Kendimi çevreme ait hissedemiyorum

Luckypenny

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
8
4
1
29
21 yaşındayım, üniversite okuyorum ama sanki yanlış yerde, yanlış insanların arasındayım. Olmak istediğim insanla olduğum insan çok farklı. Arkadaşlarımı bile kendi görüşüme uygun insanlardan seçemiyorum. Bu yüzden kimsenin yanında tam anlamıyla 'ben' olamıyorum, arkadaşlarımın yanında bile kendimi yalnız hissediyorum. Sürekli beraber takılan, fikirleri, bakış açıları bir olan dostlara çok özeniyorum ama ben öylesini bulamıyorum. Sizce bende bir sorun mu var? Nerede hata yapıyorum?

Ailenizle mi yaşıyorsunuz?
Genelde üniversitede insan kafesten çıkmış kuş gibi oluyor, zamanla buluyor olmak istediği yeri.

Biraz zaman verin kendinize. Aileyle yaşamasanız daha hızlı olurdu her şey ama olsun.
Haklısınız. 2 sene hazırlandım, evdeydim. Belki onu atamadım hala üzerimden. Teşekkürler
Bakış açını değiştirsen? Düşüncelerini değil sadece olaylara bakışını? :)
nasıl yani? Biraz daha açabilir misiniz?

Nereden, nasıl bulacağım ki? Sosyal konularda çok yeteneksizim

O yüzden aileyle zor oluyor dedim.
Ben yurttayken farklı bölümlerden hatta farklı üni den kızlarla muhabbetimiz olurdu, duyardık illa bir şeyler. Hatta geçen gün aklıma geldi, üni zamanı amma beleş etkinliğe gitmişim diye; tiyatro sinema olurdu bizim ünide çok cüzi fiyatlara, üni öğrencilerine genelde basket maçıdır voleybol maçıdır ücretsiz olurdu, okula söyleşi için gelen ünlüler de cabası. Ayyy özledim

Nereden, nasıl bulacağım ki? Sosyal konularda çok yeteneksizim

Peki sosyal medyayla aranız nasıldır? Mesela benim twitter hesabıma bakan birisi edebiyat ve felsefe ile ilgilendigimi hemen anlar. Ve bir süre sonra da bu insanlar sizinle arkadaşlık kurmak istiyor. Çünkü kendi kafasına göre arkadaş bulamayan sadece siz degilsiniz inanın. Başkaları da bu tarz arayışlarda olabilir. Bana kitap kritigi yapma teklifiyle geliyordu mesela arkadaşlarım ve bir süre sonra ortak noktaların fazlalığını keşfedince de o arkadaşlık kolay kolay bitmiyor.

İşte özendiğim şeyler de bunlar. Ben de yurda mı yerleşsem ne yapsam

Şimdi üniversite de kendimi düşünüyorum, çook farklı, karma bir gruptuk. Herkesle arkadaş oluyorsun; illa seninle benzer düşünmesi gerekmez ki. Evlenmeyeceksin sonuçta bu insanlarla, farklılıklar hayata renk ve zenginlik katar.

He yaşam tarzları sana uymazsa, o nokta da kendini sınırlarını koyuyorsun zaten: Okul arkadaşıyız diye kimse her yere beraber gitmiyor ki.

Çok sıkı fıkı olmak için de bir tane size benzer biri yeterli.

Yaklaşık 3 sene önce hepsini kapattım maalesef ve kitap okumaya, film izlemeye bayılırım ama arkadaşlarım çok ilgili değildir mesela. İnternette bir iki site vardı sanırım böyle kitaplarla ilgili muhabbet edilebilen onu araştırayım en azından. Ya da kendi adıma olmayan twitter hesabı da açabilirim. Çok güzel fikirler verdiniz, teşekkür ederim

Ah işte onu diyorum ben de bir tane olsa yeter ama hiçbiriyle uymuyoruz yoksa hepsi iyi insanlar, tanıdığım için mutluyum ama işte...

Kk nın kitap kurtları köşesine de uğra

Offf üni yılları ne kadar şanlısın bir bilsen tadını çıkar keyfını sür hem bekarsın hem öğrenci ah ahaaa hem de ailenlesin

Ben Erasmus yaptım Farabi yaptım okurken boyle seyler dene dolu külüp var onlara üye ol yapacak şey cok

Ayni kaderi yasiyoruz arkadasim bende 21 yasindayim puanim az geldigi icin istemedigim bolumu istemedigim yeri sectim cok bunaldim gunlerce agladim hic arkadaslik kurmadim kimseyle arkadas olmadim simdi biraktim dondurduk ygs puanim iyi gelirse birakcamcorayi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…