- 16 Nisan 2012
- 457
- 195
- 53
- Konu Sahibi BEYAZ KURT
-
Selam kızlar. Bu, bir dert değil ancak uzun zamandır içimde sinsi sinsi büyüyen bir his sadece. Evliliğim 3 yılı geçti; şu an çalıştığım işte beşinci yılım. Evlenmeden önce gerçekten güzel ve karizmatik biriydim. Yani kendime has bir havam vardı. Etkileyici bir mizacım vardı. Evlendikten sonra çok değiştim. Eşimle arada bir yaptığı hödüklükler dışında sorunumuz yok çok şükür. Evin bütün yükü üzerimde; daha bir kere temizlikçi gelmedi evime. Yemeğe makarna yaptığım gün sayısı 5'i geçmez; daima sulu yemek ve çorba bulunur evimde. Yaptığım iş de çok stresli bir iş. Ama günden güne renklerimin solduğunu hissediyorum. Pasaklı görünen biri değilim ama kendimi güzel ve ayrıcalıklı da hissetmiyorum. Müzisyenim aynı zamanda..Ama artık içimden müzik yapmak da gelmiyor. Ruhen ve fiziken çirkinleşiyorum sanki. Bütün mesaimi evin düzenine ve eşimin rahatına harcıyorum neredeyse. Eskiden çok özel hissederdim kendimi. Gitgide anlamsızlaşıyorum kendi içimde. Çok mu yıprandım ben? Bilmiyorum. Eskiden asla tv izlemezdim. Varsa yoksa tiyatro, sinema, kitap, müzik.. Hatta evime tv bile almamıştım bekarken. Dün gece o ses türkiye izlerken buldum kendimi; geçen hafta da müge anlı'ya baktım. Eşim evdeyken akşam 21:00'lere kadar hep mutfaktayım. Ellerim hep soğan kokuyor; saçlarım tereyağı. Keman yayı tutması gereken ellerim porçözden, ciften yıprandı. Çamaşır suyu lekesi olmayan eşofmanım kalmadı .. Kendimi çok iyi bir ev kadını olarak hissediyorum; bundan içten içe gurur da duyuyorum ama içimden farklı bir kadın çığlık çığlığa ağlıyor her gün. Anlamıyorum.
Selam kızlar. Bu, bir dert değil ancak uzun zamandır içimde sinsi sinsi büyüyen bir his sadece. Evliliğim 3 yılı geçti; şu an çalıştığım işte beşinci yılım. Evlenmeden önce gerçekten güzel ve karizmatik biriydim. Yani kendime has bir havam vardı. Etkileyici bir mizacım vardı. Evlendikten sonra çok değiştim. Eşimle arada bir yaptığı hödüklükler dışında sorunumuz yok çok şükür. Evin bütün yükü üzerimde; daha bir kere temizlikçi gelmedi evime. Yemeğe makarna yaptığım gün sayısı 5'i geçmez; daima sulu yemek ve çorba bulunur evimde. Yaptığım iş de çok stresli bir iş. Ama günden güne renklerimin solduğunu hissediyorum. Pasaklı görünen biri değilim ama kendimi güzel ve ayrıcalıklı da hissetmiyorum. Müzisyenim aynı zamanda..Ama artık içimden müzik yapmak da gelmiyor. Ruhen ve fiziken çirkinleşiyorum sanki. Bütün mesaimi evin düzenine ve eşimin rahatına harcıyorum neredeyse. Eskiden çok özel hissederdim kendimi. Gitgide anlamsızlaşıyorum kendi içimde. Çok mu yıprandım ben? Bilmiyorum. Eskiden asla tv izlemezdim. Varsa yoksa tiyatro, sinema, kitap, müzik.. Hatta evime tv bile almamıştım bekarken. Dün gece o ses türkiye izlerken buldum kendimi; geçen hafta da müge anlı'ya baktım. Eşim evdeyken akşam 21:00'lere kadar hep mutfaktayım. Ellerim hep soğan kokuyor; saçlarım tereyağı. Keman yayı tutması gereken ellerim porçözden, ciften yıprandı. Çamaşır suyu lekesi olmayan eşofmanım kalmadı .. Kendimi çok iyi bir ev kadını olarak hissediyorum; bundan içten içe gurur da duyuyorum ama içimden farklı bir kadın çığlık çığlığa ağlıyor her gün. Anlamıyorum.
resmen korktuğum şeylere ayna tutmuşsun şu anda. ben daha 2 aylık evliyim. evlenmeden önce gayet sosyal olan, dışarda yiyip içmeye gezmeye, kıyafete düşünmeden para harcayabilen biriydim. eşim de benim bakımıma giyimime hayrandır. daha şimdiden maddi olarak eskisi gibi rahat hareket edememekten, gezip tozamamak ve dilediğim şeyleri alamamanın getirdiği bir sıkıntı var içimde. ben de evimde her gün sulu yemek pişiriyorum, ev temizliğine dikkat ediyorum. ütü çamaşır bulaşık hiçbir şey biriktirmeyeceğim derken yüksek lisans tezimi ihmal etmeye başladım. işimde eskisi gibi özenli değilim. eşim ise bir sene daha uzatsan ne olur diyor. ev işlerinin aksamasını asla istemiyor. ama nedense hepsi benim görevim. daha geçenlerde beyazları hemen yıkamadım beyaz gömleğini giyemedi diye bir saat surat astı. sanırım şu ara önlem aldım aldım. yoksa her şey ömür boyu sadece benim görevimmiş gibi olacak ve ben de mutsuz olacağım.
Ben de "çok güzelim, karizmatiğim" diye diye gezmiyordum ortalıkta. Sadece öyle hissediyordum. Konuyu açık olarak anlatmak amacıyla yazdım. Yani kendimi şu an çirkin hissediyorum demeden önce eskiden güzel hissettiğimi vurgulamak zorundaydım."Evlenmeden önce gerçekten güzel ve karizmatik biriydim", "Yani kendime has bir havam vardı. Etkileyici bir mizacım vardı", "kendimi güzel ve ayrıcalıklı da hissetmiyorum" ve "Eskiden çok özel hissederdim kendimi" şeklindeki cümleleriydi.
iyi bir ev hanımı olmayarak yazıyorum..
biraz durdurun kendinizi..
ben kendimi yıpratmayı sevmiyorum.. özellikle ev işlerinde..
evleneli 2 sene oldu yemek yapmaya başlayalı kısa bir zaman oldu..
bir gün yapsam diğer gün yapmam:) kahvaltıyı sevdiğimiz için akşamlarıda sık sık yaparız
yemekleri kolay ama lezzetli şeyleri seçiyorum..
temizliğe takıntım var ama aşırı derece değil.. dün temizledim mesela bugün yayılıyorum..
banyo ve mutfak daima mis gibidir birtek onda yoruluyorum..
hafta sonu asla iş yapmam... sabah giyinir süslenir gezmeye çıkarız..
eşimde sağolsun hiç hizmet beklemez.. çay isterse gider demler kuruyemişini alır oturur.. bitincede mutfağa götürür..
kendime zaman ayırmayı seviyorum çünkü iş asla bitmiyor ben sadece kendimi yıpratttığımla kalıyorum..
balkonlar yıkanacak toz alınacak mesela ama ben birazdan kahvemi alıp kitap okuyacağım :)
insan vücudu bu iş güç için yıpratmaya gerek yok..[/QUOT
aysimaseni bayıldım yorumuna ve rahatlığına aynısı bende haftasonu yapıyorum
Aynen öyle canım. Düşün ki benim daha çocuğum yok. İlerde anne olduğumda çocuklarının karnını doyuramayan, üzerini yıkamayan, ödeviyle ilgilenmeyen bir anne olma şansım olamaz ki. Kendim zeytin ekmek de yer doyarım ama çocuğun önüne sıcak yemek koymak zorundasın. Tencerede pişirip kapağında yediğim günler çok geride kaldıÇünkü anlattığın gibi bir kadın olmazsan toplumun yargılarına maruz kalıyorsun, hem çalış hem eve bak derken iflahın şaşıyor, nasıl kendine bakıp ilgileneceksin?
Keşke o kadar olsaNasıl bi adam eşin. Ayda sadece bir hafta görüşüyorsunuz ve o senden ona hizmetçilik mi yapmanı istiyor. Bir ay boyunca evliliğe dair özlediği, paylaşmak istediği tek şey önüne meyvesinin gelmesi mi oluyormuş.
Zaten her gün erken kalkıp duş alıp süsleniyorum ve çevremdeki insanlara gülümsüyorum mecburenTürk kadınlarımızın %99 u bu şekilde hayatını geçiriyor zaten .
Çalışıyor , evi temizliyor , kocasıyla çocuğuyla ilgileniyor vs vs .
Sizin gibi hatta daha kötü durumda yaşayıp mutlu olan kadınlarımız da var .
Bence siz bunalımdasınız .
Yarına güzel başlayın mesela erken kalkın duşunuzu alın güzelce süslenin gülümseyin çevrenizdeki insanlara .
Herşey bizim içimizde başlıyor ve bitiyor .
Zaten her gün erken kalkıp duş alıp süsleniyorum ve çevremdeki insanlara gülümsüyorum mecburenİnsanın saçları tereyağı, elleri soğan sarımsak kokarken duş almadan dışarı çıkması mümkün değil zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?