Kendimi bilgisiz ve aptal gibi hissediyorum...

Sadece-Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
241
336
33
merhaba arkadaslar,

Evet cevremde bir konuda konudulsa kendimi aptal gibi hissediyorum. Sanki cok ögrenmem gereken seyler varmis gibi, ama yelpaze o kadar grnis ki. 31 yasindayim ingilizce konusmayi dahi unuttum. Konusmayi bile bilemiyorum sanki. Iki cümleyibiraraya getiremiyotum sanki. Sürekli icimde sorgulayan biri var. Genel kültür sorusu sorsalar cevaplayamam galiba. Ortamda sohbetlere katilamiyorum. Eksik hissediyorum krndimi. Sizde böyle durumlar yasiyormusjnuz?

Anaokul ögretmeniyim ancak meslegimi icra etmiyorum, cünkü bu konudada kendimi yetersizgörüyorum. Genel kültürden kastim hem güncel konular hemde bilinmesi gerekenler. Kitap cok okurdum eskiden, ancak okumalarim cok azaldi. Yaklasik iki yil herseyden elimi ayagimi cekip evime kapanmistim. Simdiyavas yavas sosyal olmaya baslAyinca geri kalmis hissediyorum kendimi.

hııımmm özgüvenin yok bacım...

Genelde yaşamam biraz kendinizi geliştirin girişken olun belki aşarsınız

Canım benim bilsen ne olur bilmesen ne olur ne diye milletle yarisiyorsun valla durup dururken saçma sapan şeylere sorun cikariyorsunuz burda açılan konuslrin 19 taneden 5 tanesi nerdeyse böyle. Gereksiz. Her şeyi bilecek halin yok herhalde kitap oku gazete oku yabancı dizi izle. Değmez böyle şeylere geçin artık bunları yaw

Peki bunlari gecip ne yapmaliyiz sizce? Mesele yarismak degil insanlarla. Herseyi bilmek imkansız

Sizin özgüven yönünden eksiğiniz olduğunu düşünüyorum. Kendinizi “bilgisiz ve aptal” şeklinde eleştirmeniz, içimde sorgulayan biri var dediğiniz o duygu, bunların hepsi içinizdeki sizi eleştiren acımasız iç sesiniz. Bu konularda kitaplar okurdum yerinizde olsam (ve hatta okuyorum da) hatta düşünürseniz size kitap da önerebilirim şuan okuduğum kitabı.

Herkes her şeyi bilmek zorunda değil.

Ben bir milyon çöp bilgidense, ilgilendiğim alanlarda bilgi edinmeyi tercih ederim.

Ben bilmem mesela büyük Okyanustaki bilmem ne akıntısının adını.
Yada Yakın tarihle ilgileniyorum ama ilk çağ orta çağ ilgimi çekmez.
Siyasetle ilgileniyorum, haftada 3-4 oturum izlediğim oluyor. O oturumlarda adı geçen kitapları not alıp okuduğum vs
Ama zerre ilgimi çekmeyen konularda çar.
Önce ilgi alanlarınızı belirleyin.
Eğitim mi? Mimari mi? Siyaset mi?
Mesela mimari dediniz,
Dekorasyon mu? Eski yapılar mı? Şehir planlaması mı? Türkiye’deki yapılar mı?
Yada en optimum okul mimarisi mi?
Özelleştirdikçe keyif alırsınız...

Tabii önerilerinize acigim. Evet özgüven hic kalmadi yerlerde sürünüyor. En basiti bir sohbette cümlenkn sonunu getirmek cok zor

E cok normal degil mi? Asil kendinizi cok mukemmel saniyosaniz orada bir hata vardir.

Bilmedigimiz bir suru sey var. Ogrenmenin siniri yok.Hepimiz her gun yeni bir sey ogreniyoruz.

Sanki herkes prof seviyesinde bir siz cahil kaldiniz.

bos teneke olup ses cıkarmaktan ıyıdır...ınsnaların bildigi için konuşsa keşke...valla bu zamanda konuşan cok..konusmayanı bulmak zor...

Ben de birisi bir şey sorunca heyecanlanma oluyor kişilik meselesi sanırım Güncel konuları herkes takip edemez ki sürekli gündem değişir ekonomi, siyasi, günlük haberler vs. En iyisi sosyalleşmek sadece arkadaşlarla olmaz , mutlaka ilginizin olduğu bir alan vardır. Edebiyat, tarih, tiyatro, resim kursları veya tarihi günü birlik turlar bunlara bakın ve düzenli kitap okuma veya yolculuk yaparken e gazete okuyun öz güveninizi kısa sürede toparlarsınız . Bunlardan birini yapınca ortamlarda emin olduğunuz bir konuyu siz açın .

Oluyor.
Hatta bazı konularda neredeyse sıfır bilgiliyim.
Ama bilgim yoksa zaten konuşmam, fikir belirtmem.
Bu durum bir ara rahatsız etmişti beni acaba bilmeli miyim eksik miyim diye..

Sona düşündüm her konuda bilgi sahibi olmak zorunda değilim diye noktaladım konuyu.
İnsan mesleğine dair konularda yeterli hissetsin, ilgisini çeken konuları takip etsin yeter bence.

Sonuçta benim bilgi sahibi olduğum bazı konularda da başkalarının fikri yoktur.
Çok doğal..

Peki bunlari gecip ne yapmaliyiz sizce? Mesele yarismak degil insanlarla. Herseyi bilmek imkansız

Kendini bunları düşünerek yıpratacaginiz yerde kendinizi gelistirebileceginiz şeylere yonelebilirsiniz mesela kişisel gelişim kitapları okuyun İngilizce veya herhangi bir yabanci dil için yabanci dizi izleyin kendinize bir hobi bulun onu yapın gündemi takip edin sosyal medya hesabı kullanın dozunda. Kendinizi bir araştırın .bakalım siz kimmişsiniz kendinizi bulduktan sonra onu çıkarabileceginiz en üst seviyeye çıkarmaya calisirsiniz

Merhaba, öncelikle kendinizi aptal gibi görmemekle işe başlayabilirsiniz. Ayrıca hangimiz yeteri kadar bilgiye sahibiz ki? Yani kimse: "Tamam ben şimdi oldum, her şeyi biliyorum" diyemez herhalde.

Anayasamızı 1 (bir) kere bile okumamış o kadar fazla kişi var ki... Hadi her yasayı ayrı ayrı okuyamayabilirsin de Anayasa bu...

Ben herkesin asgari bir bilgi düzeyine sahip olması gerektiğini düşünüyorum, özellikle hukuki konularda. İfade özgürlüğü de en hassas noktam sanırım.

Bir ülkede bir referandum gerçekleşeceğini düşünün. Hayal edin sadece. :) Açıp "Acaba biz neye oy vereceğiz, neler değişecek?" diye araştırmayan kişiye "vatandaş" diyebilir miyiz? Asgari bilgi düzeyinden kastım bu. Kimse saatlerce siyaset programları izlemek vs zorunda değil. Ama ben bir partiye körü körüne bağlanıp ona oy verenlere tahammül edemiyorum. Hangi parti olursa olsun, sorgulamalı herkes, araştırmalı, düşünmeli.. Kendini siyasetten soyutlamamalı. Sadece siyasetle de ilgili değil bu körü körüne bağlanmak, hiçbir konuda bağnaz olmamalıyız. Ders çalışmak üzere olduğum için bu açıdan yaklaştım sanırım, biraz uzun biraz karışık olmuş olabilir. :)

Elbette her konuda her şeyi bilemeyiz, bilmek "zorunda" da değiliz. Ama öyle can alıcı konular var ki kendimizi soyutlamamamız gereken...

Bence kesin abartıyorsunuzdur. Herkes herşeyi nasıl bilsin Allah aşkınıza herkesin kendi ilgi alanları vs var . Gazete okunabilir gündemden vs bilgi sahibi olabilmek için. Kitap okusan ne tarz okuduğuna bağlı her kitap birşey kazandırıyor diye bir algı da yanlış . Gittiğiniz ortamda mesela ne konuşuluyor da böyle hissediyorsunuz merak ediyorum

Boyle durumlar yasayip yasamamak tabi ki konuya gore degisiyor.

Meslegim ve hobilerim var. Ilgi alanlarim var. Bunlarin yanisira bir dunya adini bile duymadigim alan vardir eminim.

Mesela sinemadan hic hoslanmam. En unlu yildizlar yanimdan gecse sanirim tanimam. Ama ilgilenmedigim icin umrumda da olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…