- 20 Ağustos 2017
- 62
- 43
- 38
- Konu Sahibi Lilaaaa112
-
Bendede ayni baskiyi dedem yapiyor, ama bende aday bile yok. Kiminle evleneceksem artik...En sinir olduğum iş ya, aynı durumdayımBabaannem, en azından ölmeden senin evlendiğini göreyim diye diye zorla nikah kıydıracak bana. Duygu sömürüsü yapıyor, psikolojimle oynuyorlar resmen. Ben çareyi ufak bir söz yaparak buldum. Gerçi okulum bitmedi daha benim onu bahane ediyorum.
Bekleyin bekleyin, evlilik kaçmıyor ya hem maddi sıkıntılar evliliği yıpratıyor.
Ya şaka gibi değil mi? Benim de sevgilim yokken bir ara çok vicdan yapmıştım. Acaba kafamdaki insanı beklemesem de karşıma çıkan ilk "idare eder" insanla evlenip, gönüllerini mi yapsam diye. Kafayı yemek üzereydim. Şimdi hala emin değilim gerçi ama yok yani bu kadarıyla idare etsinler şimdilik. Ya tamam onları seviyorum, belki kötü kalpli düşünüyorum ama onlardan sonra da ben o insanla yaşamaya devam edeceğim. Emin olmam lazım yaniBendede ayni baskiyi dedem yapiyor, ama bende aday bile yok. Kiminle evleneceksem artik...
Haklisin, ayni duygulari yasiyorum. Ama elimden birsey gelmiyor. Sevgilimde yok.Ya şaka gibi değil mi? Benim de sevgilim yokken bir ara çok vicdan yapmıştım. Acaba kafamdaki insanı beklemesem de karşıma çıkan ilk "idare eder" insanla evlenip, gönüllerini mi yapsam diye. Kafayı yemek üzereydim. Şimdi hala emin değilim gerçi ama yok yani bu kadarıyla idare etsinler şimdilik. Ya tamam onları seviyorum, belki kötü kalpli düşünüyorum ama onlardan sonra da ben o insanla yaşamaya devam edeceğim. Emin olmam lazım yani
Elalemi boşver onlar konuşur, nişanlanırsın dügün ne zaman, evlenirsin bebek ne zaman, bebek olur ikinci ne zaman, onu da yaparsın neden ev almıyorsunuz... yani sen nasıl istiyorsan öyle yap boşver milleti23 yaşındayım, düzenli bir işim yok. Bunun için uğraşıyorum.sinavlar vs. Önce is sonra evlilik diyorum. Ama cevremdekiler tam tersi, sanki okul bittiyse hemen evlenmek gerekir gibi davraniyolar. Üniversite biteli 2 yıl oluyo, bu kadar zaman baba evinde durmak yanlismi ben anlamadım. Ailemin kesinlikle baskısı yok bu konuda ama akrabalar arkadaslar vs hep bu dusuncede bende etkileniyorum dogal olarak ve erkek arkadasima yansitiyorum bu konuyu, aramiz bozuluyo. Elimde olmadan soguk davranıyorum çünkü onun borçlarının bitmesini bekliyoruz evlenmek için. Kafam karışık bu evlilik konusunda, dogru olan ne bilmiyorum? Suan ısrar etsem evleniriz ama sıkıntı cekeriz. Biraz daha bekleyip daha rahat bi sekilde evlenmek mi ? Evlenelim nasil olsa borc halledilir dışımızı sıkarız demek mi?
O çevrendekilerin bir halt bildiği yok ..sakın gaza gelip evlenmeye kalkma ..en azından bir 25 ı bekle ..23 yaşındayım, düzenli bir işim yok. Bunun için uğraşıyorum.sinavlar vs. Önce is sonra evlilik diyorum. Ama cevremdekiler tam tersi, sanki okul bittiyse hemen evlenmek gerekir gibi davraniyolar. Üniversite biteli 2 yıl oluyo, bu kadar zaman baba evinde durmak yanlismi ben anlamadım. Ailemin kesinlikle baskısı yok bu konuda ama akrabalar arkadaslar vs hep bu dusuncede bende etkileniyorum dogal olarak ve erkek arkadasima yansitiyorum bu konuyu, aramiz bozuluyo. Elimde olmadan soguk davranıyorum çünkü onun borçlarının bitmesini bekliyoruz evlenmek için. Kafam karışık bu evlilik konusunda, dogru olan ne bilmiyorum? Suan ısrar etsem evleniriz ama sıkıntı cekeriz. Biraz daha bekleyip daha rahat bi sekilde evlenmek mi ? Evlenelim nasil olsa borc halledilir dışımızı sıkarız demek mi?
evliligi zaten düşünüyorum yuzde 50 ise bu cevredekilerin etkisi ile yuzde 70 e cikiyo, bu durumdan rahatsiz oldugum icinde konu actim. Aklimda hic yokken sadece baski ile dusunuyo olsaydim haklisiniz derdim.Ben üniversite mezunu genç kızlarımıza inanamıyorum.
Milletin ağzını nasıl oluyor da kapatamıyorsunuz ve baskı var diye kendinizi evlenmek zorunda hissediyorsunuz? Bunu benim aklım almıyor.
Ya sen bu ülkenin aydınlık yüzü, geleceğisin. İş güç sahibi olup senden sonra gelen nesillere örnek olacaksın bir kadın olarak. Ve ettiğin lafa bak... İnanamıyorum.
Çok aşığım evlensem mi bir an önce desen anlarım da bunu hayatta anlamam. Baskı nedir ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?