• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime zarar veriyorum.

Sizin konu başlığınız yanlış farkında mısınız? Başlığınız “bebeğime zarar veriyorum olmalıydı?” Sigara içmek nedir hanımefendi? Hamileyken içilen sigaradan kat kat değerli şuan içtiğiniz sigara. Hamilelikte plasentadan filtreleniyor en azından ama şuan direkt olarak sütünüze karışıyor.
Bir arkadaşımın bebeği doğumdan sonra 1 ay küvezde kaldı hastanede. Arkadaşım da o sürece stresten sigara içip durdu. Aonra bir gün doktor sütünü sağ getir çocuğa vericez dedi. Arkadaşım sütünü sağdı ve sütün rengi yeşile dönmüştü. Doktor direk sen sigara mı içtin dedi ve sütü bebeğe vermedi. Umrunda olur mu bilmiyorum ama bil istedim.

Sizi kanguru paklar. Benim bıcırık da hiç sevmezdi puseti. Kanguruyla bir düşerdik yollara (ama lütfen ergonomik kanguru:KK66:), 4-5 saat yürürdüm. Orada uyurdu, sonra altını değiştirmek için bir avm'ye girerdik, sonra yine yürürdük. Her gün temizlik yapmazdım mesela, bırakın bazı yerleri de b.k götürsün ama bebeğimle ben mutlu olayım kafasındayım. Hiç de bir zararını görmedim. Evde spor aletim filan da yok, öyle aletsiz jimnastik takılıyorum. Neyse, kısa keseyim, ev ikinci planda, öncelik siz ve bebeksiniz, eşiniz de yardımcı olan bir insansa bunu hayli hayli başarırsınız.
Teşekkür ederim ;) hangi marka kanguru kullanıyorsunuz acaba? Ben bir kez sunny babynin bir modelini almıştım belini çok agritmisti. Zaten bizimki de durmadı içinde. Şimdi bir de yavaş yavaş ayaklanıyor. 11 ayini dolduracak yakında. Öyle sabit bir yerde durmaktan nefret ediyor. Alsam durur mu bilmiyorum.

Sizin konu başlığınız yanlış farkında mısınız? Başlığınız “bebeğime zarar veriyorum olmalıydı?” Sigara içmek nedir hanımefendi? Hamileyken içilen sigaradan kat kat değerli şuan içtiğiniz sigara. Hamilelikte plasentadan filtreleniyor en azından ama şuan direkt olarak sütünüze karışıyor.
Bir arkadaşımın bebeği doğumdan sonra 1 ay küvezde kaldı hastanede. Arkadaşım da o sürece stresten sigara içip durdu. Aonra bir gün doktor sütünü sağ getir çocuğa vericez dedi. Arkadaşım sütünü sağdı ve sütün rengi yeşile dönmüştü. Doktor direk sen sigara mı içtin dedi ve sütü bebeğe vermedi. Umrunda olur mu bilmiyorum ama bil istedim.
Ben emzirmiyorum. Emzirirken asla içmedim. Bebeğim memeyi bıraktı artık.

O zaman kusura bakmayın lütfen. Ben emziren bir anne olduğum için belkide herkesi öyle sanıyorum ve emziren anne bebek ilişkisini çok önemsiyorum. Umarım iyi olursunuz.
Sorun değil. Hassasiyetinizi anlıyorum. Emzirmesem de yine de zarar veriyorum bebeğime bir şekilde. Bırakmaliyim mutlaka.

Teşekkür ederim :KK66: hangi marka kanguru kullanıyorsunuz acaba? Ben bir kez sunny babynin bir modelini almıştım belini çok agritmisti. Zaten bizimki de durmadı içinde. Şimdi bir de yavaş yavaş ayaklanıyor. 11 ayini dolduracak yakında. Öyle sabit bir yerde durmaktan nefret ediyor. Alsam durur mu bilmiyorum.
Önce Boba4g kullandık, sonra Neko (tuniko diye aratırsanız bulursunuz)... Kullandığınız muhtemelen ergonomik değildi ve o yüzden belinizi ağrıttı. Zaten bebeler için de zarardı öyle alt tarafları don gibi giyilen kangurular. =) Araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Kızım 14 kiloydu ve hala 2 saat taşıyabiliyordum, Hamile kalınca taşımayı bıraktım. Valla ergonomik kanguruyu kim icat ettiyse her kullanışımda dua ettim, öyle söyleyeyim. Elim ayağım gibiydi, puseti indir kaldır derdi, kaldırımlarda sürükle derdi şehirde beni deli ediyordu. Hele yürüyen merdivenler kabusum. Bu kanguruları keşfedince, resmen özgür hayat geçiş yapmıştık. =)) Bebekle eve tıkılıp kalmak enerji sömüren bir durum.

Önce Boba4g kullandık, sonra Neko (tuniko diye aratırsanız bulursunuz)... Kullandığınız muhtemelen ergonomik değildi ve o yüzden belinizi ağrıttı. Zaten bebeler için de zarardı öyle alt tarafları don gibi giyilen kangurular. =) Araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Kızım 14 kiloydu ve hala 2 saat taşıyabiliyordum, Hamile kalınca taşımayı bıraktım. Valla ergonomik kanguruyu kim icat ettiyse her kullanışımda dua ettim, öyle söyleyeyim. Elim ayağım gibiydi, puseti indir kaldır derdi, kaldırımlarda sürükle derdi şehirde beni deli ediyordu. Hele yürüyen merdivenler kabusum. Bu kanguruları keşfedince, resmen özgür hayat geçiş yapmıştık. =)) Bebekle eve tıkılıp kalmak enerji sömüren bir durum.
Hemen araştırıyorum ;) teşekkür ederim

Hemen araştırıyorum :KK66: teşekkür ederim
Ay rica ederim, umarım işinize yarar. Eğer ilgilenirseniz, Facebook'ta bir grup var, orada hem bu kangurulardan kullanan binlerce anne bir arada, paylaşım yapıyorlar, hem de ikinci el kangurularını satıyorlar. Ben de oradan alıp sattım mesela kanguru. Özelden yollarım, araştırırsınız.

Keşke biraz boş durabilsem. Bebeğim uyuduğu zaman sadece salonu ttoparlayabiliyorum. Süpürge açmak falan mümkün değil anında uyanıyor. Zaten uykusu eğer şanslıysam bir saat, yoksa 40-50 dk anca sürüyor.
Ayni benim kizimin ozellikleri oda kucukken boyleydi.o zamanlar bende buldugum her anda cikolata yerdim ama kilo yapmazdi.sonrasinda bu aliskanligim 1 yil boyunca devam etti.poset poset yiyodum o derece bagliydim.spora baslayinca ne vakit kaliyor nede canim istiyor

300 ml suya 3 kaşık hurma pekmezi koyup iciyorum sabahlari hem enerji hem butun aburcubur isteğimi kesti ki ben hastasıyim aburcuburun...

Arkadaşlar bu aliskanliarimdan (bağımlılıklarımdan) nasıl kurtulurum bana kendi yontemlerinizi anlatir misiniz lütfen.

11 aylık bebeğim var. Bu aralar yine sürekli uyanır oldu. Ben çok bunalıyorum artık. Bu yüzden kendimi abur cubura ve sigaraya verdim. Gecenin bir yarısı ya da sabaha karşı hiç fark etmiyor. Her bunaldıgimda sigara içiyorum artık. Aslında önceden beri içerdim ama hiç bağimli olmamistim. Şimdi kendimi durduramazsam bağımlı olacağım diye korkuyorum. Sigara içmedigim zaman da sürekli sağlıksız abur cuburlar yiyorum. Göbek bölgesinde yaglanmam var ve polikistikover sendromu da var. Yani bu yaptıklarım bana kesinlikle yasak olan şeyler ama kendimi durduramiyorum.

Benim gibi olan varsa nasıl motive oluyorsunuz? Kendinize nasıl söz geçiriyorsunuz? Böyle huysuz bir bebekle farklı uğraşlar bulmam da mümkün değil. Bunlar benim enerjimi alıp götürdü resmen. Aslında iradesiz bir insan değilim. Bebek sahibi olmak için çok sağlıklı beslenen ve spor yapan bir insan olmuştum ama kolik bir bebek ve sonrasında da aynı huysuzluklara devam edince ben kendimi hep bunlarla mutlu etmeye çalışırken buldum. Biliyorum asla bahane değil. Tekrar sağlıklı bir hayata dönmek istiyorum. Lütfen bana kendi motivasyonlarınizi anlatır mısınız?
1. Eve tıkanıp kalmayın. Arada koyun arabasına bebeği, sokağa çıkın. Hem size yürüyüş olur hem bebek açık havada olur
2. Arkadaşlarınız varsa eve çağırın 1 2 çeşit hazırlık yapın. Sosyallesin
3. Internette çocuk gelişimi üzerine dolu yazı var, okuyun.bilgi edinin
4. Hayat zaten rutin. Onu renklendirmek için planlar yapın. Haftasonu dışarda kahvaltı vs

Arkadaşlar bu aliskanliarimdan (bağımlılıklarımdan) nasıl kurtulurum bana kendi yontemlerinizi anlatir misiniz lütfen.

11 aylık bebeğim var. Bu aralar yine sürekli uyanır oldu. Ben çok bunalıyorum artık. Bu yüzden kendimi abur cubura ve sigaraya verdim. Gecenin bir yarısı ya da sabaha karşı hiç fark etmiyor. Her bunaldıgimda sigara içiyorum artık. Aslında önceden beri içerdim ama hiç bağimli olmamistim. Şimdi kendimi durduramazsam bağımlı olacağım diye korkuyorum. Sigara içmedigim zaman da sürekli sağlıksız abur cuburlar yiyorum. Göbek bölgesinde yaglanmam var ve polikistikover sendromu da var. Yani bu yaptıklarım bana kesinlikle yasak olan şeyler ama kendimi durduramiyorum.

Benim gibi olan varsa nasıl motive oluyorsunuz? Kendinize nasıl söz geçiriyorsunuz? Böyle huysuz bir bebekle farklı uğraşlar bulmam da mümkün değil. Bunlar benim enerjimi alıp götürdü resmen. Aslında iradesiz bir insan değilim. Bebek sahibi olmak için çok sağlıklı beslenen ve spor yapan bir insan olmuştum ama kolik bir bebek ve sonrasında da aynı huysuzluklara devam edince ben kendimi hep bunlarla mutlu etmeye çalışırken buldum. Biliyorum asla bahane değil. Tekrar sağlıklı bir hayata dönmek istiyorum. Lütfen bana kendi motivasyonlarınizi anlatır mısınız?

Sağlıklı bir hayat için eve o tarz yiyecekler girmemeli daha sağlıklı atıştırmalıklar olabilir. Her bebeğin huysuzluk dönemi vardır bence geçici olacaktır. Motivasyon için sosyal medya hesabından evde spor yapıp sağlıklı insanları izle takip et. Sende evde onun gibi şeyler yapabilirsin .

Bebek aglamasiyla uyanınca bir bakıyorum balkonda elimde sigara :KK43: çok istiyorum böyle uykumu almış, dinlenmiş, gülerek uyanayim. Bir bakiyim bebeğim uyanmış kendi yatağında oynuyor, bana gülümsüyor. İnanın onu mutlu etmek için elinden geleni yapıyorum ama yine huysuz yine ağlıyor. Şu an kahvaltı hazirlayabilmek için mecburen TV açtım. Mama sandalyesine koyup beni izlesin diye bekliyorum ama sıkılip ağlıyor. Hiç birşey istediğim gibi olmuyor.
Ah anneler bu yüzden cennetlik işte...
Hiç değilse güneşe bol çıkın o da seratonin artırıcı

Evet katiliyorum. Insan sinir olunca mutfaga gidip agzna biseyler tepistiriyor degil mi? Sanki o ara kendime vakit ayirip simartuormusm gibi hissediyorum ben de.. oturup 1paket kare cikolatayi yiyorum mesela 1kerede. Yas pasta aliyordu esim nerdeyse yarisini ben bitiriyordum. Ya yemesem iyice enerjisz kaliyorum sinirli de oluyorum ve cocuga bagirirken buluyorhm kendimi..

Evet bir sekilde rahatlamamiz lazim.
Ne yapalim yani. Esim evdeyken yuruyuse cikiyorum. Beraber geziyoruz. Ama hava kotuyken esim isteyken evin icinde bir tek bu var yapilacak. Hipnoz olmus gibi yiyorum. Gecici bir donem bu. Bir Saat yardim edenim olsa belki kafa dinlerim ama cok zor. Ve zaman yetmiyor bana

Evet bir sekilde rahatlamamiz lazim.
Ne yapalim yani. Esim evdeyken yuruyuse cikiyorum. Beraber geziyoruz. Ama hava kotuyken esim isteyken evin icinde bir tek bu var yapilacak. Hipnoz olmus gibi yiyorum. Gecici bir donem bu. Bir Saat yardim edenim olsa belki kafa dinlerim ama cok zor. Ve zaman yetmiyor bana
Evet aynı durumdayız. İnsan o kadar bunaliyor ki kaçış gibi birşey oluyor bunlar.

Back
X