Kendimi bir türlü beğenemiyorum :( ?

konu bana fake gibi geldi ya da yaşın küçük ve o yüzden böylesin. o kadar kişi yardımcı olmaya çalışıyo. 2 kez onu kendime nasıl çekerim diye soruyosun.
herkes seni beğenmek zorunda değil ama sana 'çirkinsin' deme hakkına da sahip değiller. inançlıysan 'Allah böyle yarattı' diyeceksin.

bi arkadaşım var. bana 'ahım şahım güzelliğin yok' demişti bi konu hakkında konuşurken. bende 'Allah yaratmış' dedim. çokta dert etmedim.
ama kimisine göre çok güzel. doğal güzellipin var derler.

kimi kadın güzel değildir ama çekicidir. kimisi güzeldir ama konuşmaları iticidir.

bana göre yakışıklı olan biri var. ablam ve arkadaşım çirkin/itici diye yorumlar yaptılar.

dediğim gibi: herker herkesi beğenmek zorunda değil. özgüven eksikliğine bişey yap öncelikle
Fake diyebilmek için bir kanıtın var mı? Eğer varsa lütfen sun ortaya. İnsanlar sonra yanlış düşünecek, soruma cevap vermek yerine ortada fake mevzusu dönecek. Dikkat ettiysen ilk sorduğumda da onu benden hoşlanması için ne yapmam gerektiğini sormuşum fakat kimse o kısma cevap vermemiş sadece dış görünüşümü düzeltmem için yorum yapılmış. Bende o kısmı atladıkları için 2 defadır aynı şeyi sordum. Yeterince açıklayıcı olmuşumdur umarım

Once kendini sevmelisin ki baskalari da seni sevsin. Erkekler evet once gordukleri sey dis gorunusdur Ve once dis gorunuse bakarlar ama onlari (akilli olanlarindan bahsediyorum hoppala olanlarindan degil) cazibe, konusman, kendini tasiman, egitimin Ve temiz bakimli olman etkiler. Hic gormedin mi bakmaya kiyamayacagin erkeklerin yanlarinda ki hatunlari? Onemli olan kendine guvenmek kendini sevmekdir. Ayrica guzellik goreceli bir kavramdir. Sana guzel gelmeyen baskasina cok guzel gelebilir.
zaten en çok bakım yaptığım yer dişlerim. Aslında benim en büyük sorunum saçlarım bir türlü güzel olmuyorlar

bu yazdıgından ben soyle bı sonuc cıkardım
kankanı daha once bı mankene benzettıklerıne gore ve senıde kankana benzettıklerıne gore bence cırkın degılsın bıcok kısının dedıgı gıbı acaba kendıne guven sorunu mu var acaba
evet inkar etmiyorum kendime güven sorunum var fakat hadi ben kendimi güvensizlikten sevemiyorum ama erkekler neden sevmedi. Hiç sevgilim olmadı. Neyse artık...

Doğumdan sonra eski kiloma ulasamadigimdan midir bilmiyorum ama bence oncelikle ideal kilosunda olmali insan.
Ama bazi kadinlarin kilosu fazla da olsa vücuduna orantılı yayildigi icin guzel gorunuyor.
Kilo uygun olduktan sonra vucuda uygun giyim tarzıyla her kadin hos gorunur bence.
Biraz da makyaj vs olsa tadindan yenmez :))
Makyajı çözüm olarak pek görmüyorum. Kilom da yerinde kilolusun diyen olmadı. Hatta hoşlandığım çocuk kilomun yerinde olduğunu söyledi

Makyajı çözüm olarak pek görmüyorum. Kilom da yerinde kilolusun diyen olmadı. Hatta hoşlandığım çocuk kilomun yerinde olduğunu söyledi
Ideal kilondaysan +1ondesin zaten.
Giyim tarzini gozden gecir diyecegim ama tabi bu biraz maddiyatla alakali.
Makyajdan kastim boyaci küpüne batip cikmak degil, yüzü daha canli gosterecek bir iki ufak detay sadece.

kankanı daha once bı mankene benzettıklerıne gore ve senıde kankana benzettıklerıne gore bence cırkın degılsın bıcok kısının dedıgı gıbı acaba kendıne guven sorunu mu var acaba
bu arada kankamla alakam yok. Ben uzun o kısa. Birimiz esmer birimiz beyaz. Kaş yüz hiçbir şeyimiz benzemiyor. Hatta yanımızdaki bir erkek arkadaşımızda o kızın dediğine şaşırdı. Ne alaka dedik? Birbirimize zerre benzemiyoruz. fakat ben hiç sorun yapmadım ona benzetilmekten

Ideal kilondaysan +1ondesin zaten.
Giyim tarzini gozden gecir diyecegim ama tabi bu biraz maddiyatla alakali.
Makyajdan kastim boyaci küpüne batip cikmak degil, yüzü daha canli gosterecek bir iki ufak detay sadece.
teşekkürler

Saçlarından şikayetçiysen çıtçıt saçlar çözümün olabilir.

çıt çıt saç mı nasıl çözüm olacak ki

Of valla sen bastan kafanda bitirmissin cirkinim diye. Birsuru insan oneri sunuyor saclarini degistir guzel hissedersin diye yok saclarim zaten sonuk diyorsun. Biri demis estetige karsi degilsen yaptir demissin yok o da yok. Birileri demis hafif makyaj ııh o da cozum degil demissin. Ee ne cozum? Once kafani degistirmen lazim hicbisey yapmadan ben cirkinim hic begenmiyorum deme bari

Bnm kdar kimse kendi ni çirkin görmemiştr heralde aynadan kendime bakardım bazen ağlamaklı olurdum çok kötü hissederdim kendimi ama sonra bi özgüvenim oldu kendime bi söz verdim sonuna kdar bakım yapcam kendime cok iyi bakcem dedim maskelerden başladı hafta da iki kere maje peeling her akşam krem sürmeden yatmadım tekrar ede ede bi baktım yüzümdeki siyah noktalar sivilceler renkl karmaşası hepsi gtti şuan pürüzsüz bi cildim var önce düşüncelerim i değiştrdim sonra da dış görünüşümü ama hırs önemli cok hırs yaptm şimdi gayet de kendimi seviyorum hala da devam ediyorum bakımlara bnce sende başla bi yerlerden

Bnm kdar kimse kendi ni çirkin görmemiştr heralde aynadan kendime bakardım bazen ağlamaklı olurdum çok kötü hissederdim kendimi ama sonra bi özgüvenim oldu kendime bi söz verdim sonuna kdar bakım yapcam kendime cok iyi bakcem dedim maskelerden başladı hafta da iki kere maje peeling her akşam krem sürmeden yatmadım tekrar ede ede bi baktım yüzümdeki siyah noktalar sivilceler renkl karmaşası hepsi gtti şuan pürüzsüz bi cildim var önce düşüncelerim i değiştrdim sonra da dış görünüşümü ama hırs önemli cok hırs yaptm şimdi gayet de kendimi seviyorum hala da devam ediyorum bakımlara bnce sende başla bi yerlerden
sevgilin oldu mu? Sana güzelsin diyen oldu mu?

Of valla sen bastan kafanda bitirmissin cirkinim diye. Birsuru insan oneri sunuyor saclarini degistir guzel hissedersin diye yok saclarim zaten sonuk diyorsun. Biri demis estetige karsi degilsen yaptir demissin yok o da yok. Birileri demis hafif makyaj ııh o da cozum degil demissin. Ee ne cozum? Once kafani degistirmen lazim hicbisey yapmadan ben cirkinim hic begenmiyorum deme bari
Kızmadan önce düşün ne halde olduğumu... Nasıl bir psikoloji de olduğumu

Dedektif olabilirdin. Doğru tespit.

sevgilin oldu mu? Sana güzelsin diyen oldu mu?
Olmadı cnm küçük çocukkar bile dalga gecerdi o kadar kötüydüm ağlamaklı olurdum ama şimdi kendimi sevdikten sonra herşeyim değişti şu an cok mutluyum bnce sen korkuyosun kimseyide dinlemiyosun o zmn öle devam et burda herkez sana bi öneri sunuyo dinlemeni tavsiye ederim sevgili die tutturmuşun önce bi kendine bakta sonra sevgili gelir zaten sana

Beğenilmedikten sonra, kişinin kendini beğenmesinin bir anlamı yok. Önemli olan karşı tarafın beğenmesi.

Makyaj, kıyafet vs.. bunları güzel olanlar da yapıyor zaten. Güzel olan daha da güzel oluyor ve aradaki fark kapanmıyor. İlgisini nasıl çekeceğinizden ziyade, kendisini uzaktan sevmeye çalışın derim. Erkekler güzelliğe önem veriyorlar maalesef.

Bu arada o beni arkadaşı olarak görüyor

Evlendiniz mi? Benim hiç erkek arkadaşım olmadı. Çevremdeki erkekler çirkşn olduğumu söyledi

Evet evlendim. Evlenmeden önce de kismetim hep açıktı zaten ne hikmetse. Tabi ben başkalarının iltifatlarina aldırış etmeyen biriyim hiç çirkin diyen de olmadı bana. Bence karakter önemli. Nasıl bir duruşun olduğu güzellikten çok daha önemli. Ben özgüveni yüksek biriyim, zaman zaman kötü dönemleri herkesin oluyor ama zayıf tarafimi yansıtmam. İnsanlardan en çok duyduğum şey benim hakkımda ne kadar da güçlü göründüğüm olmuştur. Tanıyınca hiç göründüğün gibi değilsin derler yani o kadar sert ve umursamaz bir insan değilim ama imaj önemli. İnsanlar sana ona göre yaklaşıyor.

Ve üstte bir yorum var erkekler güzelliğe önem veriyor diye kesinlikle katılmıyorum. Çirkin olduğumu düşünmeme rağmen karakterim insanlarla ilişkilerimde daha önemli rol oynadı hep.

Kendimi başkalarına göre değiştirmem ama dış gorunusumu degistirmeyecegim anlamına gelmez. Bir kadını en güzel yapan şey zarafet diye düşünüyorum. Oturusun, kalkışın, elinde tuttuğun çatal, gülümseyişin bunlarda bir kadın zarafeti olmalı önce. Bu ilk gelen sey. Sonra evet saçına, makyajina, kilona dikkat etmelisin. Zevkli giyinmelisin. Kendine yakışmayan şeyleri sırf başkasında güzel duruyor diye giymemelisin mesela. Bunun gibi şeyler, önce düşüncelerini değiştir ve uygula bak insanların sana bakışı da değişecek.

Benim eşim herkesin ilk görüşte aa çok yakisikliymis dediği birisi. Aslında bana göre yakışıklı kaçıyor biraz onu demek istiyorlar. Ben de zaman zaman düşünüyorum bu adam bende ne buldu diye:) ama bundan dolayı ezilmiyorum ilk günden itibaren makyajsız mosmor goz altlarimi, dolaşık saçlarımı bile gördü hiç kacinmadim bunlardan. Ev halim öyle olabilir ama ise giderken şöyle bir dönüp bana baktığında hoşuna gittiğini anlıyorum. E değişen ne, saç makyaj ve giyim. Toplum içinde yanında nasıl gorundugumu tabi ki umursuyor ve gördüğünden memnun oluyor. Yani uzattım galiba ama saç makyaj giyim önemli, evde her kadın biraz çirkin ama her erkek de dünya yakışıklısı değil zaten :)

Bir de bir arkadaş daha yazmış yüz ifadesini burun acaip değiştiriyor eğer bu sıkıntı varsa estetik operasyon dusunebilirsin. Benim en büyük sikintilarimdan biriydi 2 yıl önce bir estetik yaptirdim. burun değil ama. inanılmaz mutlu oldum hala iyi ki yaptım diyorum. Maddi imkânın da varsa değerlendir.

evet inkar etmiyorum kendime güven sorunum var fakat hadi ben kendimi güvensizlikten sevemiyorum ama erkekler neden sevmedi. Hiç sevgilim olmadı. Neyse artık...
Karaktere de bakiyor erkekler akilli kiz istiyorlar kimse tipinden dolayi evde kalmadi simdiye kadar hickimsede mukemmel degil. Guvensiz insanlar bana itici geliyor. Erkeklere kendini begenmedigini soyluyosan neyi begenmedigini dusunup inceleyip kusurlarini goruyor olabilirler. Secret diye bir kitap var onu oku sen dogaya nasil bir elektrik gonderirsen doga sana karsiligini verir.

Back
X