• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimi berbat hissediyorum.....

bitmedielem

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2016
53
14
88
Merhabalar...
kızlar kafayı yemek üzeriyim. Bundan 4-5 ay öncesine kadar kendimi güzel,alımlı hoş bir insan olarak görüyordum. Ama gelin görün ki artık kendimi çok çirkin,vasat biriymişim gibi hissediyorum.:KK42:
neden derseniz;
yaklaşık 3 aydır gözümde çıkan arpacık geçmedi. Ameliyat deniyor ama ondan da korkuyorum ve pek önermiyorlar.
dişlerimden memnun değilim. hafif şekil bozukluğum var. açık kapanış diye geçiyor. tel taksam geri bozulma ihtimali var, ameliyat olsam çok uzun bir süren bir tedavi gerektiriyor, aynı şekilde geriye dönme olasılığı var ve çalışan biri olarak bu uzun ve ağrılı süreci göze alamıyorum.
kendimden soğudum resmen. hayatımda biri var, çokta mutluyum fakat kendimi mutlu ve güzel hissetmiyorum.
:KK1:
bazen kızıyorum kendime şükrediyorum halime. görebiliyorsun,konuşup yemek yiyebiliyorsun diyorum ama nafile sonra tekrardan başlıyorum kendimi kötü hissetmeye.

diş tedavisini bende yaptırdım 2 sene sürdü çok sancılı bir dönemdi ama iyi ki yaptırmışım şimdi kendimden çok memnunum. geri bozulmasını önlemek için de önlem aldılar. sizin de bozulmasına izin vermezler..
kendinize güvenin bende bazen kendimi güzel hissetmiyorum sonra geçiyor :)

4-5 y öncesinde de dişleriniz aynıyken kendinizi iyi hissediyormussunuz.
Biraz gözünüzde çıkan arpacigin gecmemesi yüzünden canınız sıkkın başka şeyler de arıyor gibisiniz.
Yine de memnun degilseniz deneyin Ortodonti tedavisini
Arpacık ta bir iki ay daha gecmezse olun ameliyatı.
Allah çaresiz dert vermesin

Kuruntu yapıyorsun Allaha şükür dertlerinin dermani var canım bence düzelmeye çalış git ilk önce arpacığıni aldir sonrada tel taktir sen doktorun talimatlarına uyarsan dişlerin eski haline dönmez merak etme :super:

diş tedavisi olmayı düşünüyordum hep ama bu kadar gözüme batmıyordu. :(

Kuruntu yapıyorsun Allaha şükür dertlerinin dermani var canım bence düzelmeye çalış git ilk önce arpacığıni aldir sonrada tel taktir sen doktorun talimatlarına uyarsan dişlerin eski haline dönmez merak etme :super:

off herhalde canım ya. ben böyleyim işte bi takıntı yapınca ne yaparsam yapayım atamıyorum kafamdan

Geçmiş olsun biliyorum o arpacığı,bir tanıdıkta vardı.
Sürekli temiz tutmalısın.
Gerekirse rapor al,dışarıdan mikrop kapmasın.
Yoksa hiç geçmez.
O tanıdığım temiz bir kişi değildi,maalesef hep tekrarlıyordu.
Geçmiş olsun.

diş tedavisini bende yaptırdım 2 sene sürdü çok sancılı bir dönemdi ama iyi ki yaptırmışım şimdi kendimden çok memnunum. geri bozulmasını önlemek için de önlem aldılar. sizin de bozulmasına izin vermezler..

çok sevindim adınıza. kararsızlığımın sebebi devlet hast doktorum ameliyat demişti, özelde ki doktorumsa bir ihtimal başarısız olabilir fakat tel ile çözeriz diyor. ondan bu kararsızlığım

çok sevindim adınıza. kararsızlığımın sebebi devlet hast doktorum ameliyat demişti, özelde ki doktorumsa bir ihtimal başarısız olabilir fakat tel ile çözeriz diyor. ondan bu kararsızlığım

Geçmiş olsun biliyorum o arpacığı,bir tanıdıkta vardı.
Sürekli temiz tutmalısın.
Gerekirse rapor al,dışarıdan mikrop kapmasın.
Yoksa hiç geçmez.
O tanıdığım temiz bir kişi değildi,maalesef hep tekrarlıyordu.
Geçmiş olsun.

bende adli bir kurumda çalışıyorum. yıllarca bekleyen dosyaları düşünürsek hijyenik bi ortamda olduğum söylenemez. ondan bu kadar uzun sürdü sanırım. ve demek oluyor ki benimde sürekli tekrarlayabilir... :(

kaç yaşındasın bilmiyorum ama muhtemelen 20 li yaşların başındasın.. sana bir abla nasihati vereyim, sonucu güzel olan hiçbir şey acısız olmaz.. ben ortodonti tedavisi gördüm, geri dönüşü falan olmadı.. yüzümde memnun olmadığım herhangi bir yerim olsa onu da yaptırırdım.. üç-beş gün acı çekeceksin ama her gün kendinden nefret etmek yerine ilerleme kaydedeceksin.. ben yerinde olsam hiç düşünmez önce gözümü sonra da dişlerimi hallettirirdim.. kendini iyi hissetmen dünyadaki en iyi şey çünkü..

Geçmiş olsunn..
Sanırım hastalığınız sizi biraz depresif yapmışş..
Bir arkadaşımda da arpacık çıkmıştı ama ilaç kullandı geçti sizinki de tez zamanda geçer inşAllah..
Bende seneler önce tel tedavisi gördüm, şimdi iyiki de taktırmışım diyorum ayni sizinki gibi hafif çaplık vardı taktırmak için durumunuz varsa düşünmeyin bile derim:KK15:

bende adli bir kurumda çalışıyorum. yıllarca bekleyen dosyaları düşünürsek hijyenik bi ortamda olduğum söylenemez. ondan bu kadar uzun sürdü sanırım. ve demek oluyor ki benimde sürekli tekrarlayabilir... :KK43:
Allahım korusun tekrarlamaz inşallah.
O daha pis bir ortamdaydı emin ol.
Bir an önce iyileşmen dileğimle..

Bende ön dişlerimi yaptırdım şekli bozuktu, ertelemeyin insanın güveni yerine geliyor, tedavisi var sonuçta Allah başka dert vermesin.

tel taktıktan sonra düzeldikten sonra arkasına tel takıyorlar bozulmuyor dişler ya da çok çok az bozuluyor, benim çoooook kötüydü dişlerim öncesinde nerdeyse 10 sene geçti çıkartalı ama hala sadece benim fark edebileceğim minicik bir bozulma oldu bundan sonra da çok olacağını sanmam. ama dediğimi maddi olarak sağlam para isteyen ortodontistler yapıyor, pahalı çünkü bunlar.

onun dışında diğer hislerine ben de katılıyorum, zor süreçlerden geçiyorum onun etkisi.

senin de öyledir muhtemelen, o yüzden esas sorunun neyse ona odaklan derim.

ben de mesela bu aralar yaşlanmaya başladığımı düşünüp, bir de çatlaklarımın artmasına taktım, ikisinin de geri dönüşü yok çünkü.

sonra diyorum amaaan işe başlarım parayla gerdiririm çatlak tedavisini belki kendim bulurum :p

öyle yani, birazcık rahat olmak gerek.

Merhabalar...
kızlar kafayı yemek üzeriyim. Bundan 4-5 ay öncesine kadar kendimi güzel,alımlı hoş bir insan olarak görüyordum. Ama gelin görün ki artık kendimi çok çirkin,vasat biriymişim gibi hissediyorum.:KK42:
neden derseniz;
yaklaşık 3 aydır gözümde çıkan arpacık geçmedi. Ameliyat deniyor ama ondan da korkuyorum ve pek önermiyorlar.
dişlerimden memnun değilim. hafif şekil bozukluğum var. açık kapanış diye geçiyor. tel taksam geri bozulma ihtimali var, ameliyat olsam çok uzun bir süren bir tedavi gerektiriyor, aynı şekilde geriye dönme olasılığı var ve çalışan biri olarak bu uzun ve ağrılı süreci göze alamıyorum.
kendimden soğudum resmen. hayatımda biri var, çokta mutluyum fakat kendimi mutlu ve güzel hissetmiyorum.
bazen kızıyorum kendime şükrediyorum halime. görebiliyorsun,konuşup yemek yiyebiliyorsun diyorum ama nafile sonra tekrardan başlıyorum kendimi kötü hissetmeye.
bir ortodonti çalışanı olarak söylüyorum:
teller çıkarıldığı vakit dişlerinizin arkasına retainer denilen bir aparat takılır bu sizde ömür boyu kalır ve asla gözükmez. rahatsız etmez ve böylelikle dişleriniz ömür boyu düzgün kalır bozulmaz. ekstra ücret talep edilemez bu sizin doğal hakkınızdır

Arpacık uzun sürüyor ve sadece geçeceği zaman geçiyor. Ne kadar kafanı takar ve uğraşırsan o kadar geçmiyor. Kardeşimden biliyorum, denemediği yöntem kalmadı, geçmedi. Operasyona razı olacaktı ama başka telaşları varken ertelediği dönemde kendiliğinden söndü.
Diş çok önemli, ben olsam önceliği dişlerime veririm. Güzel bir gülüş bütün kusurları örter. Eskiye dönmesin diye korumalar var ve yıllık kontrollere devam ediliyor. İhmal etme, mutlaka yaptır.

Merhabalar...
neden derseniz;
piskolojik destek almakla başla

Sağlık sorunlarını mutlaka ciddiye al,ilerde büyüyerek karşına çıkmasınlar.
Bende de ters kapanış var ondan dolayı tel tedavisi görmem gerekiyor.Önümüzdeki aylarda yaptıracağım..

kızlar hepinize çok teşekkür ederim. her şeyin en olumsuz tarafını düşünmeye endeksledim kendimi yorumlardan bunu çıkardm. :) sağolun hepiniz

Back
X