Kendime bir şey alamıyorum!

herşeyin fazlası zarar canım..

paran varken öyle herşeyide kendine kısıtlarsan çekilmez bi hal alır...
alacağın zaman aman 3 günlük dünya de kapayı ver gözünü al gel benimle birgün alışverişe :):)
ani kararlarla birşeyler alabiliyorum çünkü ben.
ama hesabımıda bilirim yani borcumuda öderim alışverişimide yaparım ..
ikisinin ortasını bulmaya çalışıyorum bu aralar

Hiç cimriyim diye düşünme bende keşke biraz tutumlu olabilsem diye düşünüyorum ama kendime aldığım hiç bi kıyafet için üzülmem... Hatta çok mutlu olurum.. Sadece başkasına harcadığım para zor gelir bana :)))) :32: bence sonuçta aldığın şeyleri yıllarca giyeceksen verdğin paraya değer.. ben bu ay arkadaşım evleniyor diye gittim 300 tllik abiye 100tl'lik ayakkabı ve 100 tlilik kuaför ihtiyacımı giderdim.. Keşke 50 tlik bi abi ye alsaydım keşke evdeki ayakkabımı giyip sadece saçımı topuz yaptırsaydım diyorum ama üzülmüyorm verdiğim paraya çünkü 1 günde olsa mutlu olduğumu kendime baktığımı düşünüyorum sende düşünme aldığın hiç bişeyi kafana takma ama dikkatte et alışveriş yaparkene yeter:54: :D :52::52::52::52:

sen kendine bak öncelikle erteleme ihtiyaçlarını...
süslen püslen salın evde eşininde hoşuna gider kısıtlamaz seni daha fazla...

herşeyin fazlası zarar canım..

paran varken öyle herşeyide kendine kısıtlarsan çekilmez bi hal alır...
alacağın zaman aman 3 günlük dünya de kapayı ver gözünü al gel benimle birgün alışverişe :):)
ani kararlarla birşeyler alabiliyorum çünkü ben.
ama hesabımıda bilirim yani borcumuda öderim alışverişimide yaparım ..
ikisinin ortasını bulmaya çalışıyorum bu aralar

bende çok ani kararlarla alışveriş yapıyorum oyüzdendeeee hiç mutsuz olduğumu hatırlamıyorum yolda giderken şu diyorum alıyorum çünkü o kıyafet karşıma sadece 1 kere çıkıyor :D :51:

bende gider tek tek mağaazalarda dolaşır,fiyat araştırır sonra alırım,20 tl'lik bluz pahalı gelir kimi zaman ama gider 4 yaşındaki canım yiğenime gider bluzlar,gömlekler alırım,heleki yılbaşı alışverişinde ablama neler almıştım dolabını düzmüştüm valla:)ama kendime pahalı gelir hep alacağım zaman 100 defa düşünürüm yani:)

bende çok ani kararlarla alışveriş yapıyorum oyüzdendeeee hiç mutsuz olduğumu hatırlamıyorum yolda giderken şu diyorum alıyorum çünkü o kıyafet karşıma sadece 1 kere çıkıyor :D :51:

kesinlikle yok valla busefer almıycam diyorum
ama bakıyorum param var diyorumki almalıyım :)alıp hemen çıkıyorum
bazen almasamda olurdu desemde onun mutluluğu bana yetiyor hehe:1::1:

kesinlikle yok valla busefer almıycam diyorum
ama bakıyorum param var diyorumki almalıyım :)alıp hemen çıkıyorum
bazen almasamda olurdu desemde onun mutluluğu bana yetiyor hehe:1::1:

ahahah aynen yaaa bu kadar tesadüf olamaz bende öyle bu son bundan başka kıyafet almayacağım desemde bazen o gün bile o sözümü yoksayabiiliyorum .. :D

NEEEE BEN öYLE BİŞEY DEMEDİM Kİ NE ZMAN DEDİMMMMMM :52::52::52::52:

ahahah aynen yaaa bu kadar tesadüf olamaz bende öyle bu son bundan başka kıyafet almayacağım desemde bazen o gün bile o sözümü yoksayabiiliyorum .. :D

NEEEE BEN öYLE BİŞEY DEMEDİM Kİ NE ZMAN DEDİMMMMMM :52::52::52::52:

hahahahahahaahaha
çok tehlikeliyiz çoooook :1::1::1:
yanyana gelmeyelim mazallahh:10:

yalnız ben bu çantayı taksitle aldım bir internet sitesinden :D yoksa almazdım yani :D bilekliği tek çekim yaptım sadece. onu da çok çocukça buldum. hiç fotodaki gibi değildi. kutusundan çıkarmadım eşimin yiğenine hediye edeceğim.

can çıksa huy çıkmaz derler ya hani. bu huyum da bir anda çıkmayacak benden herhalde. neyse bu da bir adım değil mi:)

bu arada tek olmadığımı görmek beni çok rahatlattı. mesaj yazan herkesi öpüyorum :) :16:

Son düzenleme:
trençkotum yok. var da çok eskidi kaç sene oldu. bugün niyetlendim iş çıkışı bakındım ama yoktu istediğim gibi birşey. ben de baharlık gömlek aldım bir tane yarın giyeceğim:)

trençkot mağaza önerilerinize açığım kızlar... :26: ben lcw dan baktım ama bulamadım.

benim gibi bir tane daha var mı ben bunu merak ettim aslında :))) sanırım çıkmayacak.

o biri benm ben ben

kendime birşey alırken otuz kere düşünürüm çok para derim ama Allah ıma çok şükür param vardır hep aniden birşey çıkarsa diip herşeyi ama herşeyi ertelerim(ki ailemle yaşıyorum ve bekarım yani) he ertelemeden yani çokçaaa düşünmeden aldığım şeyler de vardır ama içim içimi yer:31::52:
amaaaa eve birşey alınacaksa alırım yanımda birinin parası çıkışmadıysa istemediği şeye hiç düşünmem hemen veririm:43: hemen ama aysonuna ki şuaralar öyleyim param azalıyor diye dellenirim kız kardeşim de aynı harçlığı alır o eve çok nadir birşey alır ve ne istiyorsa hemen alır ay sonunda annemden geçinir ama ben para istemeyli yıllar olduğu için isteyemiyorum:37::19:.... şimdide param azaldığı için annemden geçinmeyi düşünüyorum. ve bugün kapıdan söylenerek girdim :14: sürekli eve para harcamaktan kendime birşey alamıyorum bnm yok artık hiçbirşey almayacağım banane yha nasılsa diğer kızın her aysonunda senden geçinmiyor bende geçinicem diye söylendim birşey demedi (heray derim ve cnm birşey istediğinde yada birşey eksik olduğunda yine bana söyler annem hemen gider alırım )

senden dertliymişim valla:51::62: yazyaz bitmedi ben biras yenmeye başlayacağım inşallah kendi harçlığımı kendime harcasam eksik birşeyim kalmayacak ama nerdeee her ay sonunda eve para daha vermicem diom(maaşımı alınca zaten veriyorum harçlığımı alıp sadece bahsettiğim harçlığım) ama yine aynıyım

trençkotum yok. var da çok eskidi kaç sene oldu. bugün niyetlendim iş çıkışı bakındım ama yoktu istediğim gibi birşey. ben de baharlık gömlek aldım bir tane yarın giyeceğim:)

trençkot mağaza önerilerinize açığım kızlar... :26: ben lcw dan baktım ama bulamadım.

cnm ,ben kotondan aldım çok güzel tavsiye ederim.etiket fiyatı 79 liraydı. türkcellilere şifre yazıp gönderince indirim yapıyolarmış. bi de kendi indirimleri vardı yenisezon dış giyim ürünlerinde. 57.5 tlye aldım. sen de al.

ben bekarken babamın maddi durumu iyiyidı saolsun hiçbişeyimizi eksik etmedi. ama evlendim. bir cimri ailenin geliniyim şimdi. onlar da varlıklılar ama hep kısa kısa mal mülk sahibi olmuşlar. hiç keyiflerine harcamamışlar. e tabi oğulları daöyle yetişmiş. üstüne başına bişey almaz ben demesem. bana da aldırmaz. ama ben yine de alırım. aldığım şeyleri eskiden bak ben bugün bunu aldım diye gösterirdim ..çok güzel güle güle giy diycene yine boşuna masraf yapmışsın,ne gerek vardıdiye hevesimi kırardı. şimdi hiiiç söylemiyorum. gizliden eve sokuyorum. zaten yeni aldığım bişeyi de farketmiyor farkettiğinde de çok geç farkediyor. üztelik ben çalışıyorum. ama 2008den beri ev kredisi ödüyoruz.o yüzden kısma ihtiyacı oluyodu bendede.çünkü ev almayı ben istedim. 4 senemiz kaldı. ve ben artık kısmıyorum ..arkadaşlara katılıyorum bi dahamı gelcez dünyaya. bu yaşlarımız bi daha geri gelirmi.yaşlanınca böyle salına salına gezemeyecem her istediğiimi giyemiycem. boş ver.arabamız var ama eşim kullanır. saolsun hiç yürümez bi yere. ya ben ??minibüse binerim,yürürüm zaten işim eve yakın. heryere yürüyerek giderim. ayakkabı almak bana çok mu şimdi. alıyorum valla.ne kadar çok ayakkabın var diyince de ben hep yürüyorum.sen arabayla gidiyosun. hakkım diyorum. her ay bi şey alıyorum maaşımdan bana kalan harçlık kısmım var. kredi kartım yok. eşimin kredi kartı var. mutfak alışverişi benzin gibi şeyleri onunla alıyor. bi tane kart yetiyor bize. ben cebimde ne kadar varsa onu harcarım.evimin temizliğine ayda bi kadın alırdım 100 liraya.şimdi ondan da vazgeçtim. o parayı kendime harcıyorum temizliği kendim yapıyorum falan işte. 1 kızım var güzel giydirmeye çalışıyorum. ama çok pahalı bişey de almam. mesela lcw yetiyor. dün ona flodan 55 liraya beya zspor ayakkabı aldım mesela. yani öyle bi ayakkabıya 150lira falan vermem. zaten çocuk o ayağı büyüyo sürekli. ama bazen marketlerde lisanslı oyuncaklar var çocuğu olanlar bilir. 50-70 liraya. çok istiyor ama almıyorum. gereksiz görüyorum. bi debenim kız kırar oyuncakları hep kırık dökük kıymet bilmez 5 yaşında daha. o yüzden kıyıp da almıyorum. çok zengin olursam şöyle sayısaldan piyangodan ancak ozaman kızıma heristediği oyuncağı alıcam diyorum.:)) bu arada eşim de ben de devlet memuruyuz.

Bütün parayı kıyafet yatırmam.Birikim de yaparım.Güzel giyinirim,kaliteli şeyler alırım ,uzun ömürlü olsunlar diye...Sezon sonunu beklemem,çünkü her şey yerlerde yer bezi misali sürünüyor. ://

Cimri bir babada büyüdüm. Şimdi temel ihtiyaçlarımda dahi bir şey alacakken 40 kere düşünüyorum. Alışkanlık her ürünün gidip en ucuzuna bakıyorum.Doğru düzgün giysim yok. Hayatımın hiçbir döneminde modaya uygun giyinmedim. Öyleki... neyse bunları esgeçiyim.

Şimdi çalışan bir bayanım.Maaşımın bir kısmı kredi borcuna giriyor. Gerçi borç olmadan önce de böyleydim. Sırf daha ucuz diye, eşim laf ediyor diye gidip beceriksiz bir doktora burun ameliyatı oldum.Şuan burnumda bir sürü problem, üstüne üstlük yamuk ve tuhaf. Doktor kurbanıyım yani.

Asıl konuma gelecek olursa kendime birşey alamıyorum! Bunu aşmak için birkaç haftadır alışveriş sitelerine girip tüm ürünlere bakıyorum. Bir elbise beğeniyorum sonra fiyata bakıyorum 49 59TL uf çok bu diyip vazgeçiyorum. Geçen hafta bir elbise ile bileklik aldım ama 1 hafta kendime kızdım neden aldın bunca borç varken ne gerek vardı diye iç sesim hiç susmadı.

Az önce yine dellendim! Bütün siteleri bir bir dolaştım. Siyah çantam yok. kahve çantam da eskidi iyice. Baharlık bir şeylerim yok. Baktım 2 site karta taksit yapıyor elbise ile 2 çanta aldım. Zaruri ihtiyaçlarımı karşıladım fakat şu an iç sesim acayip derecede konuşuyor car car!!!

Ben niye böyleyim :50: İşin kötüsü kocam da böyle. Ondan da çekiniyorum yani...

sen kendini neye yakıştırırsan başkasıda ona yakıştırır canım, hayat sadece çalışmaktan ibaret değil çalışıyosun kazanıyosun
madem harcamasını da bil.Valla bide paranın adı var değeri hiç yokki bozdur gidiyo. herkesin borcu var Rabbim sağlık versin ödeyecek güç versin. ucuz etin suyu duru olur diye boşa demiyolar. keşke en azından kendinle ilgili estetikte öyle yapmasaydın bari.
aslında cimri bir babada büyümenin etkisi hayatını öyle etkilemişki,beni yanlış anlama bi arkadaş olarak düşüncelerimi yazıyorum bi yardım bile almalısın bence, harcama yaptığın için kendini suçlu değil mutlu hissetmelisin çünkü kendine yapıyosun sonuçta...

Back
X