Kendimi eksik hissediyorum.

şimdi canım benden küçüksün ben sana düşüncelerimi bir byük olarak maddelendiricem sende bunları mantıklıca bir düşün derim...

1.siz kuzensiniz yani kardeş gibisiniz.o 1200 lük tel kullanıyo ben kullanamıyorum demen nekadar dogru.evt özenebilirsin gençsin fakat sence senin arkdaşın senin hakkında böyle birşey düşünse nekadar fesat demezmisin. biraz iyi yaklaş herşeyi maddi duruma yorma.

2.herkezin durumuz aynı olmayabilir.bence aileni kırıcı konuşmalardan sakın.onlarda istemez senin böyle düşünmeni bence her halinle mutlu olabilmelisin.yarın birgün evlendiginde eşinde sana her istediğini alamayabilir.ozamandamı kendini eksik hissediceksin bu çok yanlış.unutmaki 1 lokma ekmeğe muhtaç olan insanlar var.

3.neyapsın bizim gibi çulsuzu gibi bir cümle kurmuşsun.buda çok yanlış.senin kendine öz güvenin yok.çulsuzda olsam çulumla deger versin bana deger veren insan.emin ol paran oldugu zaman düşman bile dost olur.ama önemli olan paran olduğu zaman değil herzaman dostun olabilmesi.sende biraz maddiyatçısın anladıgım kadarıyla kuzeninin giyimi yok telefonu derken kendi benliğini kaybediyorsun.ailen kim bilir nasıl kazanıyor o paraları.benüniversitede okudum.okul bitince çalışmaya başladım ve yemin edrim son kuruşuna kadar aileme veriyordum yaralarına merhem olur bir ihtiyacımızı alırız die.benim babam ,annem zaten istediğimi alan insanlar.baba ogluna bağ bağışlamış oğul babaya bir üzüm vermemiş die bir laf vardır.sırf kıyafet alırım die çalışma yaralara merhem olurum die çalış.

sana son birşey daha.Kimseye haddinden fazla deger verme.Hakkı olan degeri ver.sana deger veriyorsa ver.bu teyze yada teyze kızı olsa bile.oçulun senin için daha degerli olsun.

evet canım kelımesı kelımesıne çok haklısın:46:

Annem ve babamdan başka gerçek sevenim yok.
Amcaymış, halaymış hepsi yalan.
Her geçen gün onlarla geçirdiğim her vakit birini daha siliyorum kalbimden.
İnsan büyüdükçe anlıyor ve büyüdükçe fark ediyor iyiyle kötüyü, dogru ile yanlışı.
Komik gelecek size belki ama küçükken zengin ve fakirliğin var olduğunu bile bilmiyordum.
Hiç büyümemek hep çocuk kalmak güzel olurdu ama ne ben peter panım ne de burası onun diyarı.
Yaptığımın kıskançlık olduğunu biliyorum ama engelleyemiyorum. Ne yapayım.
Tek isteğim Allah'ın bunu hayra çevirmesi.

onlar misafir diye öyle özel davranıyolardır tatlım....
sen oku ve mesleğini eline al...
hayat kime ne getirir bellimi olur....
daha çok başındasın herşeyin...
şimdiden umutsuzluğa kapılma sakın....

Annem ve babamdan başka gerçek sevenim yok.
Amcaymış, halaymış hepsi yalan.
Her geçen gün onlarla geçirdiğim her vakit birini daha siliyorum kalbimden.
İnsan büyüdükçe anlıyor ve büyüdükçe fark ediyor iyiyle kötüyü, dogru ile yanlışı.
Komik gelecek size belki ama küçükken zengin ve fakirliğin var olduğunu bile bilmiyordum.
Hiç büyümemek hep çocuk kalmak güzel olurdu ama ne ben peter panım ne de burası onun diyarı.
Yaptığımın kıskançlık olduğunu biliyorum ama engelleyemiyorum. Ne yapayım.
Tek isteğim Allah'ın bunu hayra çevirmesi.

valla canım ben yaşına göre olgun gördüm seni açıkcası, başkasıda bunları düşünür ama böyle açıkca yazamaz
even seni gerçek sevenlet anne baban tabii, geri yalan tabii, istisnalar kaidei bozmaz
ama inan bunların bi önemide yok zaten
sana bi hedef lazım, kuvvetli bi hedef ve sadece ona odaklanman lazım
güzel bi üni, kazanmak dil öğrenmek
inan bana bu hedeflere kitlenir ve başarılı olursan bu günlere dönüp gülmeyeceksin bile hatılamıcaksın bile
acı ama bu hedeflere ulaşırsan başarılı olursan hayal ettiğin sevgi ve ilgiyide görmeye başlıcaksın

Son düzenleme:
valla canım ben yaşına göre olgun gördüm seni açıkcası, başkasıda bunları düşünür ama böyle açıkca yazamaz
even seni gerçek sevenlet anne baban tabii, geri yalan tabii, istisnalar kaidei bozmaz
ama inan bunların bi önemide yok zaten
sana bi hedef lazım, kuvvetli bi hedef ve sadece ona odaklanman lazım
güzel bi üni, kazanmak dil öğrenmek
inan bana bu hedeflere kitlenir ve başarılı olursan bu günlere dönüp gülmeyeceksin bile hatılamıcaksın bile
acı ama bu hedeflere ulaşırsan başarılı olursan hayal ettiğin sevgi ve ilgiyide görmeye başlıcaksın

Teşekkür ederim. Evet haklısın. Hedefim, hedeflerim var ama içimde onlara karşı kuvvetli bir istek duyamıyorum eskisi gibi.
İnşallah dediğin gibi olur ve bu günleri hatırlamam.

en ıyı bolumu kazanmaya odakla kendını butun bunları unut sımdı.okulunu bıtır ıs basına gec o akrabaların senıde heryere goturmeye eve yemege cagırmaya baslar.boyle davranan ınsanlardan hoslanmıyorum cok varlar etrafta fakır cocugu sevılmez zengın cocugu sevılır.akrabalardada maddı durumu hangısının ıyıyse ona gıdılır ıyı olmayana tovbe kapısı calınmaz.cok guzel seyler farketmıssın bu yasta sız buyuyunce yapmazsınız yegenlerınıze yada etrafa.cunku ne kadar ıncıtıcı goruyorsunuz.bıraz bende yasadım anlıyorum senı.

bu sosyal adaletsizlik sadece akraba içinde olmuyor ki. Okullarda iş ortamlarında komşular arasında hep var. Ve hep olacaktır da . sen kötü niyetli söylememişsin belli . Belki kendini şanssız hissediyorsundur. Ama emin ol bunun da doyum noktası yok hayatta. Hiç unutmamak lazım her zaman daha iyileri de vardır daha kötüleri de. Olsun maddiyat bazen her şey olabiliyor şartlara göre ama bazen de hiç bir şey.. O yüzden üzülme.. Hem daha gençsin.. Eğer eğitimini tamamlama durumun varsa onun peşinden git. Zorluklar olacaktır ama insan inandığında sonu her zaman ferah olur. O zaman sende istediğini elde etme fırsatını tatmış olursun.

Bunları düşünme şükret ki fazlası senin olsun. Seninde vardır bir yerlerde nasibin . Hem maddiyat ile eş değer olmayan şeyler de var. Eğitim, el becerisi, güzel ahlak , belki bilmediğin özelliklerinde vardır kendinde. Kendine daha çok değer ver düşünme.. Ne olursa olsun insan bir yerden sonra tek mücadele ediyor. Yeri geliyor kimsenin hayrı dokunmuyor birine..

Not: inşallah yanlış anlamamışsındır.

bu konuda seni en iyi anlayanlardan biri de benimdir.
Çünkü biraz farklı olsa da benzer şeyleri yaşamışız.
benim de 1 kuzenim var, başka şehirde oturduklarından sadece bayramlarda falan gelirlerdi. biz ilçede onlar ise büyük bir ilde otururlardı.
benim ailemin maddi durumu orta halli. bi emekli maaşı var işte.
kuzenlerimin ise evleri, arabaları, yazlıkları, türlü türlü giysileri vs. her ihtiyaçları fazlasıyla vardı.
senin durumumdan farkı kuzenimin kendisinin beni hep sahip olduklarıyla ezmeye çalışmasıydı.

ona ve annesine göre ben, giyinmeyi bilmem, gezmeyi eğlenmeyi bilmem, her zaman konuştuğum anlattığım şeylere küçümseyerek bakarlardı.
ben okuduğum okullarda her zaman kuzenimden daha başarılıydım, üniversite de şu an çalıştığım pozisyonda ona bakarsak daha üst seviyede.
ancak hala onların bana davranışları aynı.
mesela onların yaşadığı şehre taşınma durumumuz var. kuzenimin annesi "siz burada yapamazsınız, maddiyatınız yetmez, buraya alışamazsınız küçük yere alışkınsınız" gibi laflar ediyor.
ben de bunları gördükçe akrabalarımdan nefret ediyorum.

küçükken kıskanıyordum ister istemez, kuzenim her istediğini elde edebiliyor, ben her şey için dişimle tırnağımla çabalıyorum diye. aslında önemli olan buymuş. emek vererek kazanmakmış.
artık sadece kendime bakıyorum, başkasının nasıl davrandığı beni eskisi kadar incitmiyor.

canım bence bir psikologa görün gerçekten takıntılısın.

benim maddi durumum iyi yurt dışındayım ama trdeki kuzenlerim maşallah bir giyinirler ki ben yanlarında hödük gibi kalırım. bu işin parayla alakası yok, markasız da olsa güzel giyinebilir bir insan, yeterki giyinmeyi bilsin. sen ben gibiler yapamayınca suçu parada bulmasın. :1:

sen onlara özeniyorsun ama, sana özenen senin giydiğini giyemeyen, yiyip içtiğini yiyemeyen okadar insan var ki onları düşünürsen bu takıntının nekadar gereksiz olduğunu anlayacaksın:34:

Tüm bu problemlerin sebebi ne biliyor musun?
18 yaşındasın.Ergenlikten tamamen sıyrıl 2,3 sene geçsin bu bakış açın değişicek.Hayatı daha farklı görceksin.Şunu unutma kendisini beğenmeyen kişiyi kimse beğenmez.Ve güzellikle karakter parayla satın alıncak şeyler değildir.En önemlisi de eğitim,kültür,zeka.İstersen dünya güzeli ol iki lafı bir araya getiremezsen bir hiçsin.

Önce düşünmen gereken şey eğitimin.

Son düzenleme:
Beni kuzenimle ilgili açtığım konulardan tanımanız mümkün.
18 yaşında bir genç kızım.
Sorunum söylemeye bile utanıyorum ama nasıl aşacağımı bilmiyorum.
Teyzem zengin biriyle evlendi vakti zamanında. Yurtdışında yaşıyorlar.
3 kuzenim var ondan. 21 , 15 ve 7 yaşlarındalar..
15 yaşındaki kız , diğerleri erkek.
15 yaşında diyorum ama giyimiyle kuşamıyla 18 gösteriyor.
Kendimi onun yanında gerçekten çok eksik hissediyorum.
Onun yaptığı alışverişleri yapamam, kullandığı telefonu kullanmama imkan yok.
Çünkü yaklaşık 1.200 TL civarında bir cep telefonu kullanıyor.
Kapalı ama Allah için diyorum gerçekten güzel giyiniyor.
Bir ona bir de kendime bakıyorum. İçler acısı gibi hissediyorum.
Bir işe girip çalışsam yine de yetmez.
Onun kadar kaliteli giyeceğim, yaşayacağım demiyorum.
Sadece eksik hissediyorum onun yanında kendimi.
Alışverişe annemlerin zoruyla gittiğimizde fiyatları gördükçe moralim bozuldu.
O istediğini alabilirken, ben avucumu yaladım dogru tabirle.
O yüzden pek alışverişe gitmiyorum.
Düşünüyorum da belki de diğer kuzenimde para yüzünden yaklaşmıyordur.
Yani napsın ki bizim gibi çulsuzu?
Kardeşi yaşında erkek kuzeni var ama onunla bile facebook dışında konuştuğundan şüpheliyim.
Belki orada bile konuşmuyorlardır.
Ortancayla iyiyiz konuşuyoruz ama konu paraya gelince ateşe düşmüşüm gibi oluyorum.
Belki bir çoğunuz ayıplayacak beni. İnsan kuzenini kıskanır mı diye?
Neyse ziyanı yok. Sadece ne yapmalıyım, neler yapabilirim?
Bu kadar ezik hissetmek istemiyorum.
Kabul ediyorum benden daha güzel. Bunu herkes söylüyor alıştım.
Şimdiden herkes onunla evlenmek istiyor. Akrabaları akbabalar gibi peşinde.
Hem güzel hem zengin hem de huyu iyi. Daha ne olsun.
Sosyal adaletsizlik karşında çaresiz kaldım.
Her sene yurtdışından geldiklerinde dayılarım hep onlarla ilgilenirdi.
Teyzem herkese istediğini getirirdi hala da getirir.
Yani anlayamıyorum. Ben de onların yegenleriydim.
Neden birkaç hediyeye kurban gittim.
İstisnasız her zaman onları biryerlere götürürlerdi ama..
ben dayımın oğluyla caminin parkında vakit geçirirdim.
Rast geliyordu bazen görüyordum gittiklerini , dönüşlerini..
Ellerindeki poşetleri.. Ve eve gittiğimde o poşetler hiç bana gösterilmezdi.
Cahildiler diyemem hiçbirine. Aklı başında insanlardı.
Bazen nefret ediyorum herkesten.
Ayrım yapan herkesten.
Evet büyüdüm. Evet ergenliğimi çoktan geçirdim.
Ama hala hatırladığımda içimde birşeyler kopuyor sanki.
Gözyaşlarımı tutamıyorum.
O kadar çok haksızlığa ugradım ki..
Ve ne gariptir ki bunların hiçbirini annem bile fark edemedi..
Bazen diyorum da anneme ya öyle miydi? emin misin? diyip ciddileşiyor.
Yalnız olmaktan korkmuyorum. Çünkü zaten yalnızım.
Kalbim kırık. Bundan sonra hiç kimseye güvenemeyeceğim.
Bunu biliyorum.

guvenme malına bır yangın yeter,,guvenme guzellıgıne bır sıvılce yeter demısler.o kafana taktıgın şeylerın hepsı suyun ustunde bır köpük sadece.her an herkesın basına her sey gelebılır canım.yasın daha kucuk oldugu ıcın cok fazla hayat tecruben yok o nedenle geniş dusunemıyo olabılırsın.ayrıca 15 yasında bır kızın peşinde kara kasına kara gozune dolaşmaz kımse,para varsa ondan gelırler.sen bunları takma kafana canım.eğer bu şekılde dusunursen beynıne ıyıce yerleşir bu dusunceler.ılerde daha zalım bır ınsan olursun.kendıne de haksızlık etme ayrıca.kendını sev.emınım senın de guzel tarafların vardır.bunları bulmaya basla önce tatlım

Cnm benim sen gerçekten çok, çok iyi birisin, ben buna kalbimle inanıyorum. Sen boşver inan takma kafana Allahın adaleti büyüktür buna inan.

Allah kalbinin güzelliğine gönlüne göre versin. Ben senin ne demek istediğini ve ne anlatmak istediğini çok iyi anladım.

canım aynı olayları ben de yaşadım diyebilirim.aynı şekilde onlar gelince unutuluyoruz.benim de kuzenim almanya da yaşıyo.ama onlara sunulan imkanlar o ülkenin yaşam koşulu bizimkinden çok farklı.biliyosundur.bakımlılar hem de çok bakımlılar.o yüzzden güzel geliyodur sana
.ben de onun yanında kendimi ezik gibi hissediyorum.hatta buraya geldiklerinde depresyona girip saçlarımı kestirmiştim.onları görünce çok moralim bozuluyo kendime güvenim azalıyo..çok kötü bi duygu bu kıskançlık ama elimde olan bişey değil.ya oraya taşıncaksın ya da böyle devam etceksin.ama hayat böyle de çok güzell :40:

Hepinize teşekkür ederim anlayışınız için.
Ama kuzenlerime olan güvenim ve sevgim bir gecede azaldı.
15 yaşındaki kuzenim bize geldiğinde onu dışarıya çıkaramazdım.
İstemiyordu. Sürekli telefonundaki kuzenlerinin resimleriyle oynayıp müzik dinliyordu.
Bende çatıya veya balkona çıkıyordum. Napim misafir evde bırakılıp gidilmiyor ki.
Ama çarşamba günü onlara gittik. Perşembe gidecekler diye gece yarısı yola düştük.
Onlar için olmasa bile teyzemin ve eniştemin hatrı var. Gitmemezlik yapamazdım.
En büyük kuzenim beni görmezden geldi. Tatile gitti diye bravo hayatını yaşıyorsun dedim.
Tek kelime etmedi. Annemin zoruyla bak kuzenin böyle böyle diyor dedi ya.
Sanki sagırmış gibi de. Niye kuzenini de götürmedin dedi.. Şaka dedi tabii ki.
Ama bu gerçek sandı ve ama arkadaşlarımlaydım gibisinden bir laf etti.
Evime geldiğinde hoşgeldinimi de ettim. Halini hatrını da sordum.
En azından bir hoşgeldin edebilirdi.
Bana gözü kaydığı zaman yaratık görmüş gibi gözlerini kaçırması da yorumsuz.
Diger erkek kuzenim(dayımdan olan) onunla sarılarak vedalaştık.
Onunla ise tokalaşmadım bile. Bitti artık benim için O.
İnsan olarak bile saymayacağım onu bir daha. Hata bende.
İnsanların degişebileceğini düşünmüştüm. Aradan kaç yıl geçti. Belki adam olmuştur dedim ama nafile.
Diğer kuzenim 15 yaşında olan ise komşunun kızları ile gezmiş tozmuş.
Severdim onu ama bunu ögrenince vurgun yemiş gibi oldum.
Beni yanına yakıştıramadı herhalde hanımefendi.
Neyse..
Tek istegim seneye de gelsinler. Tüm kuzenlerim.
Kalsınlar evimde, yatagımda bile yatabilirler.
Ama ben olmayayım orada.
Onlar varken ben burada olmak istemiyorum artık.

canm seni en iyi ben anlarım benzer şeyleri yaşamışız o yaşta bende aynıydım ama aradan 6 yıl geçti ve çok şey öğrendim
bu hayatta her zaman zenginin daha zengini fakirin daha fakiri var
şunu öğrendim insanlarla kıyafet konusunda yarışırsam ölene dek yetişemem
ama kendimle yarışırsam herzaman daha iyisi için şansm olur :34::34: zamanla işe gireceksin kendi maddiyatın ölçüsünde en iyisini alacaksın
diğer konu ise evet paralı insanların etrafında daha çok insan olur öğreneceksin gördükçe..ama üzülmeye değecek birşey olmadığınıda anlayacksın :21:

Back
X