- Konu Sahibi Seninugruna
şimdi canım benden küçüksün ben sana düşüncelerimi bir byük olarak maddelendiricem sende bunları mantıklıca bir düşün derim...
1.siz kuzensiniz yani kardeş gibisiniz.o 1200 lük tel kullanıyo ben kullanamıyorum demen nekadar dogru.evt özenebilirsin gençsin fakat sence senin arkdaşın senin hakkında böyle birşey düşünse nekadar fesat demezmisin. biraz iyi yaklaş herşeyi maddi duruma yorma.
2.herkezin durumuz aynı olmayabilir.bence aileni kırıcı konuşmalardan sakın.onlarda istemez senin böyle düşünmeni bence her halinle mutlu olabilmelisin.yarın birgün evlendiginde eşinde sana her istediğini alamayabilir.ozamandamı kendini eksik hissediceksin bu çok yanlış.unutmaki 1 lokma ekmeğe muhtaç olan insanlar var.
3.neyapsın bizim gibi çulsuzu gibi bir cümle kurmuşsun.buda çok yanlış.senin kendine öz güvenin yok.çulsuzda olsam çulumla deger versin bana deger veren insan.emin ol paran oldugu zaman düşman bile dost olur.ama önemli olan paran olduğu zaman değil herzaman dostun olabilmesi.sende biraz maddiyatçısın anladıgım kadarıyla kuzeninin giyimi yok telefonu derken kendi benliğini kaybediyorsun.ailen kim bilir nasıl kazanıyor o paraları.benüniversitede okudum.okul bitince çalışmaya başladım ve yemin edrim son kuruşuna kadar aileme veriyordum yaralarına merhem olur bir ihtiyacımızı alırız die.benim babam ,annem zaten istediğimi alan insanlar.baba ogluna bağ bağışlamış oğul babaya bir üzüm vermemiş die bir laf vardır.sırf kıyafet alırım die çalışma yaralara merhem olurum die çalış.
sana son birşey daha.Kimseye haddinden fazla deger verme.Hakkı olan degeri ver.sana deger veriyorsa ver.bu teyze yada teyze kızı olsa bile.oçulun senin için daha degerli olsun.
evet canım kelımesı kelımesıne çok haklısın