Kendimi enayi gibi hissediyorum

Yazık yaa.. Resmen evliliğini ve seni bitirmişler.. Bunlara ana baba demeye bin şahit lazım.. Yukarıda Allah var, elbet çıkar bunların hesabı bir gün.. Sen gönlünü ferah tut..
ben çok yıprandım, bitirdiler beni. daha yeni yeni toparlanıyorum. şuan hiçbir malım mülküm arabam hiçbirşeyim yok. bir maaşım birde 15bin borcum kaldı. 12 bin'i gene bunların sömürdüğünden kalan. parça parça. ailem sandıklarım şeytanmış ki daha anlatsam inanamazsınız. bunlar sadece özetin özeti. çocukken yediğim peynir zeytine kadar indiler. faturaları yüzüme fırlattı öz anne denen yaratık.

Seni dinlemeyip borc veriyorsa ailesine, Sense kendinden para kisitlama haeca gez toz disarda ye ic .
Hatta gizli kendine para koy kenara.
Haberi olmasin .

Madem o daha aile oldugunuzu kavrayamamis sizde SIKMAYIN kendinizi..

canım bencede gez toz harca madem onlara gönderilecek para var,senin mutluluğun için harcanacak parada var demektir.
Eğer yoksa herkese yoktur bu kadar basit.
Anlayışlı olamayan büyükler yüzünden sen niye zorluk çekesin?Zoerluk çekmesen bile kiradaymışsın ev için niye biriktirmeyesin ki?

sen boğazından kısacaksın o ailesinin lüks harcamalarına yollayacak heee

bundan sonra sende ona göre hareket et hiç bir istediğinden feragat etme elalem için.

yemeyenin malını yiyorlar göründüğü gibi.

Bende bu şekilde yapmayı düşünüyorum.. Ben yiyemiyorum, ama eşimin ailesi yiyor.. Bundan sonra hayat felsefemi değiştireceğim. Ama yapabilir miyim, bilmiyorum.
Harcamasan bile biriktir fazla fazla. Gün gelir lazim olur ama asla eşine söyleme asla biriktirdigini. Gözleri kaliyor yoksa o parayi alana kadar her yolu deniyorlar.

Kimse kimsenın borcunu ödemek zorunda değilki herkez başının çaresine bakmalı etrafına zarar veren insanlardan nefret ediyorum benımde kendi babam öle çalışmaz etmez herkezden borç ister ilk evlendiğimiz zaman eşimden istemiş borç sakın dedim verdirtmedim ki kendi babam bende vermem verdıkte ne olduuu zamanında adama 20 milyar borç ödedık ben dedem annem çalıştık çabaladık emeklı ettk adamı sırf annem rahat etsn die ama anneme 5 kuruş vermıyor hakkımı helal etmıyorum böle insanlardan haz etmıyorum.... sonuna kdar haklısınız

Seni dinlemeyip borc veriyorsa ailesine, Sense kendinden para kisitlama haeca gez toz disarda ye ic .
Hatta gizli kendine para koy kenara.
Haberi olmasin .

Madem o daha aile oldugunuzu kavrayamamis sizde SIKMAYIN kendinizi..
Dediklerin o kadar çok doğru ki.. Ben de dün akşam bunu fark ettim. Bizim bir aile olduğumuzu anlayamamış... Benim bir evlilikte gizli saklı olmaması gerektiğini düşünürdüm.. Hiçbir zaman eşimden para saklamadım.. Ama bir bayanın kıyısında köşesinde parası olması gerekiyormuş..

Bu günden sonra hayat felsefem bu.. Gezicem, tozucum, yiye cem içeceğim.. En azından ben harcamış olurum.. İnan kiradan kurtulayım. Ev bark sahibi olayım diye, birikim yapmaya çalışıyordum.. Ama nedense hiç birikmiyor.. Eşimin ailesine yar oluyordu.. Sıfıra sıfır elde var sıfır..

hani aylık 5 ila 10 bin tl arasında bir geliriniz olsa anlayacağım ama siz de kiradasınız vs. anca yetiyor geliriniz... bir de kayın pederinizin durumu sizden de iyi, iki evi var, emekli maaşı var, bir de çalışıyormuş eee daha ne allah bereket versin sizden çok daha iyi durumları.... ben şahsen bu durumda sizden para istemeye utanırdım yani...

Harcamasan bile biriktir fazla fazla. Gün gelir lazim olur ama asla eşine söyleme asla biriktirdigini. Gözleri kaliyor yoksa o parayi alana kadar her yolu deniyorlar.
Evet. benim de kötü huyum var, gizlim saklım olmaz eşimden.. Şeffaf biriyim.. Ama artık gizli saklı bir şeyler yapmam gerekli..

Kız utanmıyorlar.. Onlarda hiç utanma olur mu? İki lafından birisi biz seni okuttuk , biz seni okuttuk oluyor eşime. Eşim de kıyamıyor tabi.. Milletin annesi babası, çocuklarına destek olur.. Bizimkiler ise evimize incir ağacı dikiyorlar..

okutucak tabi ailesi değil mi? okuttular diye illa sömürmeleri mi lazım?

aynı bizimkiler gibiymiş. eşin biraz hayır desinde sen gör o zaman çirkefleşmeyi. ben 5 yıl sonra hayır dedikten sonra nasıl çirkefleştiler bilemezsin. buralara yazamıyorum aklıma geldikçe hala elim ayağım titriyor, vereceksin tabi mecbursun, seni kim büyüttü yürüttü, süt verdiler.. aman Allahım neler neler duydum. duyduğumda ve son kavgadan sonra soyulduğumu anladım ama iş işten geçti, atı alan üsküdarı geçmiş. şimdi bir yıldan fazladır hiç konuşmuyoruz. tabi işleri bitti, adi yaratıklar.

okutucak tabi ailesi değil mi? okuttular diye illa sömürmeleri mi lazım?
babam da böyle biliyor musun... biz seni okutuyoruz evlenince elalemin adamına mı yedirceksin paraları, babana göndereceksin bir kısmını diyor.. o kadar bunalıyorum ki... ne yapacagım acaba
hani zor durumda kalsalar yollarım tabii ki. ama böyle zorlamak ?

kusura bakma ama nasıl bir baba o? bunun adı düpedüz bencillik... başka bişey değil... üzüldüm senin adına

bence bu işe bir dur demelisin artık kaça yıllık evlisin ? çalışıyormusun? maaşını ayrı harcamakla tehdir et işe yarayacaktır

Borç geri ödenmek üzere alınan para değil mi? Niye bu kadar abartılı tepki verdiniz? Onlar ailesi tabiki verecektir, yetmediği yerde ailesine destek olacaktır.
öyle diyorsunuzda genelde aileye giden borç geri gelmiyor :) yani bizde öyle en azından 5-6 ay oldu lafı bile geçmiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…