Kendime çok kızdım..

zam ısteme yöntemını bılmıyorsun canm :) ben geçen ay gıttım patronumun yanına musaıtmısınız dedm evet dedı keyfınız nasıl dedım gülmeye başladı gel bakalım hayırdır dedi zam ıstıcem keyfınızın ıyı olması lazım dedım öyle güldüre güldüre aldm zammı bıde extra primi tabi

valla beni anlattın hem muh. hem sekreterlik hem temizlik hem çay kahve servisi aldğım maaş 700 tl benim sabretmemin sebebi ilk işim tecrübe istiyolar bu yüzden 1 2 sene dayanmalıyım sonra inşallah daha güzel işe bakçam sen 5 sene çalışmışsın rahat iş bulursun ezdirme kendini ben gibi değilsin

buraya yazmamın sebebi zaten cesaret almak, doğruyu yanlışı bulmak, burda hep bastırdılar patronun diğer elemanı işçilerden sorumlu burda vardiye amiri diyelim, biz sana iyi maaş veriyoruz sigortan var böyle çiftlik arasan bulamazsın vs vs dedim bu kadar hakediyorum ama yeni aşçı bu işverenin tanıdığı ona her istediğini ikiletmedi,aynı şekilde o işçilerden sorumlu vardiya amirinin oğluda burda pazarlamaxı ikibin maaş alıyo, bana hakettiğimin bu kadar olduğuna inandırdılar,bu arada hakaret eziyette boldur burda...

benimde ilk iş yerim kaldım burda sende eğer orda kalırsan vazgeçilmez eleman olduğunun anladığın an şartlarını sun, ben bildiğim halde yapamıyorum şuan,
ben yandım sen yanma, eşim her iş yerine sıcak bakmıyo yoksa güzelişler buldum burası güvenilir diyo eşimde,istersen bırak işi çalışmada diyor eşim ama sonra her bulduğum işe burun kıvıracak biliyorum

zam istesem yapılır biliyorum ama şok olurlar 5 yıldır hiç istemedim

Daha iyi bir yer bulamazsam Allah'a şükür çalışmak zorunda değilim kafama göresini bulana kadar deneyebilirim demeliydin o vardiya amiri olacak kişiye. Çok var böyleleri. Nerde bulacaksın böyle iş diyenler. Muhakkak ki daha iyisi de daha kötüsü de vardır. Ama önce insanlara inanmayı bırak. Kimse sana hakaret etme hakkına sahip değil. Kimsenin moralini bozmasına izin verme. En kötü 1500 alman lazım. 5 senedir aynı iş yerinde kusura bakma ama eşşek gibi çalışıyosun. Sen çıksan kalırlar ortada. Hak ettiğinden çok çok çok az alıyosun. Hadi ilk deneyimin diye başta asgari ücreti kabul ettin diyelim ama 5 sene nasıl aynı maaş? Cidden aklım almıyor. Muhtaç da değilim diyorsun. Olması gereken senin yaşadığın değil emin ol.

zam istesem yapılır biliyorum ama şok olurlar 5 yıldır hiç istemedim

5 yıl için 100 tl koy 500 tl zam yapsnlar sana sen asgarı ucret şartlarında çalışmıyorsnkı asgarı ucret verıyorlar nıye rızkını yedırıyorsn ıste zammını bugun topla cesaretını utanılıcak bırşey degılkı bu keyfınız nasıl de gır olaya 5 yıldır çalışıyorm hıc zam almadım bılıyorsunuz de sen ıstemeden onlarn sana şimdiye kdr çoktan yapması lazmdı ama sen ıstemezsen onlarnda işine gelır hayatta yapmazlar ben bu şirlete gırdıgımde kımse 3-4 yıldır zam almamıştı senem daha dolmadan zam aldm bu ıkıncı yılım ıkıncı yılın zammınıda aldm valla ustune ben ıstemeden prım verdı patron ıstersen alırsın aglamayana meme yok misali

1500 değil 1200 verseler uçarım herhalde havalara, bugün de misafirler çok konuşcam bakalım bir ara konuşursam yazarım sonucunu buraya, vardiye amirine hiç çıtlatmamam lazım patron u da etkiler iyi onun maaşı diye..

Canım bu yapamayacagn bisey değil, bir anlık cesaretini toplayıp yanina gitmeye bakar. Hakkini aramayip sonra dert ediyorsun kendine. Çözümsüz bir derdin yok, gayet rahat soyleyebilitsin. Tereddüt edeceğin bir drum yok. O maaşa o kadar yıldır 3 kişilik çalışıp bir de cumartesi tam calisiyoun. Gerçekten hic gerek yok. Durumunu anlat isteyeceğini iste. Konuşmanın ayıp değil, bu şekilde kendine haksızlık ediyorsun. Onların yararına tabi bu durum. Sen ses etmedikçe boyle gidecek...

benim de evime 5 dk güvenilir bazen oturuyorum rahatım bazen yoğun oluyo ölüyorum ozaman bakalım ileriki şartlar durumu belirler bende sen gibiyim isteyemem gibime geliyor aynı senin karakterindeyim çekinme konusunda ((((((

Aa tabi ki de sakın o gereksiz insanı araya karıştırma. Zaten kurumsal bir firma değil zammını girip direkt patrondan isteyeceksin. Reddederse peki tamam deyip geri çekilme sonuna kadar savun kendini ama ben daha iyi maaşlı bi yer buldum falan de, elindeki bütün kozları kullan. Unutma MECBUR DEĞİLSİN ve senin elin daha güçlü

Hakkını aramayan raZı olmuş hükmündedir.

Son düzenleme:
kusuruma bakmayın ama sizi kullanıyorlar resmen o kadına da tanıdık torpilini iyi yapıyorlar birazda dişliymiş sözünü geçirtiyor patrona maşallah seni de sesini çıkarmayan olarak gördükleri için istediklerini yapıyorlar
ilk olarak temizliğe yardım etme işim başımdan aşkın de geç karşıya
mesela bizim aşçı 2 gün gelmedi ilk gün yedikleri bulaşıkları kimse yıkamadı ben yememiştim
ertesi gün patron yemekhaneye çıkınca bulaşıkları kendi yıkadı bana da bugun laf ediyor hiç utanmıyormusun 2 bulaşığı yıkmadın diye bende yooo ben bulaşık yıkamam dedim geçtim o benim işim değil umrumda bile olmaz
sende ya sesini çıkaracaksın yada ayrılacaksın insanların seni sömürüp ezmesine izin verme

patron şimdi odaya çağırdı yeni eleman nasıl diye, bende anlattım ne konuştuysak, bu kadın durucu gibi gelmiyo bakalım bana hayırlısı..
ama ağzımı açıp cumartesi bende yarım gün çalışmak yada maaşıma zam yapın diyemedim cumartesi maaş günü o zaman konuşmak istiyorum bakalım
aşçı gelmedi işi çıktığı günler bulaşığıda yıkarım işçilerin çayını hazırlarım bardaklara varana kadar yıkarım :26:

konuşamadım az önce patron çağırdı beni,birşey diyemedim..

konuşamadım az önce patron çağırdı beni,birşey diyemedim..

Zaten ben de öyle tahmin etmiştim. Bir kerede olmasına imkan yoktu zaten. Yavaş yavaş olur. Bak 5 sene sonra birini aldılar işe seninle aynı ücrete başladı (biraz daha az) bi an dank etti dimi? 5 senede olmayan şeyin 1 günde olmasını beklemek zaten saçma olurdu. Bundan sonraki fırsatları değerlendirebilmen dileğiyle. Biz ne desek boş. Olay sende bitiyo. Ha bir de merak ediyorum ailende bu şekilde gördün değil mi? Aman kızım sus ağzımızın tadı bozulmasın. Sen her zaman saygılı ol laf gelmesin.

çok mutluyum aldım zamm ı:) konuştum sonunda

Oh içim rahatladı kendim almışım gibi sevindim :) ne kadar yaptı? Çok zor değilmiş dimi? İnan onun için daha zor senin gibi bi elemanı kaybetmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…