Yardımcı olmayacak san soru da sorma lütfen
Bak herkes sana üzüldü. Ciddi anlamda üzüldük. Kimse dalga geçmiyor. Size önemli olmayabilir diyorsun ama biraz alınganlık yapıyorsun. Sana “ölmek” için eften püften diyorlar. Genel olarak sorunların elbette çok önemli ama şöyle de bir durum var burda birçok insan senin yaşadığından daha büyük sorunlar yaşadı emin ol. Ben ne dedim sana. Oku. Kitap al kendine. Kitap tavsiyesi ister misin? Ben kişisel gelişim okumayı sevmem ama bazı arkadaşlar çok güzel kitaplar tavsiye edebilir. İkinci el kitapçılar falan vardır orda. Uyguna alabilirsin.
Bana göre senin en büyük problemin kendini ifade edememen. Düşündüğünü anlatamıyorsun. Halk eğitim kursları var mı? Nakış olur, çini olur, mardin demişsin telkari olur bir kursa gidebilir misin? Arkadaşların var mı?
Ailenle görüşmüyorsan akraban var mı? Ailenle barışma imkanın hiç mi yok. Seni sahipsiz bulmuşlar arkadaşım bunlar. Gidecek yerin yok, sahip çıkanın yok. Ezdikçe ezecekler. Bu ömrün boyunca böyle gidecek. Razı mısın buna? Kader değil bu. Bunun kader olduğuna inanmam ben. Çalışmak için ısrar et. Çalıştığın yerde açıköğretim için araştırma yap ve diplomalar almaya bak. Kenara para biriktir. Bir süre daha çocuk düşünme. Çocuk olunca sana saygı duymayacaklar. Çocuğu alıp seni iyice ezecekler.
Ben anneyim. Bebeğim için yapılan masrafları anlatsam şaşırırsın. Aylık her ay 500 lira sırf mama ve bez. Diğer eksikler hariç. Bunu kaldıracak mı bütçeniz? Her ay küçülen kıyafetler var. Dün mont baktık 170 liraydı 1-2 yaş montu. Almadım. Sen alabilecek misin? Onların durumu iyi diyorsun ya. Almayacaklar bebeğine emin ol. Eskileri bulup gelirler. Ucuzunu alırlar. Kaldıracak mı yüreğin? Orda beğendiğin cicili bicili zıbın dururken onların getirdiğini giydirecek misin? Bence yaşın daha küçük. Evet olmuyor çocuğum de. Biraz daha yapma bekle.
Konuşabileceğin arkadaşın, komşun, akraban yok mu? Akrabaların varsa kuzen falan ailene haber götürsün güya senden habersiz. Karşı taraf çok eziyet ediyor diye. Annen yumuşamaz mı hiç?
Elimizden gelenler bunlar ne yazık ki. Keşke sihirli değnek olsa da sana yardım uçursak ama yok

Sen kendi başının çaresine bakacaksın. Onlar rahatsa sen de rahat ol. Onlar istediğini diyorsa sende de. Onlar gelmeden önce nasıldı eşinle aranız? Sana davranışları nasıldır?