- 16 Kasım 2015
- 3.317
- 3.842
- 53
- Konu Sahibi BEYAZ KURT
-
Selam kızlar. Bu, bir dert değil ancak uzun zamandır içimde sinsi sinsi büyüyen bir his sadece. Evliliğim 3 yılı geçti; şu an çalıştığım işte beşinci yılım. Evlenmeden önce gerçekten güzel ve karizmatik biriydim. Yani kendime has bir havam vardı. Etkileyici bir mizacım vardı. Evlendikten sonra çok değiştim. Eşimle arada bir yaptığı hödüklükler dışında sorunumuz yok çok şükür. Evin bütün yükü üzerimde; daha bir kere temizlikçi gelmedi evime. Yemeğe makarna yaptığım gün sayısı 5'i geçmez; daima sulu yemek ve çorba bulunur evimde. Yaptığım iş de çok stresli bir iş. Ama günden güne renklerimin solduğunu hissediyorum. Pasaklı görünen biri değilim ama kendimi güzel ve ayrıcalıklı da hissetmiyorum. Müzisyenim aynı zamanda..Ama artık içimden müzik yapmak da gelmiyor. Ruhen ve fiziken çirkinleşiyorum sanki. Bütün mesaimi evin düzenine ve eşimin rahatına harcıyorum neredeyse. Eskiden çok özel hissederdim kendimi. Gitgide anlamsızlaşıyorum kendi içimde. Çok mu yıprandım ben? Bilmiyorum. Eskiden asla tv izlemezdim. Varsa yoksa tiyatro, sinema, kitap, müzik.. Hatta evime tv bile almamıştım bekarken. Dün gece o ses türkiye izlerken buldum kendimi; geçen hafta da müge anlı'ya baktım. Eşim evdeyken akşam 21:00'lere kadar hep mutfaktayım. Ellerim hep soğan kokuyor; saçlarım tereyağı. Keman yayı tutması gereken ellerim porçözden, ciften yıprandı. Çamaşır suyu lekesi olmayan eşofmanım kalmadı .. Kendimi çok iyi bir ev kadını olarak hissediyorum; bundan içten içe gurur da duyuyorum ama içimden farklı bir kadın çığlık çığlığa ağlıyor her gün. Anlamıyorum.
Çünkü bu şimdiki haliniz siz değilsiniz Sahte bir kimlik oluşturmuşsunuz kendinize
böyle giderse memnuniyetsizliğiniz ve mutsuzluğunuz katlanarak büyüyecek
bir süre sonra sizi istemediğiniz bir kişiye dönüştürdüğü için evliliğinizi suçlayacaksınız
Şimdi önlem almaya başlayın ve içinizdeki asıl benliğinize kulak verin
Her şeye yetişmeye çalışmayın Çünkü ev daha düzenli yemekler 3 çesit diye kimse sizi takdir etmeyecek aksine asıl benliğinizden daha çok uzaklaşacaksınız
Bu kadar fedakarlık gereksiz
Haklısın canım. Ama maddi durumum kötü olmamasına rağmen bir takım nedenlerden dolayı birikim yapamadım (kardeşimin üniversitesi, düğün masrafları vesaire). Şimdi de kendimize ait bir evimiz olsun istiyoruz. Yaşadığım yerde temizlikçiler çok pahalıya geliyor. Bir de ben çok titizim. Yani ayda bir gelsin, haftada bir gelsin, olmuyor. Toplama vurunca da neredeyse bir kira parası ediyor. Tasarruf etmek zorundayım canım.İlginç...
Mutsuz olduğunuzu bile bile neden bu hayata devam ediyorsunuz?
Eve yardımcı çağırmak,yemek ve temizlikle kendinizi bu kadar helak etmemek sizin elinizde...
Maalesef geç kaldım. Yaptığım herşey artık görevim olduKendimi okudum sanki,ve dün eşimle tartıştım bu yüzden.sana tavsiyem asla ama aslaaa mükemmel kadın olmaya çalışma,yani herşeye koşup herşeyi yapabilen olma.yaptıkların bir süre sonra görevin olur ve birgün yapmazsan suçlu olursun.incirsin yıpranırsın.ben de çok güzin yılel bakımlıydım.burnum havada gezerken eşim için daha kıymetliydim.şimdi senin yaşadıklarını yaşıyorum.yapma.ben artık o herşeye koşan yetişen kadın olmayacam mesela.inan öyleleri daha kıymetli.önce kendine değer ver canım,gerisi boşşş.canın istemiyorsa yapma yemek yapma temizlik.inan şu ruh şu psikoloji çok önemli.
Ego değil; benim renklerimdi onlar.evlilik egonuzun yüksek yerlerini törpülemiş, normal hayata dönmüşsünüz. hepsi bu.
Çalışıyorum canım. Benimle aynı işi yapan kadınlar gerçekten daha farklı bir hayat yaşıyorlar. Yani nasıl söyleyeyim? Temizlikçi (aynı zamanda akşam yemeğini de yapan gündelikçi diyelim)+ çocuk bakıcısı+ dadı (bu ayrıca çocuğun eğitimi için).. Çalışıyor olmasam gerçekten şikayet etmeyeceğim.çalışıyor musunuz ev hanımı mısınız onu anlayamadım ben
Ooooo bir kira parası çokmuş,her gün mü çağırmayı düşünüyorsunuz nedir?Haklısın canım. Ama maddi durumum kötü olmamasına rağmen bir takım nedenlerden dolayı birikim yapamadım (kardeşimin üniversitesi, düğün masrafları vesaire). Şimdi de kendimize ait bir evimiz olsun istiyoruz. Yaşadığım yerde temizlikçiler çok pahalıya geliyor. Bir de ben çok titizim. Yani ayda bir gelsin, haftada bir gelsin, olmuyor. Toplama vurunca da neredeyse bir kira parası ediyor. Tasarruf etmek zorundayım canım.
Senin işin daha zormuş canımisyan bardağını çekmelisin artık.
bende 2,5 yıllık evliyim eşim yüzünden 24 saat mesai yapıyorum. çalış eve gel temizlik yemek kocam 10da geliyo hergün o saate kadar aç adamı bekliyorum.
sınra çay faslı meyve faslı kuruyemiş faslı
hoop kocam yine acıjtım diyo yatarken hatta uyandırdığıda oluyo.
son 1 haftadır akşam yemekten sonra hiçbişey yapmıyorum benim mesaim bitti diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?