- 21 Eylül 2012
- 1.502
- 1.673
- 158
Hem guldum hemde tesekkur ettim .Oyle bu kadinlar sanki cok becerikli ben yapamadim.ahalbuki butun vaktim herseyim bebegime ayiriyorum.Uyku yok yemek yok sadece bebegim.Gel gorki herkez iyi emrirebilen anne ben bereriksizMemelerini dünyanın en kutsal şeyleri, kendi anneliğini de en mükemmeli zanneden kadınlardan tiksiniyorum. Neymiş arkadaş bu memelerin sırrı? Bu kadınlar kaç yaşına gelirse gelsin kendi memelerinin diğerlerinden üstün olduğu zırvasına inanmaya devam edip bunu başkalarına anlatmaktan vazgeçmiyorlar; en doyurucu, en yağlı, en besleyici süt onların ciciklerinden çıkar. Kocaları da bayılır onlara. Hasta ruhlu karılar.
Her bebeğin rızkı, nasibi başka; ben ilk bebeğimi doğru düzgün emziremedim, ikincisi 3 sene emdi. Ne yapalım onun kısmeti oymuş. Ne ilki benim beceriksizliğimdi, ne de ikincisi marifetim. Üzme kendini anne sütü alamayan pek çok bebek var ve onlar da pekala sağlıklı yaşıyorlar. Kendini hiç suçlu hissetme; emzirme imkanı varken emzirmemeyi tercih edenler var. Sen elinden geleni yapmışsın. Sağlıkla büyüt, hayırlı evlat olsun kuzucuğun.
Cok tesekkur ederim .Ben eltimle beraber dogum yaptim.Onunki ac kurt gibi emerkrn bnmkide kafasini geri ceviriyodu.Sonra eltim verdi memesini onu emdi ama beni reddetti .Bu dahada uzdu beni.ALKAH Evladinizi size bagislasin .Umarim bnmkide emer.Emmezsede RABBimden ama ayamadim icimden bu seyiüzülmeyin ben de bilirim bu acıyı ...
benım de cocugum dogdu daha doğar dogmaz kucagıma aldım emzırmek için kafasını geri timeye başladı ağlıyordu sürekli ve hatta emzirmeyeceğim zaman bile cocugu kucagıma aldıgımda yüzünü bana dönük durmuyordu emzireceğim sanıyordu heralde dırek kendını gerıye atıyordu
açlıktan ağlıyordu yıne emmıyordu
ben de sagdım sütümü ama nasıl piskolojım bozuldu daha yenı dgum yaptım bir günlük çocuk beni istemiyor
biberona vermedım ılk once kasıkla vermeye çalıştım yarısı içeri yarısı dısarı gidiyordu sütünoyle de olmadı mecbur bıberonla devam ettım
benım de sütüm fazlaydı ama cocuk emmeyınce bosa gıdıyordu sütler
bana da herkes soruyordu bu sekılde
ve hatta kaynanam kayınpederım aralarında konusmuslar o zamanlar eltımın de cocugu vardı bır yasında emıyordu
nebılımben ın cocugunu eltısı emzırsın bıraz dıye geldıler bıde benım yanımda soyledıler düşünün ben 3 gunluk lohusayım dıkıslerden popomun üstüne oturamıyorum afedersiniz bir de o halde cocugu emzirmeye ugrasıyroum delirdim tabi
aslında eşim beni atmaz ezdirmez ama konu cocuk olunca o daha ağır bastı tabi bizim cocuk emmeyınce neredeyse sarılık olacaktı eşimde başladı yarım agızla emzırsemıydı falan dıye iyice çıldırdım eğer benim cocugma kimse dokunursa boşanırım senden dedım
emmiyorsa mama alırsın dedım
bırde bunu anlayamayacak kadar cahıller eltımın cocugu bır yasındaydı bır sene once dogum yapmıs annenın sutuyle yenı dogum yapmıs annenın sutu bir mi ? içindeki besin değerleri bir mi sanki ?
hem benım sutum de gelıyordu sagıyordum hep cok fazlaydı bıle hem de sütüm
şimdi belki tepki alabilirim ama ben faydasını gordum yazacagım
her yolu denemıstım doktorlar zaten ılgılenmıyor emmemesı ile cocugun bi şekilde doyması ac kalmaması onemlı onlar için
biz okutmaya götürdük cocugu , her ay goturduk ve düzeldi
oyle böyle yarı sagdım verdım yarı emzırdım derken iki yaşına kadar sonucta benım sütümü aldı hiç mama vermedim
insallah siiznki de düzelir ama olmazsa da dert etmeyın mıllete bakmayın şimdi mamalar var anne sütü onemlı tamam ama emmeyene de bıse olmuyo sonucta
ay uzun yazdım umarım yardımcı olabıldım
Normalde kotu biri deildim ama bu dogumdan sonra insanlardan nnefret ettim.Herkez gozumde karardi .Annem teyzem ve bikac arkadasim haricinde herkez ama herkez (cevremde genistir)bunlari soyledi bana.Hatta bazilari dediki 2. olsa emermi acaba.Dusunebiliyomusun.hatta biri bnle beraber dogum yapmis basta cok guzel emiyodu beni suclamis emzirmeyi beceremedim diye sonra onunkide birakti emmeyi.Hemde nasil hoc bi sekilde beslenmiyodu.Biberon kadik vs. hepsini reddetti.Simdi o bebek cokmu cok zayif.Bnmki masaALLAH gayet iyi.ALLAHa havale ettim ayni seyi yadasinlar dedim eger anne olurlarsavalla insan karşındaki kırılacak diye konuşmuyor bişey demiyor. sen sustukça tepene çıkıyolar. sen üzüldüğünle kırıldığınla kalıyorsun.
anlarlar diye bekliyosun ama boşuna.. en iyisi bi çirkefleşçeksin onların tabiriyle bak ondan sonra konuşabiliyorlar mı...
Hahah.Bnm kizimda daha yeni dondu.Cunku yerde durmayi sevmiyo.Acilma 9 cm ve cok sancim oldu ama o kanala inmedi bi turlu.En sonunda sezeryana aldilar.Seni.o kadar iyi anlıyorum ki... benim kızım ilk 2 ay emmedi biberonla sağıp veriyordum o zaman alıyordu. Eşim ne zaman sorsa emdi mi diye ağlamaya başlıyordum:) sonra emmeye başladı. Ama ben sorunu anladım. Kızım tembel. 40+1 oldu doğmadı. Sezaryene girdik. Emmek zor geldi sağıp verdik. Şimdi yaşını doldurdu yürümüyor zor geliyor..
Sütüm ilk basra tasardi hatta baya bi stok yaptim buzluga simdi onlari kullaniyorum.Fakat 1.5 litre sütum su anda gunde 400 cc ye indi kesildi kesilcek.Sen 10 ay nasil sagabildinbenim bebeğimde emmedi 10 aydır sutumu sağarak veriyorum çok bilen varsa emzirsin lafı yapıştır herkese hiç çekinme...
Benimde ikizleri var :)Sakın milletin ne dediğine bakmayın sizi emmese bile sütünüzü sağıp verdiniz mi peki.Millete bakarsak hiiç yaşamayalım bn 28 haftalık doğurmuştum ikizlerimi bnm de sütüm geç gelmişti millete bakmadım sürekli damala damla sağmıştım sonra günde 750 ml sütüm olmaya başlamıştı tabiki yetmedi mama takviye ediyosun millet aaa sütün az mı yetmedi mi bizim şarıl şarıl akardı falan demelerine bakmadım densiz insanlar deyip geçeceksin emzirmeyle anne olunmuyor ki sen doğum yapmışsın yetmez mi?
Ya bunda kötü olacak ne var... Kafana takma böyle şeyler. Bende hiç emmemişim annemle aramda bağ yok nu hemde en kralından var. Emmek anne ile çocuğu birbirine çok bağlarmış emmeyen bağlanmazmış kemikleri zayıf olurmuş bir sürü saçma sapan düşünceler. Çok şükür sorunum yok bağışıklık sistemim çok iyi. 7 aylık doğmuşum hemde anne sütü almamışım. Düşün yani. Çocuğunu sağlıkla almışsın kucağına rahatla relaks sakin...31 Temmuzda dogum yaptim.Kizim ne yaptiysam emmedi beni.Herkez laf etti yok ben 2 sene emzirdim bnmki memeye cok duskün ben memeyi zor biraktirdim.Senin sütunmü acı birsüru dey.Ben bu aciyla yadsmaya calisirken bide insanlar hep yarami kanatti.Anne olmsk cok guzel bi duygu hatta en guzel duygu denilebilir.Ama seni emmemesi o hissi yadayamamak cok buyuk bi yara bi mutsuzluk bi eksiklik yaratti bende.Sanki hic bu aci icimden gitmiycek gibi.Simdi yok denecek kadar az sütum.Biberonu gören ve aaa emmiyomu diye soran hatta bebegi olan ve emen her insandan nefret ettim.
Sanki baska cocugum olsa oda emmiycek gibi geliyo.Bidaha cocuk yapmayi bile istemedim sirf bu yuzden.Gecermi bu aci icimden atabilirmiyim bu eksikligi nasil doldurcam cok kötüyüm
Az önce denedim gene istemedi gögsümü hic sevmiyo neden acaba.Herseyi emer eline ne versen memeye gelince itiyo kafasini ceviriyorAllah bebeginize saglikli, mutlu, basari dolu, hayirli omur nasip etsin.
Ac kalmiyor ya bebek, karni doyuyor, neseli bebek sesleri cikariyor :) Saglikli olsun, iyi olsun.
Size nispet yapanlar da gun gelir size mahcup olur, olacak :)
üzülmeyin ama eltinize vermeyin bana kalırsaCok tesekkur ederim .Ben eltimle beraber dogum yaptim.Onunki ac kurt gibi emerkrn bnmkide kafasini geri ceviriyodu.Sonra eltim verdi memesini onu emdi ama beni reddetti .Bu dahada uzdu beni.ALKAH Evladinizi size bagislasin .Umarim bnmkide emer.Emmezsede RABBimden ama ayamadim icimden bu seyi
canım kasma kendini bende emzirmek istemedim ilk bebeğimi içten içe kimseyede itiraf edemedim.iki aydada sütüm gitti zaten.düşün ben emzirmek istemediğim halde çevreden öle tepkiler aldım bilmedikleri halde.ben bile çok üzüldüm elin laflarına komşum bana bizim gelin bir emzirito valla oluk oluk emen bebeğin gözleri sağlıklı olur demişti.millet varya öle pislikki ama emin ol yaradan cevaplarını verir üzülme sen.ikinci bebeğimide emzirdim çok şükür.Bilmiyorum siz anne oldunuzmu ama cok buyuk bieksikli yasiyorum.Dolmuyor bi turlu o yanim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?