- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.806
- 598
Darkı ben bile çok zor izledim bir dizi öğütücüsü olarak. En iyi dizi listemde ilk 3’e girer ama izlemesi çok zor bir dizi. Onu izlemesin konu sahibi dizi izleyemiyorum ben der sonra.Ben de birkaç öneride bulunayım, Stefan Zweig’in kitapları hem çok sürükleyici hem de oldukça kısa. Seveceğinizi düşünüyorum.
Korku, Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat, Olağanüstü Bir Gece, Satranç, Bir Çöküşün Öyküsü, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu tavsiyemdir.
Sanırım filmler çok uzun olduğu için izleyemiyorsunuz. Yabancı dizi izleyebilirsiniz, genellikle kısa oluyorlar. Sürükleyici bulduğum ve önerebileceğim birkaç dizi:
The Good Place, Orphan Black, Dark, Vis a Vis, How to get away with murder.
Bölümünüzü bilmiyorum ama size tavsiyem sadece okuldan aldıklarınızla mezun olmayın. Kendi alanınızla ilgili araştırmalar yapın, kitaplar okuyun.
Pandemiden dolayı zoom üzerinden konferanslar yapılıyor, alanınızla ilgili olan konferansları takip edin.
Öncelikle ben genel kültür kavramına karşı biriyim herkes herşeyi bilmek zorunda değil herkes kitap okumayı sevmek film delisi olmak zorunda da değil . Kim nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşamalı film izlemeyi seven izler ha film izlmeyi seviyor ama başlarda sıkılıyorum derseniz zamanla alışırsın. Acele etme popüler filmlere bak sıkılmadan izleyeceğin filmler onerebilirim kitap ta aynı şekilde. insan hayata bir kere geliyor o yüzden herkes herşeyi öğrenmeli kendini geliştirmeli mantığı bana doğru gelmiyor kendini nasıl geliştirme isteği insana kalmış madem hayata bir kere geliyor bu o insanın seçimi olmalı kendimi geliştirecem diye oflaya puflaya kitap okuyamam valla ya da çok popüler bir filmi seyredemem bana ne canım millet beğenmişse ben beğenmedim benim zevkime uymadı sıkıldım kapattım bu kadar. O kadar dert etmeyin yani . Gününüz nasıl geçiyor bı bakın not alın ben not almaktanda hoşlanan biri değilim ama bazen kendime iyi geleceğini düşünüyorsam almak zorundaysam bunu yaparım yapmam lazim diye düşünürüm sizde öyle mesela o gün çok eğlendiğiniz biseyi not alın böyle böyle nelerden hoşlandığınızı keşfetmiş olursunuz. Bence insanın en büyük yolculugu kendine yaptığı yolculuktur. Umarım yardımcı olmuşum durMerhaba herkese. Ben kendimi çok eksik, kültürsüz hissediyorum. Herkesin bir yeteneği vardır, bende hiç yok. Ne müzik aleti çalabiliyorun, ne resim yapabiliyorum, sesim de güzel değil. Aileme de benim en iyi yaptığım şey ne mesela diye soruyorum, cevap yok. Şu yaşıma kadar 5-6 kitap, 30 film falan izlemişimdir toplam. Okuduğum kitapların sayfaları da 100. Fazla değil yani. İşte görüyorum kitap okumayı çok seven, film delisi insanlar var, ama ben ikisi de değilim. Kaç tane filmi açtım ama yarım bıraktım, kitabı da aynı şekilde. Yapamıyorum, devam edemiyorum, sıkılıyorum. Her şeyi 2x hızda izliyorum. İnsanlardan da kaçmaya başladım artık. Çünkü benimle konuşurlarsa ne kadar eksik, kültürsüz biri olduğumu fark edecekler. Uzun-uzun sohbet eden, whatsappda mesajlaşan insanları görünce de hayret ediyorum, ne konuşulur ki bu kadar diyorum. Yardım eder misiniz bana lütfen. Ne yapmam gerekiyor?
Siz yorumumu iyi okumamışsınız anlaşılan. Sizin gördüğünüz sadece burada 1 yorumum. Alıntı yapmıyorsunuz ama bana söylüyorsunuz?
Sorun benden alıntı yapması degil yani! Cevap vermediğim hâlde buna devam etmesi. Olay bu sadece
Bu polemiğe davettir ve ben kimseyle ne polemiğe girmek istiyorum
Ne de kötü olmak
Polemiğe girmek yerine gözardı ettım
konu kapandı. Neden araya girdiniz?
Hanımefendi her ikili konuşmada polemik çıkacak diye bir şey yok. Burası bir forum sitesi. Herkes birbirini alıntılanmakta özgür. Siz bana yazmayın, siz beni alıntılamayın, siz cevap vermeyin böyle isteklerde bulunma hakkınız yok. Şu an bu yazıyı yazarak asıl polemiği çıkartma yolunda olduğunuzun farkında mısınız? İkili konuşma istemiyorsanız cevap vermezsiniz alıntılara ama birilerine sınırlama getirme hakkınız bu sitede mevcut değil.
Polemiğe girmek gibi bir niyetim hiç yok. Baskalarinin yorumunu alıntılamak yasak degil. İsteyen istedigi kadar alıntılar, isteyen cevap verir isteyen vermez. Kimseyi bu sekilde kısıtlayamazsınız. Sizin tercihinize bırakılmış bir özellik degil bu.Siz yorumumu iyi okumamışsınız anlaşılan. Sizin gördüğünüz sadece burada 1 yorumum. Alıntı yapmıyorsunuz ama bana söylüyorsunuz?
Sorun benden alıntı yapması degil yani! Cevap vermediğim hâlde buna devam etmesi. Olay bu sadece
Bu polemiğe davettir ve ben kimseyle ne polemiğe girmek istiyorum
Ne de kötü olmak
Polemiğe girmek yerine gözardı ettım
konu kapandı. Neden araya girdiniz?
Şimdi seni de gözardı edecekPolemiğe girmek gibi bir niyetim hiç yok. Baskalarinin yorumunu alıntılamak yasak degil. İsteyen istedigi kadar alıntılar, isteyen cevap verir isteyen vermez. Kimseyi bu sekilde kısıtlayamazsınız. Sizin tercihinize bırakılmış bir özellik degil bu.
Bakın ben anlatamıyorum sanirim.Polemiğe girmek gibi bir niyetim hiç yok. Baskalarinin yorumunu alıntılamak yasak degil. İsteyen istedigi kadar alıntılar, isteyen cevap verir isteyen vermez. Kimseyi bu sekilde kısıtlayamazsınız. Sizin tercihinize bırakılmış bir özellik degil bu.
Bu kitaplarin birkaç tanesi hemen hemen bir hafta önce Amazonda 3 4 TL gibi fiyatlara satiliyordu. Almayi dusunenler kontrol edebilir. Belki hala stoktadir.Ben de birkaç öneride bulunayım, Stefan Zweig’in kitapları hem çok sürükleyici hem de oldukça kısa. Seveceğinizi düşünüyorum.
Korku, Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat, Olağanüstü Bir Gece, Satranç, Bir Çöküşün Öyküsü, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu tavsiyemdir.
Gözardı edildin, byŞimdi seni de gözardı edecek
Etmeden söyler misin kendisini tanımıyorum, polemik gibi bir niyetim yok, cevap verdiğim insanların çetelesini tutmuyorum. Kendisini bu kadar önemsemesin
20lerinizin basindasiniz daha. Merak etmeyin bu his normalHer şeyi 2x hızda izliyorum. İnsanlardan da kaçmaya başladım artık. Çünkü benimle konuşurlarsa ne kadar eksik, kültürsüz biri olduğumu fark edecekler.
Izledim o filmiEsaretin bedeli diye film var
Aç izle eğer onu da yarıda bırakırsan gidip dikkat eksikliğin için tedavi gör
Çünkü enfes film. Ondan da sıkılırsan birşey diyemeyeceğim. Yarın birgün kocadan da sıkılırsın
Whatsappta da gıybet varsa konuşma 10saat sürer, kimse kültürden konuşmaz uzun süre
Evet amacınız gerçekten polemik degilGözardı edildin, by
Sevdiğiniz ilginizi çeken kitap ve film türlerini keşfedemediğiniz için sıkılıyorsunuzdur.Izledim o filmievet çok güzeldi , hiç sıkılmadım sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?