kendime saygımı yitiriyorum

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
sadece kendime de değil eşime işime evime..

öyle bir bitkinlik boşvermişlik..

tam 2 haftadır saçımı toplayıp üstüme ne geçirirsem çıkıyorum evden. ne ayakkabı çanta uyumu kaldı ne yüzüme gözüme bişey süreyim.. o kadar saldım ki kendimi.. saçlarım kabus gibi.

iş yerine yeni personel alımı var bu sabah resim mülakatını yapmak için odaya girdim kızlar kendi arasında endüstri meslek lisesi çıkışlılar yapıyor sınavı nasıl bi yer ya burası diye gülüştüler..
bende bayanlar haddinizi bilin diye uyardım .
mülakata gelirken bizde manken gibi giyinmiştik tabi kız bi kendine baktı bi bana skandal ya..

ama benim tipi görseniz apaçiler halt yemiş yanımda öyle bir kayıklık.. neyse kızların ikisine de sırf söyledikleri laf ve gülüşmeler yüzünden yetersizdir raporu yazdım..
aslında eğitilebilir de derdim ama uyuz oldum. hala bile sinirliyim.
pişman değilim aaa aynı buna benziyor bu ara tipim

neyse bozuldum tabi acaba eşim ne düşünüyor diye aradım hemen işe girmeye çalışan kızlara madara oldum diye anlattım boşver halin yok nasılsa takılma 2-3 haftaya düzelirsin hem böylede güzelsin falan dedi ama yalan böyle kimse olamaz.

kendime gelmem lazm ama gelemiiiyorum. yemek yiyip yatıyorum yok kremmiş saçmış bir sonraki güne hazırlıkmış falan yalan oldu.

psikolojikte değil üstelik yataktan çıkamıyorum iş yerinde bile uyuyasım geliyor.
personelim sürekli hasta mısınız neyiniz var çok bitkin görünüyorsunuz diyor.

hepsinden öte eşim de içinden belki bu kız kendini saldı ya bir daha eskisi gibi olmazsa diye geçiriyor mu acaba?

nasıl vakit ayırıyorsunuz kendinize en kısa yoldan şu tipimi düzeltelim ya aynalara küstüm.
iş yerinde hamile arkadaşlar gayette mis gibi şıkır şıkırlar. kırmızı ayakkabıyla sarı çanta taktım düşünün boşvermişliği..

birde çocuk eklenince b.klu gömlekler bile giyer gelirim heralde.. niye böyle oldum ben ya.

İlk trimester'da oluyor böyle.
Ben de sabah uyanıyordum 8'de, kendi kendime, kahvaltı edip 10'da yeniden yatıyordum. Uyumuyordum da ama elimi kaldıracak halim yoktu. Sonra 12 gibi kalkıyordum.
Bezmişlik hormonların etkisiyle bende de oldu.
3 ay bitince geçti hepsi.
Kendime geldim, kendimle ilgilenmeye başladım.

Güzel tavsiyeler gelecektir eminim de... İş profesyonellliği bu mudur diye sorasım var benim size.. Yani kendinizi iyi hissetmediğiniz zaman karar mercii olarak sizi seçmiş bir işyerinin size vermiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirdiğinize inanıyor musunuz? Bugün kafam iyi değildi eğitilebilir yerine yetersiz yazdım. Bu mudur yani?

Hamilesin hormonların ruh halin değişiyor herkeste aynı olacak diye birşey yok ama bazen oluye işte bende sen gibiyim o bakımlı kadın gitti yerine pespaye bir kadın geldi sıcakta da hiç halim yok. Düşün alışveriş delisi ben gidip alışveriş bile yapmıyorum olur öyle merak etme kocan hamile olduğun için bu durumun geçici olduğunun farkındadır. Daha ne duygu değişimleri yaşayacaksın dur. Boşver sal gitsin sen hamilesin herşey serbest Sana

ilk 3 ayı atlattıktan sonra toparlanırsın merak etme. Bende ilk başlarda öyleydim resmen yataktan bile çıkasım gelmiyordu, paçoz gibi geziyordum ortalıkta sonraki 3 ay toparladım. Şimdi ağırlıktan yine aynı duruma doğru gidiyorum ama ilk başlardaki yorgunluk bıkkınlık yok.

AÇIKÇASI hamilelik sürecinde olabilir geçiş dönemi diyebilirim.
Ama işyerinin sorumluluğunu sadece moraliniz bozuk ve ogün iyi değilsiniz diye yapmanız yeterlilik belgesi vermemeniz iş ahlakına ters olsa gerek bu sadece egonuzu tatmin etmiştir o anlık mutlu olmuşsunuzdur.Peki şuanda haksızlık yaptığınızı düşünmüyor musunuz vicdanen rahat mısınız diye sorasım geldi açıkçası ?

birde çocuk eklenince b.klu gömlekler bile giyer gelirim heralde.. niye böyle oldum ben ya.
Guldurdun beni olsun canım geçici bunlar.u üstelik kocanda senin tipin yüzünden senden uzaklaşacak dış gorunusunu onrmseyecek bir koca degil ki dediğim gibi geçici bunlar.sen aserip geceleyin kocana ne artcagini düşünmeye bak.
Bide hep sırasında vardı kaynanan napiyoo gii hala eve girmeye calismadimi

Son düzenleme:
Aynı dönemmişiz 2. Trimester benimde çok iyi geçti ama şu son iki haftadır yine çöküşe geçtim bu saat oldu hala yatakta 5 yastıkla sarılmış yatıyoruz.

Eğer ban yiyeceksem bence bu söyleyeceklerime değer, içim rahat.
Sen ne biçim insansın?
Hiç utanmıyo musun vicdanın sızlamıyo mu sırf kendi aşağılık komplekslerin yüzünden elin zorda iş arayan insanlarına adaletsizce rapor verirken?
Belki o kadar zordalardı, çok ihtiyaçları vardı.
İnsanlar iş bulmak için ne çekiyolar biliyo musun?
Senin işin insanları ahlaken eğitmek değil mesleki yeterliliklerine bakmak.
Kolay mı bu kadar insanların kaderiyle hayatıyla oynamak?
Sen yarın makyajını yapar üstünü giyer gidersin işine ama o belki hak ettiği halde bi 2-3 ay daha iş bulmak için evinde aranmayı bekleyecek!!!
Bi de utanmadan komik bişi gibi yazmışsın bunu.
Pes doğrusu.

Yorgunluktandir, hamileliktendir.

Lakin o kizlar gercekten profesyonel degiller, almamakla iyi yapmissiniz.

1. Insanlari kilik kiyafetiyle yargilamak yanlis. Orasi bir isyeri, kimse manken gibi olmek zorunda degil. Giysilerin temiz olmasi kafi. Millete goz suzecegine insanlar islerini yapsalar bu memleket bu durumda olmazdi.

2. Yargilasalar bile, tanimadiklari bir insanin yuzune bu sekilde konsumalari cok yanlis hele ki is gorusmesinde mulakati yapacak kisiye saygisizlik zaten neyin kafasi cozemedim. Hadlerini cok asmislar. Is gorusmesinde edebinle oturursun, gulusmek nedir yahu?

Adam olsunlar yani, bu ne terbiyesizlik? Bu kadar lakayt calisan mi olur, aday mi olur? Iyi yapmissiniz?

Hamilelikteb dolayıdır diye dusunuyorum. Senin hormonlar şimdi horon tepiyordur vücudunda ohoo
Diğer arkadaşların yazdıklarına katılmıyorum iş konusunda. Zira o tur bir konuşma ve alaya alma gibi bir davranışı başkasına yapmış olsalar dahi ben yine almazdim. Her şey bilgi değil, ortama uygunluk, insanlara davranış biçimi de çok onemlidir. Mesela ben görüyorum adliyede avukatları insanlara yani memurlara bir üstünlük taslama havasında olup yapmak zorundasın ben söyledim çünkü tavrında olanlar oluyor. Hic sevmem ve irite olurum. Eli musait olduğunda yapar memur onu sen dedin diye yapmak zorunda değildir. Her gelene öncelik verse hiçbir işi yapamaz zaten. Senin durumunda da kizlarin davranışları kalabalık bir ortamda çalışmaya musait olmadıklarını dusundurdu. Ona gulecekler, bunla dalga gececekler resmen ortamı gerçekler ukala küçük hanımlar. Hem ne demek meslek lisesi mezunu mu yapıyor mülakatı? Sen bunları alsaydin ben senin patronun olsaydım sana çok kizardim mesela. Doğru bir karar vermissin diye dusunuyorum.

+1 bende böyle dusunuyorum sen benden önce yazmissin

Birincisi gerçekten işe ihtiyacı olan insan edebli efendi bir şekilde orada bulunur saygısızlık etmez. İkincisi karşınızda ki hamile bir bayan ve hormonsal değişiklikleri ruh halini ciddi yönde etkiliyor hatalı kararlar alması gayet olası. Siz sanırım hayatınızda hiç hata yapmadınız. Üçüncüsü siz başkalarını aşağılayarak hangi komplekslerinizi tatmin ediyorsunuz bi oturup düşünün bakalım Mune

Ya o kadar zordalarmis ki mülakatı yapacak kişiyle dalga geçip yüzüne gulecekler haldelermis.. ne zor şartlarda iş arıyorlar acaba. Hele insanları meslek lisesi diye asagilamalari. Ben olsam mudur yapardım onları mudur.

böyle baktığımızda iş yerinde çalışan insanların birbirlerinin hakkında hiç dedikodu yapmadığını ve çok ahlaklı terbiyeli olduklarını varsaymamız gerekiyor.Mülakat yapan kişinin görevi ahlak terbiye ölçmek değil işe uygun olup olmadığına, adayın profesyonel niteliklerine bakmaktır.Bi aday çok uygun ama dedikoducu ve terbiyesiz de olabilir.Bu durum İK personeline adayı eleme yetkisi vermez.

Profesoynel bir İK'cı da kişisel meselelerini bi kenara koyup hak edene hak ettiği raporu yazar.Ama tabi görüyoruz ki bu sadece filmlerde olur.

Pardon ama o mülakata gelenlerin kişilerin içinde bulunduğu psikolojik durumu bilmeden endüstri meslek liseliler yapıyor galiba mülakatı demeleri ne kadar normal ?
Kılık kıyafete göre - ki elde olmayan sebeplerden dolayı- insan yargılamak yaftalamak ne zamandan beri doğru bir şey oldu da biz bilmiyoruz.
Kız hamileliğin getirdiği bunalımla özenmemiş öylesine giyinip çıkmış çok farklı bir sebepten de olabilirdi.
Oraya gelen hele ki iş için gelen yani talep kademesinde bulunan kişilerin saygılı olması gerekmez mi ??
Bu şekilde kıyafete takılanlar evet yetersizdir,eğitilemez çünkü eğitim bilgiyi arttırır,görgüyü değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…