Kendimi Affedemiyorum...

Akasya

Saçmalamayın!
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
9.152
13.871
498
Merhaba herkese:KK54:
Başlık biraz ağır oldu buda dert mi demeyin.
Konu bebeğimle ilgili. Büyük pişmanlıklar yaşıyorum.

Belki hatırlayanınız olur 1 kasım seçim akşamı suyum gelmişti. O gece sabaha kadar nts de kaldım. Bebeğimin hareketleri gayet normaldi. Suyum gelmişti ama hiç ağrım sancım yoktu.

Ağrım sancım açılmam olmamasına rağmen bana epidural taktılar ve doktorum 12 saat içinde doğum olmazsa sezaryen yapacağını söyledi. Sabah 9 da geldi açılmam 2 cm idi. Ve beni direk sezaryene aldı. Reddetme şansım dahi olmadı. Epiduralim vardı suni sancı verebilirdi vermedi. Resmen kandırıldım. Bebeğim doğdu giydirdiler 2 dk yanağıma koydular aldılar.

Tam 1 saat sonra bebeğimi getirdiler ve o arada bana sormadan mama vermişler. Hastanede bir Allah'ın kulu emzirmem için yardımcı olmadı. Belden aşağı tutmuyor hareket edemiyorum bilinçsizim. 3 saatte 1 bebeğimi alıp mama verdiler.

2 gün kaldık orada. Ertesi gün kalktım ayağa oturtun beni emzireceğim dedim. Sonra hiç yatmadım. Bilmiyordum kolostrum makineyle çıkmazmış. Sütün yok dediler mama vermeye devam ettik.

Bebeğim 1 aylık olana kadar günde bir sefer mama vermeye devam ettim (Çevre baskısı ile). İlk ay 1200 gr alınca mamayı hemen kestim. 2. ay hep emzirdim. 2 aylık kontrolünden geldiğimiz gün eşimin ısrarıyla oğluma emzik verdik ve benim çilem başladı.

Bebeğim 9 aylık 7 aydır memeyi reddediyor ve ben onu sağarak besliyorum. İlk meme reddi yaşandığında hemen sağıp biberonla beslemekle ve emziği bıraktırmamakla ne kadar büyük hata yaptığımı zaman geçtikçe anladım.

Şimdi bütün bu yaşananları o kadar takıyorum ki artık hayattan zevk almamaya başladım. Deli gibi zamanı geriye alma isteğim var. Her gece ağlayarak uykuya dalıyorum. Sağım sayısını günde 4'e düşürmek durumunda kaldım ve sütüm gidecek diye stres yapıyorum. Teselli olmuyorum kendimi suçlayıp duruyorum. Eşim dahil herkes abarttığımı düşünüyor. Haklılar biliyorum. Fakat kendime söz geçiremiyorum.

Neden o doktoru seçtim, neden beni hemen sezaryene almasına itiraz etmedim, neden bebeğime mama vermelerine izin verdim, neden emzik verdim, neden kaşıkla beslemek yerine biberonu tercih ettim... Bu sorular boğuyor beni. İçim sıkılıyor ruhum daralıyor.

Keşke hamilelik sürecinde emzirmeyi araştırsaydım. Normal doğumu destekleyen en son çare sezaryen diyen bir doktor bulsaydım. Doğar doğmaz ten temasının bebek için ne kadar önemli olduğunu bilseydim.

Kısacası kendimi bir türlü affedemiyorum. Yardım almalı mıyım sizce?

Ailem ve arkadaşlarım kendimi eleştirmeme fırsat vermediği için içimi dökmek istedim. Umarım zamanınızı çalmadım :) Sağlıklı huzurlu günler.:KK3:

Son düzenleme:
tecrübeli anneler yardımcı olacaktır eminimki ama üzmeyin kendinizi bu kadar hiç emmeyen çocuklar oluyor bel altı değil tam bayılıp sezeryan olan oluyor ki daha 2 gün önce babamın eşi doğum yaptı bebeğini en son o gördü emziremedi bile..

üzülmeyin lütfen anneliğinizin tadını çıkartın ten teması falan tamam önemlide ten teması yaapnlar daha mı iyi anne oluyor bunlarla ölçmeyin kendinizi..
keşke istediğiniz gibi olsaymış ama olmamış bundan sonrasına bakın.

Her anne illaki emsin ister. Bu kadar kafana takma derim ben olan olmuş.. Bundan sonrasını toparla üzülüp elindeki sütüde kaybetme.

Bende çok sıkıntı yaşadım emme konusunda çok çok üzüldüm hatta eşim sürekli tek sen değilsin nasibi buymuş diyip duruyordu. Ama o an gerçekten öyle gelmiyordu. Şimdi diyorum ki ben elimden geleni yaptım.
Bazı şeyler bizi aşıyor. O an öyle olması gerekiyor ve oluyor.
Sadece hastanedekilere takıldım izinsiz mama veremezler. İllaki birilerine söylemiş olmaları gerekir diye düşünüorum

tecrübeli anneler yardımcı olacaktır eminimki ama üzmeyin kendinizi bu kadar hiç emmeyen çocuklar oluyor bel altı değil tam bayılıp sezeryan olan oluyor ki daha 2 gün önce babamın eşi doğum yaptı bebeğini en son o gördü emziremedi bile..

üzülmeyin lütfen anneliğinizin tadını çıkartın ten teması falan tamam önemlide ten teması yaapnlar daha mı iyi anne oluyor bunlarla ölçmeyin kendinizi..
keşke istediğiniz gibi olsaymış ama olmamış bundan sonrasına bakın.
Teşekkürler:KK52:
İşte bunları kendime kabul ettiremiyorum. Galiba yardım almalıyım :(
Sağlıklı doğumlar şimdiden:KK68:

Şükredecek çok şeyiniz var bence.
Sağlıklı bir doğum geçirmişsiniz, öyle düşünün.

Ben her zaman bu konuları okuyunca, kendim aklıma geliyorum.
Kahrımdan ölmem lazım...

Ben de suyum gelerek 35+5 haftalık doğum yaptım.
3cm açılma olmasına rağmen bebeğimin küvezde kalacağını biliyordu doktorum.
Normal doğum yapamazsın, bebeği riske atarız dedi.
Sezeryan ile aldılar. 1 hafta küvezde kaldı.
Küvezde kaldığı dönem boyunca da 3 gün sonra dokunabildim evladıma.
1 hafta sonra da emzirdim.

Sütüm milim milim geliyordu ilk sağdığımda.
Üzüntüden kahroldum. Hastaneye 3-4 milim süt götürüyordu eşim yeterki oğlum içsin diyordum.
Küvezde memeye alışmış, şu an 2,5 yaşında hala emzik var ağzında.
Ne yapalım? Emzik kötü birşey değil, doktorlar da bunun hakkında kötü şeyler söylemiyorlar.

Sarılığı 1 hafta geçmedi çıldıracaktım. Niye geçmiyor diye.
5 ayrı doktor gezdim, çocuğumun sağlıklı bir şekilde muayene edilebilmesi için.
Sonunda doğru doktoru buldum.
Ondan sonra hayatımız değişti zaten, doğru yönlendirme gerçekten çok şeyi fark ettiriyor.

Sadece 4 ay emdi. Son 1 ayı hep biberonla beslendi.
4 ay sonra o emmedi benim de sütüm kesildi.

Ne yapalım? Dünyanın sonu değil.
Rabbim sağlık sıhhat versin, ki hamd olsun sağlıklı bir oğlum var.
Yaşıtlarına göre de persentilin üstünde maşallah.

Benim için bir bebekte en önemli konu:
- Doysun
- Güzel uyusun
- Sağlıklı olsun

Bu 3 unsur var ise, gerisi teferruat.

Ben doğduğumda (81 doğumluyum) 1,250 gr doğmuşum.
Annem riskli doğum nedeni ile beni bir gram bile emzirmemiş, kullandığı ilaçlardan dolayı.
Emzikte kullanmışım biberonda.
Hayatımda hastalandığım çok azdır, kemik yapım da gayet iyi.

Önemli olan sizin evladınız ile nasıl ilgilenip nasıl beslediğiniz, nelere dikkat ettiğiniz.
Gerisi teferruat diyorum ya...
Gereksiz yere kendinizi hırpalayıp ailenizi üzmeyin.
bebeğiniz bile etkilenir bütün bu stresinizden.
Sakin olun, büyüyecek ve sağlıkla büyüyecek inşallah...
Rabbim başka dertlerini göstermesin.

Her anne illaki emsin ister. Bu kadar kafana takma derim ben olan olmuş.. Bundan sonrasını toparla üzülüp elindeki sütüde kaybetme.

Bende çok sıkıntı yaşadım emme konusunda çok çok üzüldüm hatta eşim sürekli tek sen değilsin nasibi buymuş diyip duruyordu. Ama o an gerçekten öyle gelmiyordu. Şimdi diyorum ki ben elimden geleni yaptım.
Sadece hastanedekilere takıldım izinsiz mama veremezler. İllaki birilerine söylemiş olmaları gerekir diye düşünüorum
Kendimdeydim bana sorabilirlerdi. Sormadılar. Hastaneyi de şikayet etmeyi düşünüyorum ama geç mi kaldım acaba. Kim bilir kaç bebeğin hakkına giriyorlar.
Teşekkür ederim. Size de sağlıklı doğumlar :)

Hayırlı evlat olsun inşallah, bazen olaylar bizim istediklerimiz dışında gelişir. Bu yüzden kendini hiç suçlama, hiç sütün gelmeyebilirdi.
Bir yakınım var, normal doğum yaptı ama 2-3 gün zorla emzirdi oda 3-5 dk kadar. Çünkü sütü hiç yoktu, bebek uğraşıp uğraşıp süt gelmeyince ağlama krizine giriyordu. Mecbur mama verdi hep.
Geçmişi düşünüp kendini suçlamak yerine bebeğinin şuanki günlerine odaklan, Süt arttırıcı gıdaları araştır, ayrıca bebeğin alacağı şifayı şimdiye kadar almıştır sen merak etme, Strese giripte bu güzel günlerini zehir etme kendine

Merhaba herkese:KK54:
Başlık biraz ağır oldu buda dert mi demeyin.
Konu bebeğimle ilgili. Büyük pişmanlıklar yaşıyorum.

Belki hatırlayanınız olur 1 kasım seçim akşamı suyum gelmişti. O gece sabaha kadar nts de kaldım. Bebeğimin hareketleri gayet normaldi. Suyum gelmişti ama hiç ağrım sancım yoktu.

Ağrım sancım açılmam olmamasına rağmen bana epidural taktılar ve doktorum 12 saat içinde doğum olmazsa sezaryen yapacağını söyledi. Sabah 9 da geldi açılmam 2 cm idi. Ve beni direk sezaryene aldı. Reddetme şansım dahi olmadı. Epiduralim vardı suni sancı verebilirdi vermedi. Resmen kandırıldım. Bebeğim doğdu giydirdiler 2 dk yanağıma koydular aldılar.

Tam 1 saat sonra bebeğimi getirdiler ve o arada bana sormadan mama vermişler. Hastanede bir Allah'ın kulu emzirmem için yardımcı olmadı. Belden aşağı tutmuyor hareket edemiyorum bilinçsizim. 3 saatte 1 bebeğimi alıp mama verdiler.

2 gün kaldık orada. Ertesi gün kalktım ayağa oturtun beni emzireceğim dedim. Sonra hiç yatmadım. Bilmiyordum kolostrum makineyle çıkmazmış. Sütün yok dediler mama vermeye devam ettik.

Bebeğim 1 aylık olana kadar günde bir sefer mama vermeye devam ettim (Çevre baskısı ile). İlk ay 1200 gr alınca mamayı hemen kestim. 2. ay hep emzirdim. 2 aylık kontrolünden geldiğimiz gün eşimin ısrarıyla oğluma emzik verdik ve benim çilem başladı.

Bebeğim 9 aylık 7 aydır memeyi reddediyor ve ben onu sağarak besliyorum. İlk meme reddi yaşandığında hemen sağıp biberonla beslemekle ve emziği bıraktırmamakla ne kadar büyük hata yaptığımı zaman geçtikçe anladım.

Şimdi bütün bu yaşananları o kadar takıyorum ki artık hayattan zevk almamaya başladım. Deli gibi zamanı geriye alma istediğim var. Her gece ağlayarak uykuya dalıyorum. Sağım sayısını günde 4'e düşürmek durumunda kaldım ve sütüm gidecek diye stres yapıyorum. Teselli olmuyorum kendimi suçlayıp duruyorum. Eşimde dahil herkes abarttığımı düşünüyor. Haklılar biliyorum. Fakat kendime söz geçiremiyorum.

Neden o doktoru seçtim, neden beni hemen sezaryene almasına itiraz etmedim, neden bebeğime mama vermelerine izin verdim, neden emzik verdim, neden kaşıkla beslemek yerine biberonu tercih ettim... Bu sorular boğuyor beni. İçim sıkılıyor ruhum daralıyor.

Keşke hamilelik sürecinde emzirmeyi araştırsaydım. Normal doğumu destekleyen en son çare sezaryen diyen bir doktor bulsaydım. Doğar doğmaz ten temasının bebek için ne kadar önemli olduğunu bilseydim.

Kısacası kendimi bir türlü affedemiyorum. Yardım almalı mıyım sizce?

Ailem ve arkadaşlarım kendimi eleştirmeme fırsat vermediği için içimi dökmek istedim. Umarım zamanınızı çalmadım :) Sağlıklı huzurlu günler.:KK3:
annelikte ki kaygılar pişmanlıklar hiç bitmez ki.
ancak her doğumda ve sonrasında da benzer sorunlar yaşanabiliyor ne yazık ki.
bazı bebekler böyle memeyi reddedebiliyor ne yazık ki.
ancak güzel bir şey yapıyorsun annesi sen:))
sağıp veriyorsun.
anne sütünden mahrum değil.
bu koşullarda yapabileceğinin en iyisini yapıyorsun zaten.
elinde olmayan şeyler için kendini suçlama lütfen.
hayatta herzaman herşey bizlerin kontrolünde değil.
bizlerin insiyatifi dışında da gelişiyor olaylar.
senin kasıtlı bir ihmalin yok bir yanlışın yok.
eziyet etme kendini.
geri dönüşü olmayan bu günlerinizi kendine zehir etme.
kendini de affet:))
ve ihtiyaç duyuyorsun belli ki bir yardım almanı tavsiye ederim.
sana iyi geleceğini düşünüyorum.
bu dediklerimi daha profesyonel bir dilden aşağı yukarı aynı şekilde duyacaksın:))
en büyük tavsiyem ise tekrar yazıyorum geri dönüşü olmayan bu kıymetli günlerinizin kıymetini bil.

İzinsiz mama verirler.
Çünkü sarılık vaakalarında, sarılığın geçmeme sebebi bebeğin doymamasıdır.
Ancak bebek tam doygunluğa ulaştığında sarılığı atar üzerinden.

Ayrıca nedir ki mama vermeleri? Zehir vermiyorlar ya çocuğa.
Ben bir gün bile emmemişim bebekken.
Bu kadar mamaya karşı olunmamalı.
Tabii ki anne sütü en birincil besin, en önemli besin.
Fakat bir mama verilmesi de bu kadar kafaya takılmamalı.
Aç kalıp farklı problemler yaşasa bebekler daha mı iyi?

abartıyorsunuz evet ama ben de bu kafada olduğumdan kadar iyi anlıyorum ki sizi. şimdi size ben kendimden örnek vereceğim. emen çocuk emiyor inanın bunun sezaryenle, küvözde kalma ile, biberonla beslemekle, emzik ile ve en önemlisi de mama ile alakası yok. daha 9 aylık ise yavrunuz siz devam edin emzirmeye, kesmeyin, bırakmayın, sağdığınız sütü alsın. o sütü alması değil mi önemli olan. emmiş veya biberondan almış, onu o kadar takmayın lütfen.
ben erken doğum yaptım, 4 saat küvözde kaldı kızım, kendim mama verdim hastane odasında çünkü erken doğum nedeni ile ememiyordu, şırınga getirdiler ben biberonu kendim verdim kızıma, emziği de ben verdim ağzına... benim kızımın hiç emmemesi lazımdı o zaman.
20 gün, günde 4-5 saat, abartmıyorum 4-5 saat emzirme için cebelleştik. başardı 20.günde ve 21 ay emzirdim. mama da içti, biberona da iyi ki alıştırmışım çünkü 3.ayda ben işe döndüm. annem evde biberon ile verdi sütümü. olsun aldı ya o sütü, sabah akşam da emzirdim. yani diyeceğim o ki emen çocuk emiyor o sütü alan çocuk alıyor. biz kendimize ettiğimizle kalıyoruz. siz ona sağlıklı, mutlu lazımsınız. sizin elinizde olan bir şey yok bazı durumlarda.

Canim olan seyleri sorgulamak seni ve bebegini uzmekten baska birsey yapmaz.artik bundan sonra olacaklarin iyi olmasi icin cabala.bebegin icin nasil aktiviteler yapabilirim onlara bak mesela.montessori diye bisey var onu arastir.facebookda gruplar var onlara uye ol.blw diye bi beslenme sekli var cocugunu onunla beslenmeye tesvik et.yani kisacasi bundan sonrasi icin pisman olmayacagin seyler yasamamak icin arastirma yap.yoksa 5 ay sonrada bugunler icin pisman olacaksin ve bu boyle surup gidecek.
Ki ne guzrl hala anne sutu verebiliyorsun.ilk6 ay anne sutuyle beslemissin yavrunu.seni cok iyi anliyorum.benimde iki cocugum var.su an iki aylik bi kizim vat.kizim ilk dogdugunda kalp sorunumdan solayi bi igne vurulmam gerekti.doktorum ne olur olmaz bebege mama verelim demisti.o kadar uzulmustum ki.sonra cocuk doktoru mamaya gerek yok emzirebilirsin dddiginde dunyalar benim olmustu.o yuzden seni cok iyi anliyotum.ama suktlretki biberonlada olsa anne sutu verebiliyorsun.bence adtik daha fazla eskiye takilma ve cocugunla bundan sonra guzel vakit gecirmeye bak.sevgiler

Gerçekten çok saçma bir şekilde
kendini hırpalıyorsun. Keşke öyle deseydim böyle yapsaydım
dediğin şeyleri yapmış olsaydın
belki de daha olumsuz sonuçlar elde edecektin.
Bunu hiç bir zaman bilemezsin.
Normal doğum evet her kadın keşke yapabilse
ama belki de senin için hayırlı olmayacaktı
anlatabiliyor muyum bilmiyorum.
Şuan bebeğin sağlıklı bir şekilde kucağındaysa
gerisi cidden teferruat.
Ben 11 ay emzirebildim sadece o da günde 3 öğün 120 cc mama
takviyesiyle.
Sütüm yoktu.
Detayları ve olanları düşünme artık. Tüm enerjini
bebeğine yönelt ve sadece tadını çıkar :)
Gercekten çok çabuk büyüyorlar
Bu kez ilerde keşke bunlara takılıp kendimi
hırpalayacağıma bebekliğiinin tadını çıkarsaydım diye üzülebilirsin.

Hiç üzme kendini. Çevrenin sucu var.
Rabbim bundan sonrası için herşey dahada güzel olsun senin ve bebegin için.

Bu arada hayırlı olsun. sağlıcakla mutlulukla büyüt bebişini.

Şükredecek çok şeyiniz var bence.
Sağlıklı bir doğum geçirmişsiniz, öyle düşünün.

Ben her zaman bu konuları okuyunca, kendim aklıma geliyorum.
Kahrımdan ölmem lazım...

Ben de suyum gelerek 35+5 haftalık doğum yaptım.
3cm açılma olmasına rağmen bebeğimin küvezde kalacağını biliyordu doktorum.
Normal doğum yapamazsın, bebeği riske atarız dedi.
Sezeryan ile aldılar. 1 hafta küvezde kaldı.
Küvezde kaldığı dönem boyunca da 3 gün sonra dokunabildim evladıma.
1 hafta sonra da emzirdim.

Sütüm milim milim geliyordu ilk sağdığımda.
Üzüntüden kahroldum. Hastaneye 3-4 milim süt götürüyordu eşim yeterki oğlum içsin diyordum.
Küvezde memeye alışmış, şu an 2,5 yaşında hala emzik var ağzında.
Ne yapalım? Emzik kötü birşey değil, doktorlar da bunun hakkında kötü şeyler söylemiyorlar.

Sarılığı 1 hafta geçmedi çıldıracaktım. Niye geçmiyor diye.
5 ayrı doktor gezdim, çocuğumun sağlıklı bir şekilde muayene edilebilmesi için.
Sonunda doğru doktoru buldum.
Ondan sonra hayatımız değişti zaten, doğru yönlendirme gerçekten çok şeyi fark ettiriyor.

Sadece 4 ay emdi. Son 1 ayı hep biberonla beslendi.
4 ay sonra o emmedi benim de sütüm kesildi.

Ne yapalım? Dünyanın sonu değil.
Rabbim sağlık sıhhat versin, ki hamd olsun sağlıklı bir oğlum var.
Yaşıtlarına göre de persentilin üstünde maşallah.

Benim için bir bebekte en önemli konu:
- Doysun
- Güzel uyusun
- Sağlıklı olsun

Bu 3 unsur var ise, gerisi teferruat.

Ben doğduğumda (81 doğumluyum) 1,250 gr doğmuşum.
Annem riskli doğum nedeni ile beni bir gram bile emzirmemiş, kullandığı ilaçlardan dolayı.
Emzikte kullanmışım biberonda.
Hayatımda hastalandığım çok azdır, kemik yapım da gayet iyi.

Önemli olan sizin evladınız ile nasıl ilgilenip nasıl beslediğiniz, nelere dikkat ettiğiniz.
Gerisi teferruat diyorum ya...
Gereksiz yere kendinizi hırpalayıp ailenizi üzmeyin.
bebeğiniz bile etkilenir bütün bu stresinizden.
Sakin olun, büyüyecek ve sağlıkla büyüyecek inşallah...
Rabbim başka dertlerini göstermesin.
Haklısınız bunları düşününce de çok kızıyorum kendime.
Doğar doğmaz bebeğini ameliyata gönderen hiç emziremeyen bir arkadaşım var :(
Şükürsüzlük mü yaptığım şımarıklık mı bilmiyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Sağlıklı doğumlar. İnşallah ikinci bebeğinizde her şeyin en güzelini yaşarsınız.

Canım benim de çok pişmanlıklarım var. 40.haftada mecburi sezeryan oldum,ilk ay dolup taşan sütüm 2. ay birden kesildi çünkü kızım reddediyordu,çevre baskısyla mecbur mama verdim. 4 aylıkken karnında tümör tespit edildi,çok tehlikeli bir ameliyat geçirdi. Hatta ben bunu anne sütü alamadığına bile bağladım. Bunları göz önüne al,bu durumda benim pişmanlıktan ölmem lazımdı. Bebeğin çok şükür sağlıklı,sadece çok yanlış bir doktor ve yanlış bir hastane seçmişsin ama onun bile bir sebebi vardır eminim; şerde hayır vardır derler.

Ilk sut sagma makinasiyla gelmiyomu.
Bak bunu bilmiyordum.
Uzme kendini herseye ragmen vrriyosun sutunu.
Hastahaneye sasirdim.
Kizimi dogurdugumda sutum az geliyo sagma makinaniz varmi dedim hemsire bana carlamisti.
:)
Birak mamayi kendi sutumu biberonda vermemi bile istememislerdi.
Kismet canm daha tecrubelisin insallah 2. Bebisinde kendi istedigin sekilde ilerler.
Ilk gebelikler hep boyle keskeler olur isin icinde

Back
X