Kendimi evlenmek zorunda hissediyorum

Lilaaaa112

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
62
43
38
23 yaşındayım, düzenli bir işim yok. Bunun için uğraşıyorum.sinavlar vs. Önce is sonra evlilik diyorum. Ama cevremdekiler tam tersi, sanki okul bittiyse hemen evlenmek gerekir gibi davraniyolar. Üniversite biteli 2 yıl oluyo, bu kadar zaman baba evinde durmak yanlismi ben anlamadım. Ailemin kesinlikle baskısı yok bu konuda ama akrabalar arkadaslar vs hep bu dusuncede bende etkileniyorum dogal olarak ve erkek arkadasima yansitiyorum bu konuyu, aramiz bozuluyo. Elimde olmadan soguk davranıyorum çünkü onun borçlarının bitmesini bekliyoruz evlenmek için. Kafam karışık bu evlilik konusunda, dogru olan ne bilmiyorum? Suan ısrar etsem evleniriz ama sıkıntı cekeriz. Biraz daha bekleyip daha rahat bi sekilde evlenmek mi ? Evlenelim nasil olsa borc halledilir dışımızı sıkarız demek mi?

24 yaşındayım, sınav vs derdim bitti ,işim de var ve ben de her gün çevreden evlenmeye niyetin yok mu diye sorulara maruz kalıyorum ama herkese ben böyle iyiyim, bekarlık sultanlık deyip kimseyi umursamıyorum ve gerçektenden de hiç takamam yani hayatını düzene koymadan , kendi kazandığın parayı harcamanın tadını çıkarmadan hiiiçç aceleye gerek yok

Ayrıca millet laf yapıyor diye evlenilir mi hiç, evlendikten sonra o sınavlarla ya da geçim sıkıntısıyla boğuşacak olan sensin. Kimseye konuşma imkanı bile vermeyin, herkes kendi işine baksın

Daha kucuksun evlilik icin. Yerinde olsam önce iş eğitim gibi seyleri hallederdim. Yasina baktigimda onlisans mezunu olmalisin. Kpss yada egitimini lisansa tamamlama gibi seylere odaklan.
Daha kendini hayatini rayina oturtmadan evlenenlerin cogu soluğu burada aliyor. Daha erken hemde cok erken evlilik icin

Duruma göre beklemek için borç dışında bi sebep yoksa şimdi evlenin daha iyi yada bi söz takın en azından. .

En sinir olduğum iş ya, aynı durumdayım Babaannem, en azından ölmeden senin evlendiğini göreyim diye diye zorla nikah kıydıracak bana. Duygu sömürüsü yapıyor, psikolojimle oynuyorlar resmen. Ben çareyi ufak bir söz yaparak buldum. Gerçi okulum bitmedi daha benim onu bahane ediyorum.

Bekleyin bekleyin, evlilik kaçmıyor ya hem maddi sıkıntılar evliliği yıpratıyor.

Ben 32 yıldır baba evindeyim hergun başka bir eglence çıkıyor bana. 23 yaş dış sıkılacak yaş değil. Çalışıp para kazanılacak yaş bence. Güzel bir iş bul biraz daha tanıyın çalışın biraz birikiminiz olsun. Aceleniz ne

Bendede ayni baskiyi dedem yapiyor, ama bende aday bile yok. Kiminle evleneceksem artik...

Problem evlenmen evlenmemen değil 23 yaşında üniversite mezunu bir gencin toplum baskısı karşısında eğilmesi yanlışa destek vermesi
Bu toplum adam olmaz demiştim 3 gün banlanmıştım gene diyorum olsun beşgün önemli değil

Bendede ayni baskiyi dedem yapiyor, ama bende aday bile yok. Kiminle evleneceksem artik...
Ya şaka gibi değil mi? Benim de sevgilim yokken bir ara çok vicdan yapmıştım. Acaba kafamdaki insanı beklemesem de karşıma çıkan ilk "idare eder" insanla evlenip, gönüllerini mi yapsam diye. Kafayı yemek üzereydim. Şimdi hala emin değilim gerçi ama yok yani bu kadarıyla idare etsinler şimdilik. Ya tamam onları seviyorum, belki kötü kalpli düşünüyorum ama onlardan sonra da ben o insanla yaşamaya devam edeceğim. Emin olmam lazım yani

Haklisin, ayni duygulari yasiyorum. Ama elimden birsey gelmiyor. Sevgilimde yok.
Haddini bilmeyen kadinin biri okadar evlen diye baski yapmisti ki, bana cok terbiyeli oldugumu, erkeklerin böyle kizlardan hoslanmadigini söyleyip terbiyesiz akillar verdi. Bu kadin 50 yasinda. Dediklerini yapsam ilk önce kendisi hakkimda dedikodu yapacak insan...

Elalemi boşver onlar konuşur, nişanlanırsın dügün ne zaman, evlenirsin bebek ne zaman, bebek olur ikinci ne zaman, onu da yaparsın neden ev almıyorsunuz... yani sen nasıl istiyorsan öyle yap boşver milleti

O çevrendekilerin bir halt bildiği yok ..sakın gaza gelip evlenmeye kalkma ..en azından bir 25 ı bekle ..

Baba evinden daha güzel bir ev var mı be ? Eşimle birbirimizi seviyoruz ,problemimiz yok ama babam benim için çok başka ..hep pişman oldum keşke 9 sene önce degil de şimdi evlenseydim diye ..babamla daha çok vakit geçirmiş olurdum ,pişmanım :/

Çevrendekiler seni kıskanıp bir an önce sepetlemeye çalışıyor ..kimseye bakma ..sevgilini sıkıştırma. .bu çok bencilce ve çirkin ..kendin için yaşa ,kulaklarını tıka ..

Evlendiginizde borclar maddi olarak sizi cok sikacaksa evlenmeyin, bekleyin. Yeni evli olup ev is arasi sıkışıp, gezip tozamayinca evliliginden bisey anlamazsin bence.

Ben üniversite mezunu genç kızlarımıza inanamıyorum.
Milletin ağzını nasıl oluyor da kapatamıyorsunuz ve baskı var diye kendinizi evlenmek zorunda hissediyorsunuz? Bunu benim aklım almıyor.
Ya sen bu ülkenin aydınlık yüzü, geleceğisin. İş güç sahibi olup senden sonra gelen nesillere örnek olacaksın bir kadın olarak. Ve ettiğin lafa bak... İnanamıyorum.

Çok aşığım evlensem mi bir an önce desen anlarım da bunu hayatta anlamam. Baskı nedir ya?

evliligi zaten düşünüyorum yuzde 50 ise bu cevredekilerin etkisi ile yuzde 70 e cikiyo, bu durumdan rahatsiz oldugum icinde konu actim. Aklimda hic yokken sadece baski ile dusunuyo olsaydim haklisiniz derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…