Kendimi boğmadan önce size bi danisayim

Hukukta 3 aylık mirası red veya kabul etme durumu var. arastirin derim

Konu sahibinin eşi avukatmış. Reddi mirası biliyordur. Resmî bir borç değil sanırım. Elden alınmış borçlar diye yazmış. O da saçma. Nereden bilecekler ne kadar borcu vardı. Ya karşı taraf yalan söylüyorsa.

Benimde kaynım öldü 2çocuğu ile eltim evinde duruyo sağolsun kazada ölen abimize başsağlığı dilemeyen devletimiz yamulan bilbort direği için para almış o anki kartlar zaten siliniyo şu bu borçlar hepsini ödediler geçen bi kart kalmış abimi arıyolar sözde 12yıl olmuş adam öleli ölüm belgesi gitmesi lazımmış onu halletcekler bende yeğenlerimizden kıskanmam kendi çocuklarımdan fazlasını yaparım yaparız kazandığımız 3kuruşta onların da hakkı vardır
Ama banka gibi borçlar siliniyo diye biliyorum hani araba falan satmışsınız tamam da bi ev parası en az 150 \200 bin desem ki daha fazladır ne borcu bu kaynının Allah aşkına ödemeden araştırın reddi miras filan yapın en azından yeğenlerinize eğitim için de destek olursunuz
Kaynım öldü kendi eliyle demişsin bide ev araba satacak kadar borç acaba oda bu borçlarla ilgili bi ölüm mü diye düşündüm
Ama canım ne olacağımız da belli değil yarın eşine de bişey olsa size kim sahip çıkcak sizi de düşünsün hesabını iyi yapsın

Ya günahını almayayım ama başka bir sebepten mi satmak istiyor her şeyi? Mal kaçırır gibi hali. Bence konuşun, çocuklar için tüm kardeşler, anneannesi, babaannesi, dedeleri eşit oranda yardım etsin. Siz zaten arabayı satarak kendi payınıza düşeni yapmışsınız.

Aile konutu şerhi koydurmakla ilgili de hesap yapın. Eşiniz evi satmazsa ve şerh koydurduğunuzu öğrenirse ne kadar üzülürsünüz, eşiniz evi sizden habersiz satarsa ne kadar üzülürsünüz. Aslında öğrenirse “aklın başında değilmiş gibi davranıyordun, sen normalleşene kadar hepimizi korumam gerekiyordu” vs diyebilirsiniz.

Bir kadıncağız duymuştum. Karı koca yaşlılar. Adam evi karısından habersiz satıyor, alıyor başını başka şehre gidiyor. Kadıncağız üzüntüden önce hasta olmuş sonra da vefat etmiş. Keşke şerh koydursaymış diye düşünmüştüm.

Eşiniz evi satar mı satmaz mı bilmiyorum. O yüzden şöyle yapın böyle yapın diyemem. Ters bir şey olursa o sorumluluğu almak istemem. Eşinizi en iyi siz tanırsınız, karar sizin.
Simdide gelmiş diyoki hemen aldircam sizi gider gitmez beni burdan uzaklaştırıp vekalet verip evimi sattircak ne bende dedim sonra geliriz sen bi git diyoki niye korkuyomusun korkuyla ne alakası var ya dedim ayyy heralde korkuyorum çocuklar için sizden güç alıp konuşayım dedim sürati yeminle kasap suratliydi korktum çıktım odadan en iyisi ben serh koyayim doğru canım yapcak bise yok benim gelmemi bukadar ısrarla istiyosa bi nedeni var kesin

Konu sahibinin eşi avukatmış. Reddi mirası biliyordur. Resmî bir borç değil sanırım. Elden alınmış borçlar diye yazmış. O da saçma. Nereden bilecekler ne kadar borcu vardı. Ya karşı taraf yalan söylüyorsa.
Oda dogruda kardeşleriyle beraber çalışıyordu heralde onlarda teyit etmişlerdir Bilmiyorum ki

Benimde kaynım öldü 2çocuğu ile eltim evinde duruyo sağolsun kazada ölen abimize başsağlığı dilemeyen devletimiz yamulan bilbort direği için para almış o anki kartlar zaten siliniyo şu bu borçlar hepsini ödediler geçen bi kart kalmış abimi arıyolar sözde 12yıl olmuş adam öleli ölüm belgesi gitmesi lazımmış onu halletcekler bende yeğenlerimizden kıskanmam kendi çocuklarımdan fazlasını yaparım yaparız kazandığımız 3kuruşta onların da hakkı vardır
Ama banka gibi borçlar siliniyo diye biliyorum hani araba falan satmışsınız tamam da bi ev parası en az 150 \200 bin desem ki daha fazladır ne borcu bu kaynının Allah aşkına ödemeden araştırın reddi miras filan yapın en azından yeğenlerinize eğitim için de destek olursunuz
Kaynım öldü kendi eliyle demişsin bide ev araba satacak kadar borç acaba oda bu borçlarla ilgili bi ölüm mü diye düşündüm
Ama canım ne olacağımız da belli değil yarın eşine de bişey olsa size kim sahip çıkcak sizi de düşünsün hesabını iyi yapsın
Sizinde başınız sagolsun canım esimin isguzarligiya anlamadım ben bu adamdan gitmiyorumda gittiği yere valla çoluk cocuk heba oluruz burda ne guzel annem yardımcı oluyor gerçekten bana ihtiyacı olduğuna inamsam bir nevi ne zaman sknti var bana yansıtır iyi günde bir parmak bal çalmaz

Sizinde başınız sagolsun canım esimin isguzarligiya anlamadım ben bu adamdan gitmiyorumda gittiği yere valla çoluk cocuk heba oluruz burda ne guzel annem yardımcı oluyor gerçekten bana ihtiyacı olduğuna inamsam bir nevi ne zaman sknti var bana yansıtır iyi günde bir parmak bal çalmaz
Ben ev satacak ladar büyük borç düşündükçe başın sağolsun demeyi unutmuşum kusura bakma
Eşin hala üzüntüyle şokta olabilir benim eşim ateşlenip havale geçirmiş o zaman şimdi de bi konuda bi karar verse benim dediğim doğru der fikir almaz üstünden 1\2gün geçer anlar yani bunlar o zamanın şokuyla üzüntüyle olmuş huylar ama eşin ya bi destek alsın ya da ne bileyim düşünsün uzun uzun hemen aa evi satayım yine alırım demek ne ya ona bişey olsa yarın ne olacağı belli mi eşin xoğru kararlar veremiyo şuan çok pişman olcak ilerde

Siz annesi-babasi ve diger kardesleri ile konussaniz yanlis mi anlasilirsiniz acaba? Herkes tabi ki kendi cocuklarini dusunur once icgudusel olarak. Esiniz bu gidisle kendi ailesini kaybedecek gormuyor mu ? Psikologa falan gitse ?

Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar size bir şey danışmak istiyorum şimdiden çok sağolun...Arkadaslar benim kaynim vefat etti allah rahmet eylesin kendi eliyle ...ve biz ailece yıkıldık neyse bikac gün sonra geride yüklü miktarda borç bırakmış onu ogrendik esim arabasını sattı ağzımı açmadım ki borçla almıştı o borç kaldi tabi ardından bundan sonra onların yükünü tasiycaz dedi maddi manevi elimden geldiğince yanindayim dedim dort cocugu geride birakti kucik onlarda benim canim dedim...esim ozelden devlete geçti kazancimix yüzde yetmiş düştü bunla beraber bizde borca girdik baya ama inaninki bunun hesabını yaptıysam ne olayim acisi taze olduğu için ne benim ne çocuklarının yüzüne bakıyor küçük iki çocuğa eve ben bakiyorum helali hoş olsun ama dün dediki evi satalım tayini çıktı çok kötü bi yer dunekadar kötü bi yer gelirse çocukları goturmem diyodu evi satıp rahmetliden kalan borçları öderiz biz ilerde kredi çekip alırız diyor ya o insan evini satarmi kaldiki borcu ödemek için çocukları beni oraya goturcek annemler gelcekti yanima kötü bi yer olsaydı ...adam bizden vazmigectiya ben bencilmiyim altı kardesi daha var yemin ederim arabasını sattı borç aldığımız parayı verdi ağzımı açmadım ev satilirmiya
Borçlardan eşine ne.
Esini ilgilendiren bi durum degil, borclar kime kaldıysa reddi miras yapsın.
Allah razi olsun sizden o iki minik cocuga baltiginiz icin.
Para konusunda cok haklisiniz.

Bence şu an tek yapabileceğin eşinin acısı geçene kadar oyalayıp biraz mantıklı düşünebildiği zaman tekrar karar vermesini istemen olur.

Şu an kavga edersen kötü olursun ve iş inada biner.

Borçlar banka vs değil...elden,kayniniz kardeşleri ile aynı işi yapıyor ama borç yüzünden intihar eden o....eşiniz arabanizi sattı ve şimdi de evi satmaya çalışıyor...bu borç mafya bağlantılı kişilere değilse ve orta da ailenin geri kalanına yönelik bir tehdit yoksa ben de bişey bilmiyorum

Umarım reddi miras süresini kaçırmamışsınızdır. Evi satmayalım kiraya verelim diyin. Borcu da madem öyle tüm kardeşler bölüşsün. Bu arada başınız sağolsun

Oda dogruda kardeşleriyle beraber çalışıyordu heralde onlarda teyit etmişlerdir Bilmiyorum ki
Daha önce yazdınız mı bilmiyorum ama merak ettim kocanız nasıl hukukçu ortada senet yok yazılı bir şey yok 6 kardeş dediniz konu başında e hepsi ortak beraber iş yapmışsa düş eşini 5 kişi bu 5 kişiyi geçip derdi eşine mi düştü ? 5 adamın iş kuracak kafası var ama borca gelince işle alakası olmayan biri ilgileniyor ki borç var mı yok mu bence belli değil sadece laf

Borçlar banka vs değil...elden,kayniniz kardeşleri ile aynı işi yapıyor ama borç yüzünden intihar eden o....eşiniz arabanizi sattı ve şimdi de evi satmaya çalışıyor...bu borç mafya bağlantılı kişilere değilse ve orta da ailenin geri kalanına yönelik bir tehdit yoksa ben de bişey bilmiyorum
On numara tespit

Simdide gelmiş diyoki hemen aldircam sizi gider gitmez beni burdan uzaklaştırıp vekalet verip evimi sattircak ne bende dedim sonra geliriz sen bi git diyoki niye korkuyomusun korkuyla ne alakası var ya dedim ayyy heralde korkuyorum çocuklar için sizden güç alıp konuşayım dedim sürati yeminle kasap suratliydi korktum çıktım odadan en iyisi ben serh koyayim doğru canım yapcak bise yok benim gelmemi bukadar ısrarla istiyosa bi nedeni var kesin
Offf sıkıntını buradan hissettim,Allah yardımcın olsun.şu mübarek iftar vakti:(

Kimin yarına garantisi var ki Allah korusun ya eşinize bir şey olsa ya da size bir şey olsa evlatlarınızın bir dikili ağacı olmasın mı bir güvencesi kimin ne olacağını bilemeyiz o yüzden var olanı satmasına müsade etmeyin bu devirde bir ev kolay alınmıyor kiralar aldı başını gidiyor bence eşinizle onun için endişelendiğinizi dile getirin bana işin içinde başka bir iş varmış gibi geldi eşiniz tehdit ediliyor olabilir mi

O ev satilmistir bile. Gör bak......

Yamuk prensesss Yamuk prensesss adınıza çok üzüldüm. Hatta keşke konuyu okumasaydım dedim, belki bencil olarak düşünülebilirim ama eşinize sizi yok saydığı için çok kızdım. İnsan kendi ailesini, çocuklarını hiç mi düşünmez, onu geçtim siz eşi değil misiniz, sizinle istişare etmez.

Ben olsam ne yapardım, hiçbir koşulda sattırmazdım evi de arabayı da. Kaynımın çocuklarına bakardım hem maddi hem manevi, ama kendi çocuklarımın rızkını asla vermezdim.

Bu arada başınız sağolsun.

Tamamen Saçmalıyor ya , ölen kişinin borçları bir başkasına kalıyor mu? Biri öldükten sonra kalan borçları aile veya yakını ödemek zorunda değil diye biliyorum.

Dini bir hassasiyetle haram düşüncesiyle mi ödemek istiyor acaba?

Ama ne olursa olsun Ben olsam evimi arabamı satıp böyle bir yükün altına kendimi sokmazdım eşime de müsaade etmezdim çok büyük olay yaşardık bununla alakalı.
Evet ,Ben böyle birşeyi kesinlikle kabul etmezdim.

Back
X