Kendimi eksik görüyorum

Fazla fazla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2016
147
185
103
Yillarca çeşitli sorunlarla boğustum ailevi olarak eğitim olarak hep bi şeylerle mücadele ettim.Cok düştüm çok tekme yedim,her seferinde direk ayağa kalkamasamda en azından emeklemeye çalıştım.Şu an cok daha iyiyim en azından derin bi nefes alıp"Yarinim için ne yapabilirim?"diye soru soruyorum.Ama bu esnada kendimi zihnimi çok boslamışım hic mi hiç egitememisim bunu fark ettim.
Öyle akılsız bi insan değilim ancak dolu bi insan olmadigimida biliyorum hal böyle olunca insanlar içinde bi cekingem oluyor konuşmaktan fikrimi ortaya koyup tartismaktan.Kendimi çok eksik görüyorum haliyle.
Yaşım daha 21 ne yapabilirimde kendimi gelistirebilirim?
Ne yapmalı nerden başlamalı?Ablalarim kardeşlerim nedir tavsiyeniz??
Malesef okul hayatım ppek karışık pek kötü.
İıbf de bi bölüm okuyorum iyide bi okul deği.Geleceğe yönelik oyle yüksek hedeflerim yok ayaklarımın üstüne basayim kimseye muhtaç olmayayım(ki bunun garantisi yok biliyorum) bana yeter.Mutlaka şunu yap dedikleriniz nelerdir.Cidden bu aralar canım buna cok sıkkın

Hedeflerim yok demekle kaybetmeye başlarsın. Kendine öyle yüksek hedefler koy ki tek amacım onlara doğru çıkmak olsun.
Kesinlikle psikoloji-kişisel gelişim kitapları temin et, yararını göreceksin.
"Azra kohen" ve "Aşkım kapışmak" önerdiğim iki yazar. Bu kadar karamsar olma, yarınını düşünme bugünü yaşa.

Hayata dair büyük beklentilerin sonradan daha kötü sonuçlar doğurabileceğini düşünüyorum nedense.Zira sebatkar bi insan değilim hali ile hedeflenen şeylere ulaşmak için gerekli çalışma ve sabrı tam olarak yapamadigimdan sonradan hayal kırıklığına ugruyorum.O yüzden yukseklerden uçmayı kendime pek uygun göremiyorum.Haksiz da olabilirim tabi.Carpediem olayını gerceklestirirken yarına da odaklanmak gerek gibi geliyor bana.O yüzden ve evet malesef pek anı yasayanlardan değilim

Elinize ne gectiyse bol bol okuyun..

Bence geleceği çok düşünme
Oluruna bırak hayatı planlar yaparak yaşama mutsuz olursun
Çok anı yaşama taraftarı değilim oda iyi değil geleceğini düşünmeli garanti altına almalı insan ama fazla da planlar yapmamak hedefler koymamak Lazım
Geleceğimizi düşünürken anın tadını çıkaramayabiliyoruz
Hayatı zevk alarak yaşa dolu dolu yaşa Yeni insanlarla tanış gez toz hayallerini gerçekleştir sana faydalı olacak eğlenebileceğin aktiviteler yap derim:)

Daha önce de önerilmiş, kesinlikle İngilizce. Anlayabilirsen bbc ve cnn international izlemek hem dilin gelişir, hem de güncel olaylar hakkında yapabilecek yorumun olur. Bölümün iibfde imiş. O nedenle bence ekonomi kanalları da izlemelisin, tartışma programları da güzel olabilir. Kitap okumak tavsiye edilmiş, bölümünle ilgili dergiler, ntv tarih, National geographic gibi dergiler de seni dolu dolu yapar . En başta İngilizce ama, ingilizcem olsa şuan çok başka bir konumdaydim. Yükselmek istiyorsan İngilizce çok önemli, keşke senin yaşında İngilizceye biraz ağırlık verseydim.

İİBF için bence öncelikli olarak İngilizcenizi geliştirin, advanced düzeyde olmaya çalışın muhakkak. Hatta vaktiniz kalırsa ikinci bir dil öğrenmeye bakın. Devlete atanmak istiyorsanız şimdiden KPSS'ye falan çalışın. TOEFL'a girin iyi bir puan almaya çalışın, elinizde bulunsun. Bölümünüzle alakalı kitaplar okuyun, bölümünüzü severek okuyorsanız kitapları da severek okursunuz diye düşünüyorum.

Daha 21 yaşında (bunun yarısı bebeklik,çocukluk) neyin darbesi tekmesi mücadelesi.Hele dur hayatta daha neler var.OKU OKU OKU

Mutlaka yabancı dil öğren, mutlaka ehliyetini al, mutlaka hedefin olsun, mutlaka hep ileri bak. Ama net ve net yabancı dil kas. Almanca ingilizce vb. Çok işine yarayacak

Canım uğraşmakla kalma. 21 olmuşsun bile. Bir toefl belgen olsun ki rahat iş bulasın. Kişisel gelişimini de aksatma tabi...
Malesef başlangıç seviyesinde yim ilerletmek için daha yeni yeni ugrasmaya başladım.

Teşekkür ederim.Dediklerinizde haklısınız soyledikleriniz keyifte aldığım şeyler ama ne bileyim bazen kendimi baya eksik hissediyorum sanki geç baslamisim gibi

Haklisiniz.Sizin gibi düşünüyorum ilk sayfada birine cevaben bu tarz bir yorum yapmıştım.Dengeyi tuturmak önemli onu nasıl yapcam ile ilgili pproblemleri var sanırım bide berden baslamam ile ilgili

Önerileriniz için teşekkür ederim.Herkesin hemfikir olduğu noktalar bunlar elimden geldigince yapmaya calisicam başladım bile.Kpss 2018 girmek gibi bir niyetim var ufaktan başladım ne kadar erken o kadar mantığı ile ama sadece mesleki degil kendimi kişisel olarak eksik görüyorum o yüzden de biraz sıkkınım

Daha 21 yaşında (bunun yarısı bebeklik,çocukluk) neyin darbesi tekmesi mücadelesi.Hele dur hayatta daha neler var.OKU OKU OKU
Malesef bazı sseyler yaşa gençliğe bakmıyor.Dogdugumdan beri gerek aile gerek çevre gerek maddi baya sıkıntılar yaşadım/yaşadık.Keşke herkes sonradan sorunlarla sa hayata 1-0 yenik baslamasa

Mutlaka yabancı dil öğren, mutlaka ehliyetini al, mutlaka hedefin olsun, mutlaka hep ileri bak. Ama net ve net yabancı dil kas. Almanca ingilizce vb. Çok işine yarayacak
Oneriniz için Teşekkür ederim kesinlikle dikkate alacağım sey bu olcak

Sebep ne olursa olsun 21 yaş hayat tecrübesi için çok küçük.Daha dur bakalaım hayatta neler var.Şimdiden yenik mahvolmuş çok çile çekmiş psikolojisiyle bakarsan hayat geçmez sana.Önünde daha neler var.Bi hayata atıl bi iş sahibi ol,bi başarıyı başarısızlığı,zorlukları gör.Bi yuva kur bi evlat sahibi ol.Daha bu ne şimdiden.Dik dur.

Buldugun konferans seminer kitap... populer yazarlar defik kastettiklerim kaynak niteliğinde kaliteli yazarlari okumalisin. Isinle alakali degil bu dedigim iyi hissetmek dogru bakis acisina sahip olabilmek icin önemli.

TOEFL belgen olsun, ydsye çalış.
Kpss ile atanma ihtimaliniz baya az diye biliyorum ve ise dair hedeflerin nelerdi o yüzden o konuda net bir yorum yapamiyorum.

Kendinde söylemişsin, gerekli çalışma ve sabrı tam olarak yapamadığından bahsetmişsin.
Kim ne isterse, o yolda gerekli emeği sarfetmesin hayal kırıklığına uğraması kaçınılmaz.
Sen kendin için hep en iyisini istemeli, eğer hedefinin aksi birşey olursa, bu böyle olmalıymış deyip devam etmelisin. Neden böyle oldu sorusunu sorarsan bu karamsarlıktan hiç çıkamazsın.
Buna yükseklerden uçmak denmez, buna hedefine ulaşma yolunda çekilen çile denir..

biliyor musun aynı senin gibiyim. böyle hissediyorum yani.boş şeylerle çok uğraştım ve inanılmaz pişmanım.
bence de kitap okumalıyız ama her kitabı değil. ne okuduğumuz da çok önemli bana kalırsa.kitap konusunda seçici ol. onun dışında n'apılır bilmiyorum pek :/ şu durum vardır ya anlıyorum ama konuşamıyorum. aynı böyleyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…