• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çok yalnız çok bunalmış hissediyorum.

galafa

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2024
47
33
8
33
Merhaba kızlar
Kendimi çok sıkışmış, çok bunalmış hissediyorum. Hayatıma bir türlü yön veremedim, 33 yaşından sonra dahi sürekli yeni bir üniversite bölümü okusam mı diyorum. Arkadaşlarımın hepsi başka şehirde, burada olsalar da evli çocuklular artık, kendi hayatları var doğal olarak. Herkes hayatına devam etmiş ben geride kalmış gibi hissediyorum.
Ne ne istediğimi biliyorum ne de istediklerimi yapmak için enerjim var. Kilo fazlam var o da canımı sıkıyor. İş konusunda maddi olarak sorunum yok ama bir türlü kendime uygun işi bulamadım. Gönül işi deseniz o zaten hiç yok, nedense şimdiye kadar hiç adamakıllı ilişkim olmadı.
Anlayamıyorum kendimi, nasıl büyük bir boşluktayım anlatamam

Boşluğun sebebi boş kalmak bence. Hepimizin böyle hissettiği dönemler oldu. Geç kalmışlık,yarıda kalmışlık bu dünyanın normali zaten. Dünya hayatı türlü sıkıntılarla geçiyor. Sizin her şeyi normal gözüken arkadaşlarınızın kim bilir ne dertleri var? Boşluğu doldurmak için tavsiye verse arkadaşlar daha doğru sanki.Kendini kimseyle kıyaslama. Allah ömür vermiş, nefesin kesilmemiş, hayatının kıymetini bil. Yaşamanın kıymetini bil. Sağlığının kıymetini bil. Gönül işleri de hayırlı zamanda hayırlı kişiyle olsun.

Maddi sorunum yok demişsiniz. O zaman tekrar üniversite okuyabilirsiniz bence. Bu yaşlarda ve maddi imkan varken, üniversite okumanın keyifli olacağını düşünüyorum.

Kilo sorunu için birşeyler yapıyor musunuz sizi mutsuz ediyorsa bir an önce çaresine bakın

Merhaba kızlar
Kendimi çok sıkışmış, çok bunalmış hissediyorum. Hayatıma bir türlü yön veremedim, 33 yaşından sonra dahi sürekli yeni bir üniversite bölümü okusam mı diyorum. Arkadaşlarımın hepsi başka şehirde, burada olsalar da evli çocuklular artık, kendi hayatları var doğal olarak. Herkes hayatına devam etmiş ben geride kalmış gibi hissediyorum.
Ne ne istediğimi biliyorum ne de istediklerimi yapmak için enerjim var. Kilo fazlam var o da canımı sıkıyor. İş konusunda maddi olarak sorunum yok ama bir türlü kendime uygun işi bulamadım. Gönül işi deseniz o zaten hiç yok, nedense şimdiye kadar hiç adamakıllı ilişkim olmadı.
Anlayamıyorum kendimi, nasıl büyük bir boşluktayım anlatamam
Önce kilo vermeden baslamalisin. Ben olsam 33 yaşından sonra okumam. Okuyup işsizler ordusuna ekleneceksin. Uygun işi illa ki bulacaksın. O işi de bul. Sonra tatillere git. Ye,gez, eğlen. Sonra bir bakmışsın hayatına biri girmiş.
Düşünerek değil harekete geçerek hayatına yön verebilirsin.

Üniversite değil de bir hobi edinebilirsiniz.Akşamları yürüyüş yapabilirsiniz. Mutlu olmak için bir erkeğe ihtiyaç yok. Zamanı gelince en güzeli sizi bulur zaten.

Maddi sorunum yok demişsiniz. O zaman tekrar üniversite okuyabilirsiniz bence. Bu yaşlarda ve maddi imkan varken, üniversite okumanın keyifli olacağını düşünüyorum.
Maddi olarak çok sorunum yok ama çalışarak kazanıyorum. Hem çalışıp hem okumam lazım ki hayatımı idame ettirebileyim. Bir de hani bir üniversite okuyacak kadar kendimi adayacağım bir iş/bölüm yok gibi. Böyle çok çok istediğim bir şey olursa zorlarım ama maalesef yo:(

Herkesin derdi kendine büyük, derdinizi asla küçümsemiyorum ama yerinizde olmak isterdim. Takın kulaklığı kulağınıza açın bir şarkı yürüyün. Kamplara, turlara katılın. Tekrar okumaktan bahsetmişsiniz, onu araştırın.Kilonuz için maddi sorununuz yoksa gidin marketten güzel güzel sağlıklı değişik sebze meyve alın, onlarla güzel yerken keyif alacağınız tarifler hazırlayın. Kendi kendinizi heveslendirin. İlk başta bu hisle yola çıkması zor olur. Fakat bir niyetle çıkarsanız belki gerisi gelir.

Üniversite değil de bir hobi edinebilirsiniz.Akşamları yürüyüş yapabilirsiniz. Mutlu olmak için bir erkeğe ihtiyaç yok. Zamanı gelince en güzeli sizi bulur zaten.
Değişik şeyler denedim. Puzzle, boyama vs. ama sanırım daha çok insanlarla iletişime geçebileceğim hobiler lazım. Başörtülü olup, çekingen olup üstüne bir de kilolu olunca her şeyden geri çekiyorum kendimi

Herkesin derdi kendine büyük, derdinizi asla küçümsemiyorum ama yerinizde olmak isterdim. Takın kulaklığı kulağınıza açın bir şarkı yürüyün. Kamplara, turlara katılın. Tekrar okumaktan bahsetmişsiniz, onu araştırın.Kilonuz için maddi sorununuz yoksa gidin marketten güzel güzel sağlıklı değişik sebze meyve alın, onlarla güzel yerken keyif alacağınız tarifler hazırlayın. Kendi kendinizi heveslendirin. İlk başta bu hisle yola çıkması zor olur. Fakat bir niyetle çıkarsanız belki gerisi gelir.
Anlayabiliyorum, açıkçası ben de kendi derdimi küçümsüyorum bazen ama ruh halim iyiye gitmeyince bocalayıp kalıyorum.

Değişik şeyler denedim. Puzzle, boyama vs. ama sanırım daha çok insanlarla iletişime geçebileceğim hobiler lazım. Başörtülü olup, çekingen olup üstüne bir de kilolu olunca her şeyden geri çekiyorum kendimi
Başörtülü olmakla ne ilgisi var? Tepki çekeceksin.

Başörtülü olmakla ne ilgisi var? Tepki çekeceksin.
Yok onu şu anlamda dedim. Mesela koşu grubuna katılacağım, başörtüyle koşmak zor geliyor hele bu sıcaklarda. Yoksa kendimi ayrıştıran birisi değilim. Hobi olarak yapılabilen şeylerde ister istemez kısıtlı hissediyorum. (Ben böyle hissediyorum, herkes böyle hissetmek zorunda değil, kimisi sıcaklamıyordur ya da daha fazla alışmıştır örtüye)

kendinle yüzlesmen guzel ama bu kadar uzun sure kararsiz kalmak da bir tercih.Hayat kimseyi beklemiyor,sen de artik kendini bekletmeyi birakmalisin.Ne istedigini bilmiyorsan,bunu bulmak icin caba gostermek zorundasin.Surekli bahane uretmek ya da gecmiste takili kalmak çözum degil.Kimse gelip seni kurtarmayacak bu çıkışı sadece sen yaratabilirsin

Baya fazla gerçekten önceliği buna koyman lazım bir sürü yol var kaç yaşında babaannem bile 90lardan 70lere indi koruyor önlem almazsan 100 kilo bulursun kendini işin zaten varmış. Yüksek lisansa başla onun yerine. Nasıl biri olmak istiyorsan o olana kadar öyle yaşa fake it till you make it olayı. Zayıf ve bakımlı olmak istiyorsan zayıf gibi yaşa spor yap. Güzelce giyin. Sosyal olmak istiyorsan gönüllü çalış derneklerde vs

Kilolu olman ya da başı örtülü olman utanmanı gerektiren şeyler değil. O zaman biraz daha kişisel gelişimini destekleyen kurslara yönelebilirsin. Diksiyon kursu, sesin güzelse bir koro gibi.Bunlar hem kendini yetiştirmene hem de sosyal olmanı sağlar.

Back
X