Çok teşekkür ediyorum çok güzel teselli ettiniz. Aslında ben de psikolojik destek almayı planlıyorum bu şekilde giderse ruh halim.
Çok özel olmayacaksa herhangi bir şey yapmadan direk hamile mi kaldınız tekrar? Şu an bunu o kadar çok istiyorum ki. Ve bir yandan kendime stres yapmaktan da korkuyorum bu durumu.
ben pco luyum, doktorlarin coguna gore tedavisiz hamile kalmazdim. ama ilk hamileligim korunurken oldu.
kurtaj sonrasi ya tekrar hamile kalmazsam diye korkudan olecektim. psikolog hamileligi simdilik dusunme kotu dusunceleri cagirip durma, ya kalamazsam diye kaygilanip duracagina tekrar anne oldugumda nasil bir anne olmaliyim diye kendini gelistir. kilo ver cocuk gelisim kitaplari oku, eger 6 ay 1 sene gecer de kalmazsan o zaman dusunursun diye telkin etti.
sonrasinda zaten 2 adet donemi korunmami onerdi dktorum. korunma suresi bittiginde ben hamile kalma fikrini kafamdan attim, ancak bedenimi hamileige hazirlamak icin neler yapabilecegimi dusundum.
(bu arada kalbinin durma sebebini tekrar yasamamak icin arastirmaya kalktim, kan pihtilasma testlerimi yaptirdim)
once rahmi temizlemek istedim, sonra pco icin yumurtlamayi duzenlemek istedim. sogan kuru ve corekotu kuru yapmak istedim. ama tekrar belirteyim bu arada amacim hamile kalmak degil, rahmi vucudumu gebelige hazirlamakti.
korunmayi biraktigim ay sogan kuru yaptim. ayni zamanda corekotu kuru kullandim, spora basladim kilo verdim saglikli beslenmehe basladim, folic asit icmeye basladim glukofene basladim kilo sorunum da vardi cunku...
evimizi tasiyorduk, esimle bir ay boyunca sadece bir defa spontane gelisen bir yakinlasmamiz oldu. hamilelik o kadar kafamdan cikmisti ki yumurtlama takibi filan aklima bile gelmedi.
pihtilasma testlerinin sonuclarini aldiktan 3 gun sonra,(bu arada kan pihtilasmam oldugu anlasildi) (adetim cok duzensiz oldugu icin adet tarihimi hic bilmezdim o yuzden de geciktimi acaba hamile kaldim mi diye dusunmedim hic. ) sirf geyik olsun diye gebelik testi yaptim. hatta teste idrar damlatip unuttum filan yani sirf can sikintisindan yaomistim. cift cizgiyi gordum. inanamadim tekrar tekrar tekrar tst yaptim. 5 tane test yaptim arka arkaya ( gebe kalamayacagima o kadar eminim ki ne de olsa cok test yaparim diye toptan 50 tane gebelik testi aldim) testlerin hepsi cift cizgi cikti. hala inanmadim cunku ihtimal vermiyorum en son ne zaman yakinlastigimizi bile hatirlayamadim dusunun. kan testi yaptirdim orda da cikti. daha cok yeniymis halbuki, 3 haftalik filan... tesadufen ogrendim yani...
sonra hemen kontrol basladi kese gorundu kan sulandirici igne basladik filan derken dogdu da buyudu...
cok uzun yazdim ama detay vermek istedim. benim anladigim su acikcasi, bir bebegin dogacagi varsa, o yolunu buluyor. sogan kuru corekotu kuru ise yaradimi bilmem, belki de hepsi bahane. ben hamie kalmak icin yapmadim zaten hicbirini... psikolojik olarak hamilelik fikrini aklinizdan cikartin bu cok onemli. sirf stres cocuk olmamasi icin yeterli....