Anladığım kadarıyla kitap film gibi başladığınız aktiviteleri sürdüremiyorsunuz. Bu bana dikkat eksikliği sorununuz olabileceğini düşündürdü. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Öyleyse önce bu konu üzerinde çalışmanız gerekir. Bunun dışında çok yoğun kültürel derinliğe sahip kitap ve filmlerden başlamak yerine daha basitlerle başlamanız daha iyi olacaktır. Klişe olacak ama henüz sevdiğiniz türü bulamamış da olabilirsiniz.Merhaba herkese. Ben kendimi çok eksik, kültürsüz hissediyorum. Herkesin bir yeteneği vardır, bende hiç yok. Ne müzik aleti çalabiliyorun, ne resim yapabiliyorum, sesim de güzel değil. Aileme de benim en iyi yaptığım şey ne mesela diye soruyorum, cevap yok. Şu yaşıma kadar 5-6 kitap, 30 film falan izlemişimdir toplam. Okuduğum kitapların sayfaları da 100. Fazla değil yani. İşte görüyorum kitap okumayı çok seven, film delisi insanlar var, ama ben ikisi de değilim. Kaç tane filmi açtım ama yarım bıraktım, kitabı da aynı şekilde. Yapamıyorum, devam edemiyorum, sıkılıyorum. Her şeyi 2x hızda izliyorum. İnsanlardan da kaçmaya başladım artık. Çünkü benimle konuşurlarsa ne kadar eksik, kültürsüz biri olduğumu fark edecekler. Uzun-uzun sohbet eden, whatsappda mesajlaşan insanları görünce de hayret ediyorum, ne konuşulur ki bu kadar diyorum. Yardım eder misiniz bana lütfen. Ne yapmam gerekiyor?
Evet sürdüremiyorum. Dikkat eksikliği olabilir aslında haklısınız. Çok az okuduğum ve izlediğim için de hangi türü sevdiğimi de bilmiyorum. Izlediğim filmlerin neredeyse hepsini çok sıkılarak izledim, kitaplar da aynı şekilde. Hiç keyif alamadım.Anladığım kadarıyla kitap film gibi başladığınız aktiviteleri sürdüremiyorsunuz. Bu bana dikkat eksikliği sorununuz olabileceğini düşündürdü. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Öyleyse önce bu konu üzerinde çalışmanız gerekir. Bunun dışında çok yoğun kültürel derinliğe sahip kitap ve filmlerden başlamak yerine daha basitlerle başlamanız daha iyi olacaktır. Klişe olacak ama henüz sevdiğiniz türü bulamamış da olabilirsiniz.
E ne konuşuyorsunuz mesela?Valla çok kitap okumuşluğum çok film/dizi izlemişliğim var ama whatsapp grubunda bunlarla ilgili sohbet ettiğim söylenemez. Ya da eş-dost sohbetinde oturup film eleştirisi yaptığımız çok nadirdir.
Müzik, resim ve el sanatları gibi özellikler doğuştan gelen yetenek ve geliştirilebilinen yetenekler. Benimde sesim kötüdür ama çizimlerim ve el sanatlarım gayet iyidir. Yapıyormusun dersen valla içim sıkılırsa vakit geçirmek için anca yani. Ama kitap okuyup sürdürememek istek ve zevkle alakalı bi durum. Eğer bununla ilgili değilse dikkat dağınıklığın da olabilir. Merak duygun nasıl ? Mesela bilmediğin bişey duyduğunda merak edip araştırma gereği duymuyor musun ?Merhaba herkese. Ben kendimi çok eksik, kültürsüz hissediyorum. Herkesin bir yeteneği vardır, bende hiç yok. Ne müzik aleti çalabiliyorun, ne resim yapabiliyorum, sesim de güzel değil. Aileme de benim en iyi yaptığım şey ne mesela diye soruyorum, cevap yok. Şu yaşıma kadar 5-6 kitap, 30 film falan izlemişimdir toplam. Okuduğum kitapların sayfaları da 100. Fazla değil yani. İşte görüyorum kitap okumayı çok seven, film delisi insanlar var, ama ben ikisi de değilim. Kaç tane filmi açtım ama yarım bıraktım, kitabı da aynı şekilde. Yapamıyorum, devam edemiyorum, sıkılıyorum. Her şeyi 2x hızda izliyorum. İnsanlardan da kaçmaya başladım artık. Çünkü benimle konuşurlarsa ne kadar eksik, kültürsüz biri olduğumu fark edecekler. Uzun-uzun sohbet eden, whatsappda mesajlaşan insanları görünce de hayret ediyorum, ne konuşulur ki bu kadar diyorum. Yardım eder misiniz bana lütfen. Ne yapmam gerekiyor?
Merak ediyorum evet. Ama merak ettiğim şeyi araştırmayı hep erteliyorum. Sonra da unutuyorumMüzik, resim ve el sanatları gibi özellikler doğuştan gelen yetenek ve geliştirilebilinen yetenekler. Benimde sesim kötüdür ama çizimlerim ve el sanatlarım gayet iyidir. Yapıyormusun dersen valla içim sıkılırsa vakit geçirmek için anca yani. Ama kitap okuyup sürdürememek istek ve zevkle alakalı bi durum. Eğer bununla ilgili değilse dikkat dağınıklığın da olabilir. Merak duygun nasıl ? Mesela bilmediğin bişey duyduğunda merak edip araştırma gereği duymuyor musun ?
İşte neyi sevdiğinizi bulmak için de tek yol bol bol denemeler yapmak. Zaten tadını alınca bırakamayacaksınız. Bir an önce başlatın kültür yolculuğunuzu :)Evet sürdüremiyorum. Dikkat eksikliği olabilir aslında haklısınız. Çok az okuduğum ve izlediğim için de hangi türü sevdiğimi de bilmiyorum. Izlediğim filmlerin neredeyse hepsini çok sıkılarak izledim, kitaplar da aynı şekilde. Hiç keyif alamadım.
Bence üşengeçsiniz buradan bu sonucu cıkarıyorum. Yani kendinize bişeyler katmak kendi elinizde.Merak ediyorum evet. Ama merak ettiğim şeyi araştırmayı hep erteliyorum. Sonra da unutuyorum
Kitap hakkında sohbet edilmez ki zaten öyle saatlerce. Belki ancak bu iş için kurulmuş kulüplerde falan olur.Bazı seyler insanın içinde olur.
Filmlerdeki gibi size bir el dokunmaz yani
Bu söylediğiniz şeyler sizin icin gercekten önemli olsaydi
Şuan bu konuyu açmazdınız.
Zorlamayın yani
Ayrıca bir kitap hakkında cevrenizde sanirim 100 kişiden ancak 3 kişiyle konuşabilirsiniz, o da sohbet anında denk gelırse.
Sayısız kitap okudum
Film izledim
Gitar çalıyorum
Sesim guzel
Ama bunlar kırk yılda bir konuşuluyor cevremde
Geçen kuzenle oturduk okuduğu kitabı gördüm, benim yorumum " ben de okudum ama pek beğenmedim.
Onun yorumu ; ben de pek beğenmedim
Hepsi bu. Yapilan yorum yani.
Siz saatlerde bunlar konuşuluyor mu düşüyorsunuz
Evet saatlerce buların konuşulduğunu düşünüyorum. Başka konuşulacak bir konu aklıma gelmiyor.Bazı seyler insanın içinde olur.
Filmlerdeki gibi size bir el dokunmaz yani
Bu söylediğiniz şeyler sizin icin gercekten önemli olsaydi
Şuan bu konuyu açmazdınız.
Zorlamayın yani
Ayrıca bir kitap hakkında cevrenizde sanirim 100 kişiden ancak 3 kişiyle konuşabilirsiniz, o da sohbet anında denk gelırse.
Sayısız kitap okudum
Film izledim
Gitar çalıyorum
Sesim guzel
Ama bunlar kırk yılda bir konuşuluyor cevremde
Geçen kuzenle oturduk okuduğu kitabı gördüm, benim yorumum " ben de okudum ama pek beğenmedim.
Onun yorumu ; ben de pek beğenmedim
Hepsi bu. Yapilan yorum yani.
Siz saatlerde bunlar konuşuluyor mu düşüyorsunuz
Merak ediyorum evet. Ama merak ettiğim şeyi araştırmayı hep erteliyorum. Sonra da unutuyorum
Bazı şeyleri zorlamayınEvet saatlerce buların konuşulduğunu düşünüyorum. Başka konuşulacak bir konu aklıma gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?