KENDIMI COK EKSIK HISSEDIYORUM.COK MAHZUNUM VE HÜZÜNLÜYÜM

Buna mi üzüldün allah aşkına. Kendini uzmeye değermi milletin lafı için. Sen annelik görevini yaptığına inanıyorsak lafı sok konuşanları systur.
Kadınların işi gücü olmayınca kıskançlık laf sokma cekememezlik yapıyorlar.
ALLAH güzel bebeğini sana eşine hayırlı evlat etsin.
HER BEBEGİN bir karekteri var emmek istememis
İçinde emziremedim diye eksiklik kalmasın rabbim o eksikliği bir melek le doldurmuş. Benim belkide bebeğim olmayacak benim gibiler ne yapsın.

Memelerini dünyanın en kutsal şeyleri, kendi anneliğini de en mükemmeli zanneden kadınlardan tiksiniyorum. Neymiş arkadaş bu memelerin sırrı? Bu kadınlar kaç yaşına gelirse gelsin kendi memelerinin diğerlerinden üstün olduğu zırvasına inanmaya devam edip bunu başkalarına anlatmaktan vazgeçmiyorlar; en doyurucu, en yağlı, en besleyici süt onların ciciklerinden çıkar. Kocaları da bayılır onlara. Hasta ruhlu karılar.

Her bebeğin rızkı, nasibi başka; ben ilk bebeğimi doğru düzgün emziremedim, ikincisi 3 sene emdi. Ne yapalım onun kısmeti oymuş. Ne ilki benim beceriksizliğimdi, ne de ikincisi marifetim. Üzme kendini anne sütü alamayan pek çok bebek var ve onlar da pekala sağlıklı yaşıyorlar. Kendini hiç suçlu hissetme; emzirme imkanı varken emzirmemeyi tercih edenler var. Sen elinden geleni yapmışsın. Sağlıkla büyüt, hayırlı evlat olsun kuzucuğun.

Agzi olan konusur bunlara hic kafa yormayin...Cunku Allah nasip etmis kendi caninizdan bir parca dünyaya getirmis,ya nasip etmeseydi.. Bebegi olmayan annelere hakkszlkk ama.. Böyle düşünmeyin bence.Hem annelik bebegi emzirmekle mi oluyor , o diyenlerin çoğu emdirince mukemml anne mi olmuş. .Anne degilm ama emzirmekle anne olmayacaginida bilenlerdenimmm, eminim ki cok güzel bakiyor seviyorsunuzdur..O bos konusanlarda sizin kadar bebisi düşünemez edemez o yüzden insanları umursayarak bebisinzle olan en masum zamanlari karalar baglayarak gecirmeyin..Anniskosu

benim bebeğimde emmedi 10 aydır sutumu sağarak veriyorum çok bilen varsa emzirsin lafı yapıştır herkese hiç çekinme...

Sadece çocuğunuz var diye öncelikle hakka yatın kalkın dua edin .Onu isteyen birçok insan var ......
Geçin bu insanların ne dediğini siz elinizden geleni yaptıysanız 2.şahısların ne dediğini önemsemeyin.
Yavrunuzu çünkü sizden başka kimse çok sevemez annelik adı bunun gönlünüz isterdi tabiki emzirmenizi ama olmamaış bunu kendinizde bir suç olarak görmeyin belki çocuğun fıtratı bu.
Birde sizi şu saçma sapan sözleri ile yargılama cesaretinde bulunan insanları bir zahmet hayatınızdan çıkarın
Emin olun bu sizi hayatta dahada mutlu eder.

Ne olursa olsun "siz onun annesisiniz". Onu sizden başka kimse daha çok düşünemez.

Bir süre insanlarla görüşmeyin bence, bebeğinizle başbaşa kalın. Emin olun o da büyüyünce dünyanın en iyi annesi olduğunuzu düşünecek.

Amman hiiç üzülme ya napalım emmıyormuş yanı .. Bazıları gibi memelerım sarkmasın dıye emzırmıyo değilsin ya...

Takilma bunlara emzirnekle anneligin ne alakasi var kac aylik su an kestim de bosver gitsin uzulme

Olmuyorsa olmuyor niye kendini bu kadar kasiyorsun uzuyorsun. Ben dogumda hayati derecede kan kaybettim vucudum sut yapmakta hep zorlandi hep az vardi. Pompayla bile 1 sise anca 1 saatte cikiyordu. Milletin baskisiyla yok sutun mu yetmiyor bilmem sutun mu aci davasina inadina 6 aya kadar yari mama yari kendi sutumu verdim sonra 10 aylik olana kadar gunde 2 kere verdim oda sirf aliskin oldugu icin sut bollugundan degil. Simdi ikinciye hamileyim inan hic kasmayi dusunmuyorum yoksa yok. Ben etraf baskisindan kendimi zorladim. Vucudum kendini toparlayamadi. Sonunda bunalima girdim. Emziriyorsan emziriyorsun olmuyorsada zorlamanin alemi yok. Bu seni kotu anne yapmiyor. Mama alip cok saglikli olan bebekler var. Mama zehir degilki

Ben 2 cocuk annesiyim. Ilk bebegimde sutum cok azdi mama takviyesi yapmak zorunda kalmistim. Ilk mamayibhickira hickira aglayarak verdim bebegime. Ben neden emziremiyorum sutum neden yok diye. Sonra dusundum ve dedimki sutte allahin bebegime verdigi bi rizik. Demekki onun benden alacagi bu kadarmis. Ben elimden geleni yapip cogaltmaya calistim sutumu. Duzenli olarak sagdim. Sut yapar dedikleri herseyi yedim ictim. Emzirirken kilo verilir derler aksine tosun gibi oldum. Sonra bigun mucize gibi bebegim sadece beni emerek doydu. O gun ne kadar mutlu oldugumu anlatamam. Havalara ucmustum. Ama 3 ay bekledim bunun icin. Ve 13 ay emzirdim bebegimi. 2. Bebegime hamile oldugumu ogrendigim icin sutten kesmek zorunda kaldim. Yani daha da emerdi aslinda. Simdiyse bebegime 1kez bile mama vermedim. Gelisimide cok guzel. Sutumde cok allaha bin sukur. 2. Bebek ayni olacak diye bisey yok yani. Ayrica uzulmek sutunuzu daha da azaltir. Siz sadece azicikta olsa bebegim bu nimetten faydalanabiliyor diyin kendinoze. Elinizden geleni yapiyorsunuzdur eminim. Olmuyorsa olmuyor. Bu kadar dert etmek sutunuzu cogaltmaz. Anne sutunun tadini bilmeden buyuyen nice bebek var.
Siz ne suclusunuz ne de hatali. Sutu verende rabbim. Demekki bebeginizin rizki bu kadar anne sutunden. Hep olumlu dusunun olumlu olsun hersey. Bol bol sutunuzun olacagi,gogsunuzden sutlerin yasacagi gunler diliyorum size.

Benim bebegimde emmiyi beni. Bazi bebekler reddediyormus memeyi. Sagip veriyorum bende. Milleti takmaya kalkarsak omur gecmez. Bi arkadasim bekarken gogus kuculttu bebegi bi ay emdi sut bitti mama yedi. Simdi turp gibi masallah. Eltim sutum cok diyodu mama vermedi hic oglu doymuyodu ek gidaya baslayana kadar surekli agladi cocuk. Alti aydan sonra karni doyduda guldu yavrum. Benimde sutum doyurucu degil. Yetmiyi ve mama vermek zorunda kaliyorum. Ne yapayim simdi milletin dediklerini takip emcek diye zorlayip acmi birakayim. Yoksa mama iyi degil deyip vermeyip mi ac birakayim. Takmayin bunlari. Evladinizi bu dunyada sizden daha cok seven ve dusunen kimse olamaz unutmayin. Suktedin kucaginizda. Ben tefaviyle aldim kucagima ya olmasaydı. Uzmeyin kendinizi hic. Bebeginizle hayatin her saniyesinin keyfini cikarin. Milletede cok biliyosan yap bi tane sen emzir deyip agizlarini kapatin

En azından memelerin sarkmamıs dıye üzülmemen gerekiyor
Çünkü gercekten bu kadar takılacak bır mevzu degıl uzerınden kac ay gecmıs

Biraz fazla mı abartmışsınız?
Bu sizin eksikliğiniz değil.
Bu şekilde süt emmeyen bir sürü bebek var.

Allah dermansiz dert vermesin bu mu icinizden cikmayacak aci?
bazi anneler cocugunu emziremiyor cunku yavrular dogduklari an yogun bakima aliniyor vs..
saglikli evladiniz var ve emmedi diye baska cocuk mu yapmak istemiyorsunuz?yapmayin o zaman ama boyle Allahin gucune gidebilecek seylerde soylemeyin.
benim oglum 5 ay emdi emmedi,hic icimde yara mara olmadi durum,oglum benim oglum,cani sagolsun.
gozumun icine bakiyor annem diye..
e ozaman evlat edinenler ya da saglik sebebiyle hicbi zaman evladini emziremeyenler omur boyu aci icinde mi kivraniyor.
yatin kalkin evladiniz saglikli diye sukredin.
anne evlat arasi iliski sadece memeyle olmaz,yavrunuz buyudukce anlarsiniz.

üzülmeyin ben de bilirim bu acıyı ...
benım de cocugum dogdu daha doğar dogmaz kucagıma aldım emzırmek için kafasını geri timeye başladı ağlıyordu sürekli ve hatta emzirmeyeceğim zaman bile cocugu kucagıma aldıgımda yüzünü bana dönük durmuyordu emzireceğim sanıyordu heralde dırek kendını gerıye atıyordu

açlıktan ağlıyordu yıne emmıyordu
ben de sagdım sütümü ama nasıl piskolojım bozuldu daha yenı dgum yaptım bir günlük çocuk beni istemiyor
biberona vermedım ılk once kasıkla vermeye çalıştım yarısı içeri yarısı dısarı gidiyordu sütünoyle de olmadı mecbur bıberonla devam ettım

benım de sütüm fazlaydı ama cocuk emmeyınce bosa gıdıyordu sütler
bana da herkes soruyordu bu sekılde
ve hatta kaynanam kayınpederım aralarında konusmuslar o zamanlar eltımın de cocugu vardı bır yasında emıyordu
nebılımben ın cocugunu eltısı emzırsın bıraz dıye geldıler bıde benım yanımda soyledıler düşünün ben 3 gunluk lohusayım dıkıslerden popomun üstüne oturamıyorum afedersiniz bir de o halde cocugu emzirmeye ugrasıyroum delirdim tabi
aslında eşim beni atmaz ezdirmez ama konu cocuk olunca o daha ağır bastı tabi bizim cocuk emmeyınce neredeyse sarılık olacaktı eşimde başladı yarım agızla emzırsemıydı falan dıye iyice çıldırdım eğer benim cocugma kimse dokunursa boşanırım senden dedım
emmiyorsa mama alırsın dedım
bırde bunu anlayamayacak kadar cahıller eltımın cocugu bır yasındaydı bır sene once dogum yapmıs annenın sutuyle yenı dogum yapmıs annenın sutu bir mi ? içindeki besin değerleri bir mi sanki ?
hem benım sutum de gelıyordu sagıyordum hep cok fazlaydı bıle hem de sütüm

şimdi belki tepki alabilirim ama ben faydasını gordum yazacagım
her yolu denemıstım doktorlar zaten ılgılenmıyor emmemesı ile cocugun bi şekilde doyması ac kalmaması onemlı onlar için
biz okutmaya götürdük cocugu , her ay goturduk ve düzeldi
oyle böyle yarı sagdım verdım yarı emzırdım derken iki yaşına kadar sonucta benım sütümü aldı hiç mama vermedim
insallah siiznki de düzelir ama olmazsa da dert etmeyın mıllete bakmayın şimdi mamalar var anne sütü onemlı tamam ama emmeyene de bıse olmuyo sonucta

ay uzun yazdım umarım yardımcı olabıldım

olur mu öyle şey ,
benim kaynanam kaynımı bir yaşına kadar emzirmiş sonra kaynım bir yaşındayken bi hastalık geçirmiş bir kaç gün emmemiş o şekilde bir yaşındayken emmeyi bırakmış
sonra eşim doğmuş o da bir yaşına gelince emdiği halde zorla bıraktırmış diğer oğluna haksızlık olmasın diye
işte böyle adaletlidir benim kaynanam !
o günden sonra da hiiiiçççç haksızlık yapmamış oğulları arasında her bir şeylerini eşit yapmış (!)
herkesin içinde de konusu geçti mi bunu marifet gibi gerine gerine anlatır oğullarımı eşit emzirdim diye

valla ben nazara çok inanıyorum.. nazar değdi belki yavrucuğa çok şükür atlatmışssınız..

valla ben nazara çok inanıyorum.. nazar değdi belki yavrucuğa çok şükür atlatmışssınız..
şimdi buraya tepki alırım dıye cok da yazamıyorum
okumanın cok faydasını gordum
cocuk benı ıtıyordu resmen ve ben daha bır gunluk cocugu zapdedemıyordum cocuk benden guclu
oyle bır sıkıyordu kı kendını kıpkırmızı oluyordu
kaskatı kesılıyordu artık elımde sopa tutar gıbı dusunun
ama daha kapıdan ıcerı gırıp teyze okuyunca daha orada agzını acıyordu emmeye
her ay goturduk
yıne de cok ugrastım ama ıkı yasına kadar emdı

Öncelikle bu bir eksiklik değil
Sen o bebeğin annesisin
Biz dört kardeşiz, hiç birimizi emzirmemiş annem, hiç sütü yokmuş
Aslan gibi de büyüdük, ne olmuş yani
İnsanları takma bu kadar kafana
Emzirmekle anne olunmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…