Kendimi ezik ve mahçup hissediyordum (parasal konular)

Oncelikle gecmis olsun..Da ben sunu anlayamıyorum ya??NEDEN bu kadar para harcayip, streslere giriyorsunuz da, gidip cocuk esirgeme kurumundan,anasiz, babasiz, yardima herkesten cok muhtac bir bebisi veya cocugu, evlatlik almiyorsunuz?? Hastaymışsınız bu ısrar niye???

Aynı şey mi yahu? İnsanin kendi cocugunu kucagina almak istemesi gayet normal, dunyadaki en normal şeylerden biri hatta, başka bir cocukla kiyaslanacak birşey değil. Anne degilim, cocuk hasreti de cekmedim ama düşünebiliyorum. Herkesin yapabilecegi birşey değil o oyle emin olmadan.

Öğretmenseniz özel ders denemeniz en mantıklısı. Branşınızı bilmiyorum gerçi. Udemy'ye filan da konu anlatım videosu yükleyebilirsiniz. Özellikle kpss için vs. Akmasa da damlar belki hem size maddi kayıbı olmaz denemenizin. Hem infertilite hem diş için üniversite polikliniklerinden de randevu alın bi de. Evet sıra zor geliyor ama geldiğinde çok detaylı incelemeler yapıyorlar. Tahlillerinizi özelde kullanabilirsiniz böylece. Ya da özel sağlık sigortası yaptırmayı da bir araştırın. Eşiniz esnafsa çok pahalıya geliyordur bütün sağlık harcamalarınız belki sigortayla daha ucuza getirebilirsiniz.

Yazma amacim hadsizlik etmek degildi.Inanin empati yaparak yazdim.Umudunuz hüznünuze, hüznunuz utanciniza karismis gibi hissettim..Maddi manevi zor bir sürectesiniz..Umarim en kisa zamanda en dogal yolla hamile kalirsiniz..Bilemiyorum belki de toplumun evli ciftlere baskisina isyan ediyorumdur..Cevremde bu yuzden, birbirini sevdigi halde, bosanmak zorunda kalan kisileri bile gordum maalesef..Hersey gonlunuzce olsun..

Oncelikle gecmis olsun..Da ben sunu anlayamıyorum ya??NEDEN bu kadar para harcayip, streslere giriyorsunuz da, gidip cocuk esirgeme kurumundan,anasiz, babasiz, yardima herkesten cok muhtac bir bebisi veya cocugu, evlatlik almiyorsunuz?? Hastaymışsınız bu ısrar niye???

Evlat edinmek sanıldığı kadar kolay bir süreç değil buarada. Tanıdığım bir çift var. Karı-koca Türkiye ortalamasının bayağı üzerinde kazanıyor. Eğitim düzeyleri, işleri bir çocuğa mükemmel bir hayat sağlayabilecek seviyede. Bütün mülakatları geçtiler evlat edinme için. Ama 2 yıldır bebek odaları hazır kendilerine sıra gelmesini bekliyorlar. 1 yıl daha sıra gelmezse artık yaş farkı yüzünden yeni doğan evlat edinemeyecekler ve hayalleri oydu.

İnşaallah emeklerinizin karşılığını alırsınız . Benim de 6ve 7 cm’lik iki çikolata kistim var . Üç tüp bebek denedim biri transfer oldu ama diğeri oluşan folükülleri toplamak zor dediler toplamadılar . Sonra 2 kere normal yolla gebelik oldu , devam etmedi . Şimdi 3. Gebeliğim 31 haftalık oldum 39 yaşındayım . Ankara başkente başlayacaktım hamile kalınca başlamamıştım tüp bebeğe. Ne kadar fazla tutuyormuş 40 bin yazmışsınız . İnşaallah sonucunu olumlu hayırlı alırsınız
Ay maşallah çok sevindim .ben başkente gidiyorum tüp bebek 8000 tl falan normal aslında ama ben çok operasyon geçirdim bi de 2 kez yumurta toplama ve dondurma işlemi yapıldı bunlar maliyeti hep arttırdı bi ara ssk borcumuz vardı ödemeler fazla oldu borç olduğu için raporumdan yararlanamadım süreç böyle gitti o yüzden pahalı oldu

emin olun öyle hayatlar var ki hesapta olmayan neler oluyor, bir günde iflas edenler, eşini dostunu, evini kaybedenler... şükredin ki eşiniz yanınızda, birliktesiniz. bence bu konuya bu kadar takılmayın hatta bence eşinizle de konuşun neticede size en yakın insan o.. maddi olarak bir desteğiniz olmasa bile canım Allah senden razı olsun bizi geçindiriyorsun yoruluyorsun deyip bir kaç tatlı söz emin olun sizin ona vereceğiniz paradan çok daha kıymetli olacaktır, güzel sözlerin içten bir duanın ne kadar iyi hissettirdiğini unutmayın.
kendinize de bu kadar yüklenmeyin
Çok haklısınız şükredecek çok şey var belkide onlara odaklanmak.gerek

Ay maşallah çok sevindim .ben başkente gidiyorum tüp bebek 8000 tl falan normal aslında ama ben çok operasyon geçirdim bi de 2 kez yumurta toplama ve dondurma işlemi yapıldı bunlar maliyeti hep arttırdı bi ara ssk borcumuz vardı ödemeler fazla oldu borç olduğu için raporumdan yararlanamadım süreç böyle gitti o yüzden pahalı oldu
İnşaallah olumlu olur dua edeceğim hep

Evlat edinmek sanıldığı kadar kolay bir süreç değil buarada. Tanıdığım bir çift var. Karı-koca Türkiye ortalamasının bayağı üzerinde kazanıyor. Eğitim düzeyleri, işleri bir çocuğa mükemmel bir hayat sağlayabilecek seviyede. Bütün mülakatları geçtiler evlat edinme için. Ama 2 yıldır bebek odaları hazır kendilerine sıra gelmesini bekliyorlar. 1 yıl daha sıra gelmezse artık yaş farkı yüzünden yeni doğan evlat edinemeyecekler ve hayalleri oydu.
Bunları da yazacaktım ama yoruldum inanın. o yüzden size teşekkür ederim. uzaktan bisey söylemek en kolayı yasamak en zoru...yazan arkadaşımız oyuncak bebek misali kolayca alınabilecek bisey zannediyor ama o iş kadar basit değil kaldı ki eşlerin ikiside aynı istekte olmalı bu konuda .bunlar kolay alınacak kararlar değil kaldi ki ben hayatimda bir kezde olsa şansımı denemek istiyorum

Canım benim olur mu hiç öyle. Senin bunları düşünmen bile ne kadar vicdanlı ve ince olduğunu gösterir. Eşin çok şanslı bu konuda. Eşler arasında sağlık için harcananın lafı olmaz(estetik kaygıları saymıyprum) kendini huzursuz etme. Sürekli bebek tedavi konularına odaklanma. Benim bebeğim olduysa hepinizin olur. 4 çocuk annesiyim

Ömrü hayatımda hiçbir erkekten 5 kuruş bile görmedim, almadım, zaten verilmedi de...Sadece yemek falan ısmarlandı en fazla..İçtiğim kahvenin parasını bile ödemişliğim vardır sonradan...Bi para aldıysam da hep borçtu...Hiçbir ihtiyacım bi erkek tarafından karşılanmadı 22 yaşımdan beri babam dahil...O bile verdiğini borç tutar..

Valla o yüzden düşünüyorum senin yerinde oşsam ne hissederdim diye ama düşünemiyorum bile...Zihnimin dışına çıkıyor bi erkekten para almak

Yazma amacim hadsizlik etmek degildi.Inanin empati yaparak yazdim.Umudunuz hüznünuze, hüznunuz utanciniza karismis gibi hissettim..Maddi manevi zor bir sürectesiniz..Umarim en kisa zamanda en dogal yolla hamile kalirsiniz..Bilemiyorum belki de toplumun evli ciftlere baskisina isyan ediyorumdur..Cevremde bu yuzden, birbirini sevdigi halde, bosanmak zorunda kalan kisileri bile gordum maalesef..Hersey gonlunuzce olsun..
Evet toplum baskısına maruz kalınıyor bu süreçte ama.ben o baskıyı kafaya taksaydım tedaviye evliliğim yeni kendim de daha gençken başlardım hem şansım daha fazla olurdu. Evliliğinde sorunlar vardi onların düzelmesini bekledim o ortamda çocuk olmasın diye bu işe hiç girismedim.su konuda haklısınız umut,hüzün, mahcubiyet fazlasiyla var hepsi birbirine karıştı doğru ama öyle zor yollar geçtim ki şimdi kariyer hedeflemek için yarim bırakamam olumlu yada olumsuz sonuca gitmem lazım

Canım benim olur mu hiç öyle. Senin bunları düşünmen bile ne kadar vicdanlı ve ince olduğunu gösterir. Eşin çok şanslı bu konuda. Eşler arasında sağlık için harcananın lafı olmaz(estetik kaygıları saymıyprum) kendini huzursuz etme. Sürekli bebek tedavi konularına odaklanma. Benim bebeğim olduysa hepinizin olur. 4 çocuk annesiyim
Sağol ne güzel şeyler yazmışsın bu arada çocuklarını Allah bağışlasın mutlulukla büyüsünler

Ömrü hayatımda hiçbir erkekten 5 kuruş bile görmedim, almadım, zaten verilmedi de...Sadece yemek falan ısmarlandı en fazla..İçtiğim kahvenin parasını bile ödemişliğim vardır sonradan...Bi para aldıysam da hep borçtu...Hiçbir ihtiyacım bi erkek tarafından karşılanmadı 22 yaşımdan beri babam dahil...O bile verdiğini borç tutar..

Valla o yüzden düşünüyorum senin yerinde oşsam ne hissederdim diye ama düşünemiyorum bile...Zihnimin dışına çıkıyor bi erkekten para almak
En güzelini yapmışsın en güzeli her zaman kendi kazandığın parayı harcamak çünkü insana kendini iyi hissetiriyor

En güzelini yapmışsın en güzeli her zaman kendi kazandığın parayı harcamak çünkü insana kendini iyi hissetiriyor

Valla benim tercihim değildi ama böyle gelişti...
Bi sevgilim vardı, tatili ortak ödettirirdi hatta gittiğimiz yolun benzin masrafının yarısını da alırdı...
Şimdi düşünüyorum o zaman bana normal geliyordu da nesi normal ya...
Para kazanıyorum diye böyle mi olmalıydı?
Babam bile benim için bişi yapınca parasını istiyor gören de beni cok zenginim sanacak..
Şans yok hep tekim

Valla benim tercihim değildi ama böyle gelişti...
Bi sevgilim vardı, tatili ortak ödettirirdi hatta gittiğimiz yolun benzin masrafının yarısını da alırdı...
Şimdi düşünüyorum o zaman bana normal geliyordu da nesi normal ya...
Para kazanıyorum diye böyle mi olmalıydı?
Babam bile benim için bişi yapınca parasını istiyor gören de beni cok zenginim sanacak..
Şans yok hep tekim
O kadarı normal değil ama tatili falan yarı yarıya ödemek nedir ya

Aynı şey mi yahu? İnsanin kendi cocugunu kucagina almak istemesi gayet normal, dunyadaki en normal şeylerden biri hatta, başka bir cocukla kiyaslanacak birşey değil. Anne degilim, cocuk hasreti de cekmedim ama düşünebiliyorum. Herkesin yapabilecegi birşey değil o oyle emin olmadan.
En azından bunu bi kerede olsa denemek istiyorum insanlar cidden.cok acımasız direk söyle yap böyle yap diyolar defalarca tedavi olan insanlar var herkesin tercihidir bu benim ilk tedavim deneyeceğim neden denemeden böyle motive edeyim kendimi ayrıca bunun için karı koca aynı şekilde istekli olmalı oyuncak bebek al der gibi diyor işte. Anlamanıza sevindim Allah siz3 bu hasreti cektirmesin hiç bi zaman

Konu sahibesi evlilik iyi günde kötü günde

Sonuçta karşı taraf da hastalanabilirdi siz de ona bakardınız😊 üzülecek bir durum yok, bir an önce iyileşmeye bakın🥰

Arkadaşlar merhaba 10 yıllık evliyim bebeğimiz olmadı benim oldukça fazla sağlık sorunum var bu konuda. aralık ayında tedaviye başladım eşim çok hevesli özel bir hastaneye başladık ama yapilan operasyonlar tahliller o,bu derken 40 bin tl para harcadik daha da transfer asamasina gelemedik yani masraflar devam edecek ben süreçte calisamadim zaten korona falan derken iş guc durumlari iyice hayal oldu sürekli bir isim yoktu zaten. yani madden hiç destek olamadım bu süreçte. bu durum beni ıçten içe eziyor hiç bir faydam yok daha da başka masraflarımda çıkıyor eşim bisey demesede asiri mahcup hissediyordum kendimi bu haftada disim rahatsızlandı diş demek masraf demek mecbur olmasam gitmem ama durumum kötü artık kendimi fazlalık eşimin başına bela gibi hissetmeye başladım sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu durum benim uzerimde acayip stres yarattı kendimi huzursuz mutsuz hissediyorum iş bakıyorum ama bi yandan da tedavi devam ediyor korona var v.s ne yapmalıyım evden falan biseyler yapabilir miyim?en azından kendi harcligimi çıkarırım. Bu sene benim için çok zordu halende devam ediyor babam çok hasta tedavi edilemiyor ,ben sürekli hastanedeyim çok yoruldum çok dardayım dertlesmek istedim
esiniz de bebek icin sizin bedeninizi harcadiginizi dusunup uzuluyor mu acaba?

normal yollardan dahi olsa bebek sahibi olmak daha cok kadina yük olurken bir de tesaviyle o kadar acilara katlaniyorsaniz esiniz de bi zahmet masrafina katlansin.

evliliginizde dengeli bir rol paylasimi varsa, para kazanmasaniz dahi o evin yasaminin devam etmesi icin emeginiz var.

kadinlar bankada para olarak gorunmeyen emeklerini yok saniyorlar malesef.

erkegin disarda calismasini ve eve para getirmesini mumkun kilan da kadinlar.

bunlari unutmayin.

kadin cocuk sahibi olunca neden calisamiyor ? cunku cocuga bakacak birileri yok.

peki erkeklerin de cocuga bakacak birileri problemini kim cozuyor?

esleri.

yani erkege para kazandiracak sartlari kadinlar sagliyor.

maas yari yariya sizin de sayilir, gule gule harcayin 😁😁

Bebek için tedavi görmek yerine düzenli olarak bir yerde çalışabilir, kazancınla dişlerini tedavi ettirebilirdin. Ama sen çocuk yapmayı tercih etmişsin. İnşallah bu güçsüz halini bebeğine yansıtmazsın.
dişsiz olur ama cocuksuz olmaz.

nitekim bizim annelerimiz de "dişinden tirnagindan" fedakarlik yaparak bizleri dunyaya getirdiler.

cunku insanlarin cocu duygusal, içgüdüsel, fazla düşnmeden alışkın oldugumuz gibi otomatige baglanmis davranislarda bulunurlar.

cocuk sahibi olma davranisi da bunlardan birisi.

rasyonellik ararsaniz çok fazla "yanlis" bulursunuz. aramayin, bulmayin 😜

rasyonel olan ; her insanin önce kendine yetmesi, sagligini yasamini olabildigince iyi seviyede tutmaya calismasi. daha sonra yeni nesil icin hayatinda yer acmasi

içgüdüsel olan, alıstiğımız, duygusal olan; ben açım ama olsun bir tane daha "insan" dunayay a gelsin,( o da aç kalabilir ama sorun değil, sonucta dunayaya geldi, yasamaya devam edecek)

Back
X