Kendime Haset Demeye Dilim Varmıyor

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Merhaba, mutlu huzurlu akşamlar kk.
Bu akşam sizinle dertleşmek istiyorum. Bu konuyu ağlayarak yazıyorum.

1 ay önce bebeğimin kalbi durdu karnımda iken ve düşük yaptım. Ve ben bebeğime sadece bir gün aglayabildim, hemen toparlandıgimi sandım. Soran herkese de, garip bir şekilde hemen atlattım vs diyordum.

Kendimi kandırmışım.

Acım, sanki bana işte burdayım der gibi yeniden geldi. Bebeğimin hüznüyle dolup taşıyorum birkaç gündür. Bunda, tekrar adet olmamın da etkisi var. Saçma gelecek biliyorum ama sanki hemen tekrar hamile kalacağım sandım. Teselli bu olmamalıydı bunu da biliyorum. Her neyse...

Benimle eş zamanlı hamile kalan çok sevdiğim bir arkadaşım var. Çok severim kendisini. Bebeği sağlıklı çok şükür. Bana arada bebeğinin ultrason görüntülerini atıyor. Bir hafta önce gittiğinde cinsiyetini öğrenmiş. Onun adına çok mutluyum.
O ve bebeği için sürekli dua ediyorum, bir sıkıntı yaşamaması ve güzel bir hamilelik geçirmesi için. Ama her bana bir şey söylediğinde benim bebeğim de bu kadar aylık olacaktı, bu kadar büyüyecekti, acaba cinsiyeti neydi diye düşünmekten kafayı yiyeceğim.
Bana ultrason görüntülerini attığında hıçkırarak ağladım. İnanın onun için bir fenalık düşünmüyorum ama neden böyle hissettigime de bir açıklama bulamıyorum.

Çok kötüyüm kızlar.. Gün içerisinde çok yoğunum, ona rağmen sürekli aklıma geliyor. Yaşım küçük. Evliliğim bir yılı aşkın henüz. Yani böyle kendimi hirpalayacagim bir durum yok, yine de bu acımı hafifletmiyor...

Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime dahi bunu anlatamıyorum. Kimsenin beni fesat biri gibi düşünmesini istemiyorum. İçten içe kendimi yiyorum bana yardım edin....

Bence fesat falan değil üzgün acılı bir olay yaşayan kadınsınız. Ben sucu sizde değil arkadaşta ararim,neden size durmadan fotoğraf atiyoki? ayıp valla biraz anlayışlı olması lazım karşı tarafın.tamam mutluluğunu paylaşmak istiyor olabilir ama azcik empati!!!!

Bence fesat falan değil üzgün acılı bir olay yaşayan kadınsınız. Ben sucu sizde değil arkadaşta ararim,neden size durmadan fotoğraf atiyoki? ayıp valla biraz anlayışlı olması lazım karşı tarafın.tamam mutluluğunu paylaşmak istiyor olabilir ama azcik empati!!!!
Ona bu rahatlığı ben verdim sanırım. Yani görüştüğümüzde onun adına çok mutlu olduğumu söyledim. Atlatmisim gibi davrandım. Muhtemelen uzulmedigimi düşünüyor..

Daha çok gençsiniz , inşallah en kısa zamanda dağlımı bir bebeğiniz olur , ama ben olsam o arkadaşıma mesafe koyarım , insan azıcık düşünceli olur ya .. Babasını kaybetmiş arkadaşımın yanında ben babamla ilgili konuşmaya bile çekiniyorum
Hiç gorusmeyecegim biri değil, ortak çok alanımız var. Her türlü görüşmek durumundayız yani.. Haklısınız, ben de asla böyle bir şey yapmazdım. İnsanlar düşünceli olmayabiliyor 😔

Fesat falan degılsınız.
Acılısınız ve regl hayal kırıklığı yaratmış sizde. dogal bu. Böyle hissetmeniz.

Ultrason goruntusu atılması enteresan geldi bana.
Siz rahatsız olmayabilirsınız bundan ama, nedense bana asırı gereksiz geldı.

Allah saglıklı huzurlu mutlu omur versin bebege de, banane onun siyah beyaz goruntusunden?
Bu olayı sahsım adına ben sevmedim, gereksiz cunku.

Merhaba, mutlu huzurlu akşamlar kk.
Bu akşam sizinle dertleşmek istiyorum. Bu konuyu ağlayarak yazıyorum.

1 ay önce bebeğimin kalbi durdu karnımda iken ve düşük yaptım. Ve ben bebeğime sadece bir gün aglayabildim, hemen toparlandıgimi sandım. Soran herkese de, garip bir şekilde hemen atlattım vs diyordum.

Kendimi kandırmışım.

Acım, sanki bana işte burdayım der gibi yeniden geldi. Bebeğimin hüznüyle dolup taşıyorum birkaç gündür. Bunda, tekrar adet olmamın da etkisi var. Saçma gelecek biliyorum ama sanki hemen tekrar hamile kalacağım sandım. Teselli bu olmamalıydı bunu da biliyorum. Her neyse...

Benimle eş zamanlı hamile kalan çok sevdiğim bir arkadaşım var. Çok severim kendisini. Bebeği sağlıklı çok şükür. Bana arada bebeğinin ultrason görüntülerini atıyor. Bir hafta önce gittiğinde cinsiyetini öğrenmiş. Onun adına çok mutluyum.
O ve bebeği için sürekli dua ediyorum, bir sıkıntı yaşamaması ve güzel bir hamilelik geçirmesi için. Ama her bana bir şey söylediğinde benim bebeğim de bu kadar aylık olacaktı, bu kadar büyüyecekti, acaba cinsiyeti neydi diye düşünmekten kafayı yiyeceğim.
Bana ultrason görüntülerini attığında hıçkırarak ağladım. İnanın onun için bir fenalık düşünmüyorum ama neden böyle hissettigime de bir açıklama bulamıyorum.

Çok kötüyüm kızlar.. Gün içerisinde çok yoğunum, ona rağmen sürekli aklıma geliyor. Yaşım küçük. Evliliğim bir yılı aşkın henüz. Yani böyle kendimi hirpalayacagim bir durum yok, yine de bu acımı hafifletmiyor...

Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime dahi bunu anlatamıyorum. Kimsenin beni fesat biri gibi düşünmesini istemiyorum. İçten içe kendimi yiyorum bana yardım edin....
Bu duyguların o kadar normal ve olağan ki
Arkadasinin yaptığı yanlış sana atmaması lazım bu tarz şeyleri
Tamam sen sorarsan bilgi verir ama ne gerek var ultrason vs ne düşüncesiz bu insanoglu

Ona bu rahatlığı ben verdim sanırım. Yani görüştüğümüzde onun adına çok mutlu olduğumu söyledim. Atlatmisim gibi davrandım. Muhtemelen uzulmedigimi düşünüyor..
Siz ıstedıgınız gıbı davranın, yine de insana saygıdan yapılmaz bu. Yapılmamalı.

Fesat falan degılsınız.
Acılısınız ve regl hayal kırıklığı yaratmış sizde. dogal bu. Böyle hissetmeniz.

Ultrason goruntusu atılması enteresan geldi bana.
Siz rahatsız olmayabilirsınız bundan ama, nedense bana asırı gereksiz geldı.

Allah saglıklı huzurlu mutlu omur versin bebege de, banane onun siyah beyaz goruntusunden?
Bu olayı sahsım adına ben sevmedim, gereksiz cunku.
Evet regl bende travma yarattı sanki. Çok garip hissediyorum kendimi.
Ultrason görüntusune anlam veremedim ben de. Mutluluğunu paylaşmak istedi muhtemelen ama benimle mi yani... Henüz bir ay oldu..

Bu duyguların o kadar normal ve olağan ki
Arkadasinin yaptığı yanlış sana atmaması lazım bu tarz şeyleri
Tamam sen sorarsan bilgi verir ama ne gerek var ultrason vs ne düşüncesiz bu insanoglu
Hasetlik değil, değil mi bu? Bunu duymaya çok ihtiyacım var.

Bence hayata daha sıki tutunabilmeniz icin daha kotu durumda olanlara bakin mesela defalarca tedaviyle dahi bebek sahibi olamayanlar,yasi gecenler vs vs belki biraz iyi gelir en azindan ben boyle durumlarda sukredip kendime geliyorum.bu arada haset degilsiniz insani bi durum bence.

Bence hayata daha sıki tutunabilmeniz icin daha kotu durumda olanlara bakin mesela defalarca tedaviyle dahi bebek sahibi olamayanlar,yasi gecenler vs vs belki biraz iyi gelir en azindan ben boyle durumlarda dukredip kendime geliyorum.
Kesinlikle haklısınız. Benim zaten hep bu şekilde düşünmeye çalışıyorum ve çok şükür ki bir aydır iyiydim. Toparladigimi sanmıştım. Adet olunca başa sardı nedense.

Bizde iş yerinde bi arkadaş ile 1 hafta ara ile hamile kaldık. Onun ikinci, daha once erken doğum yaptığı için ve yaşı 40a yakın olduğu için düşük riski varmış. Sürekli kendi yaşadığı süreç ile beni kıyasliyor tahlilleri istiyor kıyaslamak için. Bende haliyle rahatsız oluyorum. Arkadaşınızın davranışı bana çok tuhaf geldi. Siz bebeğinizi kaybetmemiş olsanız bile size ultrason atması saçma, kaybettiğiniz halde atması hem saçma hem büyük düşüncesizlik. Ben uzun süredir bebek isteyip olmayan bi arkadaşa henüz diyemedim bile. Insanlarda anlayış olması iyi bisey

Yaşadığınız şeyin üzüntüsünü hissetmeniz normal çünkü çok yeni henüz. Arkadaşınızın yaptığı doğru değil, siz ne kadar atlatmış imajını vermiş olsanız da onun ultrason fotoğrafı atarken sizin etkilenebileceğinizi düşünüp daha hassas davranması lazım. Hepimiz insanız duygularımız var, kendinizi suçlamayın. İnşallah hayırlısıyla sizin de sağlıklı bir gebeliğiniz olur 🌺❤️

Evet regl bende travma yarattı sanki. Çok garip hissediyorum kendimi.
Ultrason görüntusune anlam veremedim ben de. Mutluluğunu paylaşmak istedi muhtemelen ama benimle mi yani... Henüz bir ay oldu..
Olmaz.
Sizinle olmaz yani bu sevinci Paylasmak. Paylasmis ve cok sacma.

Siz dile getırmıssiniz zaten sevincinizi duanızı
Orda bıraksın.

Gıtsın annesıne falan atsın kuzenine atsın, hamileliği tamamlayamamıs bebegını karnında kaybetmiş kadınla, sınırlı paylas sevincini.

Bana suan arkadasım ultrason goruntusu atsa, Ee!? derım gercekten.

Dogmus bebegın fotosunu atarsın da siyah beyaz sana anlamlı gelen bana anlamsız gelen seyden banane.

Ne diycem, bugulu ne ne oldugu belli olmayan bu görüntüde bebeginde amma tatlıymış mı?

Reglın yaşattığı hayal kırıklıklarını ıyı bilirim ve cok iyi anlıyorum sizi.
En kısa zamanda Rabbım size saglıklı hayırlı bir bebek nasip etsin ınsallah 💜

Bundan sonra gelen ultrason görüntülerine cevap yazmayın derım ben.

Kesinlikle haklısınız. Benim zaten hep bu şekilde düşünmeye çalışıyorum ve çok şükür ki bir aydır iyiydim. Toparladigimi sanmıştım. Adet olunca başa sardı nedense.
Aciniz buyuk adet olusunuz acınizi hatirlatmis.dedigim gibi insani bi durum bence hasetlikle alakasi yok.

Olmaz.
Sizinle olmaz yani bu sevinci Paylasmak. Paylasmis ve cok sacma.

Siz dile getırmıssiniz zaten sevincinizi duanızı
Orda bıraksın.

Gıtsın annesıne falan atsın kuzenine atsın, hamileliği tamamlayamamıs bebegını karnında kaybetmiş kadınla, sınırlı paylas sevincini.

Bana suan arkadasım ultrason goruntusu atsa, Ee!? derım gercekten.

Dogmus bebegın fotosunu atarsın da siyah beyaz sana anlamlı gelen bana anlamsız gelen seyden banane.

Ne diycem, bugulu ne ne oldugu belli olmayan bu görüntüde bebeginde amma tatlıymış mı?

Reglın yaşattığı hayal kırıklıklarını ıyı bilirim ve cok iyi anlıyorum sizi.
En kısa zamanda Rabbım size saglıklı hayırlı bir bebek nasip etsin ınsallah 💜

Bundan sonra gelen ultrason görüntülerine cevap yazmayın derım ben.
Evet bundan sonra cevap yazmayacağım ultrason görüntülerine. Belki kafasına dank eder de anlar. Bana atıp bir de bebeğinin çok sağlıklı olduğundan bahsediyor, doktoru öyle söylemiş.
Art niyet düşünmek istemediğim kadar yakın biri ama bunu bana neden yapıyor 😔yıkılıyorum her seferinde ve kendimi suçluyorum bunun için.
Bu duygunun içimden gitmesi için neler yapmazdım şu an. Sadece nötr kalmak istiyorum...

Amin çok teşekkür ediyorum ❤️

Back
X