Kendimi çirkin ve yıpranmış hissediyorum

Bence kendinize mükemmel ev kadını olma konusunda fazla yüklenmişsiniz, bu kadar her şeyi tam yapmaya çalışmayıp kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak şeylere de vakit ayırırsanız eşinizin de şikayet edeceğini hiç sanmam...Denge kurun eski hayatınızla yeni hayatınız arasında..Bambaşka biri olmak zorunda değilsiniz...

Ben de kendimi son günlerde çirkin ve yıpranmış hissediyorum başlığı okuyunca işte ben demiştim ama ayrıntılar tutmadi:)

Cunku ev işlerinin ortak yapılması taraftarıyım. Tabiki cam banyo temizlemesini bekleyemeyiz ama cok rahat evi silip supurebilirler toz alabilirler. Temizlik firmalarinda calisan erkekleri gorunce acaba bunlar kendi evlerinde de cam siliyorlar midir diye dusunurum hep:)

Unutulmamalidir ki erkekler ay bu kadin benim evimi temizligiyor yemegimi hic eksik ekmez ben bunu aldatmayayim demiyor aaa bu kadin ne kadar havali guzel ve kendinden emin isveli cilveli diye baskasina gidiyor. O yuzden birakin daginik kalsin ev. Temiz ev sizin evliliginizi iyi yapmaz aranizdaki muhabbet ve kaliteli zamaniniz onemli olan. Ki sizin isiniz daha kolay esiniz hemen hemen 3 hafta yok evde 1 hafta da ev ne kadar pislenebilir yada tek basiniza her gun guzel yemekler yemeseniz ne cikar? Bilemiyorum onemli olan mukemmel es yada mukemmel ev hanimi olmak degil de mukemmel mutlu olmak gibi geliyor. Siz kendinize onem ve deger verirseniz karsinizdaki de size oyle davranir.

is yogunlugunu yemegi falan anladimda su kendimi esimin rahat etmesine harciyorum olayi biraz fazla. Sonucta sizde oda calisiyorsunuz yani hayat musterek adam tv karsisinda oturuken sizin aksam 9 a kadar mutfakta kendinizi paralamanizi anlamiyorum. Madem size bu kadar yabanci bir hayat nasil boyle icine hapsoldunuz, ki icten ice memnunum ev hanimi rolumden de diyorsunuz. Bir kimlik kargasasi yasamissiniz bence evli olmak kadin olmak ev hanimi olmak is kadini olmak muzisyen olmak, bide yakinda anne olursaniz isler tamamen karisir.

Oncelikle kendi rahatinizi ve mutlulugunuzu on plana alarak baslayin ise. Cunku ne yazikki siz ne kadar havali karizma muzisyen cool, modern bir hanimda olsaniz genlerinizde kucuklukten gelen ve yetisme tarzinizdan kaynakl;anan belkide anne ananane teyze halan gordugunuz bir ev hanimligi sattusu var kafanizda. 3 yil yeni bir evlilik sayilir, nedense yeni evlenen bayanlarda boyle bir hevesle (sanki daha once hic evi olmamis, koltugu camasir makinesi olmamis gibi) yeni evleriyle hasir nesir olma hevesi ev hanimligi hevesi oluyor.

Imkaniniz varsa temizlik icin bir yardimci alin arada, aksam ve hafta sonlari ise evde is paylasimi yapin esiniz siz onun karisisiniz hizmetcisi degil, siz aksam isten yorgun argin gelip tencere tencere yemekler yapip birde saatlerce mutfakta temizlik icin vakit gecirirken o salonda tv karsisinda otururken rahatsizlik duymuyorsa zaten adami kotu alistirmissiniz ve oda cok dusuncesizmis.

Kucuk capli bir reform ilan edin, kendinize eskisi kadar vakit ayiramasanizda (cunku evli bir hanimsiniz) tamamen bos vaktinizi eve ve esinize adamamis olursunuz boylece. Oyle erkek ne anlar o yavas yapar o yapamiyor yapmak istemiyor yalanlarina kanmayin sonucta hepimiz 2 el 2 ayak ve 2 gozle yaratildik.

Gun sizin gununuz hadi hayirli olsun kolay gelsin

neden bu kadar rahatliga alistiriyorsunuz ki bu adamlari, calismiyorsa neyse nede bir noktaya kadar yani birde calisan kadina bu kadar temizlikci/hizmetci muamelesi yapanlara gicik oluyorum. O dediginiz temizlki/yemek/utu/bulasik sizin goreviniz degil bir kere eli ayagi tutan birisyse o evde yasiyorsa o islerin ucundan tutacak, pasazade gibi adamlarin her islerini gorurseniz boyle gomlegi yikanmadi diye surat asar birde.
Bu nedir ya yapmayin bu kadar bunun hastaligi yasliligi olumu var kendinize bu kadar bagimliymis gibi davranmayin su eslerinize, oyle bir an gelecek corabini kendi giymeyeck adam. Bakin master i bir yil uzatsan ne olur demis der tabi siz kendinizi degil onu ve ev islerini onemsiyor gibi yasiyorsunuz ondan.
Cekin sizde isyan bayragini.

iyi bir ev hanımı olmayarak yazıyorum..
biraz durdurun kendinizi..
ben kendimi yıpratmayı sevmiyorum.. özellikle ev işlerinde..
evleneli 2 sene oldu yemek yapmaya başlayalı kısa bir zaman oldu..
bir gün yapsam diğer gün yapmam:) kahvaltıyı sevdiğimiz için akşamlarıda sık sık yaparız
yemekleri kolay ama lezzetli şeyleri seçiyorum..
temizliğe takıntım var ama aşırı derece değil.. dün temizledim mesela bugün yayılıyorum..
banyo ve mutfak daima mis gibidir birtek onda yoruluyorum..
hafta sonu asla iş yapmam... sabah giyinir süslenir gezmeye çıkarız..
eşimde sağolsun hiç hizmet beklemez.. çay isterse gider demler kuruyemişini alır oturur.. bitincede mutfağa götürür..
kendime zaman ayırmayı seviyorum çünkü iş asla bitmiyor ben sadece kendimi yıpratttığımla kalıyorum..
balkonlar yıkanacak toz alınacak mesela ama ben birazdan kahvemi alıp kitap okuyacağım :)
insan vücudu bu iş güç için yıpratmaya gerek yok..

Son düzenleme:
Kendinden bu kadar fedakarlık yapmaya gerek var mı? işe bu kadar titiz olmamakla olacaksan da eve kadın tutmakla başlayabilirsin.. hayat porçözle deterjanla her gün her gün birlikte yaşayacak kadar uzun değil..

Güzel cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Zaten kimlik kargaşası yaşamasam bunu buraya dert olarak yazmazdım. İçimdeki çelişkileri çözümleyebilsem, kendimi bu kadar yıpranmış hissetmezdim. Evlenmeden önce de 10 yıl kadar yalnız yaşadım. Belki bundan kaynaklanıyor içimdeki kargaşa. Eşimi seviyorum. Dürüst, ahlaklı biri. Sanılanın aksine, o dayattığı için yapmıyorum bazı şeyleri. Şımarıktır, ilgiyi , hizmeti sever ama bana karşı dayatmacı olamayacağını bilir. Obsesif bir kişiliğim var galiba. Ama bu beni yoruyor.

Ben de "çok güzelim, karizmatiğim" diye diye gezmiyordum ortalıkta. Sadece öyle hissediyordum. Konuyu açık olarak anlatmak amacıyla yazdım. Yani kendimi şu an çirkin hissediyorum demeden önce eskiden güzel hissettiğimi vurgulamak zorundaydım.

Bu arada anne olmaya çalışıyorum. Şimdilik olamıyorum ama. O duyguyu tadarsam, bütün yorgunluğuma değecekmiş gibi, eskiyi özlemle anmaktan vazgeçecekmişim gibi hissediyorum. Kendimi yeniden özel hissedecekmişim gibi geliyor. Anne olmadığım için bilmiyorum ama öyle umuyorum.

Çünkü anlattığın gibi bir kadın olmazsan toplumun yargılarına maruz kalıyorsun, hem çalış hem eve bak derken iflahın şaşıyor, nasıl kendine bakıp ilgileneceksin? Böyle hissetmen normal, biz de öyle oluyoruz ara ara... Ne kadar kendime bakarsam bakayıp paspal hissettiğim zamanlar oldu. Evlenmeden prenses gibi hissediyorsum, şimdi anne moduna girdim :) Çünkü özenmiyoruz kendimize artık, sorumluluk arttı..
Türkiye için değil bu, yurtdışında da aynı bizim gibi kadınların kaderi...

Bence 1-2 haftada bir bi kadın al evine, 120 liraya geliyor 2+1 e.. sık sık gelirse daha da indirim yaparsın...

Yemek konusunda da abartmışsın bence, çalışmasan neyse de çalışıp da sulu yemeği nasıl yetiştiriyorsun? Eşin destek olmuyor mu? Her şeyi kendi kendine üstlenemezsin böyle, çalışan bi bayansın sen...

Çünkü anlattığın gibi bir kadın olmazsan toplumun yargılarına maruz kalıyorsun, hem çalış hem eve bak derken iflahın şaşıyor, nasıl kendine bakıp ilgileneceksin?
Aynen öyle canım. Düşün ki benim daha çocuğum yok. İlerde anne olduğumda çocuklarının karnını doyuramayan, üzerini yıkamayan, ödeviyle ilgilenmeyen bir anne olma şansım olamaz ki. Kendim zeytin ekmek de yer doyarım ama çocuğun önüne sıcak yemek koymak zorundasın. Tencerede pişirip kapağında yediğim günler çok geride kaldı

Keşke o kadar olsa .. Sohbet, muhabbet, güleryüz, canlı müzik, no dırdır... Onca işin üzerine bunları da yapabilmek büyük bir enerji istiyor. Sonuçta uzun süre evden ayrı kalınca yüz asamıyorsun. Ağız tadıyla kavga bile edemiyoruz. Vaktim varken enerjim olmuyor, enerjim varken vaktim olmuyor . Adam 1 hafta evde kalıyor ama 1 aylık yıpratıyor beni. Onun dışında da dediğim gibi, evde pek yalnız kalmıyorum. Sonuçta eşimin ailesini ağırlamak da eşimin rahatına hizmet etmenin ayrılmaz bir parçası oluyor. Kimseye kızmıyorum. Ne yaptıysam kendim yaptım

Eşim benim farklı oluşumu sevmişti. Şimdi sıradanlaştım. Aldatılırsam hiç saşırmayacağım Her an beni yeni bir konu başlığıyla görebilirsiniz burada

Türk kadınlarımızın %99 u bu şekilde hayatını geçiriyor zaten .
Çalışıyor , evi temizliyor , kocasıyla çocuğuyla ilgileniyor vs vs .
Sizin gibi hatta daha kötü durumda yaşayıp mutlu olan kadınlarımız da var .
Bence siz bunalımdasınız .
Yarına güzel başlayın mesela erken kalkın duşunuzu alın güzelce süslenin gülümseyin çevrenizdeki insanlara .
Herşey bizim içimizde başlıyor ve bitiyor .

Zaten her gün erken kalkıp duş alıp süsleniyorum ve çevremdeki insanlara gülümsüyorum mecburen İnsanın saçları tereyağı, elleri soğan sarımsak kokarken duş almadan dışarı çıkması mümkün değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…