Kendimi boğmadan önce size bi danisayim

alacaklı kişilerin hepsi merhamet sahibi, elinizde olunca ödersiniz acınız var diyecek insanlar olmayabilirler. Eşin acısının yanı sıra birde tehditlerle uğraşıyor olabilir hatta belki o yüzden çoğunun telefonu kapalı olabilir. Bunu senden belki canın sıkılmasın diye belki daha fazla sorunla uğraşmak ve soru cevaplamak istemediği için saklamış olabilir. Yani bu yaptığının sebebi sadece saflık mı acaba onu bir öğrenmek gerek. Yakın zamanda şahit oldum intihar etmiş bir adamın abisini bulup, rahmetli daha kefenlenmeden öyle borç takıp ölmek yok borcu ödeyin diye tehdit edeni gördüm
Bilmiyorum ki canım biseler dönüyor ortada ben olayın maddi biyutundayim başka bir açıklama yapan yok

Dün gece sizden aldigin güçle aynı şeyle soyledim canom resmen net bir şekilde evi satmaktan bahsetti ve dedim saçmalama böyle bir misyonu niye yukleniyosun evimi sattirmam dediki o zaman bir çözüm şöyle dedim senin diğer kardeşlerin gitsin 200 bin kredi ceksin maasli bir ise girip odesinler niye günah keçisi biziz resmen maasinda onlara vercek beni çalışmaya mahkum ediyor ben çocuklarımı borç ödemek için bırakıp gitceksem ise bide evim arabamda gitcek boylr saçma seymi olur dedim âdeta bana patladı ihale çok kotuyum ya varlıktan gozgore göre yokluga dusuyoruz eşime dedim beni unut evi satarsan hicbisr demedi ayyy resmen borçlar yüzünden cehenneme döndü hayatim canimya:KK43:
O zaman satsin canim sen hakkini al.is hukuki yollara dokulsun.evliligin iyi gunde kotu gunde olmasinin bile bir sınirı vardir.tabii ki insan calisir kocasina da bakar yeri gelir ama daha da borca girmek eksiye dusmek icin bile bile lades denmez.bundan sonda hic tek kelime etme.sus.simdi susmak zamani.annen baban devreye girsin seni sahipsiz bilmesin.borclari ve bunalimiyla Allah yardimcisi olsun onun.sen herseyi kabullenip kendini atese atma.yatin tayin istersin ev satilip birc girtlagi gecip evliligun kurtarilamaz hale geldiginde hak iddia edebilecegin ne bir ev kalir ne nafaka.her hamle zamaninda gerek.kesinlikle bosan demiyorum kimse yanlis anlamasin.sadece öngoru bunlar.kimse evladini elalemin hic de uc bes kurus olmayan borcunu omur boyu odesin diye okutmuyor.10 bin bile cok seni basinin gozunun sadakasi olsun.ben de elimi uzatirdim yerinde olsam yardim ederim ama bir ev bir araba omur boyu borc yuklenmezdim

keşke konunuzu okumasaydım. ama size bir şey sormak istiyorum affınıza sığınarak. Allah korusun sizin ailenizin başına böyle bir şey gelseydi siz eşinize rahatlıkla evi arabayı satalım diyebilecek miydiniz? yahut eşiniz bu kadar rahatlıkla karşılayabilecek miydi? Bence kıyamet kopardı. bu yüzden yapamam soramam edemem demeyin. sizi böyle sindirmesine izin vermeyin. net bir tavır koyun. naçizane tavsiyem....
Allah korusun tabi amincanım ben hayatta böyle bi şey yapmazdım utanirdim bi kere böyle bi teklif bile sunmaya çok salakca çünkü attan inip eşeğe bindirmekte değil bu bildiğin essigide satıp yola yürüyerek devam et demek gibi bise gck herif ya

Hiç böyle bir amcam olmadı:) ne borcuki bu. Bazı borçlar kişi öldüğünde silinmiyormuydu. Nasıl öldü . Kendi eliyls demişsiniz orayı tam anlayamadım intihar sanırım. İntiharda olmuyormuydu acaba . Sanki öyle bir kanun çıkmıştı.
Elden verilen borçlar canım demekki ....Evet intihar

böyle saçmalık mı olur. tamam kayıp var, Allah rahmet eylesin ama kendini de sizi de aynı borcun içine düşürüp intihar edenin çıkmazına sokmanın manası nedir. hiç mi bir adım sonrasını düşünmüyor.

Eşiniz sizi düşünmeyi bırakmış belli ki ama sizin çocuklarınızı ve onların geleceğini düşünmeniz gerekiyor.
Aileniz bu durumu biliyor mu? Sattırmayın evinizi. Bu devirde kolaymı artık kredi ile ev alalım demek.

Borçlar ödenecekse eşinizin babası yada annesi kredi çeksin tüm aile bölüşsün kredi taksitlerini. Hem hakkaniyetli olur hem de kimseye yük binmez.

Evine sahip çık ölenle ölünmüyor hayat devam ediyor.O ev çocuklarının hakkı ve çocuklarının hakkını koruman lazım.Anladıgım kadarıyla kaynınız kısa bir süre önce ölmüş ve 10 bin cenaze,80 binde araba satılarak 90 bin destek verilmiş sizin tarafınızdan.Bu yeterli bir destek sonuçta kalabalık aile anne baba sağ ,diğer kardeşler var.Onlar ne yapmışlar yas tutmaktan başka.Eşiniz belki böyle davranarak rahatlıyor olabilir veya tehdit olabilir bunu muhakkak sorgulayın ister kızsın ister küssün anlatmak zorunda.Birde diğerlerinin borclara maddi destekleri ne olacakmış eşinizin desteğiyle karşılaştırin bence.Acısından göremiyor olabilir ama siz konusarak görmesini sağlayın.

Borç ödemeniz bile saçma geldi bana mirastan feragat edip borçtanda kurtulabilirsiniz büyük ihtimal.bir avukata danışsanız keşke evi arabayı satmadan önce belki bir çözümü vardır.evimi kimsenin borcu için sattırmam şahsen.ölenle ölünmez Allah rahmet eylesin ama sizinde kendi ailenizi düşünmeniz gerekir.elinizden geleni zaten yapmışsınız evi satmak çok aşırıya kaçıyor.eşinize bunu açıkça söyleyin benim bu duruma rızam yok kendi çocuklarımızı düşünmek zorundayız demelisiniz.adam kendi çocuklarını bırakıp ölümü seçmiş siz neden cefasını çekiyorsunuz.

Çok yazık ,illa Satarsa sizin evliliğiniz ciddi tekliye girer , sen de çalışıp yeni ev Alma derdine düşersen beşli de sinirlerin harap olacak ve eşini istemeyeceksin , boşanacaksın ilerde , şimdiden boşansan ev yine satılır en azından pAyına düşeni alırsın , ama sonuç olarak senin rızan olmadan evi satabileceğini düşünmüyorum

Böyle sıkıntısı olan bir aile biliyorum adamın piyasaya 3 milyon borcu varmış mafyaya düşmüş ve intihar etmişti. Ailecek tehdit alıyorlardı, güvenlik tedbiri bir sürü sorun yaşamışlardı.

Acaba mafya-tefeci işiyle eşiniz tehdit ediliyor olabilir mi?

Aynen bozulmuş dün diyo sakin serh koydurma böyle gizli kapakli insanları hiç sevmem bende dedim napim bekleyimmi saf gibi sat diye dediki ben sana diyorum satmiycam varsada satarim niyetini anladigim an ...resmen koyfugum an beni silcek vaybe bir evlilik bitme yolunda bir intiharla

Ben sizi haklı buluyorum da trip atma zamanı degil. Evlilik bir intiharla falan bitiyor
Kardeşi adamın intihr eden. Üstüne geride çocuklar bırakmış.
Eğer eşiniz inançlı biriyse akıbetinden endişe ediyor olabilir.
Sonuçta bu işin vebali belli.
Ailenin travması var, biraz daha anlayışlı olmalısınız.
Evet evi satmamalı, ama biraz sakin kalın. Ev araba gibi değil. Ha deyince satılmaz. Hele bu zamanda.
Eşinizin acısı hafifledikçe çocuklar içim güvence olarak kalmasını söyleyebilirsiniz.
Mal kolay edinilmiyor. Borç için elimizden geleni yapalım, ama ev satmak başka bir şey diye..

Ya bu hukukcular hep boyle herhalde. Yeminle ben cok korkuyorum hukukculardan. Hepsinin garip garip huylari var. Baş edilmiyorlar da. Isleri geregi hakli olan hep onlar oluyor.
Bence girdigi o depresyon goruntuleri falan evi satmak icin numara. Sizin vicdaniniza oynuyor. Hos siz kabul etmeseniz bile eminim cok cirkinlesir bu adam. Omur boyu bunun acisini cikarir sizden. Iki ucu moklu degnek. Isiniz cok zor. Allah kolaylik versin.

Karşına al güzelce konuş, bizim de çocuklarımızın geleceği önemli değil mi de, neden korkuyorsun anlamadım ki.

Back
X