Yemek yemeden önce en azından 1 bardak su için. Hergün proteini fazla, kalorisi az yemekler yiyin. Örneğin sabahları 2 yumurta yapın yiyin mesela. Peynirli, maydonozlu, sebzeli envai çeşit omlet tarifleri var araştırabileceğiniz. Yanına 1 salata yapın yiyin. Ben bazı sabahlar 1 dilim ekmek de yiyorum. Ben diyette çok sevdiğim şeyleri hayatımdan tamamen kesip atmıyorum. Bana ters o kadarı. Sevdiğim yiyeceklerde gözüm kala kala yaşamak istemiyorum. Onun yerine limit koyarım. Reçelli, ballı ekmek yine yerim ama günde en fazla 1 dilim ekmekle beraber. Fazlası yok. Ve ekmeği sadece sabah yiyorum. Günün ilerleyen saatlerinde yemem. Yeri gelir börek de yerim, kebap da. Ama küçük miktarlarda. Allaha şükür abur cubur sevdam yok. Öyle cipsti, bisküviydi yemem. Hele çikolatadan nefret ederim zaten.
İnternette çok güzel az kalorili, sağlıklı yemek tarifleri var. O kadar çok ve lezzetliler ki, bunları yaptıkça ne gerek varmış yağ içinde yemekler yapmaya veya bol hamur işleri yiyip kilo almaya diyorum. Nefis yemek tarifleri diye bir telefon uygulaması var, bütün tarifleri ordan alırım. Tonla tarif var.
Akşamın erken saatlerinde yemeği bırakın. Mesela akşam 6dan sonra yemeyin.
Yaklaşık hergün yürüyorum. Hatta bugün koştum da. Kendimi yeterince hafif hissedersem koşarım. Önceden spor salonundaydım, şu an dışarda yürüyorum. Daha bugün soğuk, yağmurlu, sisli havada gittim yürüdüm 40 dk. Yetiyor bana. Spor konusunda en az 30 dk oldu mu tamamdır diyorum. Ama yeri gelir 3 saat yürürüm, yeri gelir 30 dk. Dışarıda yürüdüğüm için yürüdüğüm zaman ve mesafe değişiyor.
Ben kilo verdiğimi hissediyorum. Ara sıra tartılırım.
Ben hergün tartılmayı doğru bulmuyorum. Kilo yediğin şeylerle aşağı yukarı oynuyor hergün ve gün içinde. Ben sürekli bir almış bir vermiş gibi hissetmek istemiyorum. Yeni başladığım zaman 1 ay tartılmamıştım. Şimdi haftada veya 2 haftada 1 tartılıyorum. Kesin olarak aşağı giden sayı görüyorum, bu beni motive ediyor.