Kendime güvenemiyorum

23bilgi23

Uykum firarda
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
548
486
103
Merhaba bayanlar. ben üniversite birinci sinif ögrencisiyim. nasil baslasam bilmiyorum ama kendime güvenemiyorum hic bi sekilde . cekiniyorum konusamiyorum sinifta cok utangac bi insanim. sinifa girdigimde montumu askiliga asamiyorum sanki herkes bana bakiyomus gibi geliyo. yoklama kagidina en son ben imza atiyorum onu bile araya girmeden kalkip hocaya veremiyorum. anlamadigim yerleri ya da cevabini bildigim sorulari yanitlamak icin bile konusamiyorum. ilk okulda cok kalkardim derslere katilirdim sorularin cevaplari yanlis olsa bile ama sonra orta okula gectim bi soruyu yanlis yapinca hocalar hemen kücük düsürüyodu beni icime kapandim bu yuzden. etrafima bakiyorumda herkes ne güzel mutlu gülüyolar. bi tane arkadasim vardi o da bana durup dururken trip atti ve benimle takilmiyor tek kaldim o hic sorun deil lisedede hep tektim ama okula gitmek istemiyorum artik hrr gece agliyorum oysaki lisedeyken cok dua etmistim Allahima . ne olur universitede yanliz kalmayayim karsima iyi dostlar cikar die ama olmadi. evet aralarda konustugum kizlar var ama yanimda kimse oturmuyor sadece benimde iyi arkadas ortamim olsun istemistim eglenmek gulmek beraber bulusup ders calismak anlamadigim sorulari sormak. biseyi cok istiyince olmuyo iste . dunde isten ciktim okula gittim derse gec kaldim kapiyi tiklatip yerime gectim hoca bana cik disari izin istedin mi nie giriyosun dedi cok zoruma gitti kapinin onunde bekledim sadece iceri girmedim. biliyorum insanlarin bisuru daha önemli dertleri var ama suan bile agliyorum yinede diyorumki Allahtan hayirli arkadas ve dostluklar dilerim

Belkide o cok istediğin ortamlar senin için ileride iyi sonuç dogurmayacak. Iyi dostlar cikmayacak. Anladigim kadariyla iyi niyeti temiz dusunceli bir insansin. Allah kardina hayirli inaanlar cikarsin.
Çekingenlik konusunada gelince bi uzmandan yardim alip asabilirsin bunu. Kendisi vozulebilecek bir sey degil gibi geliyor bana. Yani tavsiyelerle bir yere kadar goturursun. Ama bi destek onemli.

Ortami da gectim liseden bu yana sadece bi tane arkadasim olsun tek olsun öz olsun herseyi cilginlar gibi yapabilcegimiz gunlerim olsun istedim. hani genclik hevesim icimde kalmasin istiyorum sadece bu.

Öncelikle naçizane tavsiyem yazı tipini değiştir, çok göz yoruyor zor okudum. Konuna gelince, sosyal fobi benzeri bir durumun olabilir. Maddi durumun elveriyorsa bir psikologtan yardım alabilirsin.

kuzum benim,
geçecek biliyor musun, üniversite ortamı seni öyle bir yoğuracak öyle bir hayatına sahip çıkmayı hakkını aramayı öğreneceksin kiii....
ünv demek sadece meslek sahibi olma yolunda adım atılan bir basamak değil, senin kişiliğinin oturacağı bir hayat okulu da ayrıca.
ne olmuş hoca çık demiş izin aldın mı demiş kimin aklında kalacak sonra bu, hocanın azarladığı kız olarak insanların aklında kalacağını mı sanıyorsun, korkmaaaa
korktuğunu çekindiğini farkeden her pislik, senin başına çöreklenir
hayata bir defa geliyorsun sahip çık,
geriye dönüp baktığında keşkelerin olmasın kuzum, gruplara katıl topluluklara katıl
ne bileyim fotoğrafçılıkla uğraş mesela ya da izcilik topluluğuna gir
GİR KORKMAAAA :))))

Ortami da gectim liseden bu yana sadece bi tane arkadasim olsun tek olsun öz olsun herseyi cilginlar gibi yapabilcegimiz gunlerim olsun istedim. hani genclik hevesim icimde kalmasin istiyorum sadece bu.
Hayatta hic bir zaman heveslerini alamayacaksin. Onun sonu yok.
ama sen hedefine odaklan gidecegin yola. Calismalar yap. Kendini gelistir. Zaten o zaman sen birilerin cevresinde degil insanlar senin cevrende toplanacak. Hedefi hayali olmayan insan mutsuzda olur yalnizda kalir. Kisacasi bunlara takili kalma hayatina odaklan.

Öncelikle naçizane tavsiyem yazı tipini değiştir, çok göz yoruyor zor okudum. Konuna gelince, sosyal fobi benzeri bir durumun olabilir. Maddi durumun elveriyorsa bir psikologtan yardım alabilirsin.
Kusura bakmayin düzeltmeye calistim ama nasil yapicagimi bilemedim benimde gözümü yordu. yaziyi paylasinca altindaki cizgiler gecer sandim

Evet haklisiniz belkide ama söyle düsünüyorum herkes gibi her konuya atlasam cok konussam havali dicekler bu seferde

Dileme bende cok diledim senin dilediklerini ama olmadi .Keyfine bak arkadasta bazen dert veriyor insana universitede de dost diye bir sey yok cikar uzerine kurulan bos arkadasliklar ben kitap okurdum sinifta yada disarda bir bankta oyle gelen geceni izlerdim .

Evet inanin o kadar cok mutsuzum ki hic biseyden tat alamiyorum. kardesimle gezmeye gidince egleniyorum sonra aklima hep su lanet okul geliyo hevesim kaciyo eglenmekten

Senin yaptiklarini bende ara verdigimizde yapiyorum. siniftaki kizlar gelip hangi kitabi okuyosun, insan kitap okuyunca sıkılır tarzinda seyler soyluyolar. bazen de sigara icmeye cikiyorum disariya.

Evet haklisiniz belkide ama söyle düsünüyorum herkes gibi her konuya atlasam cok konussam havali dicekler bu seferde
hayır tatlım herkes gibi olmayacaksın kendin gibi olacaksın
içinden nasıl geliyorsa öyle davranacaksın tabi herşeyin bir orta yolu var
herkes gibi her konuya atama mesela, kendin gibi anlamadığın konuya atla heves ettiğin konuya atla
hayatta herşey dengedir
dengeneli ol yeter

Bunlari bende yapmak istiyorum ama o gun bana bütün sinif güldü onlardan bian nefret ettim

Senin yaptiklarini bende ara verdigimizde yapiyorum. siniftaki kizlar gelip hangi kitabi okuyosun, insan kitap okuyunca sıkılır tarzinda seyler soyluyolar. bazen de sigara icmeye cikiyorum disariya.
Yanina geliyorlarsa bu senin icin bir firsat evet bazen sikiliyorum dersin ve siz ne yapacaksiniz diyip onlarin pesinden gidebilirsin.Benim yanima kimse gelmiyordu hepsinin grubu vardi cunku .mezuniyetime bile katilamadim bu yuzden hic hatiram yok .

kolay degil be tek basima gidip lahmacun bile yemisligim var lokantada cok canim cekmisti lokanta onunden gecerken hic paket yapmak aklima gelmedi oturdum koca masaya masam donatildi bir etrafima baktim herkes aile ,arkadas gelmis birde kendime baktim karsimda hic kimse oturmuyordu yedim yedim ama bogazim dugum dugum oldu .Anilarimi hatirlattin.

Bunları aşmanın tek bir yolu var aslında.. Sana seni kötü hissettiren ne varsa üstüne gideceksin. Çekingenliği atman için en uygun ortamdasın kendini ifade edebileceğin bi ortama sahipsin bu senin için en güzel fırsat. Sınıfta daha cok söze katıl daha fazla lafa karış insanların seni izlediği fikrini kafanda öldür, omuzların dik yürü.. bırak arkadaş olmazsa olmasın yarın iş hayatında cok daha kendıne uygun ınsanlarla arkadas olursun herseyden önce kendıne güvenini kazanmaya bak inan bunu şimdi başaramazsan hiç bir zaman başaramazsın ağac yas iken eğilir demişler şimdiden kendini değiştirmeye bak

Yanina geliyorlarsa bu senin icin bir firsat evet bazen sikiliyorum dersin ve siz ne yapacaksiniz diyip onlarin pesinden gidebilirsin.Benim yanima kimse gelmiyordu hepsinin grubu vardi cunku .mezuniyetime bile katilamadim bu yuzden hic hatiram yok .
Bende lise mezuniyetime katilmadim ve ileride buna dair bi anim bi resmim olmicak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…