Kendimi beğenmiyorum

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.344
1.599
133
34
Merhaba arkadaşlar,kendime baksam da beğenemiyorum.
Giyimi kuşam konusunda ne kadar özen göstersem de giydiklerimi yakıştıramıyorum.20 kiloya yakın fazlalığım var.Gitmediğim diyetisyen kalmadı.Bir haftadan fazla diyet yapamıyorum.iradeli değilim.Yok duygusal boşluk ,yok vs derken veremedik bir türlü.Benimle aynı durumda olanlar anlayacaktır beni,olmayanlar da gülüp geçecektir.
Depresif oluyorum diyet yaparken.Mutsuz oluyorum.Sorunlarım gün yüzüne çıkıyor.Sinirleniyorum.
Yemeğin verdiği mutluluk da anlık..ufak bir kaçamak da bugün gitti,yarın başlarsın diywrek o yarınlar gelmiyor.
Kilo fazlalığınız olunca da özgüvensiz oluyorsunuz.Kendimi beğenmeyince bir erkekle ilişkiden de kaçıyorum.Uzaklaşıyorum ,ya da başlamadan bitiyor.Ah bir kilo verebilsem.Üç aylık iş aslında.ama beceremiyorum..
Bir de erkekler kilo fazlalığı olan bayanları tercih eder mi?80 kiloyum da..

Kullanıcı adını ironi için Mutlu koydunuz galiba

Duygusal boşluk için bir de psikoloğa mı görünseniz?

Her gün 10.000-15.000 adım atsanız süper olur aslında.
Terapi alıyorum.Bir psikoloji kampında da bulundum.
Terapistimle üç yıldır devam ediyoruz.Duygusal boşluktan ziyade yeme bağımlılığım olduğunu, gluten intölerannsım olabileceğini,fonksiyonel tıp uzmanına görünmemin iyi olacağını söyledi ama çok pahalı ve bu diyeti yapmak da çok pahalı geldi bana.Hiç bir tecrübem yok.
Psikoloji kampında da yeme atakları geldiğinde yemeyip sorunlarınla yüLeşwceksin dedi.

diyet vs konularına girmeyeceğim.
son soruya cevap veriyorum
46 bedenim hayatımda bir sürü erkek olup , hoslandigim ve beni istemeyen sadece 1 kişi oldu şu yaşıma kadar .
bedeniniz sizi ilgilendirir ne istiyorsanız öyle yapın ama
bu tarz ilişki konularının kilo ile zerre alakası yok
çok kişi tanıyorum zayıf ama talibi yok aynı şekilde kilolu olupta talibi olmayan var

ama kesin olan bir şey var ki
'bir erkek beni beğenir mi ' kafasındaki kimsenin gerçekten değer gördüğü bir iliskisi olmuyor.
kendinizi merkeze alin , sadece bedeninizden olusmuyorsunuz.
her halinizle kendinize siz hak ettiginiz değeri verirseniz diğer insanlarda değer verir.
ama yok erkek beni begensin kafasında iseniz , begenseler bile gerçekten değer vereceklerini düşünmüyorum ben.
kadın dediğimiz dünya uzerindeki evrim seviyesinde en üst canlı türü.
bu kadar basit şeylere takılmak
kendini bu kadar meta olarak görmek kabul etmek , çok yazık etmek oluyor .

Bunu nasıl başarıyorsunuz.Anlattıklarınız benim sıklıkla kendime söylediğimi ama uygulayamadığım şeyler.Siz nasıl uygulayabiliyorsunuz?

Bir de erkekler kilo fazlalığı olan bayanları tercih eder mi?80 kiloyum da

Hiç sokaga da mi cikmiyorsunuz ya da yakinlarinizi gormuyor musunuz?
Her erkegin yaninda manken mi var?
Turkiyede disardaki cogu kadin obez seviyede olmasa da balik etli ve kilolu zaten, cok zayif bir halk değil. Erkeklerde de her zevkten insan var. Asiri kilolu seven erkekte gördüm gayet.

Herkesi begenen birileri var, herkese göre birileri var kisaca eger erkek için bu sikintiya giriyorsaniz.

Benm kilom ideal ama bende kendimi begenmiyorum. Bunun kiloyla alakası yok inan 20 kiloyuda saglıgın için vermeye çalışmalısın
Kendini sevmek begenmek tamamen kendine verdiğin değerle alakalı oluyo onun içinde nasıl bi kişisel gelişim tamamlanmalı bilmiyorm..

Bilenler aydınlatsın belki ucundan kıyısından nasipleniriz

beğenmek zorunda değilsiniz ama benliginize saygı duymak zorundasınız .
siz bir erkekle var olabilecek ya da erkeğin ilgisi ile değerli hissedebilecek bir meta değilsiniz
Tabiki de bir erkekle varolabilecek insanlar değiliz ama artık aşk,sevgi vb duyguları tatmak istediğim için acaba bu durum mu engel diyorum.

Tabiki de bir erkekle varolabilecek insanlar değiliz ama artık aşk,sevgi vb duyguları tatmak istediğim için acaba bu durum mu engel diyorum.
Gerçek sevgiyi hissetmenize engel olacak tek şey kendinize saygı duymamaniz olur bence .
Türkiye Rusya değil çoğu kadın kilolu zaten , o zaman herkes yalnız olmaliydi
beğeni ilgi toplumsal güzellik normlarına göre işleyen bir şey değil.

Şöyle bir durum var beni beğenenler de ben beğenemiyorum.Şans versem de olmuyor.Duygusal yönden zayıf insanlar beni buluyor.Ben de güçlü değilim belki ama savaşıyorum.Sosyal çevrem var,okuyorum,kendimi geliştiriyorum.Buralara içimi döküyorum sadece.

Kendimi bildim bileli hiç zayıf olmadım.Bebekken çelimsizmişim sadece.Ailem ,akrabalarım vs hep kilo baskısı yaptılar.Kimse beni olduğum givi kabullenmedi ve beğenmedi.

Haa kendiniz de dış gorunuşe göre eleme yapiyorsaniz o zaman kilonuzu verip, gorunuşunuze dikkat edeceksiniz bir zahmet, yoksa olmaz.
Ya da bazi istisnalarin sizin için gercek olmasini bekleyeceksiniz.

Kendimi bildim bileli hiç zayıf olmadım.Bebekken çelimsizmişim sadece.Ailem ,akrabalarım vs hep kilo baskısı yaptılar.Kimse beni olduğum givi kabullenmedi ve beğenmedi.
ve şimdi aynısını siz kendinize yapiyorsunuz
artık cevresindekilere bağımlı olmak zorunda olan küçük kız değilsiniz.
genç bir kadinsiniz , kendinize , benliğinize , bedeninize sahip çıkın.
Değerinizi beden üstünden kurmayın beden cok riskli bir yatırım aracı
elbette yapabildiğiniz kadar sağlıklı yaşayın ama yarın suratinizin yanmayacaginin
bir uzvunuzu kaybetmeyeceginizin garantisi yok
hiç kimse için yok .

değerinizi bunlarla bicerseniz bunları kaybedince elinizde ne kalacak?

Haa kendiniz de dış gorunuşe göre eleme yapiyorsaniz o zaman kilonuzu verip, gorunuşunuze dikkat edeceksiniz bir zahmet, yoksa olmaz.
Ya da bazi istisnalarin sizin için gercek olmasini bekleyeceksiniz.
Söyledikleriniz de haklısınız,ama ben dış görünüşe önem veren bir insan değilim.sadece kendi dış görünüşüme önem veriyorum.Kilolu bir sevgilim de olabilir ama bir yere kadar..

Mesela nasıl flört ediyorsunuz?Ya da hoşlandığınız kişinin ilgi alanına nasış giriyorsunuz?
öncelikle bakıyorum ben bu adama ne hissediyorum, hissetme nedenim nedir ?
gerçekten adam mı yoksa benim bulunduğum hal durum çevre mi beni hoslandigimi düşünmeye itiyor.

eğer gerçekten hoşlanıyor isem bunu söylemeyi tercih ediyorum eğer karşı taraf önce davranmadi ise
kahve içmeyi teklif edebilirim mesela
ya da daha çok cinsel bir şeyler hissediyor isem eve çağırıyorum .
hoslaniyorsam gerçekten buluştuğumuzda açıkça bunu söylüyorum
ve cevap bekliyorum (net cevaplar)
olay böyle ilerliyor benim baslattigim ilişkilerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…