Kendimi eskisi gibi beğenmiyorum

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
4 ay sonra 26 olacağım. Daha gençsin diyebilirsiniz fakat 2 sene önceki fotoğraflarıma bakıyorum yüzüm daha güzelmiş göz altı morluklarım yokmuş ve daha beyazmışım. Şu an aynada bakıyorum göz çevrem koyu ve derisi incelmiş. Yani eskisi gibi canlı bakmıyorum.
Işık dolgusu hakkında çok şikayet var hem de pahalı o yüzden düşünmüyorum. Hiç kapatıcı kullanmıyorum kendimi kandırıyormuşum gibi hissettiriyor hem de yaşlandırıyor zaten.

Burnumu ve çenemi yaptırsam biraz daha beğenirim kendimi ama değmez mi ya da pişman mı olurum bilmiyorum. Daha erken yaptırsam olurdu ama şimdi gerek var mı.

Eskiden de ahım şahım değildim ama bakan bir daha bakardı şu an silik gibiyim.

Her gün yüzümü temizleyip krem sürerim yani bakım yapıyorum ama eskisi gibi güzel değilim. Evli değilim ileride de kimse beğenmez diye düşünüyorum bazen. Kim bilir ileriki yaşlarda nasıl bir psikolojiye gireceğim.

Ne düşünüyorsunuz siz kendinizi beğeniyor musunuz?

daha az uyuduğum için sürekli yorgunum. daha çok sıvı alıp daha fazla uyuyabilsem daha güzel hissederdim muhtemelen. kendini beğenmeme, bir yerlerini sürekli değiştirmeyi istemenin bir sonu yok bence. sağlık problemi arz eden şeyler giderilmeli elbette ama onun dışındaki sırf estetik kaygısıyla yapılan müdahaleler sonsuz bir girdap gibi geliyor bana.

35 yaşındayım dün bir doktorla görüştüm göz kapağı estetiği ve ışık dolgusu için “salak salak konuşma git makyaj yap” demeye getirip geri gönderdi beni.

Yaşlanmaya yatkın cildiniz yoksa, sigara alkol kullanımınız çok abartılı değilse bahsettiğiniz durumlar muhtemelen özgüven sorunlarından kaynaklanıyordur.

Eskiden de ahım şahım değildim ama bakan bir daha bakardı
Şu devirde bakan bir daha bakmasın zaten, insanın başına bela geliyor.
Bende geçmiş fotolarıma baktığımda daha küçük bir ben görüyorum ama şimdi yüzümde yaşanmışlık var azcık bi makyajla çok da iyi hissediyorum. Sende karamsarlık var, makyaj yapsam zararlı estetik yaptırsam üşeniyorum vs diye kendini itiyorsun karamsarlığa. Kusurlarınla da kendini sevmeyi öğrenmelisin.

Yaşlanınca göz çevremiz daha da kararmıyo ya da cildimiz kararmıyor ya. Çalışmaya başlamanın etkisi öğrenciyken vur patlasın çay oynasın yaşıyoruz çoğumuz. İstediğimiz gibi uyuyoruz dinleniyoruz. Ama gerçek hayat böyle değil size de bu etkiler yansımış bence yaşlanmayla alakası yok ki zaten çok küçüksünüz daha.

Güneş kremi bol su ve güzel bi aşk tüm sorunlarınızı çözer diye düşünüyorum :)

Bu durumun özgüvenle alakası var, çok güzel kadınlar kendini bazen sizin gibi hissederken, karanlıkta görseniz korkacağınız kadınlar “çok güzelim yaaa” kafasına girebiliyor 😂 insanın kendisiyle barışık olması çok önemli. Yani sen nasıl bakarsan öyle görürsün :KK66:

Yaşlanınca göz çevremiz daha da kararmıyo ya da cildimiz kararmıyor ya. Çalışmaya başlamanın etkisi öğrenciyken vur patlasın çay oynasın yaşıyoruz çoğumuz. İstediğimiz gibi uyuyoruz dinleniyoruz. Ama gerçek hayat böyle değil size de bu etkiler yansımış bence yaşlanmayla alakası yok ki zaten çok küçüksünüz daha.

Güneş kremi bol su ve güzel bi aşk tüm sorunlarınızı çözer diye düşünüyorum :)
kesinlikle öyle 3 hafta izindeyken göz altı morluklarımın geçtiğini farkettim

bu yasta neden bu kadar karamsarlık ?

Bence siz instagramda insanların filtreli fotolarına çok bakmışsınız ondan bu psikolojiye girmişsiniz.

Ayrıca daha bu yasta estetiğe hiç gerek.
Estetikle zaten herkes birbirime benzemeye başladı.

Ben estetik sevmiyorum, mükemmel değilim ama estetik sanırım en son başvuracağım bir yöntem olurdu. Üstelik bu kadar genç yaşında yani. Ben senden iki yaş büyüğüm. Çok daha genç gösteriyorum. Ben de bu aralar biraz daha feminen, biraz daha dişi gözükmek istiyorum. Bunun için makyajla aram biraz daha sıkı olmalı. Kırışıklık, göz altı morluğu gibi durumlarım yok ben de çalışıyorum. Bence makyajla falan halledilecek bişeyse hiç gerek yok estetiğe.

Back
X