kendime kızıyorum...

birsenh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
512
2
48
Bolu
eşimle çok kavgalı bir flört ve nişanlılık geçirdik.çogu zaman beni sevdiği halde anlaşamadığımız için vazgeçti.ama ben yapamadım.anlaşamadıgımızı bildiğim halde ısrarla istedim çok istedim sanki saplantıydı.şimdi o hallerim aklıma geldikçe çok şaşırıyorum kendime kızıyorum.affedemiyorum kendimi.şimdi eşimi kendime hiç uygun bulmuyorum.keşkelerim var.üzülüyorum.hep kendimi suçluyorum.acaba bu kader miydi ama ben ısrarcı oldum aklımı kullanamadım

Merhaba canim, hic bir bilgi vermemissin ama ben yazdiklarini okuyunca sanki yeni evliymissin gibi hissettim. Ben de evlenicem, bizde sik kavga ediyoruz ama daha cok nasil konularda kavga ettiginiz onemli. mesela kiskanclik temelli sorunlardan dolayi mi kavga ediyorsunuz? bunun gibi birsey ise kalici bir sorun olmaz heralde. ama eger kafalariniz uyusmuyorsa o zaman baska.
bence kendini teskin etmeye calis, hele de yeni evliysen. kendine surekli yanina yakismadigini, sana uygun olmadigini hatirlatirsan belki de cok buyuk olmayan bir sorunu buyutmus olursun..

kusura bakmayın evet belirtmedim yeni evliyım ama sürekli kendimi suçluyorum sen ısrar ettin dua ettin çok istedin diye hep kendimi suçluyorum

kusura bakmayın evet belirtmedim yeni evliyım ama sürekli kendimi suçluyorum sen ısrar ettin dua ettin çok istedin diye hep kendimi suçluyorum

Bak canım kendin diyorsun; ısrarla istedim oldu diyorsun. O zaman yine ısrarla dua et, Rab de, bir yola giriştik sen utandırma de, sen kalplerimizi birbirine ısıt de, sevgi, saygı, huzur ver yuvamıza de. Pişmanlıkla kendine kahredeceğine bir de böylesini dene. Bir zaman sevmişsen yine sevebilirsin. Kalplerin O'nun elinde olduğuna inanıyorum.

İnsan geleceği bilemiyorki,malesef duygusal konularda hep olumlu düşünmeye calısıoruz..Değişir diyoruz kavgalara makul sebepler uydurmaya calısıoruz,karsımızdakinin haklı tarafları olabilecegini bile düşünüoruz(genel olarak bunu bayanlar ve cok seven insanlar yapıor)..Ama başta neyse o canım cok azdır önce kötü olan bi ilişkinin iyiye gitmesi.Şuan en yakın ıkı arkadasım bosanma arefesinde..Tanıstıklarında cok iyi anlaşan çiftlerken hemde..Kendini suclaman durumu düzeltmez sadece seni yıpratır..Nacizane tavsiyem sende karsındaki insan kadar rahat ol kavga ederken o senin rahatlıgına şaşırsın,vazgecilmez olmadıgını o da bilsin

Hicbir aciklama yapmamissiniz.
Neden kendinizi sucluyorsunuz, esiniz kötü bir insan mi?

Anlasamiyor musunuz?

Evliliginizde ki sorunlar nedir?

Bunlarin cevabi gerekli, iyi bir degerlendirme icin.

Yok evliliginizde bir sorun yok, sadece artik istemiyorum diyorsaniz, siz, esinizle evlenmeyi saplanti, hirs haline getirmissiniz simdi amaciniza ulastiginiz icin artik kiymetsiz olmus.

Eger böyleyse peki defalarca anlasamadiginiz icin ayrilmak isteyen ama sizin israrlariniza karsi devam eden esinizin sucu ne?

O zaman coook istediginiz adami simdi neden yaniniza yakistirmiyorsunuz?

Son düzenleme:

sizin durumunuza benzer durumu ben de yaşadım flört döneminde ailesinin de kendisinin de bana uygun olmadığını ve çok problemli insanlar olduklarını bilmeme rağmen bile bile evlendim ve sonuçççç: boşanma... hayatımdaki tek pişmanlığım o adamla evlenmiş olmaktır üstelik karşıma bir sürü nitelikli ve iyi karakterli insanlar çıkmış olmasına rağmen neden öyle saçma sapan birine takıldım diye kızarım hep kendime

çok doğru söylüyorsunuz aynen dediğinizi yaşadım ben de hep makul sebepler uydurdum karşı tarafın saçmalıklarına ama birbirine uymayan iki insan aynı yolda daha fazla yürüyemiyor

Flört dönemi zaten iki insanın anlaşıp anlaşamayacağını anlaması için vardır. Buna rağmen anlaşamadığınız halde ısrarla evlendiyseniz ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Üzgünüm ama başka çare var mı?

kafamda hep eşimin bana hep uygun olmadığını layık olmadığını düşünüyorum hareketlerini gördükçe.bu adam için mi bu kadar gurusuzluk yaptım peşinden koştum diyorum.sanki kaderimi ben zorlamışım gibi geliyor.bu kaderim değil sanki." siz, esinizle evlenmeyi saplanti, hirs haline getirmissiniz simdi amaciniza ulastiginiz icin artik kiymetsiz olmus.1bu laflarını cok hoşuma gitti belkide doğru bi saptama
.

önceden bildiğim flört dönemi gözüme görünmeyen şeyler gözüme batıyor.maddi olarak çok destek oluyorum bu cok zoruma gidiyor benim sayemde bişeylere sahip oldu rahata kavuştu diyorum.

Bir yerlerde okumuştum " Dua'da ısrarcı olmayın, Allah kuluna kıyamaz verir, ama bu sizin için hayırlı olmaz" . Ama biz yapamıyoruz değil mi ? düşünmeden dua ediyoruz, eksik mi fazla mı bakmıyoruz. Kabul olsun yeter diyoruz ama aslında öyle değil. Her duanın başında ve sonunda "hayırlısıyla" demeyi alışkanlık haline getirmemiz gerek. Sen yine de öyle düşünme evliliğe alışma aşaması hep sancılı geçer ki çok tartışmalı ilişkilerin ardından gelen evlilikler daha da şiddetli tartışmalarla devam edebilir. Sabrını koru ve dualarına tam ve güçlü şekilde devam et . . .

işte kafam oyüzden çok karışıyor diyorum ben cok ısrar ettim dua ettim gözüm görmedi böyle oldu beni kendimi mahvettim diyorum bunu kafamdan atamıyrom

Canım bak şu sözün ve kabullenmen hoşuma gitmedi açıkçası bir arkadaşın dediği siz flört döneminde ulaşılmaz gömüşsünüz ve elde etmek istemişsiniz ayrılmayı sindiremeyeceğinizi düşünüp anlaşamadığınız halde evlenmişsiniz ama elle tutulur birşeyde söylemiyorsunuz hayata bakış açılarınız mı farklı, size hakaret mi ediyor, ayrı telden mi çalıyor. Bir kere evlilikte benim maddi durumumu kullanıyor sayemde rahat etti gibi bir tabir olmaz olamaz seven insan bunu diyemez ki eşiniz de çalışıyormuş. Herşey ortak. Ben eşinizi artık sevmediğiniz tam da kabul ettiğiniz gibi elde ettiniz evlendiniz ve aynı evde yaşamaya başlayınca o aşk bitti bu kadar ama eşinize de yazık değil mi bir ev yuva kuruyorsunuz çocuk oyuncağı değil ki bu gözümde büyütmüşüm olmuyor demek daha yapıcı daha iyileştirici olmaya çalışmanız lazım bayan olarak ama siz hata ettim deyip duruyorsunuz ne yapıpta aramızdaki ilişkiyi düzeltebilirim diye sormuyorsunuz ki ne yaparsanız yapın her hareketi gözünüze batacak. Ya ilk günlerdeki gibi sevmeye çalışacaksınız ya da yol yakınken ayrılıp uzatmayacaksınız onunda zamanını çalmayacaksınız başka ne diyebiliriz ki biz size.

yazınız o kadar çok hoşuma gitti ki belki de benim kendime diyemediklerimi dediğiniz için..sadece neden vazgeçemedim diye kızıyorum kendime. şimdi en ufak kavgada içimden kendimi suçlu hissediyorum neden bu kadar istedin cezan çek diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…