KENDIMI COK EKSIK HISSEDIYORUM.COK MAHZUNUM VE HÜZÜNLÜYÜM

Benimkide naptıysam emmedi. Çevremdekiler konuşuyodu seninkiler gibi. Önce duymazdan geldim baktım hala konuşuyolar. Herkesin içinde bozdum 1-2 tanesini. Artık kimse konuşamıyo. Olumlu tarafından bak. Göğsüm hiç yara olmadı o acıyı yaşamadım. Herkesin içinde mememi açmak Zorunda kalmadım vs gibi gibi kendini sakinleştir. Dünyanın sonu değil

Öncelikle bu bir eksiklik değil
Sen o bebeğin annesisin
Biz dört kardeşiz, hiç birimizi emzirmemiş annem, hiç sütü yokmuş
Aslan gibi de büyüdük, ne olmuş yani
İnsanları takma bu kadar kafana
Emzirmekle anne olunmuyor

ya bazı insanlar o kadar geri kafalı ki.
biz iki kardeşiz kardeşim emmiş anne sütünü, ben hiç emmemişim hep biberonla büyümüşüm.
yani bunun anne sütüyle ne alakası var ki?
şu an sütü hiç sevmem mesela.
küçükken de sevmezdim annem zorla verirdi.
olabilir çocuktur emmek istemez
siz aldırış etmeyin bu lafları söyleyenler ciddi ciddi kör cahil. insanda kusur arayanlar işte

cnmm bende aynı şeyleri hissettim ama ancak 3 yıl sonra hafifledi. şimdi bende 2. de emziremiycekmişim gibi geliyor..
işin en zor tarafıda görümcem benden 7 ay sonra dogum yaptı ve ikimiz arasında kıyaslamalar çok oldu. zamanla anne sütü alan çocuga bakın sık sık hastalnıyo sağlıklı olsunda anne sütü almasın dedim birgün.. bidaha agızlarını açamadılar..
benm sütümde kv yüxzünden kesilmişti birde.bunu bile bile laf soktular. bende duyacaklarını bildigim birine boş konuşuyorlar sütümün sebebi zaten kv dedim.duymuş ki birdaha üstelemedi.
üzülme geçiyor bu yogunluk bir süre sonra. ama hep içinde ukde olarak kalacak hazırlıklı olmalısın.

valla bu sene başında oğlum okula başladı. anaokuluna ama geçen senede aynı okula gitti biliyo yani yabancı değil. ve benim oğlum inanılmaz dışa dönük asla ama asla çekingen utangaç bi çocuk değil. bende 3-4 aylık hamileyim ozaman. eşime dedim ben götürücem sabah okula. giydirdim bi güzel gittik. okul kalabalık velilerden çocuklardan. okula gidene kadar herşey gayet normaldi.
hatta ben çok hareketli oğlum nasıl zaptedicem diye düşünüyorum düşün.. okulun bahçesine bi girdik bi durgunlaştı bu elimi bırakmıyo hiç. dediki ben okula girmek istemiyorum.tamam dedim hemen dibinde park var oraya gittik. bankta oturuyoruz çocuk kucağıma yığıldı kaldı yüzü sapsarı. ben şoka girdim resmen bayıldı. salak kafam 112 aklıma bile gelmiyo düşün. hemen eşimi k.validemi aradım. hamileyim kaldıramıyorum bide ağır.. eşim uzaktaydı. k.validem koşarak geldi.
oğlumun suratı kireç gibiydi. k.validem hemen okumaya başladı rengi yerine geldi gözümle şahit oldum allah biliyo... sonra sağlıkoçağı hastaneler emarlar eeg ler neler neler çekilidi ogün. çocuk 8den akşam 5 kadar hep uyudu. testlerde hiç birşey çıkmadı...
nezaman k.validem okudu çocuk kendine geldi..

sallama şu cahilleri. moral bozmaya birebirler. valla benimde çok sütüm vardı resmen fışkırıyodu çocuğun suratına ne oldu 3.5 ay zor emdi..

senle ne alaka allah aşkına oda allahtan demekki nasibi yokmuş suç senin mi o bebek almadıysa memeyi vardır bundada bir hayır de gül geç.

valla arkadaşım ağzı olan konuşuyor
ben doğum yaptım
çok kilo almadım doğumdan sonra da hemen hemen hepsini verdim niye anlatıyorum bunları birazdan anlayacaksın
doğumdan 4 ay sonra işe başlamak zorunda kaldım dolayısıyla doya doya 4 ay emzirebildim kızımı işe başladıktan sonra süt sağıyodum ama gün içinde emzirmediğim için sütüm azaldı 5,5 ayda da tamamen kesildi
kızım 2 yaşında şu an hala daha bana diyorlar ki diyet yapacağım kilo vereceğim diye kızı sütsüz bıraktın
hatta benden 10 yaş küçük erkek kuzenim bile böyle demiş rosebud abla zayıf olacağım diye kızı sütünden etti diye
halbuki alakası yok süt yapsın, sütüm olsun diye neler yapmadım hayatımda yemem dediğim şeyleri tabak tabak yedim günde 4 lt su içtim ama olmadı işte, verdiğim kilonun rejimle zerre ilgisi yoktu yani
ama anlatamadım, anlatamıyorum hala beni suçluyorlar, kızımın bünyesi zayıf çabuk hastalanıyor suçlusu benim çünkü kızı emzirmedim
o yüzden kulağını tıka anlıyorum seni canın sıkılıyor haklısın da ama herkes bi kendine baksın ya bırak sen annesin sen evladının kötülüğüne bişe yapabilir misin hiç

Olabilir.ne var bunda.ablamda cocugunu emziremedi.ustelik bebegine sutte vermesi yasak.bebegimiz baska sivilarla besleniyor.sukredin bebeginiz saglikliysa..

valla
valla insanı resmen çıldırtır bunlar. seni çok iyi anlıyorum.. aslında bi cinnet geçiricen çözcen herşeyi.. :)

Vallah canım çocuklarım süte çok duskunduler. Sabaha kadar emerlerdi. Göğsünde artık kan akardi. Milleti takip sürekli süt vermeye çalışırdım. Çocuklarım göğsümü enzik niyetine kullanirdilar. Çıkarttım mi agliyordular. Milleti cok takardim. Yok zayif bir bebegin olacak yok b uyumez. Birde çocuklarımı sütten kesmem tam felaketleri oluyordu. Milleti takma canım. Benim bir daha bebeğim olsa anne sutu vermem. millet umrumda değil artık.

Sakın milletin ne dediğine bakmayın sizi emmese bile sütünüzü sağıp verdiniz mi peki.Millete bakarsak hiiç yaşamayalım bn 28 haftalık doğurmuştum ikizlerimi bnm de sütüm geç gelmişti millete bakmadım sürekli damala damla sağmıştım sonra günde 750 ml sütüm olmaya başlamıştı tabiki yetmedi mama takviye ediyosun millet aaa sütün az mı yetmedi mi bizim şarıl şarıl akardı falan demelerine bakmadım densiz insanlar deyip geçeceksin emzirmeyle anne olunmuyor ki sen doğum yapmışsın yetmez mi?

Her çocuk bir olmuyor. Bende ilk oğlumu 2.5 yıl emzirmiştim. İkincisi ise 9 ay zor emdi. Hem sütüm çok yoktu hem de emmeci bir bebek değildi. şimdi 1.5 yaşında ve gayet kilosu, gelişimi yerinde. Eşim ise üzülüp duruyor yok anne sütü almadı diye yok çok hasta olurmuş yok temeli sağlam olmazmış. ( Zaten sütümün azalmasının başlıca sebebi eşimdir ama bunu kendi anlamadı hiç) Boş ver herkes bir şey der. Biliyorum üzülüyorsun ama herkes 2 yıl boyunca emzirecek diye bir kaide yok. Sağlıklı olsunlar yeter.

ayyy aslında en temiz yol heralde
valla insan karşındaki kırılacak diye konuşmuyor bişey demiyor. sen sustukça tepene çıkıyolar. sen üzüldüğünle kırıldığınla kalıyorsun.
anlarlar diye bekliyosun ama boşuna.. en iyisi bi çirkefleşçeksin onların tabiriyle bak ondan sonra konuşabiliyorlar mı...

Kendinizi yok yere üzmeyin.
Göğüsleri sarkmasın diye emzirmeyen arkadaşım var benim. Çocuğuda 4 yaşında gayet sağlıklı. Kendi tercihi,birgün dahi bu konuda üzüldügünü,dertlendiğini görmedim. Siz neden dert ediyorsunuz?
Denemişsiniz,uğraşmışsınız bebeğiniz tercih etmemiş. Kim ne derse desin boşverin. Bebeğinizle ilgilenin,moralinizi yüksek tutun. Siz annesiniz daha ne fedakarlıklar yapacaksınız evladınız için,yol uzun.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

yok canım ya kimse kimsenin halinden anlamıyor
en çok canımı yakan da ne biliyor musun bunu en yakınım dediğim insanlar yapıyor
düşün kızım doğuştan işitme engelli bunu bile benim hamilelikteki beslenmeme vs bağladılar ve bunu canım ciğerim dediğim babam yaptı
çok kırgınım çookkkk
kızım geçen hafta düştü yanağını bizim yatağın sivri köşesine çarptı yanağı morardı annem tuttu siz bu kıza ne yaptınız dedi
en sonunda sinirlendim anne şöyle sağlam bi dövdüm sonra sıktım sıktım yanaklarını ki iyice canı yansın dedim anladı sinirlendiğimi uzatmadı
ama biliyorum ki iki gün sonra kız hastalansın bişe olsun (Allah korusun), yine bi ton laf işiteceğim

Bu kadar iç acısı yapmaya deger mi? Dogar dogmaz yavrularını yogun bakıma gönderıp sütü kesılen anneler var. Yavrusunun agzı annesının memesine degmemiş kişiler var. Üzmeyın bence kendinizi. Ayrıca keyfi emzrmeyenler bıle var

Onemli olab sutunuz azda olsa bebeginizi gogsunuzde tutun bu hem meme sagliginiz acisindan hemde aranizdaki bagi kuvvetlendirmek acisindan onemlidir
bu tarz olumsuz dusunceler gqli hazirda olan sutude bitirir
ayriyeten baskalarinin bunu yapnasi dolayisitla etrafa ofke ve kin bedlenenuz hem ruhunuzu hem yuzunuzu cirkinlestirir
siz isinuze bakin

Aman üzülmeyin takmayin emende büyüyor emmeyende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…