- 19 Mart 2013
- 3.522
- 2.160
- 248
ve hergün söylüyor bunu.. üstelik ben çalışıyorum okurken. eve de hep alışveriş yaparım ondan hiç para almam. bize yararınız yok , olmayacak da diyip duruyor. 2 kuruş kazandıgım part time işten bile eve bir şeyler alıyorum hep. görmüyor hiç..kusura bakma ama nasıl bir baba o? bunun adı düpedüz bencillik... başka bişey değil... üzüldüm senin adına
evet öyle oluyor....öyle diyorsunuzda genelde aileye giden borç geri gelmiyor :) yani bizde öyle en azından 5-6 ay oldu lafı bile geçmiyor :)
Hic alistirma bence ayni dert bende de var ailesi icin cok kavga ettik beni esim dinlemedi iki cocugum var para mevzuu olunca akillarina ogullari geliyor. Ben artik maasimi hic vermiyorum.erkekse kendi gecindirsinMerhaba arkadaşlar. Derdim eşimin ailesi.. Dün akşam kayınpederi aradık eşimle yine bizden borç istedi.. Hem de oğlu için.. Bıktım artık bunların borç istemelerinden. Kayınım çok lüks yaşayan birisi.. Evde yemek yemez, yemeğini dışarıda yer.. Yer içer gezer. Ama arkasını babası toplar. Bu sefer de faturası bize çıktı.. Babası sıkışmış, eşimden istiyor.. Offff ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimle kavga ettik, gönderirsen hakkımı helal etmiyorum dedim. İleri de doğacak olan çoluğumun, çocuğumun rızkını ailene yedirmek istemiyorum dedim. Ama işte fayda etmedi. Kirada yaşıyoruz, ev bark sahibi olmak için uğraşıyoruz.. Ama ailesi böyle yaptıkça kendimi çok kötü hissediyorum.. Sizce ne yapmalıyım.. Bu forumdan başka anlatacak kimsem de yok..
Yok ya çalışıyor. Evli 2 çocuk babası.. 4 bin kadar istediler..kaynın okuyor mu, ne kadar istediler
4 bin çok paraymış.. eşi de çalışıyor mu, nerden çıkmış bu kadar borçYok ya çalışıyor. Evli 2 çocuk babası.. 4 bin kadar istediler..
İnsanı bunaltıyor değil mi? İşin ilginç tarafı bende üniversite mezunuyum. Ailem beni de okuttu. Ama ailem istemiyor benden. Sen yuvanda mutlu ol yeter diyorlar.. Gerçekten zor zaman olur, hastalık olur, acil durum olur. O zaman yardım edersin. Ailedir atsan atamazsın, satsan satamazsın. Ama birilerinin keyfi için de vermek zoruma gidiyor..babam da böyle biliyor musun... biz seni okutuyoruz evlenince elalemin adamına mı yedirceksin paraları, babana göndereceksin bir kısmını diyor.. o kadar bunalıyorum ki... ne yapacagım acaba
hani zor durumda kalsalar yollarım tabii ki. ama böyle zorlamak ?
e yani.. tabii zor durum olursa yardım edeceğim. ama yardım etceksin etceksin etceksin diye baskı yapılırsa insanın içinden gelmiyor... ve keyfi sebepler için de tabii.. para kolay mı kazanılıyor...İnsanı bunaltıyor değil mi? İşin ilginç tarafı bende üniversite mezunuyum. Ailem beni de okuttu. Ama ailem istemiyor benden. Sen yuvanda mutlu ol yeter diyorlar.. Gerçekten zor zaman olur, hastalık olur, acil durum olur. O zaman yardım edersin. Ailedir atsan atamazsın, satsan satamazsın. Ama birilerinin keyfi için de vermek zoruma gidiyor..
Bilmiyorum ne borcu olduğunu, eşi de çalışmıyor yeni bebekleri olduğu için. Onun öncesinde çalışıyordu. Kolunda 10 bilezikle geziyor.. Eşime madem borcu var karısının bileziklerini bozdursun dedim. Eşim ne dese beğenirsin.. Borcu babasına veriyormuş..4 bin çok paraymış.. eşi de çalışıyor mu, nerden çıkmış bu kadar borç
ne yazık ki 8 yıl sonunda farkedebildim, o da bana lazım dediğimde gerçek yüzler ortaya çıktı. eşinde bir gün -senaryo yazsın- mahsustan bana lazım desin istesin bakalım ne diyecekler. ısrar etsin, kredi çekin falan desin , senaryoyu tam ayarlasın, figüranlar olsun, onlar uyanıktır hemen anlarlar. sonuç ne olacak ben biliyorum sırtlarını dönecekler, maksat eşinin görmesi. yoksa o da soyulduğunu çok geç anlayacaktır.M miss_funda senin yaşadıklarında çok zor arkadaşım.. rabbim sana kolaylık versin.. resmen seni para aracı gibi görmüşler.. insan çok çok üzülüyor..
En güzelini yapmışsın. Maalesef ben şuanda çalışmıyorum, işsizim. Ama iş bulup çalışmaya başlayınca bence maaşımı ayrı bir hesapta biriktireceğim..Hic alistirma bence ayni dert bende de var ailesi icin cok kavga ettik beni esim dinlemedi iki cocugum var para mevzuu olunca akillarina ogullari geliyor. Ben artik maasimi hic vermiyorum.erkekse kendi gecindirsin
Aynen öyle, para kolay kazanılmıyor.. Ama işte bunu eşim anlayabilse çok iyi olur..e yani.. tabii zor durum olursa yardım edeceğim. ama yardım etceksin etceksin etceksin diye baskı yapılırsa insanın içinden gelmiyor... ve keyfi sebepler için de tabii.. para kolay mı kazanılıyor...
ben bu kadarına da yuh demek istiyorum artık...Bilmiyorum ne borcu olduğunu, eşi de çalışmıyor yeni bebekleri olduğu için. Onun öncesinde çalışıyordu. Kolunda 10 bilezikle geziyor.. Eşime madem borcu var karısının bileziklerini bozdursun dedim. Eşim ne dese beğenirsin.. Borcu babasına veriyormuş..
Ama kayninin karisinin 10 bilezigi varmis kolunda o niye bozdurmuyor yardim etmek ayri enayi gibi kullanilmak ayrı konu sahibi ben degilim ama ayni dertten muzdaribim ondan yazayim dedimBiraz empati yapın lütfen ya.Sizi yıllarca okutup büyüten sizi yetiştiren aileniz zor durumda kalsa ve sizden maddi yardım istese siz hayır veremem benim artık kendi yuvam var diyebilir miydiniz? Özür dilerim ama eşiniz çok haklı,bencil davranıyorsunuz. Nasıl siz onun ailesiyseniz onlar da onun ailesi tabi ki yardım edicek biri babası biri kardeşi siz kiyabilir miydiniz kardeşinize ?
her aile aynı değildir, bu tür paracı ailelerden bahsediyoruz, çocuğunu para olarak gören. öğretmen bir arkadaşım var, ailesi 55 bin tl. kredi çektirmiş. seni okuttuk diye. kız hala boğuşuyor borçla.Biraz empati yapın lütfen ya.Sizi yıllarca okutup büyüten sizi yetiştiren aileniz zor durumda kalsa ve sizden maddi yardım istese siz hayır veremem benim artık kendi yuvam var diyebilir miydiniz? Özür dilerim ama eşiniz çok haklı,bencil davranıyorsunuz. Nasıl siz onun ailesiyseniz onlar da onun ailesi tabi ki yardım edicek biri babası biri kardeşi siz kiyabilir miydiniz kardeşinize ?
şaka mı bu.. eşinin gözleri neden bu kadar kapalıBilmiyorum ne borcu olduğunu, eşi de çalışmıyor yeni bebekleri olduğu için. Onun öncesinde çalışıyordu. Kolunda 10 bilezikle geziyor.. Eşime madem borcu var karısının bileziklerini bozdursun dedim. Eşim ne dese beğenirsin.. Borcu babasına veriyormuş..
Bunu keşke eşim de görebilse ama eşime teklif edeceğim.. Benim eşimle gerçekten zor zamanlarımız oldu. Düğün zamanımızda ailesi bize tek kuruş yardım dahi etmedi. Ben eşimin ailesini çok iyi anladım. Ama eşimin anlaması önemli olan.. Ne zaman fark eder bilemiyorum.ne yazık ki 8 yıl sonunda farkedebildim, o da bana lazım dediğimde gerçek yüzler ortaya çıktı. eşinde bir gün -senaryo yazsın- mahsustan bana lazım desin istesin bakalım ne diyecekler. ısrar etsin, kredi çekin falan desin , senaryoyu tam ayarlasın, figüranlar olsun, onlar uyanıktır hemen anlarlar. sonuç ne olacak ben biliyorum sırtlarını dönecekler, maksat eşinin görmesi. yoksa o da soyulduğunu çok geç anlayacaktır.
Eşime bunu söylediğim de ne dedi biliyor musun? Neymiş miş o bilezikler yeğenlerinin güvencesiymiş.. Ölür müsün, öldürür müsün.. İşin kötü tarafı eşim hala aile olduğumuzu anlayabilmiş değil. Acaba çocuk yapsam, aile olduğumuzu anlar mı? Bilmiyorum, kafam çok karışık..Ama kayninin karisinin 10 bilezigi varmis kolunda o niye bozdurmuyor yardim etmek ayri enayi gibi kullanilmak ayrı konu sahibi ben degilim ama ayni dertten muzdaribim ondan yazayim dedim
Doğrudur inanırım. Eşimin ailesi de evlendiğimizin ilk senesi, kredi çekmemizi istemişlerdi. Bizim de o kadar düğün borcumuz vardı. Çekmemiştik. Eşim bir de bana teklif etti, sen çek diye.. bende ben neden senin ailen için kredi çekiyorum senin kardeşlerin varken diye geri tepmiştim. İşte böyle akılsız bir eşim var.her aile aynı değildir, bu tür paracı ailelerden bahsediyoruz, çocuğunu para olarak gören. öğretmen bir arkadaşım var, ailesi 55 bin tl. kredi çektirmiş. seni okuttuk diye. kız hala boğuşuyor borçla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?