- 10 Eylül 2008
- 2.118
- 1.687
- 683
Agzi olan konusur bunlara hic kafa yormayin...Cunku Allah nasip etmis kendi caninizdan bir parca dünyaya getirmis,ya nasip etmeseydi.. Bebegi olmayan annelere hakkszlkk ama.. Böyle düşünmeyin bence.Hem annelik bebegi emzirmekle mi oluyor , o diyenlerin çoğu emdirince mukemml anne mi olmuş. .Anne degilm ama emzirmekle anne olmayacaginida bilenlerdenimmm, eminim ki cok güzel bakiyor seviyorsunuzdur..O bos konusanlarda sizin kadar bebisi düşünemez edemez o yüzden insanları umursayarak bebisinzle olan en masum zamanlari karalar baglayarak gecirmeyin..Anniskosu31 Temmuzda dogum yaptim.Kizim ne yaptiysam emmedi beni.Herkez laf etti yok ben 2 sene emzirdim bnmki memeye cok duskün ben memeyi zor biraktirdim.Senin sütunmü acı birsüru dey.Ben bu aciyla yadsmaya calisirken bide insanlar hep yarami kanatti.Anne olmsk cok guzel bi duygu hatta en guzel duygu denilebilir.Ama seni emmemesi o hissi yadayamamak cok buyuk bi yara bi mutsuzluk bi eksiklik yaratti bende.Sanki hic bu aci icimden gitmiycek gibi.Simdi yok denecek kadar az sütum.Biberonu gören ve aaa emmiyomu diye soran hatta bebegi olan ve emen her insandan nefret ettim.
Sanki baska cocugum olsa oda emmiycek gibi geliyo.Bidaha cocuk yapmayi bile istemedim sirf bu yuzden.Gecermi bu aci icimden atabilirmiyim bu eksikligi nasil doldurcam cok kötüyüm
31 Temmuzda dogum yaptim.Kizim ne yaptiysam emmedi beni.Herkez laf etti yok ben 2 sene emzirdim bnmki memeye cok duskün ben memeyi zor biraktirdim.Senin sütunmü acı birsüru dey.Ben bu aciyla yadsmaya calisirken bide insanlar hep yarami kanatti.Anne olmsk cok guzel bi duygu hatta en guzel duygu denilebilir.Ama seni emmemesi o hissi yadayamamak cok buyuk bi yara bi mutsuzluk bi eksiklik yaratti bende.Sanki hic bu aci icimden gitmiycek gibi.Simdi yok denecek kadar az sütum.Biberonu gören ve aaa emmiyomu diye soran hatta bebegi olan ve emen her insandan nefret ettim.
Sanki baska cocugum olsa oda emmiycek gibi geliyo.Bidaha cocuk yapmayi bile istemedim sirf bu yuzden.Gecermi bu aci icimden atabilirmiyim bu eksikligi nasil doldurcam cok kötüyüm
üzülmeyin ben de bilirim bu acıyı ...31 Temmuzda dogum yaptim.Kizim ne yaptiysam emmedi beni.Herkez laf etti yok ben 2 sene emzirdim bnmki memeye cok duskün ben memeyi zor biraktirdim.Senin sütunmü acı birsüru dey.Ben bu aciyla yadsmaya calisirken bide insanlar hep yarami kanatti.Anne olmsk cok guzel bi duygu hatta en guzel duygu denilebilir.Ama seni emmemesi o hissi yadayamamak cok buyuk bi yara bi mutsuzluk bi eksiklik yaratti bende.Sanki hic bu aci icimden gitmiycek gibi.Simdi yok denecek kadar az sütum.Biberonu gören ve aaa emmiyomu diye soran hatta bebegi olan ve emen her insandan nefret ettim.
olur mu öyle şey ,Memelerini dünyanın en kutsal şeyleri, kendi anneliğini de en mükemmeli zanneden kadınlardan tiksiniyorum. Neymiş arkadaş bu memelerin sırrı? Bu kadınlar kaç yaşına gelirse gelsin kendi memelerinin diğerlerinden üstün olduğu zırvasına inanmaya devam edip bunu başkalarına anlatmaktan vazgeçmiyorlar; en doyurucu, en yağlı, en besleyici süt onların ciciklerinden çıkar. Kocaları da bayılır onlara. Hasta ruhlu karılar.
Her bebeğin rızkı, nasibi başka; ben ilk bebeğimi doğru düzgün emziremedim, ikincisi 3 sene emdi. Ne yapalım onun kısmeti oymuş. Ne ilki benim beceriksizliğimdi, ne de ikincisi marifetim. Üzme kendini anne sütü alamayan pek çok bebek var ve onlar da pekala sağlıklı yaşıyorlar. Kendini hiç suçlu hissetme; emzirme imkanı varken emzirmemeyi tercih edenler var. Sen elinden geleni yapmışsın. Sağlıkla büyüt, hayırlı evlat olsun kuzucuğun.
valla ben nazara çok inanıyorum.. nazar değdi belki yavrucuğa çok şükür atlatmışssınız..üzülmeyin ben de bilirim bu acıyı ...
benım de cocugum dogdu daha doğar dogmaz kucagıma aldım emzırmek için kafasını geri timeye başladı ağlıyordu sürekli ve hatta emzirmeyeceğim zaman bile cocugu kucagıma aldıgımda yüzünü bana dönük durmuyordu emzireceğim sanıyordu heralde dırek kendını gerıye atıyordu
açlıktan ağlıyordu yıne emmıyordu
ben de sagdım sütümü ama nasıl piskolojım bozuldu daha yenı dgum yaptım bir günlük çocuk beni istemiyor
biberona vermedım ılk once kasıkla vermeye çalıştım yarısı içeri yarısı dısarı gidiyordu sütünoyle de olmadı mecbur bıberonla devam ettım
benım de sütüm fazlaydı ama cocuk emmeyınce bosa gıdıyordu sütler
bana da herkes soruyordu bu sekılde
ve hatta kaynanam kayınpederım aralarında konusmuslar o zamanlar eltımın de cocugu vardı bır yasında emıyordu
nebılımben ın cocugunu eltısı emzırsın bıraz dıye geldıler bıde benım yanımda soyledıler düşünün ben 3 gunluk lohusayım dıkıslerden popomun üstüne oturamıyorum afedersiniz bir de o halde cocugu emzirmeye ugrasıyroum delirdim tabi
aslında eşim beni atmaz ezdirmez ama konu cocuk olunca o daha ağır bastı tabi bizim cocuk emmeyınce neredeyse sarılık olacaktı eşimde başladı yarım agızla emzırsemıydı falan dıye iyice çıldırdım eğer benim cocugma kimse dokunursa boşanırım senden dedım
emmiyorsa mama alırsın dedım
bırde bunu anlayamayacak kadar cahıller eltımın cocugu bır yasındaydı bır sene once dogum yapmıs annenın sutuyle yenı dogum yapmıs annenın sutu bir mi ? içindeki besin değerleri bir mi sanki ?
hem benım sutum de gelıyordu sagıyordum hep cok fazlaydı bıle hem de sütüm
şimdi belki tepki alabilirim ama ben faydasını gordum yazacagım
her yolu denemıstım doktorlar zaten ılgılenmıyor emmemesı ile cocugun bi şekilde doyması ac kalmaması onemlı onlar için
biz okutmaya götürdük cocugu , her ay goturduk ve düzeldi
oyle böyle yarı sagdım verdım yarı emzırdım derken iki yaşına kadar sonucta benım sütümü aldı hiç mama vermedim
insallah siiznki de düzelir ama olmazsa da dert etmeyın mıllete bakmayın şimdi mamalar var anne sütü onemlı tamam ama emmeyene de bıse olmuyo sonucta
ay uzun yazdım umarım yardımcı olabıldım
şimdi buraya tepki alırım dıye cok da yazamıyorumvalla ben nazara çok inanıyorum.. nazar değdi belki yavrucuğa çok şükür atlatmışssınız..
31 Temmuzda dogum yaptim.Kizim ne yaptiysam emmedi beni.Herkez laf etti yok ben 2 sene emzirdim bnmki memeye cok duskün ben memeyi zor biraktirdim.Senin sütunmü acı birsüru dey.Ben bu aciyla yadsmaya calisirken bide insanlar hep yarami kanatti.Anne olmsk cok guzel bi duygu hatta en guzel duygu denilebilir.Ama seni emmemesi o hissi yadayamamak cok buyuk bi yara bi mutsuzluk bi eksiklik yaratti bende.Sanki hic bu aci icimden gitmiycek gibi.Simdi yok denecek kadar az sütum.Biberonu gören ve aaa emmiyomu diye soran hatta bebegi olan ve emen her insandan nefret ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?