Kendime Haset Demeye Dilim Varmıyor

Merhaba, mutlu huzurlu akşamlar kk.
Bu akşam sizinle dertleşmek istiyorum. Bu konuyu ağlayarak yazıyorum.

1 ay önce bebeğimin kalbi durdu karnımda iken ve düşük yaptım. Ve ben bebeğime sadece bir gün aglayabildim, hemen toparlandıgimi sandım. Soran herkese de, garip bir şekilde hemen atlattım vs diyordum.

Kendimi kandırmışım.

Acım, sanki bana işte burdayım der gibi yeniden geldi. Bebeğimin hüznüyle dolup taşıyorum birkaç gündür. Bunda, tekrar adet olmamın da etkisi var. Saçma gelecek biliyorum ama sanki hemen tekrar hamile kalacağım sandım. Teselli bu olmamalıydı bunu da biliyorum. Her neyse...

Benimle eş zamanlı hamile kalan çok sevdiğim bir arkadaşım var. Çok severim kendisini. Bebeği sağlıklı çok şükür. Bana arada bebeğinin ultrason görüntülerini atıyor. Bir hafta önce gittiğinde cinsiyetini öğrenmiş. Onun adına çok mutluyum.
O ve bebeği için sürekli dua ediyorum, bir sıkıntı yaşamaması ve güzel bir hamilelik geçirmesi için. Ama her bana bir şey söylediğinde benim bebeğim de bu kadar aylık olacaktı, bu kadar büyüyecekti, acaba cinsiyeti neydi diye düşünmekten kafayı yiyeceğim.
Bana ultrason görüntülerini attığında hıçkırarak ağladım. İnanın onun için bir fenalık düşünmüyorum ama neden böyle hissettigime de bir açıklama bulamıyorum.

Çok kötüyüm kızlar.. Gün içerisinde çok yoğunum, ona rağmen sürekli aklıma geliyor. Yaşım küçük. Evliliğim bir yılı aşkın henüz. Yani böyle kendimi hirpalayacagim bir durum yok, yine de bu acımı hafifletmiyor...

Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime dahi bunu anlatamıyorum. Kimsenin beni fesat biri gibi düşünmesini istemiyorum. İçten içe kendimi yiyorum bana yardım edin....
Arkadaşınız gerçek dost değil üzgünüm kendimden pay biçiyorum önümüzdeki yaz evleniyorum doğal olarak hazırlıklarım var yakın arkadaşlarımdan biri de nişan attı geçenler de 7 yıldır birlikte olduğu biriydi üstelik sevgilisi hiç birşey yansıtmıyorum ona yanında konuşmuyrum hassasiyetimin farkına vardığı için bu sefer bana üzülmeye başladı en güzel zamanlarında yanında olamıyorum diye sevincini paylaşamıyrum diye bence gerçek dostluk budur

Hasetlik dğeil cnm arkadaşın çok düşüncesiz. Aynı türden benimde var görümcem uzun zamandır bebek istediğimizi bile bile gözüme soka soka ballandıra ballandıra hamile olduğunu ismini ne olarak düşündüğünü anlattı ultrason fotoları atıyo.. Çareyi uzak tutarak buldum sadece zorunlu sebeplerden görüşürüyoruz

Cok yakin arkadaslairm var hic birine usg goruntusu atmadim. Heyecanimi hayallerimi paylastim ama bunu bile her gun her zaman yapmadim. Ustelik acilari olmadigi halde. Bana da cok enteresan geldi.

size ultrason görüntüsü atması aşırı aşırı saçma
ben arkadaşınızı düşüncesiz ve hatta fesat buldum asıl

Cok yakin arkadaslairm var hic birine usg goruntusu atmadim. Heyecanimi hayallerimi paylastim ama bunu bile her gun her zaman yapmadim. Ustelik acilari olmadigi halde. Bana da cok enteresan geldi.
Bir üzüntüsü olmayan birine bir nebze atabilirsiniz bu sorun olmaz ve hatta onları mutlu edebilir. Ama benim durumum çok farklı ve yalnızca bir ay oldu 😔

Arkadaşınız gerçek dost değil üzgünüm kendimden pay biçiyorum önümüzdeki yaz evleniyorum doğal olarak hazırlıklarım var yakın arkadaşlarımdan biri de nişan attı geçenler de 7 yıldır birlikte olduğu biriydi üstelik sevgilisi hiç birşey yansıtmıyorum ona yanında konuşmuyrum hassasiyetimin farkına vardığı için bu sefer bana üzülmeye başladı en güzel zamanlarında yanında olamıyorum diye sevincini paylaşamıyrum diye bence gerçek dostluk budur
Güzel bir insansınız, bunu düşünmek çok güzel. Arkadaşınız da güzel bir arkadaş ki bunun farkına varıp size üzülmüş bile. Böyle güzel arkadaşlıklar nasip olsun herkese inşallah

Son düzenleme:
Hasetlik dğeil cnm arkadaşın çok düşüncesiz. Aynı türden benimde var görümcem uzun zamandır bebek istediğimizi bile bile gözüme soka soka ballandıra ballandıra hamile olduğunu ismini ne olarak düşündüğünü anlattı ultrason fotoları atıyo.. Çareyi uzak tutarak buldum sadece zorunlu sebeplerden görüşürüyoruz
Bakın arkadaş değil bunu görümce bile yapıyor ve her türlüsü çok garip, çok acı.. İnsanlar neden böyle? Yani insan ailesinden bir nispet beklemiyor ama bu yaptıkları ne? 😔

İstediğin kadar öyle görün empati yapması lazım! Benim de en yakın arkadasım benden 6 ay sonra doğum yaptı. Emziremediğimi oğlımun emmediğini biliyor. Bana sürekli memesinde bebesinin resimlerini atıyor. Şöyle güzel emiyor sende gördüm cok korkuyodum emmez diye vs...
Bence bu insanların kalpleri çok kötü ya 😔 bilmeden yapılacak şey değil bu. Bile bile yıpratmak karşındakini

Güzel bir insansınız, bunu düşünmek çok güzel. Arkadaşınız da güzel bir arkadaş ki bunu farkına varıp size üzülmüş bile. Böyle güzel arkadaşlıklar nasip olsun herkese inşallah
Çok teşekkür ederim sizde güzel kalpli birisiniz ki bu kadar takılmışsınız üstüne bide kendinizi suçlu hissetmişsiniz ince düşünen insanların en büyük derdi bu zaten başkaları için kendimizi hırpalıyoruz arkadaşım senin düğüne kadar toparlarım düğüne masaların üstüne çıkıp kurtlarımızı dökücez diyor :) keşke böyle şeyler olmasa ama hayat bu hepimiz aynı anda mutlu olamıyoruz Allah size de en kısa zaman da bir bebiş nasip etsin inşallah üzmeyin kendinizi

kendinize duygusal yönden çok baskı yapıyorsunuz. ruh haliniz şu anda iyi olmadığı için kendinize çok yükleniyorsunuz. hasetlikle alakası yok ki durumunuzun. sonuçta bebeğinin kötü olmasını içten içe dilemiyorsunuz. kendinizi rahat bırakın... tabii ki üzülüceksiniz, yeri gelicek ağlayacaksınız. ama bunlar da geçicek ve yeri gelicek bu duyguyu tekrar tadıcaksınız.

bazı şeyler elimizde olmaz... bazı hislerimizi kontrol edemeyiz. insanız, bu gayet olağan.

Çok teşekkür ederim sizde güzel kalpli birisiniz ki bu kadar takılmışsınız üstüne bide kendinizi suçlu hissetmişsiniz ince düşünen insanların en büyük derdi bu zaten başkaları için kendimizi hırpalıyoruz arkadaşım senin düğüne kadar toparlarım düğüne masaların üstüne çıkıp kurtlarımızı dökücez diyor :) keşke böyle şeyler olmasa ama hayat bu hepimiz aynı anda mutlu olamıyoruz Allah size de en kısa zaman da bir bebiş nasip etsin inşallah üzmeyin kendinizi
Çok haklısınız hepimiz aynı anda mutlu olamıyoruz. Ama aynı anda anlayışlı olabiliriz :) bundan sonra kiminle yakın ilişkiler kuracağıma dikkat edeceğim..
Amin çok teşekkür ediyorum ❤️

kendinize duygusal yönden çok baskı yapıyorsunuz. ruh haliniz şu anda iyi olmadığı için kendinize çok yükleniyorsunuz. hasetlikle alakası yok ki durumunuzun. sonuçta bebeğinin kötü olmasını içten içe dilemiyorsunuz. kendinizi rahat bırakın... tabii ki üzülüceksiniz, yeri gelicek ağlayacaksınız. ama bunlar da geçicek ve yeri gelicek bu duyguyu tekrar tadıcaksınız.

bazı şeyler elimizde olmaz... bazı hislerimizi kontrol edemeyiz. insanız, bu gayet olağan.
Benim en büyük sorunum, iyi değilken iyi gibi görünmek. Ve çok garip ki bunu çok güzel yapıyorum. Kimsenin beni yıkılmış vaziyette görmesini istemiyorum,eşim disinda. Bu yüzden de insanlar aci çekmediğimi düşünüp çok rahat davranıyorlar. Biraz daha yüzeysel yaşamalıyım sanırım. İnşallah sağlıklı şekilde yeniden hamile kalırım çok teşekkürler..

Çok haklısınız hepimiz aynı anda mutlu olamıyoruz. Ama aynı anda anlayışlı olabiliriz :) bundan sonra kiminle yakın ilişkiler kuracağıma dikkat edeceğim..
Amin çok teşekkür ediyorum ❤
Valla ben yıllar önce eski sevgilimle evlilik aşamasındayken ki bizim çok sorunluydu o hristiyan ben müslüman olduğum için ortalık baya karışıktı yani aileler istemediğinden maddi destekte yoktu herşeyi ikimiz hallediyorduk zor bela aynı dönem evlenme teklifi alan çok yakınım dediğim insan aldığı buzdolabına kadar resim çekip tek taşının sertifikasına kadar ama belki inanma filan aklıma gelince hala daral geliyor bana eski sevgilim arkadaşım tek taşının resmini bana attığında ne diyo yine sormuştu ben de bunu göndermiş dedim yanımda ağladı çocuk ben sana alamadım diye yüzük filan umrumda deildi ama onun ağlaması hala gözümün önüden gitmez sonra olmadı severek ayrıldık kısmet değilmiş bu arkadaşım evlendi düğünü başka bir şehirdeydi gitmedim irtibatı kestim şimdi duydum ki boşanıyormuş eşi meğer eski sevgilisiyle irtibatını hiç kesmemiş evlilikleri 3 kişilikmiş gibi yaşamış ve benim duymamadan çok korkuyormuş orak arkadaşıma söylemiş gucci duymasın o dönem içime şeytan mı kaçtı nedir çok üzdüm kızı filan şimdi de Allah acısını çıkarıyor benden diyormuş duyarsa çok utanırım filan dedim herkesi kendi gibi sanmasın ben insanların acılarına sevinmem ne kadar tuhaf bişey ya Allah çok büyük ben hep buna inandım hiç de yanılmadım çok şükür

Bakın arkadaş değil bunu görümce bile yapıyor ve her türlüsü çok garip, çok acı.. İnsanlar neden böyle? Yani insan ailesinden bir nispet beklemiyor ama bu yaptıkları ne? 😔
Valla cnm bence vicdan yok artık insanlarda. İnanki en güzeli mesafe koymak en azından kafam rahat oluyo. Keşke sosyal medyadan da silsem ama bu sefer de kıskandı sanar diye bişey yapamıyorum

Hayır ben sormuyorum açıkçası. İlk bahsettiğinde mutluluğumu belli ettim, üzerine konuştuk vs bitti. Ultrason görüntülerini boy boy atması, videolar vs. Evet eminim ki çok heyacanli ( ilk gebeliği degil, bir kızı var) ama bunu düşünup biraz empati yapsaydı keşke.
Sormuyorsanız gereksiz bir davranış gerçekten hele 2. Çocuk.

Sen haset değilsin. Arkadaşınız öküz. Kazır gibi ne ayip

Back
X