiyorum.Annenizin sizden başka çevresi var mı peki yalnız bir kadın mı ?
Bu hayatı bir defa yaşayacaksınız bunu hiç unutmayın. Ne zaman umutsuzluğa kapılsam bunu düşüyorum
Herkese merhaba
Hamımlar benim derdim kendimle. Yaşım 30, güzel bir işim, arkadaslarım, çevrem var. Annemle yaşıyorum. Dünya tatlısı bir annem var, Allah uzun ömür versin ona.
Hanımlar ancak bir sorun var ki, ben nezaman telefonda konuşsam, annem araya girer.
Bunu aile bireyleriyle konuşurkende yapıyor, arkadaşlarımla konuşurkende.
Bu aslında çok büyük bir problem olmayabilir bazıları için, ama benim için inanılmaz zor bir durum. Stresli bir insanım, obsesif takımtılarımda var. Annem araya girdiği an ( yüksek sesle yapıyor bunu) çok büyük stres yaşıyorum, kalbim küt küt atıyor, her iki tarafada adapte olamıyorum.
Sonra istemsizce kızıyorum anneme, ve asıl derdim bundan sonra başlıyor. Büyük bir vicdan azabı. Pişman oluyorum, kemdimi kötü bir insanmışım gibi hissediyorum.
Hep söylüyorum anneme lütfen araya girme diye, hatta köşe bucak kaçıyorum telefon geldiği zaman, bununda farkında. İnanın çok stres oluyorum. Araya girdiğinde genelde daha önce sorup cevabını aldığı bir soruyu sorarak oluyor, ve yüksek sesle yaptığı için, kafam allak bullak oluyor.
Ne yapa bilirim, akıl verin lütfen, psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.
Saçma sapan bir telefon görüşmesinden dolayı annemin kalbini kırdıgım için kendimden nefret ediyorum. Hiç iyi değilim kızlar. Ayrıca kendimi çok yanlız ve depresif hissedıyorum. Hayat eskiden güzeldi, ümit doluydu, şimdi ise, ne yaparsam yapıyım, mutsuz hissedıyorum, ve her yaptığım şeyin yanlış olduğunu hissedıyorum.
Takıntı takıntıyı doğuruyor ve sonrasında gelen pişmanlıklar. Psikoloğa gitmelisiniz mutlaka. Büyük ihtimalle okb teşhisi konur, rahatsızlığınız ve takıntılarınız bununla sınırlıysa hafif bir antidepresan yazarlar o da sizi rahatlatır. Durumunuzu çok iyi anlıyorum çünkü çok yakın bi tanıdığım benzer durumlar yaşadı şu an ilaç tedavisi görüyo ve gayet iyi durumda.
Aynen, kaç kez izah ettim hep aynı, bazen kasıtlı yaptığını düşünüyorum.Aynı dert bende de var hem de fazlasıyla yalnız değilsin, evde kıyamet kopuyor yine aynı ama
Sorun bizde değil bence, telefonumu açma diyorum bugün gitti telefonumu açtıAynen, kaç kez izah ettim hep aynı, bazen kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
Canım o ilaçlar kilo yapıyor diye duymuştum?Takıntı takıntıyı doğuruyor ve sonrasında gelen pişmanlıklar. Psikoloğa gitmelisiniz mutlaka. Büyük ihtimalle okb teşhisi konur, rahatsızlığınız ve takıntılarınız bununla sınırlıysa hafif bir antidepresan yazarlar o da sizi rahatlatır. Durumunuzu çok iyi anlıyorum çünkü çok yakın bi tanıdığım benzer durumlar yaşadı şu an ilaç tedavisi görüyo ve gayet iyi durumda.
Ay canımsın, yanlız olmadığımı bilmek bile iyi geldi inan.Sorun bizde değil bence, telefonumu açma diyorum bugün gitti telefonumu açtı
Bende senin gibi hissediyorum, yazdıklarıni okudum sanki beni anlatıyorsun kesinlikle yalnız değilsin ne zaman istersen ne zaman bunalırsan mesaj atabilirsin. Sanki beni yazmışsın bende depresif ve yalnızımAy canımsın, yanlız olmadığımı bilmek bile iyi geldi inan.
Ayy üzülme ağlama, bence sen içinde birktirmissin başka şeyleri de mesela depresiflik yalnızlık bende de var ordan biliyorum. Direk bir konu olsub bağırıp çağırıp her şey üstüme geliyo ve bağırmama da üzülüp aglarımİşin komik tarafı, telefonu kapandığım an, herşey bitiyor, konuşmaya çalışırım tv izler muhattap bile olmaz. Ama ne zaman bir telefon gelse, aninda muhabbetin içinde. Kıyamıyorumda, yarım bir gün göçüp gidecekler aramızdan, hiç değmez bunuda biliyorum.
Sadece o an, stresden kendime hakim olamıyorum. Şu anda da oturdum ağlıyorum zaten.
Devlet hastanesinin psikyatrisine gitmişti o doktor o kadar mühim değil bence önemli olan önce kabullenmek ve tedavi olmayı istemek.Sorun bizde değil bence, telefonumu açma diyorum bugün gitti telefonumu açtı
O 3 aydır kullanıyor öyle bi belirti olmadı. Aslında kortizonlu olmadığı sürece ilaçlar kilo yapmaz iştah açabilir sadece ama ona da dikkat etmek senin elinde hem de yaşadığım vicdan azabındansa bi kaç kilo fazla olmak daha tercih edilebilir bence. Tabi önce bi işin uzmanına görünmelisin ilaç yazıp yazmamak onlara kalmış.Canım o ilaçlar kilo yapıyor diye duymuştum?
Sende bana yaz lütfen, hayat o kadar yıpratıyor ki insanı. Belkide bizler zayıfız bilemiyorum, millet ne dertlerle uğraşıyor.Bende senin gibi hissediyorum, yazdıklarıni okudum sanki beni anlatıyorsun kesinlikle yalnız değilsin ne zaman istersen ne zaman bunalırsan mesaj atabilirsin. Sanki beni yazmışsın bende depresif ve yalnızım
Devlet hastanesinin psikyatrisine gitmişti o doktor o kadar mühim değil bence önemli olan önce kabullenmek ve tedavi olmayı istemek.
O 3 aydır kullanıyor öyle bi belirti olmadı. Aslında kortizonlu olmadığı sürece ilaçlar kilo yapmaz iştah açabilir sadece ama ona da dikkat etmek senin elinde hem de yaşadığım vicdan azabındansa bi kaç kilo fazla olmak daha tercih edilebilir bence. Tabi önce bi işin uzmanına görünmelisin ilaç yazıp yazmamak onlara kalmış.
Ben yazdım cevap bekliyorum :)Sende bana yaz lütfen, hayat o kadar yıpratıyor ki insanı. Belkide bizler zayıfız bilemiyorum, millet ne dertlerle uğraşıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?