• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime çok kızdım..

ya olur mu?? ayni maasi alcaksiniz o senden az calisicak. patronuna guzel bir dille bu noktadan konuya girebilirsin belki. o zaman ya maasina zam yapsin, yada senin uzerindeki bazi yukleri alsin.
tabi bu arada cok aksi patronlar var, insallah ters tepmez. hakkinda hayirlisi olsun cnm.

patronum beni terslemez severde ben konuşamıyorum sorun orda

Yani arkadaşım aynı şeyleri tekrarlamamak adına kendini ezdirme vs demeyeyim diyorum ama ezdirme Allah aşkına. O kadın gibi sen de kendi haklarını savunabilirsin. Konuş patronuna zam iste ya da cumartesi yarım gün çalışma.. Hangisi daha gerekliyse artık...

Kabul etmemeyi göze alamazlar sanırım. Çünkü kaç senedir tüm iş yükünü sen almışşın. Yaptıklarını yeni bir elemana yükleyemez, mecbur kabul edecek birşeyleri..

Resti çek daha iyi maaşlı bir iş buldum ayrılmayı düşünüyorum de. Bak bakalım o zaman noluyor. Güle güle demezler eminim ben. Çünkü aynı anda 3 elemandan birden olmaya cesaret edemez. Düşün sekreter muhasebeci çaycı herkes aynı anda işi bırakıyor :)

Yani arkadaşım aynı şeyleri tekrarlamamak adına kendini ezdirme vs demeyeyim diyorum ama ezdirme Allah aşkına. O kadın gibi sen de kendi haklarını savunabilirsin. Konuş patronuna zam iste ya da cumartesi yarım gün çalışma.. Hangisi daha gerekliyse artık...

Kabul etmemeyi göze alamazlar sanırım. Çünkü kaç senedir tüm iş yükünü sen almışşın. Yaptıklarını yeni bir elemana yükleyemez, mecbur kabul edecek birşeyleri..

Ben konuşsam kabul ederler de,konuşamayan benim yıllardır, yok canım benim gibi fedakar ikinci bir eleman gelmez, aşçılar bile her daim resti çekti,
Pısırık olan benim, para muhabbeti yapmak istemiyorum cumartesi yarım gün istemek istiyorum...

Resti çek daha iyi maaşlı bir iş buldum ayrılmayı düşünüyorum de. Bak bakalım o zaman noluyor. Güle güle demezler eminim ben. Çünkü aynı anda 3 elemandan birden olmaya cesaret edemez. Düşün sekreter muhasebeci çaycı herkes aynı anda işi bırakıyor :)

Aşçı bugün bismillah başladı işe sen çaycı mısın burda diyo :D

Zerre cesaretim yok konuşmaya :(

Canım üzülme, inan o kadar çok kişi yaşıyor ki benzer şeyleri.

Riske girmek istemiyorum, ihtiyacım var diyorsan bence kimseye bir şey söylemeden iş arayabilirsin.

Daha iyi bir iş bulursan da sakın birilerini yüz üstü bırakırım diye düşünme, ortada bir haksızlık var sonuçta.

Hakkında hayırlısı...

Aslında sizin gibi o kadar çok kişi var ki. Ve ben çok kızıyorum onlara. Bu kadar çok hakkını aramayan olduğu için sistem işlemiyor zaten. Fazla mesai ücreti vermeyen mi ararsın, verdiği maaştan az sigorta ücreti yatıran mı ararsın. Olmayacak işleri olmayacak kişilere yıkan mı ararsın. Hakkı olan izni vermeyen mi. İşte bu cesareti veren bu patronlara aslında hep sizin gibiler. Başkalarını geçin ama kendinize biraz değer verin hiç olmazsa. Sizi kırmak incitmek için yazmıyorum ama işin bir de bu boyutu var görmezden gelmeyin.

Canım üzülme, inan o kadar çok kişi yaşıyor ki benzer şeyleri.

Riske girmek istemiyorum, ihtiyacım var diyorsan bence kimseye bir şey söylemeden iş arayabilirsin.

Daha iyi bir iş bulursan da sakın birilerini yüz üstü bırakırım diye düşünme, ortada bir haksızlık var sonuçta.

Hakkında hayırlısı...

hiç ihtiyacım yok işe,riske girip konuşsam kabul edecekler biliyorum, kaç aydır sekreter arıyoruz bulamıyoruz çünkü

daha iyi iş buldum cumartesi tatil asgari ücret hemde sadece muhasebe yüz üstü bırakırım diye gitmedim, o işe arkadaşımı yerleştirdim halinden nasıl memnun anlatamam

Aslında sizin gibi o kadar çok kişi var ki. Ve ben çok kızıyorum onlara. Bu kadar çok hakkını aramayan olduğu için sistem işlemiyor zaten. Fazla mesai ücreti vermeyen mi ararsın, verdiği maaştan az sigorta ücreti yatıran mı ararsın. Olmayacak işleri olmayacak kişilere yıkan mı ararsın. Hakkı olan izni vermeyen mi. İşte bu cesareti veren bu patronlara aslında hep sizin gibiler. Başkalarını geçin ama kendinize biraz değer verin hiç olmazsa. Sizi kırmak incitmek için yazmıyorum ama işin bir de bu boyutu var görmezden gelmeyin.

yazdıklarına kırılmıyorum, zaten benim istediğim de cesaret, bu kadar boyun eğmese zaten kimse her iş veren işçinin istediğini vermek zorunda kalır, yıllık izin bir hafta hastalık dışında izin istersen geçerli sebebin olmalı vs vs

burda kadına suç bulmuşsun ama aşçının görevi temizlik yapmak değildir. muhasebecinin görevi de çay servisi ve temizlik değildir. herkes kendi işini yapmalı. ikiniz beraber gidip konuşun bence kabul etmeyin.

Merhabalar;
Aynı iş yerinde 5 senedir mi çalışıyorsunuz?Eğer öyleyse gerçekten çok az maaş alıyorsunuz(dünkü konudan biliyorum)Canım ağzın laf yapsın azıcık.madem patronun bişey demez konuş yani.Bende 7 senedir aynı iş yerindeyim.Ön Muh.+sekreterlik yapıyorum 1500 TL alıyorum.225 tl yemek kartıma doldurur.Ağlamayana meme yok.Yani söylediğinde ya kabul edecek yada etmeyecek.

burda kadına suç bulmuşsun ama aşçının görevi temizlik yapmak değildir. muhasebecinin görevi de çay servisi ve temizlik değildir. herkes kendi işini yapmalı. ikiniz beraber gidip konuşun bence kabul etmeyin.

ben kadına suç bulmadım çok güzel hakkını aradı dedim, aşçının işi gerçekten az, temizlik yapabilir,bende yeri geldimi çay servisi yaparım boş vaktimde yapıyorumda zaten ama maaşımı az buluyorum, beş yıllık eleman olarak yeni işe başlayandan az alıyorum hazmedemiyorum sesimi de çıkarmıyorum

Son düzenleme:
ben kadına suç bulmadım çok güzel hakkını aradı dedim, aşçının işi gerçekten az, temizlik yapabilir,bende yeri geldimi çay servisi yaparım boş vaktimde yapıyorumda zaten ama maaşımı az buluyorum, beş yıllık eleman olarak yeni işe başlayandan az alıyorum hazmedemiyorum sesimi de çıkarmıyorum

haklısın tabiki. bence patronla ciddi bir şekilde konuşmalısın. sen de hakkını ara. ya maaşına zam yapsın ya da yapacağın işleri azaltsın. benim önerim yavaştan başka işler de bakmaya başlaman

Merhabalar;
Aynı iş yerinde 5 senedir mi çalışıyorsunuz?Eğer öyleyse gerçekten çok az maaş alıyorsunuz(dünkü konudan biliyorum)Canım ağzın laf yapsın azıcık.madem patronun bişey demez konuş yani.Bende 7 senedir aynı iş yerindeyim.Ön Muh.+sekreterlik yapıyorum 1500 TL alıyorum.225 tl yemek kartıma doldurur.Ağlamayana meme yok.Yani söylediğinde ya kabul edecek yada etmeyecek.

evet aynı işyerindeyim 5 yıldır 840 tl alıyorum, diğerleri ikibine yakın maaş olur pozisyonları farklı ama imalat şöför pazarlamacı en nihayetinde diğerleri erkek olduğu için işi ağırdır vs dedim ses etmedim ama yeni başlayana hiç ikiletmeden aynı maaşı verdikleri için iş şevkim kaçtı resmen
benim gönlümde 1100 1200 geçiyo açıkçası ama mucize olur herhalde...
patronum gerçekten demez sabahtan beri durgunum neyin var hasta mısın git doktora deyip duruyor

yazdıklarına kırılmıyorum, zaten benim istediğim de cesaret, bu kadar boyun eğmese zaten kimse her iş veren işçinin istediğini vermek zorunda kalır, yıllık izin bir hafta hastalık dışında izin istersen geçerli sebebin olmalı vs vs

Yok öyle bir şey. İhtiyacım var tatile gidiyorum diyeceksin ve çekip gideceksin. 1 hafta sensiz o iş yeri batmaz emin ol. Muhtaç da değilim diyorsun. E o zaman daha ne? Ama sıkıntı senin düşünce yapından kaynaklanıyor. Önceki konularını da okudum. Erkek oldukları için iş arkadaşlarımın benden yüksek maaş almalarını önemsemedim falan demişsin. Bu çok yanlış bir bakış açısı. İş hayatında kadın erkek diye bakılmamalı. Belki de sen onlardan çok daha fazla çalışıyorsun? Aldığın maaş senin emeğinin karşılığıdır. Cinsiyetle bir alakası yok yani kesinlikle. Bu kadar mı değersiz senin emeğin :19:

Yok öyle bir şey. İhtiyacım var tatile gidiyorum diyeceksin ve çekip gideceksin. 1 hafta sensiz o iş yeri batmaz emin ol. Muhtaç da değilim diyorsun. E o zaman daha ne? Ama sıkıntı senin düşünce yapından kaynaklanıyor. Önceki konularını da okudum. Erkek oldukları için iş arkadaşlarımın benden yüksek maaş almalarını önemsemedim falan demişsin. Bu çok yanlış bir bakış açısı. İş hayatında kadın erkek diye bakılmamalı. Belki de sen onlardan çok daha fazla çalışıyorsun? Aldığın maaş senin emeğinin karşılığıdır. Cinsiyetle bir alakası yok yani kesinlikle. Bu kadar mı değersiz senin emeğin :19:

Geçen arkadaşlarlar oturuyoruz ben dedim patronum benden çok memnun,onlarda dediki senin gibi enayiden herkes memnun olur, çay yaparsın izin almazsın bilfiil çalışıyorum, 5 yıldır asgari ücrete razısın ben bu lise mezunu halimle gidip çalışmam orda dedi,arkadaşım şuan markette 1200 le iş başı yaptı,
kimse bu halime anlam veremiyo, evet düşünce yapım fazla iyi niyetli, aman kimse kırılmasın kendileri desin kendileri zam yapsın vs vs

Geçen arkadaşlarlar oturuyoruz ben dedim patronum benden çok memnun,onlarda dediki senin gibi enayiden herkes memnun olur, çay yaparsın izin almazsın bilfiil çalışıyorum, 5 yıldır asgari ücrete razısın ben bu lise mezunu halimle gidip çalışmam orda dedi,arkadaşım şuan markette 1200 le iş başı yaptı,
kimse bu halime anlam veremiyo, evet düşünce yapım fazla iyi niyetli, aman kimse kırılmasın kendileri desin kendileri zam yapsın vs vs

Tamam işte o zaman durum buysa yakınmayı bırakacaksın. Ben böyleyim diyip işine gidip gelip razı olacaksın. Ama hem yakınıp hem de harekete geçmezsen etrafındaki insanları da bunaltırsın. Cesaretini topla ya ayrıl ya da benim aklım başıma geldi deyip isteklerini bir bir sırala. Aşçı bu kadar kazanıyor ben kaç senedir gıkımı çıkarmıyorum ama artık tamam buraya kadar de. Kıskançlık derlerse de desinler. Ne olur sanki? Kıskançlık olsa ne olur? Onlar şimdiye kadar senden yeteri kadar faydalanmışlar. Hep ver hep ver nereye kadar :19: Ya 1500 tl maaş ya da cumartesi çalışmamam ya da işten ayrılmam de. Önlerine 3 seçenek sun. Hangisini seçerlerse seçsinler sonunda karlı çıkan sen olacaksın. KALK VE YAP ŞUNU!

Canım bende senin gibiydim eski iş yerimde çay servisi telefon ve muhasebe yapıyodum 1 sene geçti baktım ben muhasebe yerine diğer işlere daha hakim olmuşum dedim ya başka bir eleman alınır yada ben çıkıyorum bayan aldılar aşçılık, temizlik ve çay servisi ona devredildi bende telefon ve muhasabe işin bakmaya başladım anca öyle rahat edebildim sende sert çık gerçekten sesin çıkmayınca çok eziliyosun şuanki iş yerimdede çaycı dışardan çay getirio hanın içinde temiz göz önünde zaten ilk girceğim zaman adam burda mutfak var sen yaparsın çayı fln dedi ama dedim ben bu şekilde işe girmem kusura bakmayın ben muhasebeciyim çay ve temizlik için başka eleman gerekli şartım bu kabul ederseniz dedim ve kabul etti yaklaşık 1 senedir burdayım temizlik işlerinede hafta 1 gün bayan geliyo ezdirmemeye çalış kendini:34:

Back
X