Kendimi çirkin buluyorum, özgüvensizim

Benimle bir daha konuşma falan diyip engelledim. Küfür edebilen biri değilim ama keşke etseydim diyorum
Nasıl bir konuşma sonunda ya da ortasında size bu cümleyi kurdu çirkin ve yaşlı sizin bam telinizi bildiği için sizi ordan vurmuşa benziyoröherkese bu özgüvensizliğinizi hissetiriyor musunuz?

Biraz kendinizi sevin ya , insanlara neden zayıf noktalarınızı açıyorsunuz?

Özellikle son yıllarda sosyal medyada övülen beyaz ve pürüzsüz ten algısından sonra karşı cinsle konuşmak bile istemiyorum
Esmerim, güneş sebepli çillerim var, kiloluyum, geniş alınlıyım, saçlarım az ve ince telli, burnum estetik, yüzüm asimetrik vs vs ama kendimi o kadar beğeniyorum o kadar güzel buluyorum ki. Bi kere gülüşüm yeter yaaa. Kısacık ömür zaten beyaz pürüzsüz tenli de ölecek ben de ölücem zamanı gelince.
Hiiç kendimi başksıyla kıyaslayıp üzemem. Sen kendine değer vermezsen kimse vermez. Önce sen kendini beğeneceksin ki başkaları eleştirmeye bile fırsat bulamasın

Sorun özgüven eksikliği bence çirkinlik falan değil.Bak şöyle bir etrafına ilişkisi olan herkes taş bebek gibi mi?Özguveninizi biz inşa edemeyiz yardım almanız ,kendinizi sevmeyi ogrenmeniz lazım.

Öncelikle çirkin ya da kusurlu değilsin.
Çünkü sen sadece dış görünüşten ibaret değilsin. Senin gülüşünde, sesinde, birini rahatlatışında, yanında olduğunda hissettirdiğin güven ve samimiyette çok daha büyük bir güzellik var. Senin fark etmediğin ama başkalarının hissettiği bir ışığın var.
Ne yapabilirsin biliyor musun?
Kendine karşı nazik ol. Her sabah aynaya bakıp en az bir güzel şey söyle. Küçük bile olsa.
Bedenini eleştirmek yerine ona teşekkür et. Çünkü seni ayakta tutuyor, taşıyor, nefes almanı sağlıyor.
Karşılaştırmaları bırak. Sen başka kimseye benzemek zorunda değilsin. Senin hikâyen, senin izlerin sana özgü.
İç güzelliğini besle. Sevdiğin şeyleri yap, okumak, yürümek, kahkaha atmak… Bunlar dışına da yansır.
Unutma: Senin gözünde kusur olan şeyler, aslında seni eşsiz yapan detaylar
Kendini çirkin ya da kötü hissettiğinde bunu sana hissettiren düşünceyi sorgula: “Bu gerçekten doğru mu, yoksa sadece zihnimin oyunu mu?” Çoğu zaman cevap, senin düşündüğünden çok daha şefkatli olur.

Fiziksel olarak kendinde eksik gördüğün durumlar varsa, saçın seyrekse mesela tepelik tarzı ürünler kullanabilirsin. Dişlerini yaptırabilirsin. Fiziğine yakışan, oturan kıyafetler tercih edebilirsin. Aslında önemli olan güzellik değil endamdır. Yürüyüşün şöyle salına salına olsun. Topuklu ayakkabı diyebilirsin, ben çok severim ayrı bir özgüven katar. Esmersen kaşlarını, gözlerini belirginleştirebilirsin.Kilo da çok fazla kilolu değilsen, balık ettiysen sakın üzülme. Çünkü biraz toplu olmak daha kadınsı ve dişil gösterir seni.

Sosyal medyada çok güzel kızlar var hepsinin cildi çok güzel beyaz tenliler falan bilmiyorum belki de saçmalıyorum. evet küçükken ailemden geliyor beni çok baskılarlardı
sosyal medyadaki milletin filtreli fotolarına bakarak mı söylüyorsunuz bunu? Canım onlara ne bakıyorsunuz, herkesin ne kusurları var. Siz de fondoteni sürün, profesyonel bir makyaj yaptırın bir de fotonuza bir güzel filtre uygulayın siz de öyle olursunuz. Mesele nasıl göründüğünüz değil, elbette bakımlı olmak önemli ama hepsinden önemlisi de sizin içinizden gelen ve auranıza yansıyacak olan güzellik ve özgüveniniz.

Öncelikle direkt bunu söylediyse o kişi kötü niyetli.başka bir şey söyledi ve bu senin yorumunsa lütfen kendine bu zülmu yapma.24 yaşında bir kadın çirkin olamaz.genellikle bu durum ailenin tavrından dolayı olur.ailenin bilmeden yaptığı manipülasyonlar ileride böyle hissettirir.çevreyi takmamayı öğren.

beyaz ve pürüzsüz ten algısı mı varmış sosyal medyada ben kaçırmışım. canım şimdi çirkin kadın mı kaldı. iş hayatınız var mı bilmiyorum ama ni cilt bakımı bir kaç ufak dokunuş vs yaptırın moraliniz yerine gelsin. kiloluysanız spor yapmaya çalışın oldu bitti. herkes wowwww güzel olacak diye bir şey yok siz bakmayın o sosyal medyaya çok filitre oluyor

beyaz ve pürüzsüz ten algısı mı varmış sosyal medyada ben kaçırmışım. canım şimdi çirkin kadın mı kaldı. iş hayatınız var mı bilmiyorum ama bi cilt bakımı bir kaç ufak dokunuş vs yaptırın moraliniz yerine gelsin. kiloluysanız spor yapmaya çalışın oldu bitti. herkes wowwww güzel olacak diye bir şey yok siz bakmayın o sosyal medyaya çok filitre oluyor. ayrıca o yaşlarda herkes öyle hisseder bende öyleydim. kendimi asla beğenmezdim. aman dertlerin bunlar olsun ya büyüyünce ne derlerin olacak bilsen. ayrıca ne kadınların yanında ne yakışıklı erkekler var neden çünkü akıllı kadınlar çoğu. sende zeki ne istediğini bilen akıllı bir kadın ol. kendini geliştirmeye bak önce. güzellik çokkkk göreceli bir kavram.

Ugrastinizmi kendinizle biraz Neleri değiştirebilirsiniz mesela . Yüzünüze evde hazırlanan şeyler var pirinç suyu bembeyaz yapıyor bak kaç yaşında kadınım seviyorum kendimi pilates yapıyorum keşke daha önce baslasaydim her gün kendimi seviyorum kendimi her gün zorluyorum güzel yanlarimi keşfediyorum .Çalışırsın bu yerde para biriktirir sin bu şekilde Spor yaparsın soğuk suyla kendine yeniler zencefil ile maskeler yaparsın önce bu uğraş .Bakarsan bağ olur .Niye bu kabulleniş

Her kadın güzeldir. Özgüvenini kazanmak için yardım al ve mükemmel bir hayata başla sadece yanlış düşünerek büyümüşsün, bende öyleydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…