Kendimi evlenmek zorunda hissediyorum

canım akrabaların haklı olabilir yabana atma
genç bi kızsın genç anne olmak her bayanın hayalidir
beyaz gelinlik her genç kızın rüyalarını süsler inan bana
baba evinede yük olmazsın elbette ama kadının doğasında evlenmek mutlu yuva kurmak, evini çekip çevirmek ve anne olmak vardır
ileride çok pişman olursun maddi sorunda halledilir çok fazla değilse bence bi söz nişan yapın insanlarda bunlar adını koymamış demesin

evliligi zaten düşünüyorum yuzde 50 ise bu cevredekilerin etkisi ile yuzde 70 e cikiyo, bu durumdan rahatsiz oldugum icinde konu actim. Aklimda hic yokken sadece baski ile dusunuyo olsaydim haklisiniz derdim.
peki, derhal evlen o zaman bence de akrabaların haklı
hayatımızı çevremizdeki insanların isteklerine göre yaşıyoruz zaten bu son derece normal. hemen fazla uzatmadan kucağında bir de çocuk, Allah mutlu etsin.

bunu mu yazayım sana?

yapma Allah aşkına ya, evleneceksen tamam git şimdi evlen ama çevrenin demesiyle, baskısıyla değil, kendi demenle, kendi kararınla yap bunu. çevrendekilerin yüzde 1 bile katkısı olmamalı. senin hayatın bu yahu. çevre kim oluyor?

Amannn milletin lafına göre yaşarsanız 19 da evlendirir 20 de boşatırlar.
Siz kendinize bakın. Ne istiyorsunuz?

Bu yaşta ne evliliği?! İşin olmadan evlenme.

Yaşını görünce şok geçirdim. İnan sana şu an evlen diyen insanların hiçbirini sorun yaşadığında ya da pişman olduğunda çevrende bulamayacaksın. Bir gün bulup hesap sorarsan ''eeeh sen istedin evlendin bize ne'' derler. İnsanlar çoğu zaman laf olsun diye konuşur inan evlenmişsin evlenmemişsin umurlarında olmaz. Zaten burdada sorguladığına göre emin değilsin.Sen önce işini gücünü hayatını kur daha yaşayacağın çok şey var

olmamış... daha 23 yaşında ne pişmanlığı yahu

Evlenince insanların dilinden kurtulamazsınız, onlar her zaman elestirecek sorup bunaltacak bir mevzu bulurlar.
Baba evinde durmak kadar guzeli var mi ister 2 yil durursunuz ister 12 yil kaçmıyo ya evlilik.
Erkek arkadaşınızın borcu varmış e evlenirken de birsürü borca gireceksiniz daha 23 yaşında bu kadar borcun, sorumluluğun altına girmek kendinize haksızlık bence.
Bırakın erkek arkadaşınız borçlarını kapatsin, biraz para kazanın, yiyin için gezin insanların ne düşündüğünü kafaya takıp bunların sizi yönlendirmesine izin vermeden hayattan keyif almaya bakın.

önce iş. erkeğin ağzına bakma.

hayat ne gösterir bilemezsin. gerektiğinde kapıyı vurup çarpabileceğin kadar gücün olmalı.

Siz nerede yaşıyorsunuz ya,yok her bayanın hayaliymiş yok genç anne olmak iyiymiş. Herkes sazan gibi atlasın da sonra dayak yiyip annesine babasına sövdürüp bir de üstüne terk edilip otursun mu aşağı sizin gibi ???

Insanlara göre hareket edersen burnun boktan cikmaz. Kendin icin en dogrusunu nasıl hissediyorsan biliyorsan oyle yap.

Ben 24 yaşında mezun oldum. Hiç beklemeden evlendim. Eşimin maaşa geçmesine 3 ay vardı evlendigimizde. Benim gözüm karaydı. Eşyasız evsiz evlendim hem de. Bi valizle çıktım baba evinden eşyalı evde kaldık bi süre sonra yaşayacağımız şehir belli olunca evimizi de kendimiz tuttuk eşyalarımızı da kendimiz aldık. Ben de evlendikten 5 sene sonra atandım.

Benim mantığım şuydu. Ben bu adamı seviyorum biz beraber yola çıkacağız, geç olmasının bi anlamı yok. Ayrı ayrı sıkıntı çekmektense birlikte çekmeyi tercih ettik.

Hic pişman değilim çok şükür

23 yas dediginiz ne Allah askina cekin restinizi topluma onlar mi odeceyeceklermis borçlarımızı Birakin erkek arkadasiniz da odesin borcunu sonra cok sorun yasarsiniz.

Offf ne kadar sığ düşünüyorsunuz ya. Kadının doğasında milyon tane şey var; üretmek, çalışmak, öğretmek vs. Sadece o saydıklarınız değil.

Hem niye pişman olsun? Evlenmekten, çocuk doğurmaktan, 'evinin kadını' olmaktan mı ibaret kadınlar? Ne anne olmak ne de beyaz gelinlik gibi bir hayalim vardı. Kendimi hiiiç öyle düşünmemiştim hatta. Eminim ben gibi milyon tane de kadın var. Hem millet ne derse desin, milletin lafıyla hareket edeceksek ohooo kayboluruz yahu.

Konu sahibi: önemli olan senin ne düşündüğün, milletin değil. Evliliğe hazır mısın? Zira evlilik filmlerdekine hiç benzemiyor. Ayrıca iş daha önemli bence, şu devirde tek maaş çok zor. Ayrıca her kadıjın ekonomik özgürlüğü olmalı bence.

ne nisan ne evlilik birak millet konussun once kendi paranibkazan.

Kadinlara boyle kaliplasmis misyonlar yuklemeyin. Genc anne olmanin her kadinin hayali oldugunu da nereden cikardiniz? Babana da yuk olmazsin nedir? Cocuklarinizi da bu bakis acisiyla yetistiriyorsunuz ve sonuc olarak ortaya buyuyunce ne olmayi hayal ettigi soruldugunda sanki bir meslekmis gibi "gelin, anne, kocisimin karisi" diyen cocuklar cikiyor ortaya. Rica ediyorum ya artik kurtulun bu onyarginizdan. Her kadinin hayali genc anne olmak degildir. Her kadinin hayali kostur kostur gelinlik giymek degildir. Cok basarili kadin doktorlarimiz, muhendislerimiz var mesela. Azicik kadinlara yuklediginiz bu misyondan kurtulun ya okudukca deliriyorum artik...

bekar adamın ne borcu olacak...ev araba mı almış

23 yasinda olsam kimseyi takmazdim..nasilsa bol bol dert cekeceksin ne diye erkenden yapasin bunu.. bak simdi o yasa gitmek istedim ... evlenince hayat pespembe olmuyo yani.. isini bul oyle evlen bence.. sonra evin sorumluluguyla birlikte daha agir gelir.. boyle siradiyla olur gibi..

Bence evlenmek için önce işe girmelisin tabi böyle bir istediğin varsa. Ha Yok çalışmasam da olur diyorsan->biriyle tanışsan, görüşsen hadi olumlu olsa ... nişan yapalım deseniz en az 1 yıl sürer evlenmek.. ayrıca evlenmek için evlenilmez bunu unutma. Millete bakarsan evlendiğin gün çocuk Yok mu derler.. çocuk olur 2. Ne zaman??? Derler. 2. Olur şuna bak hemen 2 çocuk yaptı derler. Tatile gidersin borçları vardı tatile gitmişler derler. Tatile gitmezsin şuna bak tatile bile gitmiyor derler. Sonuç salla o tanıdıkları. Evlilik konusu açıldığında Orijinal bir cevap bulup yapıştır suratlarına

Şaka yapıyorsunuz sanırım.

Canim valla hiç acele etme bekleyin borçları bitsin sevgilinizin. Bu konuşanlar hep konuşur bosver takma omları. Ayrıca dugun masrafları çeyiz dizme de kolay degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…