kendımı anne hıssedemıyorum

canım hiç bunlarla kafanı yorma..onu kucagına ılk aldıgın an butun bu vesveselerın gececek..o mınık elını tutup,o ılk gozlerını acıp sana baktıgı an ona asık olacaksın ve bu bır omur boyu surecek..hayırlı dogumlar canım:1hug:

Bende bir örnek vereyim. 15 yıl tedavi görmüş en sonunda 8. tüp bebek denemesinde hamile olan bir tanıdığım var. Tam olarak senin yaşadıklarını yaşamasada ilk başlarda benimseyememiş çocuğunu ama şimdi yaklaşık 3 aylık oldu. Çevresindeki biçok kişiyle konuşmuş ve herkesin benzer şeyer yaşadığını duyunca rahatlamış. Bence sende elinden geldiğince çevrendekilerle konuş. Mutlaka aynı durumu yaşayanlar çıkacaktır.

Allah evladını hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin inşallah.. Benim içinde pamuk gibi olan bebişini şöyle güzelce kokusunu içine çekerek öp olurmu? oohhh misler gibidir şimdi o. Sonra banada dua et bende bir evlat sahibi olayım.

Hayat çok gariptir, anne olmayı isteyen, bebeğini kucağına alıp koklamak isteyen, bunun için hastane

hastane gezen o kadar çok kadın varken, siz anne olmanın ne demek olduğunun farkında

değilim yazmışsınız.Üzüldüm adınıza..Demek ki hamileyken hiç onu kaybetme riskiniz olmadı yada hamile

kalırken zorlanmadınız, herşey sorunsuzca oluverdi.....??

Bebeğinizin size ayak bağı olduğunu düşündüğünüz de bir an için onu kaybettiğinizi onun hayatınızdan

aniden çıkıverdiğini düşünün, bakın ne kadar korkacaksınız onu kaybetmekten.Kendinize geleceksiniz

hemen...Biraz şükredin rica edeim, Allahın gücün gider...

Şimdi bazı arkadaşlar bana "nasıl bir konuşma bu falan" gibi üstüme geleceklerdir, varsın onlar benim

üstüme gelsin önemli değil yeter ki siz kendinize gelin ve hayatınızdaki bu nimetin kıymetini

bilin...Çok geç kalmadan...

Sağlıcaklakalın...

Son düzenleme:

merhaba arkadasim yazdiklarini okudum ilk haftalarda bende senin gibi olmustum bir anda hayatimin tamamini bebege odaklamistim ve bu beni zaman zaman sikiyordu tabiki bunlar normal ama eger sende sürekli yasaniyorsa bu durum bence yardim alin canim bu gayet normal bir sey bazen kizim cok huysuz oluyor o zaman acaba erkenmi yaptik cocuk diyorum,hatta esime gecenlerde biraz acelemi ettik dedim o da tabiki degil zamanla düzelir dedi.aslinda kizimi cok seviyorum her anne gibi ......ve ben hamileligimde cok sikinti cektim hamileligimin 11.haftasinda kizimin down sendromlu olabilecegini söylemislerdi amniyosentez yaptirmistim......onun sonucunu esim telefonda ögrenirken inanki ayakta zor durmustum ...esime tutunarak ama Allah´a sükürler olsun kizim saglikli ama doguma kadar her gün aglamalarimi Allahá yalvardigimi ben bilirim .........simdi bazen kizim cok agliyor hic susmuyor tam sinirlenicem zaman bunlari düsünüp cok sükür saglikliya tek yaramaz olsun raziyim diyorum insallah senin durumunda gecicidir canim Merak Etme Sen Mükemmel Bir ANNESIN ....cünkü her anne öyledir:teselli:

canım yazdıklarına tesekkur ederım buda bır bakıs acısı ve haklısın aynı seyı bende esıme dedım eger cocuk ıcın ugrassaydık hemen olmasaydı daha cok degerını bılırdık dıye aslında herseyın farkındayım ama elımde degıl.cok buyuk bır sorumluluk belkıde bundan korkuyorum.aslında hamılelıgım cok sıkıntılıydı psıkolojık olarak.dogum yapanlar testlerı bılır.ıkılı testte ense kalınlıgı olcumunde sorun cıkmıstı down sendromlu olacak dıye bır hafta agladım sonuc cıkana kadar.8 ayımızda ust duzey ultrasonda bobregınde sorun cıktı yıne uzuntulu zamanlar yasadım.halada kontroldeyız bobregıyle ılgılı olarak yanı hamıleyken hep kaybetme sakatlık hastalık korkusuyla gecırdım

dualarım senınle canım allah senın gıbı ısteyen herkese versın ısteyen herkesı evlat sahıbı yapsın.

dualarım senınle canım allah senın gıbı ısteyen herkese versın ısteyen herkesı evlat sahıbı yapsın.

keri suçluluk duymamalısın. bu olay senin kontrolünde olan bişey değil. ama mutlaka yardım almalısın. ben de bazen acaba bana da olur mu diye endişeleniyorum ki bebekleri deli gibi sevdiğim halde... bu senin elinde değil. bir çeşit depresyon. bu bebeğe sahip olabilmek için çok uğraşmış olsan da aynı şeyler yine olabilirdi. bence mutlaka destek al... al ki bu keyifli anın tadını çıkar ve ilerde vicdan azabı duyma...

Canım çok üzüldüm...ama keşke benimde anne olma şansım olsaydı da senin gibi olsaydım...evladının kıymetini bil...ben anne olabilmek için herşeyimi veririm...

kericim aynı durumu şuan da bende yaşıyoum acaba sadece bende mi var diyordum ama biri daha çıktı..bende senin gibiyim kızım var 28 günlük anlattıklarının aynısını yaşıyorum çok zor bir durum ve seni çok iyi anlıyorum eski hayatımı özlüyorum gezemiyorum bir çok şey ama geçecek buna inanıyorum...bütün arkadaşlarım çaışıyor evde yanlızım iyice kendimi dinliyorum gittikçe de kötüleşiyorum..

canım sakın kendini suçlama bu konuda hemen hemen bütün yeni annelerde oluyor. ne kadar sevsende bebeğini yeni duruma alışmak için belli bir sürenin geçmesi gerekiyor. unutmaki geçecek bir durum. kendiliğinden düzelebilir. sabır diliyorum. zamanla rahatlıyor insan ama arada eski free günleri aklına geldiğinde bi iç geçirmiyorda değil. bu melekler için herşeye değmezmi?

Arkadaşlar üzülmeyin ve kendinizi yıpratmayın.Bilimsel olarakta bilinen birşey Lohusa depresyonu ama bebeklerinizi fazla etkilenmemesi için bu sorunu noktalayacak gerekli girişimlerde bulunmanızı tavsiye ederim.

Sevgili ilqnurcum,

Yazdıklarınla beni anlatmışsın..İş hayatını azalttıktan sonra hamileliğimin çoğunu evde yalnız başına geçirdim. Eşim ve ailesi bana karşı çok ilgisiz kaldı çoğu zaman keşke hamile kalmasaydım hakkımda hayırlı değilse bu bebeği benden al Allahım diye dua ettiğim zamanlar oldu :çok üzgünüm: Şimdi düşündükçe gerçekten çok üzülüyorum..Ve doğum sonrası inan çok farklı. Ablam bana "bebek doğduğu an mutluluktan dünyayı gözün görmüyor" demişti..Bende çok korkmuştum doğum sonrası depresyondan..Ama çok şükür yaşamadım..Gerçekten oğlumun ağlama sesini duyduğum andan itibaren benim dünyam onun etrafında dönmeye başladı..Benim için hayattaki en kıymetli şey oldu..Şimdi baktıkça iyikide yapmışım bunu bana yaşatan Allah'ıma binlerce şükürler olsun diyorum..Bebek bakımı konusunda pek bir bilgim yoktu ama bu içgüdüsel birşeymiş yani Allah o duyguların hepsini doğumdan sonra bilgisayar programı gibi sana yüklüyor..Dua et bebeğin gaz sıkıntısı olmayan bir bebek olursa çok keyifli bir annelik yaşarsın. Allah kimseye kaldırabileceğinden fazlasını yüklemiyor. Ben sezeryan oldum ve sorunlu geçti Annem bana sadece 10 gün falan baktı sonrasında oğluşumla başbaşa kaldım..Kötü düşüncelerden uzak tut kendini bence herkes depresyon yaşayacak diye bir kural yok..İnşallah hiçbir anne yaşamaz. Anneliğin güzel taraflarını düşün ve doğumdan sonra mutlaka yanında sana iyi bakabilecek bir yakının olsun..İlk birkaç haftayı atlattıktan sonra herşey daha güzel gidecektir..

kesinlikle psikolojik destek almalısın canım yarın birgün bu çocuğunun gelişiminide etkiler bu hissettiğin duygular hiç normal değil benim kızım yeni doğduğunda hafif bir sarılık olduğunda kan alırlatken nasıl ciğerimin yandığını hissetmiştim o zaman dedim demekki annelik bu diye.....istenmeyen bir gebelik miydi ki sen böyle hissettin

ıstenmeyen degıl ama uzerınde cok dusunulup plan yapılmamıs bır hamılelıktı.ben artık nedenı sumu acaba dıye dusunuyorum.benım cok rahat bır hayatım oldu kımse benden bırsey beklemedı bu gune kadar cok buyuk sorumluluklarım yoktu.bırden bır ınsanın tum sorumlulugunu almak benı korkuttu herhalde.ben rahat genıs bır ınsan degılım.cok mukemmellıyetcıyım bısey ıyı olmadıgı zaman dellenıyorum.belkı ıyı bakamamaktan yetersız olmaktan korkuyorum

Canım bence böyle hissetmen anormal değil ki yeni annelerin çoğunun yaşadığı şeyler zamanla atlatacaksın bu duygularını hele hele sana tepki vermeye başladıkça bebişin dünyalar senin olacak iyi ki doğurmuşum diyeceksin

Keri aşkolsun senmi bebeğine iyi bakamıyacaksın?Sen kahroldun emziremediğin için.Oysaki ne çok insan tanıdım kendileri istemedi emzirmek.Kendini böyle yorup yıpratma.Boşver artık bak bebeğininde 3.ayı dolunca öyle rahatlıyacaksınki Al bebeğini tüm sosyal hayatını onunla yaşamaya çalış.Önce zor gibi oluyor ama sonra çok basit olduğunu anlıyorsun.Bencede düşünme neden şundandır bundandır diye.doğumdan sonra aşırı hormon yükleniyorsun hepimizde aslında farklılıklar oldu bende doğduğunda bebek uyusa bile beşiğinin başında oturuyordum neredeyse salona bir ay çıkmadım.gece hastalanıp hastaneye gittiğimde hüngür hüngür ağlıyordum bebeğimi evde bıraktım diye.Acayip bir acı ve vijdan azabı çekmiştim.Ama şimdi çok iyiyim herşey daha normal oldu geziyorumda, etkinliklere katılıyorumda ama tabi bebeğimin uyku düzeninin oluşması ve uykularının artması ve benim dinlenmemde baya beni kendime getirdi.Bir insan büyütmek onun kişiliğine şekil vermek bilincini oluşturmak hiiiç kolay bişey değil özellikle bunun farkına vardıysan.Sende işte bu kadar hassassın.

Canım çok üzüldüm...ama keşke benimde anne olma şansım olsaydı da senin gibi olsaydım...evladının kıymetini bil...ben anne olabilmek için herşeyimi veririm...

aaaa cnm üzülme allahtan umud kesılmezzz kendını bırakma ınsallahh olcak senınde bebgınn üzülursen döverım bak senııııaaaaaaa:1hug:a.s.

Canim annelik zzordur bu yüzden kaldiramamaktan korktuğun için kabullenmek ismiyor olabilirsin.zaten herkes eski yaşantisini muhakkak ara çünkü artik eskisi gibi rahat davranamazsin bu da normaldir ama sen biraz daha fazla kendini kaptirmişsin buna istersen bir dr.görün..depresyona girmiş olmalisin...

Canim şimdi bende de bunlar oluyor yani bir yere gidemiyorum gitsemde yüreğim sizliyor şimdi biele pc nin başinda otururken bile oluyor bunlar normal mi yani...

bütün yazdıklarınızı okudum
ben kendimi gerçekten anormal görüyordum
forumda bunun için başlık açtım, açılan başlıklara yorum yaptım
ama normalmişim çok şükür
ben bu sorumluluk alma, hareketli hayatından taviz vermeyi çok daha fazla abarttım keri tüm samimiyetimle söylüyorum bunu
ailemden uzakta yaşıyorum(ailem Ankara'da yaşıyor), hamile kalınca ben nasıl gidip geleceğim, Ankara'dan nasıl kopacağım, her istediğimde atlayıp otobüse gidemem de artık diye düşünmekten tabir yerindeyse deli gibi bir şey olmuştum. her gün ağlıyordum. zaten panik atak durumu var bende.
geceleri atak geliyordu. nefessiz kalıyorum zannedip başlıyordum ağlamaya böğürmeye anırmaya (çok afedersiniz)
ben şu durumda psikiyatra da gidemem ilaç kullanma gibi bir şansım yok. psikoloğa gittim bir işe yaramadı.
hala bu durumları atlatabilmiş değilim. bazen iyi oluyorum bazen kötü
ve doğumum kış ayına denk gelecek nasıl halledeceğim nasıl yapacağım diye düşünmekten helak olmuş vaziyetteyim.
eşim de yardımcı sağolsun ama işte anlayabildiği kadar anlıyor durumu. ama sıkıntım tavan yapınca onun da pek yardımını göremiyorum.
bu sefer sinirler geriliyor. tartışma oluyor vs vs
ben hamileliğim sırasında problem yaşadım hala yaşıyorum. doğum sonrası nolacağını hiç bilmiyorum. yalnız bir lohusalık dönemi geçirmekten çok ama çok korkuyorum.
umarım hepimiz hakkında güzel şeyler gerçekleşir..
herşey insanın elinde deniyor. deniyor denmesine de bazen de kontrol dışı bir sürü şey oluyor.
o yüzden hiç kendini suçlama, vicdan azabı çekme, çünkü senin doğurduktan sonra yaşadıklarını daha 5. ayımda olmama rağmen ben fazlasıyla yaşıyorum.
bir de kendini çok dinlememek lazım. ben yaşadıklarımdan bunu öğrendim...
hepiniz sağlıcakla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…