• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime dur diyemiyorum.

NightStalker

E♡
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
4.659
3.970
133
32
Baskalari ne der bana bakınca bilmiyorum ama doğumdan sonra çok değiştim diyebilirim kendim için. Özellikle ilk patlamam kayinvalideme oldu. Herşeyi başka anlayıp öfke küpüne dönüyorum hakim olamıyorum. O zamanlar bebegim kolikti bende deneyimsiz emzirmeye susturmaya calisiyorum kan ter icinde kalmisim. Bu arada 1 hafta annem 1 hafta kayinvalidem kaliyodu yanimda 40imiz cikana kadar. Sonra kalkti yerinden ver biraz gezdireyim dedi susmasi icin. Ben zaten gerilmisim bi yok deyisim vardi kendime inanamadim. Nasil yok dediysem esim annesine git anne evden yoksa huzurumuz kacicak dedi bana da lohusayim diye cok ustume gelmedi ama aglayarak ve beni de aglatarak uzun bi konusma yapti. Bende ertesi gunu arayip ozurdiledim. Şuan iyiyiz ama sogugum.

Ve sanıyordum ki bu tavrım sadece ona özel ve neden sadece o diye düşündüm hep.
Sonra fark ettim ki eşime iğneleyici konuşuyorum rahatsız olduğum şeylerde. Ve bugün son nokta annem bize kalmaya geldi 1 günlüğüne sabahtan beri söylediği herşeye - cevap veriyorum.

Bu böyle kızım
Yok o öyle değil

Bunu böyle yap kızım
Hayır ben böyle yapıyorum

Fark ediyorum herşeye olumsuz cevap veriyorum. Aşırı geriliyorum.
Kayinvalideme bebeğime benden çok dükünmüş gibi davrandığı için soğudum

Annem her geldiğinde yapma dediğim halde suratı aşık halde evimi temizledigi için soğudum.

Eşim aşırı pasaklı olduğu için soğudum.
Bi arada babaanneme gittim 8 günlüğüne yazlığa. Kızım ağlıyor çıkardım yukarı uyutucam babaannem sesleniyo kızım getir aşağı diye. Hayır dedim bağırdım biraz. Sonra ağlayarak sarıldım ozurdiledim.

Babaannem de sürekli yaz vakti usutuceksin bu çocuğu usutuceksin bu çocuğu dediği için soğudum.

Hepsinin yeri ayrı hepsini tabiki seviyorum ama sanırım artık işime karisilmasi bana büyük bi yük gibi geliyor.
Kısacası en ufak cümle ve görüntü bile bana batıyor.
Aşırı gergin ve sinirli biri oldum kalp kırıp pişmanlık da duyuyorum ama öyle işte. Her lafa cevap vermekten yoruldum.
Burda olumsuz yorum yapan, 1.5 ay önce açtığım konuyla vurmaya çalışanlara kesinlikle cevap vermicem. Eleştirebilirsiniz ama dozu kaçırıp toplu ban yemeyelim lütfen.
Sevgiler..

Doğum sonrası depresyona benziyor nefesiniz daralmış bence yardım alın cunku bir sonraki adım çocugunuza tahammulsuzluk olur ki lütfen olmasın.
Yok canım o kadar değil yanlış anlaşılmasın övünmek falan da değil ama kızıma ne bakıcıya ne anneme ne kayinvalideme baktırdım isimden ayrılıp kendim bakmayı tercih ettim saçının teline bile kıyamam. Sadece biraz bunaldım sanırım.

Sadece eşinle ve bebeğinle zaman geçir gez toz yaz bitiyor kış gelmeden rahatla. Geçmez yoksa bu ruh hali. Biliyorum seni bebeğin baya büyüdü ama depresyonun geçmemiş malesef

Sadece eşinle ve bebeğinle zaman geçir gez toz yaz bitiyor kış gelmeden rahatla. Geçmez yoksa bu ruh hali. Biliyorum seni bebeğin baya büyüdü ama depresyonun geçmemiş malesef
Ya depresyondayım sanırım diyorum ama ağlayamıyorum bile gülüyorum sadece. Bazen uzun uzun susuyorum. Eşim merhametli guleryuzlu bi adamdır tek sıkıntısı işten geldiği zaman eline telefon alıp oyun oynamak o da onun zevkidir tabi ama çok sıkılıyorum bazen. Bi yere de gidemedik. Çıkardığı zaman çarşıya çıkıp geliyoruz eve ya da annesine babasına gidiyoruz oyle

Kaç aylık bebeginiz? Uykusuzluk devam ediyor mu? Ben de tek buyutuyorum bebegimi ve sonradan biri en ufak birşey dediğinde tahammül edemiyorum çünkü ben bu zamana kadar tektim şimdi de akıl vermeyin diyorum. Zaten bizim millet bayılır akıl vermeye ben de sinirleniyorum bir de üstüne uykusuzluk eklenince kimseyi bulamazsam eşimle tartisiyorum

Büyük ihtimal şimdiye kadar hep susan idare eden taraftın
Farkında olmadan birike birike gelmiş bugünlere
Şimdi tahammül sınırın azaldığı için böyle davranıyorsun
İnsanların fazla karışması elbette iyi değil
Yüksek sesle yada sert bir şekilde değilde
Sakin ama net bir şekilde uyar

Kaç aylık bebeginiz? Uykusuzluk devam ediyor mu? Ben de tek buyutuyorum bebegimi ve sonradan biri en ufak birşey dediğinde tahammül edemiyorum çünkü ben bu zamana kadar tektim şimdi de akıl vermeyin diyorum. Zaten bizim millet bayılır akıl vermeye ben de sinirleniyorum bir de üstüne uykusuzluk eklenince kimseyi bulamazsam eşimle tartisiyorum
Valla uyku aramıyorum gülüm ya ilk zamanlar çok zordu ama şimdi düzene girdik 3 aydır falan iyiyiz kızım 7 aylık şuan 8 9 yatıp sabah 9 kalkiyo

Lohusaliga hosgeldin.
Bence kimse sen cagirmadan gelmesin. Evinde kendin ol...
Uyku ve yemek ihtiyacinda yardim iste sadece .
Cok normal biranda insanin tum duzeni degisiyor.bebek odakli oluyor hersey ve insan ne kadar bilincli ebeveyn de olsa bu sendromlar yasanabiliyor.
Herseyi mukemmel ve eskisi gibi bekleme.
Ve buyuklerinden yardim alma imkanin varken al. Inan uykusuzluk bitiriyor .sinir stres de bundan dolayi ayri tavan yapiyor.
Herseye yeterim mantigini kaldir.
Ilerde duzenin yavas yavas gene olacak.

Lohusaliga hosgeldin.
Bence kimse sen cagirmadan gelmesin. Evinde kendin ol...
Uyku ve yemek ihtiyacinda yardim iste sadece .
Cok normal biranda insanin tum duzeni degisiyor.bebek odakli oluyor hersey ve insan ne kadar bilincli ebeveyn de olsa bu sendromlar yasanabiliyor.
Herseyi mukemmel ve eskisi gibi bekleme.
Ve buyuklerinden yardim alma imkanin varken al. Inan uykusuzluk bitiriyor .sinir stres de bundan dolayi ayri tavan yapiyor.
Herseye yeterim mantigini kaldir.
Ilerde duzenin yavas yavas gene olacak.
Şuan tempoya ayak uydurdum hani misafir falan da çok sıkıntı değil de dediğim gibi işte keşke cevap vermemeyi ogrenebilsem ya da en azından normal cevap vermeyi evet doğru diyosun demeyi

Doğumdan sonra böyle olduysa bir doktora görün canım ya da biri bişey deyince bir iki saniye bekle kafanda olumlu ve temiz cümleleri seç ve o şekilde konuş. Ben de doğumdan sonra asabi birisi olmuştum bir süre, sonra baktım ne bana ne de başkasına faydası var. Toparladım kendimi hızlı bir şekilde. Aynı sana dediğim gibi bir iki saniye düşünup öyle cevap verdim sonra bende huy oldu bu :)

Doğumdan sonra böyle olduysa bir doktora görün canım ya da biri bişey deyince bir iki saniye bekle kafanda olumlu ve temiz cümleleri seç ve o şekilde konuş. Ben de doğumdan sonra asabi birisi olmuştum bir süre, sonra baktım ne bana ne de başkasına faydası var. Toparladım kendimi hızlı bir şekilde. Aynı sana dediğim gibi bir iki saniye düşünup öyle cevap verdim sonra bende huy oldu bu :)
Ya hakikaten düşünüp cevap vermek en iyisi. Bende öyle yapicam. Gebelikten önce de agresif biriydim ama en azından kayinvalideme karşı bi gram kötü bi söz bile soylememistim şimdi surat, olumsuz cümleler. Of of. Neyse denicem herşeyi benim bilmem imkansız.

Ya depresyondayım sanırım diyorum ama ağlayamıyorum bile gülüyorum sadece. Bazen uzun uzun susuyorum. Eşim merhametli guleryuzlu bi adamdır tek sıkıntısı işten geldiği zaman eline telefon alıp oyun oynamak o da onun zevkidir tabi ama çok sıkılıyorum bazen. Bi yere de gidemedik. Çıkardığı zaman çarşıya çıkıp geliyoruz eve ya da annesine babasına gidiyoruz oyle
Bence sen monoton hayattan sıkıldın değişik birşeyler yapın

Benim oğlan da 7 aylık olmak üzere. İşe başladım, uykum yetmiyor, geceleri emzirmeye kalkıyorum vs. Gerginleşiyorum bazen. Millete sarıyorum.

Bizde durum tam tersiydi başlarda, bebekle pek ilgilenen olmadı. Ben de ilgilensinler, yardımcı olsunlar istemiştim. Yalnız büyüttüm sayılır başlarda günlerce uyumadım, acemilik bir taraftan. Annem bakıyor şimdi terledi deyip soyuyor, sıcakta çok giydiriyor hastalanacak diye, altını almayı yeni çözdü. Ama pek kafaya takmıyorum, çocuk huzursuz değil, bebeğe bakan var diye şükrediyorum artık. Ama çevrende iyi niyetle yardım etmek yerine surat asan, içten yanmalı baskın karakterler varsa bebekli kadın hem uykusuzluktan, hem kafasındaki düşüncelerden çok yoruluyor. Benim de eşimin annesi otoriter zorlanıyorum onunla. Yardımcı olmadığı gibi evinin keskin kurallarına uymak zorunda kalıyorum oradayken huzursuzlanıyorum, tersleniyorum sağa sola. Annemle daha sakinim biraz mahçup davranıyor pek surat asmıyor kabulleniyorum. Sanırım biraz çevreyle ilgili.
Ne diyeyim daha bilemedim. Bebeğimi çok rahat ve mutlu büyüttüm, herkes iyi niyetle yükümü hafifletmeye çalıştı diyen anne henüz görmedim ben. Zor büyüyorlar işte. Geçecek demekten başka çare kalmıyor maalesef. Geçerken de kadını törpülüyor, yoruyor zaman.:KK16:

Back
X