Kendime Yeni Ben Lazım

M mavihayall yaşın genç anladığım kadarıyla.
eğer yeni bir ben lazım kısmında ciddiysen, sağlıklı yaşamakla başla.

fazla kilonu vermek için sağlıklı beslen ve spor yap. hele ki spor çok çok önemli. depresyon düzeyini azaltıp kişiyi mutlu ettiğine dair tonla çalışma var.

diksiyon için belediye kursları oluyor hemen her yerde onlara bakabilirsin.artık her şeyin videoları var.
geçen bir şey tamir edecektim, youtube da videosunu bulup yaptım :)
aç izle. sesli kitap oku. eğer aile yapın ve karakterin müsaitse drama/tiyatro gibi bir eğitim al. kendini ifade etmen ve dışa donuk olmanda çok faydasını göreceksin.

evet türkçe ana dilimdir yanlış ifade ettim sanırım yani ben bunu demek istedim evde pek türkçe konuşulmuyor bu sebepten bir batılı gibi güzel konuşamıyorum ama konuşmayı çok çok isterim
Anliyorum gercekten kusura bakmayin.burda sadece yazilani okuyoruz karsilikli iletisim kurmadigimiz icin yanlis anlasilma olabiliyor.ben yazdiginizin bir an iyi niyetli olmadigini dusunup duzeltme geregi duydum .ama su an yanlis yaptigimi anladim .

bu siyasetin insanları ne hale getirdiğinin örneğidir
yazıkya insanlar bu hale gelmemeliydi
sanirim benim icin yazdiniz bu yazilari .aslinda rahatsiz oldugum sey tam da buydu.siyaset bilmem ne etkisiyle insanlar boyle yok kürdüm yok lazim diye gezinmeye basladilar.benim hicbir siyasi gorusum falan yok.ataturk un dedigi gibi misak-i milli sinirlari icerisindeki herkes turktur.ne mutlu turkum diyenedir yani.benim buyudugum evde de cerkesce konusuldu surekli ama ben anadilim cerkesce diye belirtme geregi duymam hicbir yerde. Konu sahibinin belirtmesinde hicbir art niyet yokmus bu arada,anladim ben onu lafim ona degil

Yasın genç bu harika cabuk yol alıp, istedigin gibi olabilirsin. Duzgün türkce konusman ve kilo vermen duzenli bir cabayla gayet de kolay.

Ama cok onemli bisey var ki kilolu da olsan, konusman siveli de olsa kendini çok sev, bu degisimleri kendin istedigin icin yapacaksin baskalarinin gozune girmek icin degil, fit olup, istedigin sekilde konusunca daha iyi hissedeceksin ama iyi hissetmeye simdiden basla, kendine deger verip gelistirdigin icin harikasin, değerlisin, ovguyü hak ediyorsun.

Hanımlar,
konuyu dil kavgasına çevirmesiniz de konu sahibesi de topiği karışmadan, kavgalar yüzünden kapatılmadan rahatça önerileri değerlendirse olmaz mı?

M mavihayall akıcı ve istediğiniz gibi konuşamadığınızdan özgüven sorunu yaşıyorsunuz sanırım, çevre edinememe arkadaşlıklarınızın devam etmemesi bu nedene mi bağlı sizce ?

Konuşma sıkıntınıza gelince, aileniz çevreniz kendi dilinde konuşunca sizin de şiveli bir Türkçe konuşmanız normal, yapacağınız şey bol bol tekerleme çalışmak, dil tembelliğine katkıları sebebiyle çok faydasını göreceksiniz, baştan basit kolay tekerlemelerle başlayın, tekerlemeleri kusursuz telaffuz etmeye başladıkça daha zor tekerlemeler çalışın, kendinize kısa bir metin bulun, kısa bir gazete yazısı olur, bir kitaptan 2 paragraflık bir yazı olur, onu kendi kendinize sesli olarak okuyun, okurken sesinizi kaydedin, hangi kelimelerde hata yapıyorsanız o kelimeleri kenara not alın, dudaklarınızın arasına alacağınız bir kalemle hatalı söylediğiniz kelimeleri doğru söylemeye çalışın, bolca makale, kitap okuyun, ne çok alçak ne çok yüksek bir ses tonunuz olsun, sakin ve duraklamalara dikkat ederek evde kendi kendinize konuşma çalışmaları yapın, bir süre sonra akıcı konuşmaya başlarsınız, bu da yitirdiğiniz özgüveni kazanmanıza, çevre edinmenize, girdiğiniz toplumlarda dinlenmenize yardımcı olur.

Madem okumaya ara vermek zorunda kaldınız, bu dönemi boş geçirmeyin, hoşunuza giden, ilginizi çeken, hobi olarak yapacağınız bir şeyler vardır mutlaka, müzik, resim, dans, bir enstrüman çalmak, felsefe, kitap okumak ve kitaplar üzerine yorum yapmak vb.
Ne kadar donanımlı bir genç olur, ilgi alanlarınızı genişletirseniz o kadar kendinizden emin olursunuz ve girdiğiniz her ortamda konuşacak bir konunuz olur.

Kiloluyum demişsiniz, yeme bozukluğunuz psikolojik sanırım, ailenizden göremediğiniz duyguları yemek yiyerek bastırmaya çalışıyorsunuz, duygusal açlık sorunu yaşıyorsunuz galiba, eğer kendinize güvenmeyi öğrenirseniz zaten yeme bozukluğunuzda düzelmeye başlar ama diyet ve sporla fazla kilolardan kurtulmanız lazım, ki gençsiniz biraz gayretle bunun da üstesinden gelirsiniz, yeter ki kendinize inanın.

Ablana söyle sana düzgün konuşmayı, giyinmeyi, oturup kalkmayı öğretsin o zaman. Boş boş konuşacağına ablalık yapsın o zaman.
Bol bol sesli kitap oku. Diksiyon kursuna gidebilirsin. Biraz sporla kilo da verebilirsin. Kendine bir hobi edin, psikolojik olarak sana iyi gelir. Hem yeni insanlarla tanışırsın. Giyim kuşam konusunda bilen bir arkadaşın varsa ondan yardım alabilirsin. Her şeyden önce sen sensin ve çok değerlisin bunu unutma

Ben ne demek istediğini gayet iyi anladım, uzun yıllar doğuda yaşadım ben. Şiveler kişiden kişiye değişiyordu. İki kardeşten birisi çok düzgün Türkçe konuşurken diğeri çok dikkat etsede olmuyordu. Hatta okula giden çocuklarımın şivesi bile değişmişti, arkadaşları gibi konuşuyorlardı aynı.

Öncelikli olarak sizin enerjinizi sönümleyen kişilerden uzak durun(ablanız gibi). Acilen psikolojinizi düzeltmelisiniz. Bunun için psikolojik destek alın mutlaka. Kilolarınız için bir diyetisyene başvurun. Diyetisyen ve spor eşliğinde fazla kilolarınızdan kurtulun. En temel şeyler; yani psikolojiniz ve bedeniniz sağlığına kavuşmadan başka şeylere odaklanamazsınız. Bol bol kitap okuyun ve kitap okurken sesinizi kaydedin. Kendinizi dinlerken düzeltmeniz gereken yerleri not edin. Aldığınız notlarla ilgili videolar izleyin ve günlük konuşmalarınızda düzeltmek istediğiniz şeylere dikkat ederek konuşun. Konuşmanızın hızına değil doğruluğuna odaklanın ilk aşamada. Kendinizi iyi hissetmeye başladığınızda bir diksiyon kursuna da giderek doğru vurgulamalar ve etkili konuşma tekniklerini edinin. Tüm bunları yaparsanız bir yıl içindeki değişiminiz size istediğiniz özgüveni ve mutluluğu verecektir.

Seni çok iyi anlıyorum. Ben de çok küçük bir şehirden çok büyük bir şehre taşındım tam ergenlik döneminde. Sosyal anlamda inanılmaz sıkıntılar yaşadım, kambur yürüyordum utançtan düşün :) Depresyona girip kilo aldım, derslerim notlarım mahfoldu, şivem yoktu ama insanlarla iletişim kurmakta çok zorlanıyordum, herkes benimle dalga geçiyor gibi geliyordu. Bundan tam bir sene sonra ise bu bahsettiğim profil tamamen geride kaldı ve gerçekten çok sosyal, çok sevilen, aktif biri oldum. Öhö öhö. Kendinle ilgili nelerden rahatsızlık duyduğunu biliyorsun, bunları nasıl çözebileceğinle ilgili çok güzel öneriler gelmiş. Benim önerim de kendine bir hobi bulman kesinlikle. Başarılı olacağın, özgüvenini artıracak bir şey. Mutlaka ama mutlaka bir şeye eğilimin, yeteneğin vardır. Bunu bul, üzerine git, bir şeyler ortaya çıktığını, bir şeyler başardığını görünce kendine güvenin artacak ve şivenden kilondan belki eskisi kadar rahatsız olmadan iletişim kuracaksın insanlarla. Şive, kilo bunlar çoook rahat düzelebilecek şeyler. Sen yeter ki iste ve işe kendini sevmekle başla. Hayat enerjini düşüren insanlara da güzel bir şekilde bu tavırlarının seni aşağı çektiğini, buna devam etmemelerini söyle bence.

Sana güveniyorum!

İyi de sen zaten kendini pacoz, ezik kategorisine koymuşsun bile biz ne yapabiliriz ki. Evet arkadaşım herkesin bir kusuru vardır ama zaten kusurlarımız değilimdir bizi biz yapan diğer insanlardan ayıran eee kiloluyum diyorsun geçmeyecek bir şey degilki bu diyet yap yemene içmene dikkat et. Ikincisi pacoz diyorsun da Allah aşkına giydiğin şeyler seni mutlu ediyorsa seni sen gibi hissediyorsa bence değişmemelisin herkese göre bir şekil alamazsın ki bugün böyle diyenler sonra yine farklı bir şey bulacaklar zaten sen kendin ol. Seni üzenlere ben buyum diyebil. Özgüvenli ol.

Herkes birşeyler yaşıyor. Olanlardan ötürü kendinize acırmayın. Siz kendinize nasıl davranırsanız çevrenizdekilerde öyle davranır. Ben zaten konusamıyrum, kiloluyum vs derseniz zaten kendinize saygı duymuyorsunuz ki. Birde başkalarından bekliyorsunuz. Hayat kısa kendimize acımakla hiçbirşey elde edemeyiz. Öncelikle kendinizde değiştirmek istediğiniz ne varsa çabalayın. Kendinize acımayın, saygı duyun prensipleriniz olsun. Sonra bakın görün çevrenizdekiler nasıl değişiyor.

Benim anadilim kürtçe . Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak şahane bir Turkce ye sahibim ve bununla gurur duyuyorum. Bol bol kitap okumalısın. Kendinle barışık olmalısın . insanların seni kategorize etmesine musade etmemelisin. Özgüvenin olmalı. Kişisel gelişim okumani tavsiye ederim . Önce kendi içinden başla. Sonra onların sana bakış acısına geçersin.

Sürekli duyduğunuz şiveyle konuşmaya başlıyorsunuz ister istemez, birçok yörenin şivesine kulak aşinalığım var, zaman zaman ben de şiveli konuşurum ama bunun için insanı ezmeleri çok kötü ve ayıp, kızcağız kendini kötü hissederken ablasının bile onu ezmesi üzücü.

Öncelikle sana laf edenlerin ağzının payını ver kendini ezdirme herzman yanlarında güçlü ve umursamaz kibirli dur. Bol kitap gazete oku diksiyon kursuna gidebilirsin giyim kuşam yönünden laf ediyorlarsa moda dergilerine bakabilirsin en azından kıyafet satan yerlerde genelde kombin şeklinde satılıyor o sekildede yapabilirsin kiloluyum demişsin diyet spor spor imkanin yoksa yürüyüş yapabilirsin ve bedenini tanı ona göre giyin ama bunlardan once kendine değer ver ve kimseye ezdirme ablana da haddini bildir okulunuda sakin bırakma öyle bi aileye muhtaç olma onlardan kaçıp bi erkeğe asla tutulma

Konunuza benzer biyerde üstteki yorumda bulunmuştum, özgüven ve kişisel gelişim konusunda aynı şey tavsiyemdir.

Bol bol kitap oku. Türkçene yapacağın en büyük iyilik bu olur. Sonrasında diksiyon kursuna gidebilirsin. Evde videolar izle telaffuz çalışmaları yap. Kilo konusunda ise yaşın çok genç, ekmek, hamur işi paketli gıdaları kes, sağlık problemin yoksa vermeye başlarsın, akşam yediden sonra yemek yeme. Meyve dahi olsa yeme. Bahar geliyor yürüyüşlere başla, sonrasını zaten sen getirirsin. Ve ne olursa olsun kendini sev, kendine güven. Şivenin olması, konuşmanın bozuk olması bunlara engel değil.
Bu arada anadilin sözlük anlamından habersiz olunmasın ı anlarım ama bir insan kendi anadilim şu deyince bunu bile kabul etmemeyi anlamıyorum ve dehşet içinde kalıyorum. Türkçeyi ikinci dil olarak sonradan öğrenen bir sürü Türk vatandaşı var. Bu sadece kürtçe değl bu arada. Tahammülsüz olmayı geçtim biraz kişinin beyanına saygı duyun

çok teşekkür ederim inanın bunu bende çok isterim ama içimde içten gelen bir eziklik bunu nasıl yok edebilirim sizce?

evet düzgün türkçe konuşamıyorum .Ben sadece bi dönem batıya gittim bir dönem tek üniversite okudum ama ablam 5 yıl batıda kalınca herhalde o sebepten türkçesi benden daha iyi benim gibi takılmıyor

çok teşekkür ederim tüm bu dediklerinizi not aldım uygulayacagım ama inanın hiç içimden gelmiyor major depresyon geçiriyorum içimden birşey yapmak gelmiyor geçen yıl ikinci dönem okula gitmedim o hatanın ağırlıgı altında eziliyorum bu yılda psikolojim kötüydü o sebeple okuyamadım.21 yaşındayım ikinci dönem okula geri dönmeyi istedim ailem bırakmadı artık tüm mutlulugun elimden kaçıp gittiğini düşünüyorum bu yıl yaşıtlarım mezun oluyor ben seneye başlıyacam okumam gereken yaşta okuyamadım çok çabaladımda bunun için ama olmadı canım çok yanıyor

Yazdıklarınız bana umut oldu çok teşekkür ederim evet yeme durumum psikolojik antidepresanlar açlık yapıyor sürekli yiyorum.Bu dediklerinizin hepsini defterime not aldım yapmayı çok istiyorum ama içimden gelmiyor üniversite için çok emek verdim ve eğitimime böyle ara vermek psikolojimi çok bozuyor geleceğim belirsiz bir şekilde evde oturmakta bozuyor iş aradım bulamıyorum hala beklemedeyim.Ama dediğim gibi bu yıl yaşıtlarım mezun olacak ve ben gelecek yıl universiteye yeni başlıyacağım sanki bu çok büyük bir kayıp gibi geliyor ve moralimi aşırı derecede bozuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…