Kendime çok kızdım..

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.662
276
198
Evet arkadaşlar aşçı bayan geldi, patronla konuşmuşlar, temizlik işini söyledim bana kimse temizlik yapacaksın demedi dedi, bende yapılıyor dedim. tekrar gitti patronla konuştu bende vardım. patron dediki haftada 2 gün çok bir iş değil büronun temizliği dilekte sana yardım eder dendi? Acayip sinir oldum...Bir iyi davranmalar şaştım kaldım aynı prayı alcaz hem o erken çıkacak hem ben servis yapcam hem temizlik yapcam..Bende patronla gidip konuşsam bende cumartesi günü yarım gün çalışmayı talep etsem abes kaçar mı??

bende cok kızdım... hemde cok...
sustukca daha cok iş yükletir sana o aşcı kadın

neden ben böyle ezik davranıyorum anlamıyorum, kimsenin suçu değil o konuşmalar yapılırken yapamam niye demiyorum
kadın ne kadar güzel hakkını arıyor hayran kaldım
hiç iş şevkim kalmadı, bıraksam mı acaba
kadın dediki tamam temizliği yaparım elimde kalmaz dedi,patronda başka türlü anlaşırız dedi ne demekse ekstra paramı verecek nedir..

Hakkın yene yene belki bir gün öğrenirsin. Benim bi akrabam var ama hakkını yedirmeye doymadı. Gerçi o zorunda kaldı çoğu zaman. Ama başka bir yolu yok muydu diye düşünüp durdum. Ağlamayan bebeğe meme vermiyolar bu ülkede. Söke söke alacaksın yoksa aa buyur bak bunlar da senin hakkın demiyor kimse. Kendi değerini kendin arttıracaksın ya da böyle gelmiş böyle devam edecek

haklısın 5 yıldır hiçbir şeye itiraz etmedim. çok pişmanım böyle davrandığım için hiç memnun değilim kendimden,

siz ne iş yapıyodunuz peki

ne iş yapıyorum derken muhasebe sekreterlik çay servisi

Ya Allah aşkına arkadaşım nolursun bana kızma ama kendine hiç mi saygın yok? Muhasebe sekreterlik çay servisi diyorsun. Bunların hepsi ayrı ayrı kişilerin yapması gereken şeyler. Kesinlikle ne çay servisi yapanı ne sekreteri ne muhasebeciyi küçümserim ama hepsi ayrı bunların. Neden kabul ettin? Bu işe mecbur musun? Muhasebe yapıyorum diyorsun işler mi az aynı anda sekreterlik de yapıyorsun? Var böyle yerler biliyorum ama benim aklım almıyor. Benim burda keyfim yerinde tartışma çıkmasın da daha iyi bir iş bulana kadar eyvallah diyim mi diyorsun? Başka düşüncelerin mi var :44:

maalesef var bu tarz yerler kizlar. Tahminimce kucukce bir isletmeyse, muhasebe de cok fazla is cikmiyordur, o yuzden muhasebeye ayri, cay servisine ayri birisini tutmak islerine gelmiyordur. ama tabi, diger yonden bakinca, eger yeni asci alindiysa, cay servisi artik asciya ait olmalidir gibi geliyo. ama bnce temizlik isinden yirtmissin sen. Sana yardim eder derken kibarca sen yaparsin temizligi demek istemis bnce patronun diger kadina. Heralde, zamanla senden beklenmiyor olur o is.

Son düzenleme:
ne iş yapıyorum derken muhasebe sekreterlik çay servisi

evlisinde dimi. kocanın yerinde olsam seni bi güzel tokatlardım. oda osmanlı tokatı
yakında yemegide sen yaparsın. bu yumuşak yüzlülüğünle...
ezdirme kendini. ezdirme... hakkını almaya bak ya. yazık ediyosun kendine.

eşim zaten bırak gel diyo borç harç yok evim var artı ek gelirimiz falan da var ,en azından çocuk oluncaya kadar devam edeyim dedim, çocuğumda olmuyo tedavi falan lazım vs vs yaşımda 25 diye pek acele etmedim açıkçası bebek için.birde patron sen burdan emekli olcan diyo beni sevdiklerini sanıyordum...
ne yapayım şimdi patronla konuşursam ne diyim ki... cumartesi yarım gün m talep etsem zam mı?

bu ayı atlat bence. aşcı kadınıda gözlemle hem.
önümüzdeki ay gec konuş...
temizliğe yardım etmiyor diye belki sizi söylerse aşcı kadın.
sende ordan alır konuyu kendine cevirirsin.
uyanıkol... hakkını yedirme... adam sana babasının hatrına para vermiyor...
emek veriyosun. gün boyu calışıyosun. bunu iyi bi idrak et

evet küçük işletme sezonumuz var o zaman çok yoğun oluyoruz, patron seni rahat ettirmek için sekreter alcam sen sadece muhasebeye bak diyo ama alınmadı sekreterde aylardır öyle gidiyoruz, ama çay işi çok yoğun kahvehaneyi aratmaz eşi dostu geleni gideni bitmez, beşinci aşçı hiçbiride çay servisi yapmadı, temizlik işinden yırttım geçen ki aşçıda ama bu yeni aşçı ile baştan sarcaz sanırım patron yardım edersin dediki bana, öyle deyince aşçı tabikide yüz buldu,birde tanıdıkları yeni buldukları kadın, düşünsene aynı maaşı alıyoruz,kadının da ilk aşçılık deneyimi benim birde 5 yıl tecrübem var üstüne

bakalım dediğin gibi beklemedeyim,hazmedebileceğimi sanmıyorum
ben aslında çalışma saatlerine vurduğun zaman şuan aşçıdan az bile alıyorum şaka gibi

küçük yerde başka iş bulamam düşüncesi ile bırakamıyorum, aslında fabrika bile istiyorum 4,3 evde olurum en azından ama eşim her iş yerine izin vermiyor,bekar olsam çoktan çekip gitmiştim...ilk başlar tektim tüm iş yükünü aldım öyle alıştırdım birazda,

İnsanlar işe girerken hata yapıyorlar.

Aman önce bir yere kapak atayım da maaş sonra yükselir düşüncesi oluyor ki tamamen yanlış.

Başta ne istediğini bilmek ona göre talepte bulunmak lazım.

Bu arada aşçılık hiçte kolay bir meslek değil. Kadının aldığı para normal.

ya olur mu?? ayni maasi alcaksiniz o senden az calisicak. patronuna guzel bir dille bu noktadan konuya girebilirsin belki. o zaman ya maasina zam yapsin, yada senin uzerindeki bazi yukleri alsin.
tabi bu arada cok aksi patronlar var, insallah ters tepmez. hakkinda hayirlisi olsun cnm.

cidden sinir olcak durum
makul bir talep
bence konuş patronla

ilk işim tecrübesizlik diyelim,kadının aldığı normal maaş benim maaşım 5 yıla göre az ben onu diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…