• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendime yakışmayacak bir hareket yaptım

Selam arkadaslar. Bugün vicdan azabı çekmeme sebep olacak bir davranışta bulundum. Lütfen bana teselli verin cunku iyi hissetmiyorum kendimi.

Ben eskiden balık etli bir kizdim. Şu an 34 bedenim. Bir yılda falan bayaa zayifladim. Bugün misafirlikte uzun zamandır karşılaşmadıgim bir uzaktan akrabam eve girer girmez bana bakıp "ayy noldu sana boyle, neden zayıfladı" falan dedi. Ben tabii ki gülümseyerek "oldu iste, istemeden" falan dedim. Tabi ara ara hala laf atıyor bana. Beni gülşene benzetirler yüzümü yani, biri benim için "şimdi zayiflamissin ya gülsenin ikizi olmuşsun aynen" dedi. Bu arkadaş da atlayarak "amaan Gülşen de pek tipsiz " diye bir şey söyledi.

Sürekli yüzümü incelediğini falan görüp bakışlarını yakalıyordum. Bu hanim tahmin ettiğiniz gibi uzun zamandır kilo vermeye çalışıp verememiş bir kadın. Rahat 44 beden vardır.

Konular dondu dolaştı yine bana geldi, bu hanim bana herkesin içinde "biraz kilo al sen ya valla carpilmişa dönmüşsün" deyince nevrim döndü. Ki gerçekten çirkin bir kız sayilmam. Yani bunu kendimi övmek için demiyorum ama çirkin olmadığım halde bana kendimi kotu hissettirmeye çalıştığı ve bunu herkesin içinde yaptığı için patladim artik "ya x abla obez olmaktan iyidir, sen de keşke biraz zayiflayabilsen de biz de seni bi gorsek" dedim. Yüzü düştü , yaninda eşi de vardı o güldü geçti ama bu hanim sigara içmeye kalktı bir 5 dakika sonra. Annemin dediğine gore agliyormus. Biz de bir iki saat sonra kalktik zaten. Ama benim biraz içime oturdu. Neticede kimsenin kilosu boyu posu umrumda değil ama o kadar çok konuştu ki ben de bunları soyleyiverdim. Sizce sessiz mi kalayim, yoksa gönlünü alayım mi?

Bu arada çok yakın biri değil benim için. Bayramdan bayrama görüştüğümüz bir akraba. Kuzenimin eşi. (Kuzenimle de bir samimiyetim yok)

Niye kafaya yaktığınızı hiç anlamadım. Onun size söylediği ve sizin ona söylediğinize bakıyorum da onun dedikleri daha ağır. Artı, o durduk yere söylemiş, siz cevaben. Bir daha sizin kilonuza laf etmez. Bir şey yapmanıza gerek yok bence.

Ağlayıp kendini mağdur pozisyonuna sokması da sinir bozucu. Belki üzüldüğü için ağlamıyordur da siz lafının altında kalmadınız, o sizle dalga geçeceğine siz onunla geçtiniz diye siniri bozulduğundan ağlıyordur. Kadına sinir olduğum için böyle düşünüyor da olabilirim. Kendi ağzına gelen her lafı söyleyip başkası bir şey söyleyince kırılan insanlara sinir oluyorum.

Kocasıyla da konuştuysa o da "iyi de ilk sen başlattın" demiştir.

Canım hiç aldırış etme ki senin kilonla dalga geçen biriyle sende geç o zaman sen 34 bedenim diyorsun kadın 44 beden dönsün kendine baksın :olamaz:
Ki aynı şeyler benim başıma geldi 62 kilodan 55 kiloya düştüm boyum uzun sayılır göstermesemde kilolu sanıyordum kendimi bayramda beni gören kuzenim sinirlerimi zıplattı "ne biçim olmuşsun kemiklerin çıkmış" gibi konuştu evet sinir bozucu şeyler ama gerektiğinde lafını söylemek gerek. Herkes haddini bilmeli senin hayatın ve dış görünüşün hakkında yorum yapmaya kimsenin hakkı yok :)
Şimdi o düşünsün :super:

Demisin gecmis gitmis bosverrrr.
Haddini bilsin o da insallah dersini alir da bir daha ileri geri konusmamayi ogrenir. O seni kirmis basta o dusunsun ayip ettim diye.

valla bende hep ne kadar zayıfsın diyenlere cevap vermediğim için pişmanlık yaşıyorum.zaten kötü niyetle söylendiğini anlamak zor değil.kötü niyetli birinede hakettiğini yapıştıracaksın.valla ben ta burdan gergeniş oldum.ağzınıza sağlık..

olan olmuş o da kaşınmasaymış

ama
zayıflığınıza laf edilse kendi kendinize kıskanıyor aman deyip telkin edebilirsiniz ama kilolu bayanlar maalesef öyle değil olmayınca olmuyor irade herkes de bir değil kilolu olmak o da istemezdi ama iradesi yokmuş

Canım benim senin üstüne çok geldiği için bence bir şey yapma lafını almış oturmuş diyorum. Eğer kaşınmasaydı sen de bir şey demeyecektin sonuçta. Kaşınmış sen de kaşımışsın.
Çok sevdiğim bir sözdür "her istediğini söyleyen, istemediğini duyar" :KK14:

Ama eşi o anda öküzce gülmek yerine "ben onu öyle beğeniyorum" falan deseydi ortam yumuşayacaktı...

Selam arkadaslar. Bugün vicdan azabı çekmeme sebep olacak bir davranışta bulundum. Lütfen bana teselli verin cunku iyi hissetmiyorum kendimi.

Ben eskiden balık etli bir kizdim. Şu an 34 bedenim. Bir yılda falan bayaa zayifladim. Bugün misafirlikte uzun zamandır karşılaşmadıgim bir uzaktan akrabam eve girer girmez bana bakıp "ayy noldu sana boyle, neden zayıfladı" falan dedi. Ben tabii ki gülümseyerek "oldu iste, istemeden" falan dedim. Tabi ara ara hala laf atıyor bana. Beni gülşene benzetirler yüzümü yani, biri benim için "şimdi zayiflamissin ya gülsenin ikizi olmuşsun aynen" dedi. Bu arkadaş da atlayarak "amaan Gülşen de pek tipsiz " diye bir şey söyledi.

Sürekli yüzümü incelediğini falan görüp bakışlarını yakalıyordum. Bu hanim tahmin ettiğiniz gibi uzun zamandır kilo vermeye çalışıp verememiş bir kadın. Rahat 44 beden vardır.

Konular dondu dolaştı yine bana geldi, bu hanim bana herkesin içinde "biraz kilo al sen ya valla carpilmişa dönmüşsün" deyince nevrim döndü. Ki gerçekten çirkin bir kız sayilmam. Yani bunu kendimi övmek için demiyorum ama çirkin olmadığım halde bana kendimi kotu hissettirmeye çalıştığı ve bunu herkesin içinde yaptığı için patladim artik "ya x abla obez olmaktan iyidir, sen de keşke biraz zayiflayabilsen de biz de seni bi gorsek" dedim. Yüzü düştü , yaninda eşi de vardı o güldü geçti ama bu hanim sigara içmeye kalktı bir 5 dakika sonra. Annemin dediğine gore agliyormus. Biz de bir iki saat sonra kalktik zaten. Ama benim biraz içime oturdu. Neticede kimsenin kilosu boyu posu umrumda değil ama o kadar çok konuştu ki ben de bunları soyleyiverdim. Sizce sessiz mi kalayim, yoksa gönlünü alayım mi?

Bu arada çok yakın biri değil benim için. Bayramdan bayrama görüştüğümüz bir akraba. Kuzenimin eşi. (Kuzenimle de bir samimiyetim yok)
Gayet de yakışanı, olması gerekeni yapmışsınız takdir ettim sizi.

Canım benim senin üstüne çok geldiği için bence bir şey yapma lafını almış oturmuş diyorum. Eğer kaşınmasaydı sen de bir şey demeyecektin sonuçta. Kaşınmış sen de kaşımışsın.
Çok sevdiğim bir sözdür "her istediğini söyleyen, istemediğini duyar" :KK14:

Ama eşi o anda öküzce gülmek yerine "ben onu öyle beğeniyorum" falan deseydi ortam yumuşayacaktı...
Birbirlerine pek iltifat eden araları çok iyi olan romantik çiftlerden değiller o yüzden kuzenim bir şey dememiştir.

olan olmuş o da kaşınmasaymış

ama
zayıflığınıza laf edilse kendi kendinize kıskanıyor aman deyip telkin edebilirsiniz ama kilolu bayanlar maalesef öyle değil olmayınca olmuyor irade herkes de bir değil kilolu olmak o da istemezdi ama iradesi yokmuş
Tabi, zaten hastalıktan dolayı kilolu olsaydı demezdim öyle bir şey.

Vicdan azabı çekmeyin lütfen. Bakın siz sadece bir laf etmişsiniz buna vicdan yapıyorsunuz. Ama o kaç tane söylemiş size. Hiç vicdan azabı utanma olmamış onda. Olsaydı susardı. Susmamış devam etmiş.
Keşke bende sizin gibi olsam, ben cevap veremiyorum. Sonra neden vermedim cevap diye kendime kızıyorum.

Bazen insanlar patavatsızlık yapabilir ama senin yaptığın kavga sebebi.. eşinin yanında söylenecek söz deil.. yanında kimse olmasa bu kadar üzülmezdi.
bnce ara gönlünü al. Kırdığın kalple kalmasın ..

Back
X