Kendime Yeni Ben Lazım

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Herkese merhaba tekrardan bir iki defa konu açtım özet geçiyim.21 yaşındayım annem bakmak istemedi küçükken ananemin teyzemin psikolojik baskıları ile büyüdüm hep ezildim hpr görüldüm okul hayatındada böyle devam etti bu özgüvenim yoktu.Mühendislik okuyordum bu yıl psikolojik sorunlardan dolayı okuyamadım ama gelecek yıl devam edicem inşallah.Size yine birşey sormak istiyorum bugün ablam ile tartıştık bana paçoz dedi fiziğime laf etti baya kiloluyum konuşmayı bile düzgün beceremiyorsun yamuk konuşuyorsun dedi .Bu konuda sıkıntım var evet doğulu olduğum için türkçe anadilim değil malesef ama çok güzel ve akıcı şekilde türkçe konuşmak istiyorum bunun için ne yapabilirim?ve de çevremde genellikle ezik,paçoz gözüyle bakılıyorum insanlara nasıl saygı duyduracak karaktere duruşa sahip olabilirim?son olarakda arkadaş edinemiyorum insanlar değer vermiyor ya da arkadaşlık kursada yakın olmuyor bana sorunlarım genel olarak bunlar.Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Turk vatandasiysaniz turkce anadilinizdir.bunu belirtmek isterim.onun disinda kendinize guven duymazsaniz insanlar bunu hisseder ve uzaklasabilir.istersen oncelikle diksiyon kursuna git.burda komekte var mesela kurs ,bir yakinim gidiyor 1 aylik birsey .nerdesin bilmiyorum ama bir arastir.kendine guvenin gelir.kiloluysan biraz kilo vermeye bak hem sagligin icin hem de gencsin daha.

İnsanların agzı torba degil ki büzesin. En iyisi bir şekilde kulaklarını kapatmak olsun. Bol bol kitap okuyabilirsin veya kendimde fark ettim kpss derslerini video şeklinde inetnetten dinlerken zaman içinde konuşman daha akıcı olmaya başladı ve kelime haznemde genişledi. Bu şekilde Türkçeyi güzel konuşan insanların videolarını dinleyebilirsin. İnsanlar noktasında belki kendinde degiştirmen gereken bazı özellikler olabilir, belki senin zayıf bi yanını görüp sana öyle davranıyor olabilirler o nedenle kendini iyice tanı ve sana deger vermeyen insanlarla zaten beraber olma ne demiş Mevlana hz. seni sevmeyen bal olsa unut seni seven zehir olsa yut... Zayıflamak da senin azminle olacaktır inşaallah.

Yurt dışında yaşayan, oranın vatandaşı olan Türk çocukların ana dili Almanca, Fransizca mı oluyor o zaman ?

Yurt dışında yaşayan, oranın vatandaşı olan Türk çocukların ana dili Almanca, Fransizca mı oluyor o zaman ?

yaşayan değil ama nerenin vatandaşıysan ana dilin o dur.
gerçi yabancı ülkelerde bizimki kadar takılıyor mu bu mevzu emin değilim:)

evet türkçe ana dilimdir yanlış ifade ettim sanırım yani ben bunu demek istedim evde pek türkçe konuşulmuyor bu sebepten bir batılı gibi güzel konuşamıyorum ama konuşmayı çok çok isterim

Şu videoya bir bakin. Bir de bol bol yüksek sesle kitap okuyun. Kitap okumak konusmanizin içeriğini zenginleştirir, bu da sizin daha çok saygi görmenizi sağlar. Yüksek sesle okumak da konusmanizi iyilestirir. Saçınıza dikkat edin. Dış görünüşte en çok saçın temiz, sağlıklı ve güzel durması insanları etkiliyor bence. Bir de diş sağlığı tabii.
Ufkunuzu genisletmek için TED konusmalarini izleyin. YouTube ve kendi sitesinde var. Altyazılı olan yabancı dildeki içerikleri de izleyin derim.

yaşayan değil ama nerenin vatandaşıysan ana dilin o dur.
gerçi yabancı ülkelerde bizimki kadar takılıyor mu bu mevzu emin değilim:)
Takıldığını zannetmiyorum ya, ben nereye gidersem gideyim ana dilim Türkçedir. Bulgaristan da akrabalarım var mesela ana dilleri Türkce, evet ülke içerisinde resmi dilleri Bulgarca ana dilleri Türkçe buna kim müdahale edebilir.

çok teşekkür ederim önerileri dikkate alacağım

Türkiye Cumhuriyeti'ne ait kimliğin varsa ana dilin gayet Türkçe'dir. Kelime hazineni geniş tutmak istiyorsan kursa gidebilirsin.
yanlış anlaşılmış benim kastettiğim şuydu evde pek türkçe konuşulmaz hatta mahallede türkçe bilmeyen insanlar var yani etrafım bu şekil olunca türkçeyi kurumlarda tek konuşabiliyorsun.yoksa çok şükür vatanıma bağlıyım

Kitap okumak yapacağınız en güzel şey olur. Internette egzersizler var onlardan da yararlanabilirsiniz. Kilo icin de bol bol yürüyüş hen ruhunuza hem bedeninize iyi gelecektir:)

Ah ya ne güzel yazmışsınız , niye rahatsiz oluyoruz ki bu gerçekten, kızcağız birde vatanıma bağlıyım diye açıklama yapmak zorunda kalmış.

Annemizden duyduğumuz dil anadildir. Sonradan öğrendiğimiz dil anadil olmaz. Literatürde böyle. Diksiyon kursuna gitmek, bol bol okumak konuşma için bir çare olabilir ama tamamen İstanbul aksanıyla konuşamazsınız. Gerek de yok zaten. İnsan kendinden utanmamali bunlar bizim zenginliğimiz. Sosyal ilişkileriniz için ise önce kendinizi yargılamayı bırakmalı kendinizi sevmelisiniz. Böylece havanız değişecektir. Farklı farklı sosyal ortamlara girin çeşitli insanlar tanıyın ve sizi yargılayan fesatlari hayatınızdan çıkarın. İmkanınız varsa spora başlayıp diyetisyene gidin.

Ah ya ne güzel yazmışsınız , niye rahatsiz oluyoruz ki bu gerçekten, kızcağız birde vatanıma bağlıyım diye açıklama yapmak zorunda kalmış.
bu siyasetin insanları ne hale getirdiğinin örneğidir
yazıkya insanlar bu hale gelmemeliydi

Türkiye Cumhuriyeti'ne ait kimliğin varsa ana dilin gayet Türkçe'dir. Kelime hazineni geniş tutmak istiyorsan kursa gidebilirsin.

türkiye devletinin resmî dili türkçedir.
içinde yaşayan her bir bireyin değil.

resmî dil nedir?
bir ülkede yasayla kabul edilen, eğitim ve öğretimde, resmi işlemlerde vb. kullanılan ortak dil.

ana dil bireyseldir, kültüreldir.
ayrıca da zenginliktir.
ana dilim türkçe. anneannem çocuklarına öğretseydi rumca da olabilirdi. :)

Diksiyon eğitimi alabilirsiniz, bu konuşma şeklinizi, telaffuzunuzu düzeltir. Kelime haznesi, kendini ifade edebilme becerisi için bol bol kitap okumanızı öneririm. Bir de doğaçlama kursuna gidebilirsiniz, tiyatro topluluklarına katılabilirsiniz. Hem özgüveninizi de geliştirir. Üniversitedeki kulüpleri araştırıp onlara katılın maddi olarak da sıkıntıya girmemiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…