- 17 Aralık 2018
- 387
- 126
- 33
- 27
- Konu Sahibi mavihayall
-
Yurt dışında yaşayan, oranın vatandaşı olan Türk çocukların ana dili Almanca, Fransizca mı oluyor o zaman ?Turk vatandasiysaniz turkce anadilinizdir.bunu belirtmek isterim.onun disinda kendinize guven duymazsaniz insanlar bunu hisseder ve uzaklasabilir.istersen oncelikle diksiyon kursuna git.burda komekte var mesela kurs ,bir yakinim gidiyor 1 aylik birsey .nerdesin bilmiyorum ama bir arastir.kendine guvenin gelir.kiloluysan biraz kilo vermeye bak hem sagligin icin hem de gencsin daha.
Yurt dışında yaşayan, oranın vatandaşı olan Türk çocukların ana dili Almanca, Fransizca mı oluyor o zaman ?
evet türkçe ana dilimdir yanlış ifade ettim sanırım yani ben bunu demek istedim evde pek türkçe konuşulmuyor bu sebepten bir batılı gibi güzel konuşamıyorum ama konuşmayı çok çok isterimTurk vatandasiysaniz turkce anadilinizdir.bunu belirtmek isterim.onun disinda kendinize guven duymazsaniz insanlar bunu hisseder ve uzaklasabilir.istersen oncelikle diksiyon kursuna git.burda komekte var mesela kurs ,bir yakinim gidiyor 1 aylik birsey .nerdesin bilmiyorum ama bir arastir.kendine guvenin gelir.kiloluysan biraz kilo vermeye bak hem sagligin icin hem de gencsin daha.
Takıldığını zannetmiyorum ya, ben nereye gidersem gideyim ana dilim Türkçedir. Bulgaristan da akrabalarım var mesela ana dilleri Türkce, evet ülke içerisinde resmi dilleri Bulgarca ana dilleri Türkçe buna kim müdahale edebilir.yaşayan değil ama nerenin vatandaşıysan ana dilin o dur.
gerçi yabancı ülkelerde bizimki kadar takılıyor mu bu mevzu emin değilim:)
çok teşekkür ederim önerileri dikkate alacağımİnsanların agzı torba degil ki büzesin. En iyisi bir şekilde kulaklarını kapatmak olsun. Bol bol kitap okuyabilirsin veya kendimde fark ettim kpss derslerini video şeklinde inetnetten dinlerken zaman içinde konuşman daha akıcı olmaya başladı ve kelime haznemde genişledi. Bu şekilde Türkçeyi güzel konuşan insanların videolarını dinleyebilirsin. İnsanlar noktasında belki kendinde degiştirmen gereken bazı özellikler olabilir, belki senin zayıf bi yanını görüp sana öyle davranıyor olabilirler o nedenle kendini iyice tanı ve sana deger vermeyen insanlarla zaten beraber olma ne demiş Mevlana hz. seni sevmeyen bal olsa unut seni seven zehir olsa yut... Zayıflamak da senin azminle olacaktır inşaallah.
yanlış anlaşılmış benim kastettiğim şuydu evde pek türkçe konuşulmaz hatta mahallede türkçe bilmeyen insanlar var yani etrafım bu şekil olunca türkçeyi kurumlarda tek konuşabiliyorsun.yoksa çok şükür vatanıma bağlıyımTürkiye Cumhuriyeti'ne ait kimliğin varsa ana dilin gayet Türkçe'dir. Kelime hazineni geniş tutmak istiyorsan kursa gidebilirsin.
Ah ya ne güzel yazmışsınız , niye rahatsiz oluyoruz ki bu gerçekten, kızcağız birde vatanıma bağlıyım diye açıklama yapmak zorunda kalmış.ana dil bir insanın babasından atasında anasından doğduktan sonraki dilidir
bu türkçe olur kürtçe olur ingilizce olur
bir öğretmen sırf siyasi ideoloji için bunu nasıl görmez kabul etmez
öğretmen bu öğretmen yahu
bu siyasetin insanları ne hale getirdiğinin örneğidirAh ya ne güzel yazmışsınız , niye rahatsiz oluyoruz ki bu gerçekten, kızcağız birde vatanıma bağlıyım diye açıklama yapmak zorunda kalmış.
Turk vatandasiysaniz turkce anadilinizdir.bunu belirtmek isterim.onun disinda kendinize guven duymazsaniz insanlar bunu hisseder ve uzaklasabilir.istersen oncelikle diksiyon kursuna git.burda komekte var mesela kurs ,bir yakinim gidiyor 1 aylik birsey .nerdesin bilmiyorum ama bir arastir.kendine guvenin gelir.kiloluysan biraz kilo vermeye bak hem sagligin icin hem de gencsin daha.
Türkiye Cumhuriyeti'ne ait kimliğin varsa ana dilin gayet Türkçe'dir. Kelime hazineni geniş tutmak istiyorsan kursa gidebilirsin.
Diksiyon eğitimi alabilirsiniz, bu konuşma şeklinizi, telaffuzunuzu düzeltir. Kelime haznesi, kendini ifade edebilme becerisi için bol bol kitap okumanızı öneririm. Bir de doğaçlama kursuna gidebilirsiniz, tiyatro topluluklarına katılabilirsiniz. Hem özgüveninizi de geliştirir. Üniversitedeki kulüpleri araştırıp onlara katılın maddi olarak da sıkıntıya girmemiş olursunuz.Herkese merhaba tekrardan bir iki defa konu açtım özet geçiyim.21 yaşındayım annem bakmak istemedi küçükken ananemin teyzemin psikolojik baskıları ile büyüdüm hep ezildim hpr görüldüm okul hayatındada böyle devam etti bu özgüvenim yoktu.Mühendislik okuyordum bu yıl psikolojik sorunlardan dolayı okuyamadım ama gelecek yıl devam edicem inşallah.Size yine birşey sormak istiyorum bugün ablam ile tartıştık bana paçoz dedi fiziğime laf etti baya kiloluyum konuşmayı bile düzgün beceremiyorsun yamuk konuşuyorsun dedi .Bu konuda sıkıntım var evet doğulu olduğum için türkçe anadilim değil malesef ama çok güzel ve akıcı şekilde türkçe konuşmak istiyorum bunun için ne yapabilirim?ve de çevremde genellikle ezik,paçoz gözüyle bakılıyorum insanlara nasıl saygı duyduracak karaktere duruşa sahip olabilirim?son olarakda arkadaş edinemiyorum insanlar değer vermiyor ya da arkadaşlık kursada yakın olmuyor bana sorunlarım genel olarak bunlar.Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?