- 24 Mart 2016
- 557
- 2.719
- 113
Evlilik süresince önen kısmı kadar taraflar kredi ile edinilen mallarda ortaktır. Bu konuda Yargıtay kararı var.Bu devrin erkekleri cok akilli valla. Evlenmeden once evi arabayi aliyorlar kredi cekip. Geline de uc bes bilezik takiyorlar. O bilezikler de evlendikten sonra gelinden aliniyor kredi borcu icin. Kadin bir de calisiyorsa maasini esine veriyorsa elde var sifir. Ne ekonomik ozgurluk ne ev ne araba. Kadinlar olarak duygulari biraz baskilayip mantigi devreye sokmaliyiz.
Anlattıklariniz bana bir arkadaşımı hatirlatti. Onun da ailesinden her ay duzenli gelen maasi vardi. Ve o paralar heba olup gitti borc kapaticam diye. Malesef arkadasim genc yasta esini kaybetti. Cocuguyla kaldi. Simdi o paralara muhtac. Yine babasi sahip cikiyor allahtan.Size tavsiyem ailenizin, parayi sizin guvenceniz ve geleceğiniz icin bir hesapta biriktirmesi. Gelecek ne getirir belli olmaz. Cekirdek ailenizin gelecegi icin parayi size gondermeyip biriktirsinler. Esiniz de artik para gelmiyor diye bilsin.Merhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Konu sahibi arkadaşa eşi bizzat demiş "bu evde hakkın yok" diye..eşinin tavrı nedeniyle de artık o da öyle hissediyor anladığım kadarıylaHerkes evde hakkın yok yazmış konu sahibine ama bu konuda aksi yönde yargıtay kararı var.
Kredinin evlilik süresince ödenen taksitlere denk gelen kısmı edinilmiş mal kabul edilip yarı yarıya paylaşım oluyor.
Yani her durumda ortak evinize yatırım yapmış oluyorsunuz.
Ama ev sahibi olmak için hayatı bu kadar ıskalamayı ben doğru bulmuyorum.
Elbette çok kırıcı bir durum.Konu sahibi arkadaşa eşi bizzat demiş "bu evde hakkın yok" diye..eşinin tavrı nedeniyle de artık o da öyle hissediyor anladığım kadarıyla
Eşiniz bu zamana kadar kendine müsade istedimi bu ay karışma paraya yeter kendime vakit ayiracagim diye? Eşinize destek olmaya devam edin bence pandemiden beri herkes aynı durumda. Çocukların bütün kıyafetleri kısa dar gelmeye başladı ayağındaki çoraba kadar eksik yok ihtiyaçları var e biz zaten onların ihtiyacı daha önemli diyip nasılsa evdeyiz diye içimize yırtık atlet giyebiliyoruz ki nerde kaldı gezme tozma. Mutfak masrafından kismiyoruz çünkü yeniyor. Böyle bi surecte ben eşime destek olmazsam kim olsun o adamaMerhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Ben aldigim paranin tamamini kendime harcamak istiyorum derken yanlis bir cumle kurdum sanirim.O ayki borcu yine odiycem mutfak giderleri icin harcadigim paradan ornek veriyorum.1000 TL kendime ayirmak istiyorum.Kalan para ile ayin belki 15'ine kadar eve destek olabilicem.Ay sonuna kadarda esim giderleri karsilasin.Burda tam detayli anlatamadim yorumlar geldikce ilave etmeye calisiyorum.Bazi ay mutfak harcamasi fazla oluyor ayin 25 inde param bitti dedigimde nereye harcadinki ne yaptinki diyen birine siz olsaniz kurus vermezsinizÜst yorumlarda konu shibine hak vermiş bende şaşırdım. Halbuki eşim 2 ay maaşını sadece kendine ayırmak istiyor diye konu açsaydı konu sahibinin eşini topa tutardık. Kadın diye bu pozitif ayrımcılık besbelli. Bence düşünceniz yanlış U Ubb2731 . Elbette kendinize alın üst baş ama yavaş yavaş yapabilirsiniz, eşiniz kalkıpta 100 liralık bluzun hesabını sormaz size. İhtiyacım vardı aldım dersiniz. Ama paramı tamamiyle kendime ayıracğım demek biraz absürt.
Eskimeyince değistiremiyor muyuz ayrıca?KK nın akıllı kadınları, 15-18 yıldır aynı bardak ve tencereleri kullanıyorsunuz hatta teflon olanlar bile eskimemiş... harikasınızama herkes sizin gibi olmak zorunda değil, konu sahibininkiler eskimiş... konumuzda sizin tencereleriniz değil zaten.
Evet malesef oteledikce hic sira gelmiyor.Lutfen ihtiyaçlarınızı bu kadar otelemeyin kendinizi zorlamadan ay ay bazı seyleri alın. Çamaşırınızı bile alamamaniza çok üzüldüm . Bu kadar da olmaz. Böyle yaparsanız size hiç sıra gelmez.
Bu ekonomk siddet.Ben aldigim paranin tamamini kendime harcamak istiyorum derken yanlis bir cumle kurdum sanirim.O ayki borcu yine odiycem mutfak giderleri icin harcadigim paradan ornek veriyorum.1000 TL kendime ayirmak istiyorum.Kalan para ile ayin belki 15'ine kadar eve destek olabilicem.Ay sonuna kadarda esim giderleri karsilasin.Burda tam detayli anlatamadim yorumlar geldikce ilave etmeye calisiyorum.Bazi ay mutfak harcamasi fazla oluyor ayin 25 inde param bitti dedigimde nereye harcadinki ne yaptinki diyen birine siz olsaniz kurus vermezsiniz
Evet yanlış açıklamışsınız. Elbette paranızdan kendinize 5 Kr ayırmadan eve harcamanızda çok büyük hata. Gerektiğini kendinize kalanını eve ayırmalısınız. Şimdiye kadar yapmamanız hata. Tüm parayı yazınca ben yanlış anladım. Eşler zaten nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor çizgiyi en baştan çekmek gerekBen aldigim paranin tamamini kendime harcamak istiyorum derken yanlis bir cumle kurdum sanirim.O ayki borcu yine odiycem mutfak giderleri icin harcadigim paradan ornek veriyorum.1000 TL kendime ayirmak istiyorum.Kalan para ile ayin belki 15'ine kadar eve destek olabilicem.Ay sonuna kadarda esim giderleri karsilasin.Burda tam detayli anlatamadim yorumlar geldikce ilave etmeye calisiyorum.Bazi ay mutfak harcamasi fazla oluyor ayin 25 inde param bitti dedigimde nereye harcadinki ne yaptinki diyen birine siz olsaniz kurus vermezsiniz
Ben esime zaten hicbir zaman benim param gibi bir cumle kurmadim.Burda sadece konuyu acarken anlasilmasi acisindan yazdim ama yanlis anlasildi sanirim.Daha oncesinden evle ve kendimle ilgili eksiklerle ilgili konu actigimda simdi dursun acelesi yok dedi.Benimde zoruma gitti bir daha lafini yapmadim acikcasi ama bakiyorum sustukcada kimse ses cikartmiyor.3 kıştır mont alicam onu bile alamadim en son annem farketti herhalde gordum cok hosuma gitti diye hediye almıs.Ama mesela bu kıs gittik esime mont aldik yani bazi seyler artik zoruma gitmeye basladiBence şöyle yapın
Eşinize kaç zamandır kendinize birşey almadığınızdan ve ihtiyaclarinizdan bahsedin.Benim bluz, kot, pantolon, ayakkabı vs... ihtiyaçlarım var kaç zamandır alamamak beni mutsuz ediyor deyin.
Aile bütçesinden kendiniz için ay ay bir miktar para ayarlamasını istediğinizi söyleyin.
Senin paran benim param olayını doğru bulmuyorum. Kendi param diye cümleye başlarsanız itici olabilir.
Valla bana kimse boyle bir borcun altina girebilir miyiz diye sormadi.Ben esimle tanismadan 1 sene once calismayi birakmistim.Evlendik 1 sene sonra aileden gelen para olmasina ragmen islerim kötü calisman lazim yetisemiyoruz dedi.Tekrar calismaya basladim.Isyeri yemek vermiyor cebimde sadece 10 TL ile ise gidip geldim.Is yeri sahibi sapik cikti tacizine ugradim.Esimede bisey diyemiyorum cikicam diyorum sabret diyor is artik elle tacize girince cantami alip ciktim esimede cıkarttilar dedim inanin yazarken bile gozlerim doluyor.Anlamadan yargilamak kolay ben fazla fazla yaptim ama artik bende yoruldum.Bu ekonomk siddet.
Bizim evde de var,bi nebze hafifledi.
Yani ben param bitti demediğim sürece zaten görülüyor nereye ne harcadım.
Ama cok can sıkıscı bi durum.
Yani paranız bittiğinde esinizden istemek yerine ,isyerinden avans istemek koyuyor insana.
Evlilik böyle bisey değil.
Ev alırken size sorulmus mu?
Sen bukadr borcun altına girmeye gönüllü müsün denilmis mi?
Eger sorulmadıysa yavas yavas cekin paranızı.
Bu durumda eşiniz artık alışmış ve sanki borcunuz varmışa dönmüş iş.Ailemden kira geliri var.Borclarimiz hafifledi zaten hafiflemese boyle bir istegim olmazdi.Gecen ay o kendi icin harcama yapti bir miktar ama benim ustumde basimda bisey olmadigini bildigi halde onumuzdeki ayda senin ihtiyaclarini aliriz demedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?